Čo by ste si mysleli o správaní manžela?
Ahojte,
nechcela som zakladat otazku, aby ste mohli pridavat viac prispevkov. No skor to sedi na otazku. Co si myslite o spravani sa, mojho manzela? Sme spolu vyse 13 rokov, mame spolu aj deti. Spolocne radosti, ale aj starosti. No mna by zaujimal Vas nazor na to, ako sa on voci mne sprava. Ja som doma, a robim vsetko co sa tyka domacich prac a deti. Manzel pracuje, pomoc velmi staba, sem tam je kvoli tomu hadka. Ale ok, som doma, takze porobim co treba. Obskakujem od rana celu rodinu. No v tom nevidim problem.
Problem, alebo skor otazka na Vas je, ci je normalne, ze moj muz pre mna nic neurobi. Cez vikend si pospi, rada by som aj ja, poviem mu to, ale on proste nevstane, ze zabudol, nezobudil sa... Povie, ze pojde s mnou k lekarovi, no nejde, lebo zaspal. Opyta sa, ci nieco nepotrebujem z obchodu, poviem co by som chcela, a on prve co vkroci do dveri, krici, prepac, zabudol som Ti to kupit. Poviem, ze travime spolu malo casu, tocime sa len kolo deti, tak prislubi, ze ked bude mat volno, tak mi venuje cas. No ale nevenuje, robi si svoje veci 🙄 . Ked som bola chora, vzdy sa naslo nieco, preco si nemoze zobrat volno a postarat sa o deti, ale ked je chory on, volno si vzdy vybavi. No a kopec inych malickosti, ako to on vola. Lenze pre mna ako zenu to nie su malickosti, su to pre mna dolezite veci, a ked mi raz nieco slubi, tak by mohol aspon nieco dodrzat. No statistika je u mna taka, ze neurobil ani jednu jedinu vec, o ktoru som ho ziadala. Ja si uvedomujem, ze su niekedy dni, ze clovek zabudne, ale vzdy a za kazdym? A este mi drzo povie, ked uz nevladzem, vsetko mu poviem, ze takym spravanim sa mu vzdialujem. Ako by ste reagovali vy? Zda sa Vam to, ze je to ok, len ja riesim malickosti?
Tak si si mal vziat za zenu mna (srandu si robim).
Moje deti kupal manzel hned po porode. Ten vztah si k detom totiz musis vytvorit hned. Ale jasne, ked manzelka a svokra babatko neustale ofukuju a otec ani nema sancu sa k nemu priblizit, tak to ide tazko.
Neplanujes este jedno, aby si zazil take prave otcovstvo,? Chapes, take, ze sa o to malinke staras od prvej chvile.
@trdelnik234 Áno dnes by som to už urobila inak. 😉
@trdelnik234 Do dôchodku to mám za pár takže maximálne vnúča. Okrem toho by som povedal že momentálne do značnej miery živím 4 rodiny takže na nudu sa nesťažujem.
@oldman50plus A ja sa teším na vnúčatá. Budem sa s nimi jašiť a keď budem mať dosť dám rodičom.
niekedy to tak vypali, ze babky maju ine zaujmy ako vnucatka, je tu vela takych tem. Ak ma maly 4 roky, tak to uz je velky partak, da sa s nim pokecat, aj vonku sa zabavi.
U nas keby bol problem s babkami, tak ja by som si nejaku adaptovala. Nie preto, aby mi zabavila dievcata, ale skor kvoli vzajomnemu generacnemu obohateniu.
Napriklad u nas v meste je vela osamelych starych ludi, tak z farnosti im robime program. Stretavky deti s nimi su prinosne pre obe strany.
Co sa toho manzela tyka, neviem poradit, nemam s tym skusenost.
@trdelnik234 u nas je este problem jazykova bariera, sme cca pol roka v nemecku takze adaptacka v kazdom smere
Aha. A ako sa vam tam paci? Maly ti tam chodi do skolky?
@trdelnik234 pacit sa paci.. maly chodi do skolky len teraz je doma co je chory a uz 2 tyzden 😤
@mojkamojka To bol iba postrech. Nech sa vola jak chce. Nech vymyslaju druhe manzelky kolko chcu i o 1006% 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .
ja by som mu to oplatila....tvoj manzel je sebec...drzim pale aby si to s nim nejak vydrzala...povedz mu narovinu ze si zivot takto nepredstavujes
@bbeellaa ty si si dala sama odpoveď na svoje otázky.. Načo rýchlo zabudneš?nato,čo neni podstatne.. On sa síce ponúkne, ale razom nato zabudne,lebo to pre neho neni dôležité.. Keby sa to týkalo jeho osoby nezabudne 😉 tvojou úlohou je aby si sa mu o niečo ponúkla sama a neurobila to..ukáž mu,čo on robí tebe..vydrz a ked uz vybuchne slávnostne si zatlieskaj a povedz mu,že takto sa on presne správa on k tebe..
nie neni jeho spravanie normalne...a pravdu povediac ja ti neviem poradit...mne sa stalo, ze som mala otravu jedlom a kakala som asi 20krat denne 😝 poprosila som svojho aby ostal doma a on si vybral volno a odisiel na ryby .. mali sme mesacnu dceru...ja nevyspata, zle mi bolo ani som nevidela 😔 s triaskou a teplotou 38, 6 a mesacnym babom v naruci a muz na rybach...u nas je vsak pravda, ze moj muz s novorodencami nevie..jednoducho nevie prebalovat, nevie krmit, bal sa ju i chytit...nema k tomu trpezlivost a cit... tak ho o to neziadam, ale vsetko ostatne pre mna spravil a teraz ako dcerka rastie uz sa zapaja viac i do rodicovstva...stalo sa to u nas iba raz ..a to ja si myslim spanikaril, na viletiky ho nebavilo tiez chodit s malou...zapajat sa zacal az teraz a to dcerka ma 3roky uz hovori...avsak nekrmil ju ani raz ani ju nekupal dodnes...teraz snou uz rad travi cas i na viletiky ju bere vo volnom case..niektory muzi nemaju vztah k malym detom( a ked som ho nutila malo to opacny efekt), nemaju ten materinsky instinkt ako mi zeny...a zasa moze sa citit on nechceny odsunuty na druhu kolaj,uz nepotrebny preteba, nepritazlivy atd..ze vsetok cas davas detom ...niektory muzi superia s detmi o pozornost zeny...mozno i ziarli..treba mu vysvetlit ze sa o teba nedeli s detmi a treba mu troska ukazat i lasku mozno...
@worker_falcon suhlasim
@mojkamojka napriklad , lebo chce mat rovnake priezvisko ako jej deti...
@modraslza treba mu vysvetlit, ze sa nedeli s detmi? Hm, len co ked to nie je pravda. Povedal by som, ze pre 90% zien je samozrejme, ze uz po splodeni dietata je chlap odsunuty na druhe miesto, s obrovskym odstupom od prveho miesta... Co tam po vztahu s manzelom ci partnerom... Potom sa zeny divia, velmi divia, ked pridu nasledky...
@modraslza ??? nerozumiem tvojmu prispevku ku mne
@worker_falcon Ako ja nechapem,že ako sa to delí? Sak ja mam rovnako rada oboch aj muža aj syna sak každému dám pusu každého pohľadkam, ako si uvedomujem že s muzom je trošku iný vzťah ako milenecky. Ale ja fakt neviem deliť lásku. Ako napr zasw keď je len jeden nanuk tak samozrejme že prednosť má dieťa že buď ja alebo manzel sa vzdame toho pôžitku a necháme to malému. Alebo hoc čo iné. Je pravda ze trošku stereotypu vojde do vzťahu ale treba to sem tam porušit. Je pravda ze maly spi s nami v spálni ale na svojej posteli, že keď chceme mať chvíľku pre seba tak mi sa pre sťahujeme do obývačky a po všetkom spat do spálni 🙂 a aj vlk je sítí aj ovca je celá 🙂 a spíme ďalej. ☺
@diablikovci to je všetko pekné. ale je to iba tvoj pohľad. ktovie, čo by povedal tvoj chlap. napísala si jeden, dva detaily z vašich životov. možno by sa dalo napísať xyz príkladov opačných.
mimochodom, to, že dieťa spí s vami v spálni, svedčí o mnohom (dúfam, že sa teraz ozve tých 90% matiek 😀 )
@worker_falcon tak o 8 dní mam termin 🙂. Tak sme spokojný obaja. A maly proste ma fobiu. A mes . Sme skúšali aby spal sám. V izbe a o 10 min bol v našej posteli. Tak som rada že sme docieliLi, ze spi aspoň sám v posteli.
@diablikovci tak ono sa to volá fóbia? 😀 hej, deti majú kadejaké fóbie. zo zeleniny, zo škôlky, z vody, zo školy, z upratovania, z... a pritom iba skúša, čo s rodičmi dokáže urobiť. žiaľ, dieťa má oveľa väčšiu vytrvalosť ako rodičia.
@bbeellaa Tvoj chlap ma z Teba podskoka,vie ze aj ked on neurobí nic,o vsetko bude stale tip top postarané,preto z jeho strany nevivija ziadne usilie.Potrebuje to nejaky impulz. Nakopnut ho,nedavat mu taketo istoty,dala by som mu pocitit,ak Ty zabudas na mna,zabudam aj ja na Teba,nenavar mu obed,nepoupratuj za nim...Deti obsluz,potom mu ich nechaj,a Ty si najdi cas pre seba,lahni si,alebo povedz ze ides von
@worker_falcon na zaciatku materstva je zena tak opantana hormonmi , priroda to tak zariadila....ze naozaj nevidi partnera iba babetko....mudra zena si to musi uvedomit vcas a mudry muz ma zasa trosku trpezlivosti predtym ako inde zajde a kazda zena by uvitala uprimnost namiesto muskeho durdenia " zabudol som ti kupit tampony, lebo ty si zabudla , ze existujem"...niektore zeny si neuvedomuju , ze muza dali na druhu kolaj , robia to hormony....a ked chlap o svojich pocitoch mlci ...tak bude musiec pockat, kym si to sama zena neuvedomi
@diablikovci no nam dieta zmenilo zivot od zakladov...vsetka slontalnost bola zrazu fuc...teraz ked uz mala presli celu noc uz sa co to moze spontalne stat , ale to tiez iba vo vybranych hodinach...mi skusame dva krat do roka viletiky na par dni do hotelov , kde nenosime deti...aby sme si pripomenuli stare bezdetne chvilky
nestihla som si opravit preklepy..

@beatex Rozmýšľaš ako žena. 😉