Čo by ste si mysleli o tom, keby si vás priateľ nechce pridať na FB?
Ahojte. Mam taku otazku. Nasla som si priatela, pozname sa uz vyse roka, chodime spolu este ani nie polroka.. Obaja sme tie typy, ze neriesime velmi socialne siete a zivot na nich, skor si strazime sukromie. Minule sme sa vsak v jednej debate dostali k FB a on mi povedal, ze si to nemam brat osobne, ale ze si ma na FB neprida, lebo ze on s vela ludmi komunikuje bez toho, aby ich mal v priateloch…. Viem, ze to znie ako banalita, ale napadlo mi, ci predo mnou nieco netaji, ked mu robi toto problem. Ako by ste to brali vy?
Bože aké šťastie, že môj muž nemá FB ani IG ani nič iné. Ale teda k tebe. Pošli mu žiadosť o priateľstvo a uvidíš. Ak už človek má FB a využíva ho, tak je dosť divné, aby v priateľoch mal kadekoho, ale priateľke žiadosť o priateľstvo nepotvrdil. Nemám s takýmto niečím skúsenosti, ale ak dotyčný FB používa a mne by povedal, že nechce ma mať medzi priateľmi na FB, tak by to bol veľký otáznik a možno aj dôvod skončiť to. Nevidím totiž dôvod, aby ťa odmietol mať medzi priateľmi na FB, ak ten FB využíva a ak nemá čo tajiť. A nedôverovať po pol roku vzťahu je zlý signál do budúcnosti.
Aký tam má stav slobodný/zadaný?
Má v profile vašu spoločnú fotku, nemusí byť vidno do tváre, ale aby bolo jasné že už nie je sám ale ste dvaja.
@maranco nema tam nic, v profile nema ziadne info o sebe, len profilovu fotku, kde je on sam.
@maranco ja teda FB mám, muž nie. A fotku s mužom v profilovke nemám, ani nemám uvedený žiadny status svojho vzťahu, ani že som vydatá, ani jedinú fotku s mužom na FB či IG nemám, ani že som matka, jedinú fotku s dcérou na FB/IG nemám. Pretože nevidím dôvod na to, aby som svoje súkromie takto zdieľala. Prečo by na FB malo byť jasné, že nie som sama, ale sme dvaja?
@melanta totalne suhlasim mame to doma uplne rovnako akoby si pusala o mne.. Nemam problem vyrobim problem ach joj 🤦♀️
Tak mne by to vadilo a co mu tam budes zavadzat alebo co, myslim si ze nieco taji.
@kulumulu123 nuž mnohí ľudia totiž žijú viac na sociálnych sieťach ako v reálnom živote.
ja som presne ten typ, ktorý medzi priateľmi nemá svojho manžela. Ale ak by on veľmi chcel a poslal by mi žiadosť o priateľstvo, tak mu to potvrdím.
@cyberk aj si si prečítala moju prvú reakciu? Evidentne nie. Napísala som, že:
Pošli mu žiadosť o priateľstvo a uvidíš. Ak už človek má FB a využíva ho, tak je dosť divné, aby v priateľoch mal kadekoho, ale priateľke žiadosť o priateľstvo nepotvrdil. Nemám s takýmto niečím skúsenosti, ale ak dotyčný FB používa a mne by povedal, že nechce ma mať medzi priateľmi na FB, tak by to bol veľký otáznik a možno aj dôvod skončiť to. Nevidím totiž dôvod, aby ťa odmietol mať medzi priateľmi na FB, ak ten FB využíva a ak nemá čo tajiť. A nedôverovať po pol roku vzťahu je zlý signál do budúcnosti.
Takže o naivite píš niekomu inému poprosím.
Nic, ako asi by som kaslala na to. S mojim ex sme raz boli a potom neboli friends. Ale tam som aj bola rada, lebo jemu stacilo nieco precitat a hned robil sceny.
@melanta vieš profil aj profilové fotky na FB nastaviť, že ho detailne vidia len priatelia? A verejne je len meno a možno 1 fotka?
Považujem to za normálne ak v reálnom svete nie som single, tak ani vo virtuálnom sa nebudem tváriť, že som single.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/priatel-mi-zatajil-manzelku-a-deti/
Považujem ho za čudného, že si ťa nechce pridať do priateľov a hľadá divné výhovorky.
Zároveň mám profil, kde postujem fotky kde som SAMA, bez chlapa a čuduj sa svete, nemám v profile ani uvedené že som zadaná. Je to len obsratá sieť a nič iné. Nehovoriac o tom, že je to predsa môj profil a nie rodinný tak neviem prečo by malo byť čudné, že tam niekto dáva len seba 😂
A mas ho v priateloch?
Tak ja tiež si nedám do priateľov hocikoho, komunikujem s ľuďmi skôr inde ako na fb, ale príde mi to akože divné, aby partner odmietol takéto niečo. Na jednej strane si človek povie, že je to hlúposť, banalita, ale zase na druhej strane, no neviem.
Za mna je Facebook uz sociálna sieť patriaca do minulosti, nezdielam tam absolútne nič, max citam nejaké články a skupiny, ktoré ma zaujímajú.
Koho mam mat v priateľoch sme snáď riešili keď sme mali 20... Za mna absolútne nepodstatná vec... Pokiaľ v bežnom živote sa správa normálne a dôverujes mu.
Nemám facebook a je to taaak super.
Tak chcela by som vynimku. :D
Ak ma nastavene sukromie iba pre priatelov tak ano, nieco chce pred tebou skryt.
Myslela by som si ze chce niečo tajiť. Buďto oficiálnu manzelku/partnerku alebo chodí lajkovat/komentovať rôzne pofidérne stránky, sleduje nejaké slečny, používa 2 rôzne fb profily, skrátka niečo skrýva...
On komunikuje s veľa ľuďmi aj keď ich nemá v priateľoch... Takže tym povedal ze si pre neho stale niekto obyčajný ako veľa ostatných ľudí...
Buďto sa nechce viazať a ešte to vnútorné necíti tak ze by ste mali spolu vzťah, alebo ta ma len na sex
Neviem, mne by sa toto nepáčilo, prišlo by mi to zvláštne a asi by som nad tým rozmýšľala co to znamená. Ale ja sa poznám, som dosť priama, keď ma niečo trápi hneď to aj poviem, žiadne omáčky okolo.
Ja co poznám súkromne mužov, ktorí toto robia, tak hrajú na viacero strán. Taktiež žien. Na nete sa dá vytvoriť akákoľvek realita. Kľudne môže mat snúbenicu, manželku, deti, ktoré zatajil atď… kto sa nemá za co hanbit, nemá čo skrývať. A zvlášť, keď spolu tvorite pár.
Pozreli ste si spoločne svoje FB účty a priateľov či náhodou nemáte spoločných známych?
Ukázal ti fotky z galérií, porozprával kde bol, čo robil predtým ako ste sa spoznali?
Keď je prihlásený na FB a ideš okolo nevadí mu že uvidíš čo tam má?
Alebo ho hneď zatvára/odhlasuje?
Berie si mobil zo sebou do sprchy?
Keď mu zvoní mobil/prišla správa a má práve špinavé ruky/šoféruje, môžeš mu doniesť mobil, podať, zodvihnúť, prečítať správu?
Myslela by som si, že tam má niečo, čo nie je pre tvoje oči.
Hmm zaujímavé čítanie...Ja si tiež nepridávam na FB ľudí, s ktorými sa poznám pol roka...nevidím na tom nič zvláštne...profil nemám verejný, všetko mám uzamknuté len pre priateľov...a ja za priateľov považujem ľudí, s ktorými mám niečo odžité, spoločné spomienky atď. ...a neskrývam nič...tiež som sa s jedným stretávala dosť dlho, aj mi poslal žiadosť o priateľstvo a zrušila som to...nevidím dôvod si pridávať na fb človeka, s ktorým sa krátko poznám...ale to neznamená, že hrám na viac strán, ja zase nepochopím ľudí, ktorí majú v priateľoch cez 300 ľudí...k čomu to je dobre? Ja tam mám cca 15 ľudí, z toho 12 ľudí je z rodiny 😂😂😂 riešiš úplne nepodstatné veci...
A koho teda má v priateľoch? Ak len čisto rodinu, neriešila by som to. Ak aj kamarátov, spolužiakov, kolegov a podobne, vadilo by mi to, lebo veď prečo ich si pridal, keď to nerobieva?
@thoughtfulweirdo
Mať v priateľoch na fb kolegov, šéfa je dvojsečná zbraň na ktorú už mnohí doplatili, zvlášť, keď nemohli prísť do prace, lebo choroba a na fb fotka z akcie. Skôr by som sa tomuto stranila ako mat tam priateľa/manžela. Ja sama som preto nikdy žiadosti kolegom alebo šéfovi neposielala, prijať take priateľstvo je nutné zlo. 😀
Načo by ťa tam pridával? Aby si odplasil svoje ďalšie zdroje v zálohe?

Tu sa nájde veľa žien, ktoré nemajú svojich mužov na soc.sieťach ale za mňa máš dobrého tušáka, tiež by mi to prišlo zvláštne a vadilo by mi to..spýtaj sa ho či nemôže urobiť výnimku a komunikovať aj s niekým koho má v priateľoch 😁