icon

Čo by ste si mysleli o správaní manžela?

bbeellaa
13. jún 2016

Ahojte,
nechcela som zakladat otazku, aby ste mohli pridavat viac prispevkov. No skor to sedi na otazku. Co si myslite o spravani sa, mojho manzela? Sme spolu vyse 13 rokov, mame spolu aj deti. Spolocne radosti, ale aj starosti. No mna by zaujimal Vas nazor na to, ako sa on voci mne sprava. Ja som doma, a robim vsetko co sa tyka domacich prac a deti. Manzel pracuje, pomoc velmi staba, sem tam je kvoli tomu hadka. Ale ok, som doma, takze porobim co treba. Obskakujem od rana celu rodinu. No v tom nevidim problem.
Problem, alebo skor otazka na Vas je, ci je normalne, ze moj muz pre mna nic neurobi. Cez vikend si pospi, rada by som aj ja, poviem mu to, ale on proste nevstane, ze zabudol, nezobudil sa... Povie, ze pojde s mnou k lekarovi, no nejde, lebo zaspal. Opyta sa, ci nieco nepotrebujem z obchodu, poviem co by som chcela, a on prve co vkroci do dveri, krici, prepac, zabudol som Ti to kupit. Poviem, ze travime spolu malo casu, tocime sa len kolo deti, tak prislubi, ze ked bude mat volno, tak mi venuje cas. No ale nevenuje, robi si svoje veci 🙄 . Ked som bola chora, vzdy sa naslo nieco, preco si nemoze zobrat volno a postarat sa o deti, ale ked je chory on, volno si vzdy vybavi. No a kopec inych malickosti, ako to on vola. Lenze pre mna ako zenu to nie su malickosti, su to pre mna dolezite veci, a ked mi raz nieco slubi, tak by mohol aspon nieco dodrzat. No statistika je u mna taka, ze neurobil ani jednu jedinu vec, o ktoru som ho ziadala. Ja si uvedomujem, ze su niekedy dni, ze clovek zabudne, ale vzdy a za kazdym? A este mi drzo povie, ked uz nevladzem, vsetko mu poviem, ze takym spravanim sa mu vzdialujem. Ako by ste reagovali vy? Zda sa Vam to, ze je to ok, len ja riesim malickosti?

natalym
13. jún 2016

A keď tak hovorí o tom väzení, ono záleží aj akým tónom mu tie veci povieš. Možno si sebestačná osoba, povieš mu to ako generál, tak zabudne, lebo neznáša plniť príkazy.Hm

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@rawmamka, vsak to, ze muzi si casto krat myslia, ze ked chodia do prace, a maju vyssi prijem, ako zena na materskej, tak su ti opravnenejsi lahat na sedacke, alebo len tak pozerat telku, ci sufrovat na internete. Ja som medzitym chodila do prace, ale bohuzial musela som odist pre zdravotne problemy deti. No asi ako tu nas vyzeralo, ked som bola v praci? Vsetko mali nachystane, stacilo ich vyzdvihnut zo skolky, dat im jest a okupat. Prisla som domov, a do vecera som pratala a robila domace prace. Ale zase blba som bola, lebo som si hovorila, ok ja som v praci, tak sa muz postaral o deti. No ked som bola doma ja a aj on mal volno, opat vsetko padalo na moju hlavu, ved on ma pravo si oddychnut. A ja nie?

@trdelnik234 , pozri, keby bola situacia na Slovensku taka, ze by som mala taky prijem, zeby som si mohla dovolit co i len malicky bytik prenajat, a uzivila nas, tak by som uz davno bola rozvedena. Ale tak to bohuzial u nas nechodi, z toho mala co mam, som rada, ze som rada. Zase nebudem zla, nebudem klamat, ze je zly otec, on je dobry ocinko, pokym je vsetko kolo deti porobene, pohra sa, pojde aj na zopar minut s nimi vonku, ked sa obuvam, ale okolo seba potrebuje este mna, aby bolo vsetko tak ako ma byt. Ja som sa s nim rozpravala na rozne temy, povedala som mu, ze ved nech si uvedomi, ze mne by bolo aj lepsie, keby sme boli od seba, lebo by som si mohla aspon na dva dni v tyzdni oddychnut, ked bude mat na starosti deti on. On stale dokola len sluby sluby a skutek utek.

@bohuslava8 , zarobi dost, ale na pomocnu silu to nie urcite nie je. Este sa aj snazim vyvarat, aby sme usetrili stravne listky, aby sme si mohli dopriat vyletiky s detmi. On s nami ide, ked ma volno, ale ja musim vsetko dopredu nachystat, pripravit deti a seba, a este ked mu poviem, ze nech uz ide, tak mi drzo povie, vsak ja si obleciem nohavice a mozme ist 🙄 . Castokrat ho este cakame dole v aute.

Dievcata, nie je to o tom, zeby nic nerobil, ale robi toho tak malo, ze mne sa to uz ani nepocita. Napriklad sa zobudi cez vikend, ked nestihnem urobit ranajky a robim poriadky s detmi, tak on si pri prichysta ranajky, sadne si a cita. Pridem, pozriem, pre deti nachystane nic. A on, aha som nevedel, ze nejedli. Jemu vobec nedochadzaju take normalne dospelacke veci. Ja mam toho dost, ja mu nemozem vkuse vraviet, dospelemu, co ma robit, vsak nie som jeho matka. Mne tiez nikto nevravi, co mam robit. Este sa oduje, ked mu poviem, ze aspon caj si mi mohol zaliat, ze ja robim tebe ranajky kazdy den. Robila som ich v dobrej viere, ze vsak raz ma necha vyspat, a ked vstanem budem mat nachystany aspon caj. Ale ani spanok, ani ranajky, ani nic.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa Poznáme. Máme doma. Prečítaj si príznaky Aspergerovho syndrómu, len tak zo špásu. 😀
Veľa vecí sa Ti bude hodiť.
Ty si mu nepovedala predtým keď ťa vníma a nečíta noviny, že chceš čaj. Takže nevie, nerobí.

natalym
13. jún 2016

A čo ti povie na to keď mu povieš, že si myslíš, že to robí naschvál?

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@natalym, samozrejme povedala som mu co mam na srdci. Ja viem, ze chlapi su taki, ze si nedomyslia. Ale tiez ma unavuju tie vecne rozhovory. On vkuse melie svoje, ze to nie je pravda, ze ma ma rad, ale... Ked som sa mu snazila vysvetlit, ze laska sa sklada z malickosti, ze kazdy den prenho robim veci, ktore vypovedaju, ako mam rada, ako si ho vazim, a zalezi mi na nom, ale ze nevidim ani jednu malickost, co on robi pre mna, tak len pokrcil plecami, a povedal, no ano na nic si nespomeniem, ale lubim Ta. No pre mna je to len slovo, a to slovo nema pre mna vahu, ked nevidim nic, co by pre mna urobil, aby som sa aj ja citila stastna v tomto vztahu. Nehovorim ako general, jednam vzdy slusne, snazim sa pokojnym hlasom, nebudem ziapat, nemalo by to vyznam. On sa potom oduje, a nevsima si ma. Pritom ja mam pravdu, on nema, a napriek tomu vyjde z konverzacie ako vytaz 😔 . A este doda, ze no pani dokonala, ktora v zivote nerobi chyby 🙄 . Vravim mu, ze nie som dokonala, ze aj ja robim chyby, i ked sa ich snazim minimalizovat. Hlavne co sa tyka vztahu, lebo viem, ze ma psychicky narocnu pracu. Niekedy pokricim na deti, ale to je vsetko co by mi mohol vytknut. Ine nema co.

mojkamojka
13. jún 2016

@bbeellaa uprimne, ty si doma inventar, nieco ako rura,pracka,mirkovlnka, kanvica...a co ja viem co este v jednom. Chyba ti uz len jedine, pridelit DKP cislo 😀 A teraz bez srandy, tvojho muza nenapadne spravit detom ranajky, lebo ich robis ty, je to nieco take samozrejme, ako dychat vzduch, tiez sa nepozastavujem nad tym, ze dycham, kym sa mi dycha dobre, ak zacnem mat problem, riesim, hladam pricinu, zachranujem sa atd.

rawmamka
13. jún 2016

@bbeellaa Ak neurobíš zmeny vo vašom fungovaní a nezačneš sa venovať aj sebe, tak sa to bude len zhoršovať a čím ďalej zlou cestou zájdeš, tým ťažší bude návrat do normálu. Držím ti palce, aj kvôli deťom zabojuj, veď oni sa najviac učia pozorovaním ako veci fungujú, resp. nefungujú ☹. Popremýšľaj, či by nebolo dobré aspoň vyskúšať služby terapeuta.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa No to hovorí aj môj a ešte, že ja nikoho nepotrebujem a pod.
Ani môj nerobí pre mňa nič špeciálne, kým mu doslova nepoviem a to musí vnímať, teraz mu hovorím, že počkaj teraz sa sa dohodneme ako to urobíme, a musí sa na mňa pozerať, tak to vie, ale musím aj povedať na čo to potrebujem, kedy to potrebujem a pod.
To si zvykneš.
Ja si tiež niekedy myslím, že robí naschvál a niekedy sa fakt presvedčím, že nerobí, skrátka to nevie, alebo nepochopí. My sme mali veľké problémy, keď boli deti malé, neurobil nič sám od seba, že som chorá ani nevedel. Teraz mu porozprávam do detailu čo mi je, ako sa cítim, čo som si dala akú tabletku a ja taký, že chápe a pomáha. Ale proste po tých rokoch viem, že niektoré veci nepochopí nikdy.
Stále sa snaž po jednom, nie veľa naraz a čo najpresnejšie. Je to únavné, ja som tiež bola tak vyčerpaná, ale naučila som sa robiť si z toho srandu a vypúšťať, proste neriešim.
Ale ja viem, že ma má rád, viem to.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@natalym, ale ja mu to poviem, ze ked prvy rano vstane, co vstane raz za tri mesiace, ze by som si priala, aby mi aspon ten caj zalial, ze by ma to potesilo. Myslis? Precitam.
Co mu tom opakovat aj zo sna, zeby mohol aj on nieco pre mna urobit?
Povedal, ze nie nerobi to naschval, ze bud chodil po obchode ako nepricetny, ze malo v noci spal, alebo si nenatocil budik, alebo ze zabudol, alebo.... Lenze vzdy sa to opakuje vtedy, ked vyslovene od neho nieco chcem. S tym vysetrenim som uz pisala, kazdy den si toci budik, nebudim ho, vsak ide do prace, a zrovna za rok, co idem ja k lekarke, tak si budik nenatoci. Vola mi z obchodu, ci nieco nechcem, poviem presne, a pride a uz od dveri vie, ze mi to nekupil. Poviem mu, ze travime spolu malo casu, ze mi to chyba, tak prislubi, ze ked bude mat volno, povenuje sa mi. Potom sa pytam, preco sa nevenoval, tak povie aha som si chcel porobit svoje veci. Ja nie som taka, ze budem chodit za nim a prosit ho o nieco. Vsak ked je dospely a povie, dobre urobim, kupim, povenujem sa Ti, tak ja to beriem, ze to urobi. Pytam sa ho, ze keby sa tak spraval v praci, ze nieco slubi, a neurobi, ako by reagovali? Alebo ked slubi nieco kamosovi, a nepride, tak ako by reagoval. Vzdy povie, prepac. A prenho to konci. Ked sa ho opytam, ze kolko este prepac budem akceptovat, tak povie, ze boze zase to iste a ide prec, ze ma nechce pocuvat, ze ma ine na robote, a ze take sprostosti riesim. No pre mna to nie su sprostosti, pre mna su to dolezite veci.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa On nechápe neurčité príkazy. Ty povieš, že by ťa to potešilo. Ale kedy? Teraz, zajtra? On to nechápe. Ty mu musíš povedať, že zalej mi čaj zajtra ráno prosím ťa pekne. No a ráno najlepšie aj s hodinou. Ale toto môj nerobí, nikdy, to by nepochopil.
Môj nepovie ani prepáč, on si myslí, že on je ok.
Obchod: On sa Ťa pýtal, či niečo nepotrebuješ, Ty si povedal, že áno ale o to vypočul a ale išlo o to vypočutie a neurobil. Môj by nešiel ani do obchodu, jedine s lístkom, volať by som mohla max. jednu vec. Radšej idem sama, alebo ideme spolu.
On nezabudne, ale nevie to tam nájsť. Alebo úplne super, ide s dcérou to kúpi všetko, počkaj deti vyrastú.
Tak mu daj také čo zvládne.
Tieto drobné pozornosti, to môj neovláda vôbec. To škoda čakať.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@rawmamka, pre mna, ci pre neho? 🙂

@natalym, my mame male deticky, preto mozno aj tieto problemy.

Dievcata, ale ja mu poviem presne do detailov, co on neho chcem, co vyzadujem. Ale ja mu to poviem, a on to aj tak neurobi. Ci naschval, ci zabudne, ja neviem. Vsak ma mobil, nech si poznaci.
Uz som rozhodnuta zmenit seba, lebo takto cesta nevedie. Darmo mu budem vraviet, pisat, prizvukovat. On mi pride ako strateny pripad. Budem si teraz zit svoj zivot, nechcem sa ani pomstit, ani nic, ale moj pohar trpezlivosti pretiekol. Nebudem jeho matkou, ked sa nieco chce naucit, nech ide k nej, mal more casu za mladi. On je nepoucitelny, a sebecky, a este aj lenivy 🙄 . Prisiel z prace, zavrela som sa do pracovne, ze si tu s Vami popisem. Hned nabehol k detom, reku, ze sa ide s nimi hrat, super, a uz len pocujem mami mami mami, pridem k nim, a on lezi v postely a spi 🙄 .

natalym
13. jún 2016

Tak keď Ti bude volať z obchodu, tak mu povedz, že nič nepotrebuješ, lebo aj tak to nedonesie.

On sa spýta, lebo chce byť ústretový, Ty mu povieš, ale vzápätí to vypustí, lebo sa už spýtal. Keď príde domov tak si spomenie, ale už kričí od dverí, že to nemá, lebo nechce byť za zlého.
Pošli ho s lístkom a keď Ti bude volať, tak povedz, že nič.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa Já to klasika, ako u nás. 😀
Kým boli malé deti, problém obrovský, to je fakt.

Prestaň čakať, že si domyslí. Povedz raz detailne, presne, časový horizont dokedy. Nevyčítaj keď neurobí, len jáj Ty si to neurobil, no teraz budem mať takýto problém, no nič.
Je to veľmi ťažké.

Ja si tiež pripadám ako jeho mama niekedy veru. Ale teraz je to dobré. Keď sa začneme, že stúpa hladina výbuchu obaja kričíme: ,, ale ja sa s Tebou nechcem hádať ,, 😀 😀 😀

natalym
13. jún 2016

Má rád sviatky? Výročia? Kúpi Ti niečo? Pripomenie? Deti keď majú narodeniny?

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@natalym, on mi volal, idem z roboty, nemam nieco kupit. Napisala som mu presne do mobilu co ma kupit. Potom mi volal, ci este nieco nahodou nechcem, povedala som mu jednu vec, na ktoru som mala chut. A len co otvoril dvere, tak krical, zabudol som. Nemala som byt taka emancipovana zena, a vsetko si vybavit, obehat sama, ci pre mna, ci pre deti. Mala som byt taka hlupucka, vsetko nechat nanho, a mala by som sa asi o dost lepsie.
A tebe to nevadi? Mate doma podelene prace? Robi nieco pre teba? Si takto spokojna?

marina24
13. jún 2016

pre chlapov sú žiaľ vždy všetko maličkosti, čo my ženy """ vkuse musíme riešiť """podľa ich slov.ale toto je blbé, ked takto vôbec na teba nemyslí, aj ked sa mu pripomenieš,tak na teba zabúda..:( je to divné od neho...neviem,ako by som s azachovala,ale nepáči sa mi také flegmošské lahostajne chovanie od manžela, ved by ti mohol aspon trošku pomáhať. a myslieť na teba viac,nie je to pekne od neho.neviem ,ale ako by som to riešila. myslím,že oko za oko pristupom nic nvervyriešiš, to chlapom nedojde,prípadne s aešte on urazí, a ked už ani rozhovor nepomáha, potom je to asi pass..

bbeellaa
autor
13. jún 2016

Baby, ale ved ja som od neho ani nic nechcela, preboha. On sa sam ponukol, ze pojde do obchodu, ze ci nieco netreba, poslala som mu zoznam, a na nieco som zabudla, na jedinu vecicku. Vykaslala by som sa aj na nu, ale on mi volal, ci este nahodou nieco nechcem, tak som mu tu jednu vec povedala. A on to aj tak nekupil, bolo to specificke pre mna. Preto bola ta diskusia, ci to robi naschval, alebo ....

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa On doma nerobí nič. Ale ani ja teda nepretrhnem, už. Popravde ani nepotrebujem, stačí keď chodí do roboty a nezavadzia.
Dosť som si zvykla.
Vadí mi, že na všetko musím myslieť ja, aj že jeho mama má narodeniny a pod. Vianoce, nerieši.Nedá sa to s ním zdieľať, takú radosť z Vianoc napr. Mám deti a sama sa teším. Niekedy ma to popadne, ale len sa naštvem a je mi to nanič.
On je zlý keď je hladný, to musím urgent riešiť, keď príde domov, unavený, to je katastrofa, keď sú nejaké zmeny, ale keď mu o tom rozprávam dopredu a do detailu tak celkom sa dá. Trápime sa. Minule ma nasral, ponáhľali sme sa na návštevu, ja kvety, oblečenie a on začal riešiť PC, úplne v tej chvíli nepodstatnú vec a ešte mi povedal, že som sa zase na to vysrala a neriešim PC a pritom to bolo inak. To ma vytočí. Lebo on neznáša oslavy a tie prípravy a vtedy si niečo nájde a je protivný. To je hrôza. Veľa vecí mu ani nepoviem, na čo.......

rawmamka
13. jún 2016

@bbeellaa Myslíš toho terapeuta ? 🙂 Pre teba - nie si šťastná a spokojná vo vzťahu, riešiš dilemu čo ďalej,...možno by to chcelo niekoho nazainteresovaného, s kopou skúseností v tejto oblasti, kto by ti ponúkol viaceré pohľady na vec a možno by sa pokúsil pátrať aj po príčine, prečo si to všetko robila, čo si tým chcela dokázať,.... Tvoj manžel by tiež potreboval nejakého odborníka 😀 - akého, to nechám na teba 😉 .

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa Asi to bola podľa neho blbosť.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

A samozrejme to nie je len o jednej nekupenej veci 🙄 . Je to xy nevysvetlitelnych dovodov, preco som strasne sklamana. Lebo tu sa vzdy jednalo o veci, ktore som ho poziadala pre seba. Nie pre deti, nie pre domacnost, ale len a len pre seba. On mi prislubil, ze to urobi, kupi.. a nestalo sa tak. Tak si kladiem otazku, naco sa vobec pyta, ked to aj tak nesplni? Ani len na tuto otazku mi nebol schopny odpovedat.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa No to je čudné. Ale keď nad tým rozmýšľam, ja si tiež väčšinu vecí riešim sama. Lebo to by som sa načakala .............
A ty čo keď on niečo od Teba chce?

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@rawmamka, asi vyskusam niekoho najst, aspon budem mat zopar minut free, a pokecam si 😅 .

@natalym, a si takto stastna a spokojna? Naplna Ta vztah? Ci je to len o zvyku?
Ano bola to blbost, ale pre koho? Pre mna, ci pre neho? Pre mna nie, lebo som sa tesila, ze ooo mysli na mna, tesim sa, aj ja nieco urobim prenho, ked sa tak zaujima, a pride domov, a take sklamanie 😔 . Zivot ma sice naucil, nic necakaj, nebudes sklamana, ale zase raz ma to dostalo.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa Toto ja už neriešim. Ak niečo chcem, kúpim, vybavím si to sama. ☹

No čo mám robiť po 25 tich rokoch? Vedela som vždy že je iný, to sa mi na ňom páčilo, tak trpím. Mám také sínusoidy 😀, ale teraz sa to nejako ustálilo. Ja mu teraz hovorím aj ako sa cítim. Som smutná, nervózna, a pod. On to nevidí, nevie, nechce, na to som ešte neprišla.
Deti ho majú veľmi radi a pritom nikdy s nimi nič neriešil. Zaujímavé. Naučila som ich, že ho musia požiadať, zamestnať a on to urobí, sám si nedomyslí.

rawmamka
13. jún 2016

@natalym Fúúúúúúúúúú, ja som už unavená, keď to ešte len čítam, ako to u vás "funguje" 😀 . Veru, dnes večer sa prisámvačku pomodlím a poďakujem Pánu Bohu, že mám takého muža ako mám 😵. Neviem si predstaviť žiť takýto "život" ako opisuješ, musí to byť náročné namiesto oddychu, pohody doma riešiť také veci (ako keby mal 5 rokov...) a tá rezignácia je len dôsledkom, že si boj už vzdala. Život je príliš krásny a najmä krátky prežiť ho takto plano 😕 (ako by moja babka povedala), úplne inak sa žije s chlapom, ktorý je žene na jednej strane bezpečnou oporou a na strane druhej rovnoceným partnerom, s ktorým sa môže podeliť o všetky radosti aj starosti každodenného života.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@natalym, ale si stastna? Alebo je to len o tom, ze deti su uz vacsie, a ty si si zvykla?
Ja som velmi ustretova, tesim sa, ze mu mozem urobit radost, alebo nieco prenho spravit, ked nestiha, ked je unaveny, ked je chory... Nie je to o tom, zeby som sa obetovala, a kolo zadku mu skakala. Brala som to tak, teraz nemozes ty, necitis sa fit, nie si ok, tak to urobim, nech si oddychnes, nech si spokojny a stastny. No v zivote ma nenapadlo, ze dopadnem tak, ze ked ja nieco potrebujem, tak sa na mna vykasle. A najhorsie na tom je to, ze ja uz nepotrebujem vobec nic. Tiez som si zvykla, nepytam, neotravujem, davam mu volnost, podporujem ho. Len z casu na cas pride take sklamanie, ze sa sam ponukne, ja sa tesim, lebo predsa si hovorim, zeby konecne, a on to bud zamerne, alebo nevedomky pokazi. Aj som mu povedala, ze existuje slovicko nie, ja ho budem respektovat, lebo niekedy sa neda, ale ked sa sam ponukne? Dnes som zacala rozmyslat, ci nema nejaku uchylku v tom, ze sa vyziva, ked som smutna, alebo mu to robi dobre, alebo ....

natalym
13. jún 2016

@rawmamka Ale on je v pohode. Je veľmi pracovitý, šikovný, veľmi milý vie byť, ale proste mu niektoré veci nedochádzajú. Ja som si už nejako zvykla, ale som sa naučila ako na to. Viac energie ma stálo keď som to chcela zmeniť ako naučiť sa pracovať s daným stavom.
Ja som tiež nie jednoduchá osoba. Mám rada keď mám vždy pravdu, šéfujem, som lenivá a pod. 😉

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa No túto otázku som si aj ja dlho kládla. Pomohlo ako som už písala opis mojich pocitov, som chorá, bolí ma hlava, ukážem kde, pozerám sa mu do očí a ľahnem si.. Nie ako kedysi, že poviem bolí ma hlava a umývam okná, on si myslí, že ma prd bolí. Bolí ma hlava, ležím aj vzdychám. Chodí okolo mňa, tabletky mi nosí, čaj varí....... 😀

natalym
13. jún 2016

Ale som šťastná. Má ma rád. Viem to. Najlepšie si rozumieme my dvaja, bavia ás rôzne veci, ale vieme si nájsť spoločné. Sme zdraví, máme pekné a šikovné deti, no čo budem špekulovať? A ktovie, čas ukáže.

ukulela
13. jún 2016

@bbeellaa prepac, nezvladla som citat celu diskusiu a najviac ma nasiexxali citaty, ze prepac, neurobil som to naschval .... vsak ake pozicaj, take vrat. nesprav mu ranajky - prepac, nestihla som ... nekup mu oblubene jedlo/vodu po holeni/hocico - prepac, nevysiel mi ca. nenavar mu veceru - prepac, deti mali krupicovu kasu. nevyper mu slipy, prepac, zabudla som .... a ked sa bude stazovat, tak sa usmej, ze ho lubis a ze robi z malickosti problemy. a hotovo ...
oznam mu, ze s detmi idete v sobotudo zoo/na kupko/hocikde, a ak chc, nechsa prida - ked nie, veselo si pridi vecer domov a nevar, ze ste mali s deckami pizzu.
kednezacnes robit radikalne kroky, o 10 rokov budes zufala premyslat o tom, ze si si dosrala zivot a tvoje decka budu mat rovnaky model pred sebou - zenu mamu ako sluzku. to chces?