icon

Čo ďalej so vzťahom?

rommie
19. sep 2020

Ahojte, chcela by som váš názor na situáciu. Mam
O 17 rokov staršieho partnera s ktorým máme 2 mesačné dieťa. Už dávno mi hovoril ze si ma zoberie, aj mi kúpil prsteň ale nedal mi ho už rok a pol. Potom povedal že keď sa narodí dieťa zoberieme sa. Dieťa má 2 mesiace a stále nič. Je mi veľmi nepríjemné keď ma volajú pani XY len preto že sa XY volá naše dieťa. Cele je to podľa mňa o tom, že sa neznášam s jeho bratom a ktorým je on veľmi blízky. Je to alkoholik, do 9. Mesiaca ani nevedel ze som tehotná ale žijeme v ich rodičovskom dome, takže sme s ním do istej miery spojení. Partner tajil moje tehotenstvo pred všetkými známymi.. Jasom mladá a chcem svadbu a normálnu rodinu aj oficiálne. On tvrdí že som nestabilná a je to zbytočné lebo sa rovedieme. Moja nestabilita pritom spočíva v tom ze by som chcela ísť raz do týždňa na hodinu s kamarátkami cvičiť a on mi hovorí že tým pádom zanedbávam dieťa. O tom sú naše hádky. Alebo som mu piekla koláč a varila narodeninovú večeru pri uplakanom mesačnom dieťati a on na mňa vzápätí nakrical za upchatý odtok v umývačke riadu. Nepríde mi to fér. Podľa mňa má manipuluje a vydiera. Už nečakám nejaký posun a zamilovaný vzťah, ale plnohodnotnú rodinu by som chcela. Bol to pre mňa úžasný človek s ktorým som chcela žiť, ale vyslovene prepol z ideálneho chlapa na ťažkého manipulanga. Cítim sayhorena a odhodlaná ísť si mi po svojom. Chlapov je No ala svete dosť. Ale takto som si to nepredstavovala
Myslela som si, že

Strana
z2
evica01
20. sep 2020

On ti da prsten vtedy ked budes jednou nohou von z domu.
Ty sa vratis a budes si mysliet, ze si vyhrala.
Vyhras teraz ked odides a vycistis si hlavu. Rocky pojdu, dietatko pojde do skolky, ty do prace... Z prace do fitka 😁
Vymysli si prosim ta krasnu buducnost. Takto sa len ubijas myslienkami.

lucmirka124
20. sep 2020

Moja no je mi to luto ale uz by som davno ho kopla do prdele. Tu to ani neni otom ze by chlapa bolo treba kusok strkat posuvat ako mojho😂 lebo on kym by sa rozhybal...ale vzdy sa rozhybal. Tento je manipulator poriadny.aby ma niekto vydieral ze svadba prsten bude az ked toto a toto,,, co ti poviem vydavala som sa v 7mes tehotenstva. Malinka svadba... ked som sa ho pytala ci sa ide zenit ze nie,,, reku ok... a nakoniec mi jeden vecer povedal ze by sa ozenil rad kym sa mala narodi😆a viem ako rozmysla ten moj chlap ... zrazu mu prislo neprirodzene ze ja sa budem volat inak a oni dvaja inak. Za 2 tyzdne sme vybavili vsetko.(saty,obed,termin na urade)

moonlight1210
20. sep 2020

@rommie tak kym by mal len reci, ze “chod, ale budes lutovat, ze si nebola s dietatom”, tak by som sla.
To je este len citove vydieranie. K tomu sa da postavit s chladnou hlavou a tvarou. Staci ked si uvedomis, ze to hovori, len aby nieco dosiahol, nie preto, ze mu zalezi na dietati. Iba na to pouziva najcitlivejsie veci.

Potom uvidis, ci pritvrdi.
Ak ostane pri tom istom, alebo sa zacne s tebou hadat, ale vzdy bude jasne, o co mu ide, co mu vadi, to este nie je manipulacia.
Manipulator totiz vzdy siahne po tazsom kalibri, ked ten prvy zlyha. Nieco chce a urobi cokolvek, aby bolo po jeho. Nikdy vsak nie priamo, ale oklukou.

Takze ked s tym zacne, vies na com si.
Napr. ta verejne zacne nepriamo ohovarat tym, ze bude hovorit krasne o synovi, ukazovat jeho fotky, tvarit sa ako hrdy otec, ukazovat sa s nim a do toho nenapadne zamota poznamku, ako ho boli, ked ty sa “nevenujes”, lebo trebars fitko ti je prednejsie (resp. nahodi rozhovor, ako sa ine zeny staraju, bude ich chvalit ako matky a presunie rozhovor na nazor na zeny, co uprednostnuju seba. A k tomu nenapadne naznaci, ze ty si taka. atd.).
Takze bude na teba takto zvonka vyvijat tlak, aby si sa vyhla verejnemu odsudeniu.

Manipulator vzdy tlaci obet do kuta.
Aby sa musela neustale branit, cim posobi ako sibnuta, ze stale cosi riesi. Alebo naopak, aby v snahe uniknut tomu konala, ako on tvrdi, ze nekona. (napr. ze v snahe vyvratit jeho reci sa vzdas kadecoho, aby si bola teda len s dietatom. Lebo vies, ze z tvojho “obcas” on urobi recami “skoro vzdy” alebo “skoro nikdy” - podla potreby. A ked ty trebars raz za cas ides do fitka, on hodi vyznamny pohlad na druhych: vidite? Uz zas! Hovoril som to, ze je taka.).

Takze mozes ist proti manipulatorovi, ale potrebujes predvidat a vopred mu vyrazat zbrane z ruk. Kludne aj rovnako nenapadnymi “lzami”, ked obratis jeho reci proti nemu.
Napr budes vediet, ze ta ohovara, ale budes o nom hovorit pekne. Ze ta podpori, aby si chodila do fitka a postrazi zatial hodinku dieta, ze je dobry partner, co ti praje. Prehodis zartovne vo fitku, ze uz sa tesis domov na maleho, ze si ho nevidela uz polhodiny a uz ti chyba.
Rozlucis sa s tym, ze uz bezis za malym.
Vsetky svoje pocity k dietatu nemas iba v sebe, kludne ich povies nahlas. Ukazes sa pred ludmi s nim. Diskutujes s inymi matkami o detskych veciach. Chcalis sa i postazujes, ako mas s tym a onym pri dietati problemy. Spytas sa ako to zvladaju. Nechas si poradit. Poobdivujes ich, ako to oni zvladaju. Podakujes za dobre rady.
Ked sa da, navrhnes pomoc. Pomozes.
Nie je to nic, co by clovek bezne nerobil. Ale pri manipulatorovi toto priam potrebujes. Mat okolo seba priatelov, ktori ta poznaju.
Presne ako to byva, ze obet ma problem presvedcit ludi, ze on je v realite iny, ako ho poznaju, to iste potrebujes ty. Aby narazal na hradbu toho, ze uz maju o tebe inu mienku, nez chce navodit on sam.
(Dalsie pritvrdenie potom moze byt, ze si ziska tvojich priatelov, aby im lahsie podsunul myslienku, ze im hras len divadlo. Atd. S manipulatorom vedies vecny boj. Neexistuje klud, ani primerie).

Takze co mozes najlepsie urobit, ked zistis, ze odolas prvotnym jemnym manipulaciam a on pritvrdi - je utekat. Co najskor, co najrychlejsie.
Aj za cenu, ze budes spociatku prezivat financne len tazko.
Cim dlhsie ostanes s manipulatorom, tym viac ma pocit, ze si jeho majetok, vec. Zredukuje si ta na to. A tym skor ti bude robit peklo, lebo sa citi ovela viac zasiahnuty (urazeny, ponizeny) neposlusnostou akehosi majetku a to teda nie.

jaskolka
20. sep 2020

@moonlight1210 presne tak, najlepšie je utiecť a buchnut za tým dverami. S manipulátorom sa nedá žiť normálne, je to čisté týranie samého seba, môže sa obeť neviem ako obrnovat, hádzať jeho reči za hlavu, on pôjde aj cez mŕtvoly a bude vždy dačo vymýšľať, a zdanlivo úplne vecne a logické argumenty,na aké však sa odpoveďat nedá ani debatovať, lebo v skutočnosti logiku nemajú. Jednoducho s takým človekom sa žiť nedá, nedokáže to nikto.

viellik
20. sep 2020

@evica01 Úplne si vystihla moje pocity z tohto celého, toto speje do záhuby, toto lepšie podľa mňa nebude :/

jaass
20. sep 2020

@rommie buď silná a odíď. Netráp sa a áno sú to znaky manipulátora čo robi.

ostrovka
20. sep 2020

@rommie "Stále tvrdí že on chce ale kvôli mne sa to ešte nestalo." On NECHCE a nebude chciet. A skoda reci... Odid od neho a neobzeraj sa.

vilma7
20. sep 2020

Ty môžeš byť bohu vďačná že si ťa doteraz nevzal a nad niečím podobným by som ani neuvažovala.
Len kvôli tomu, že tvoj partner je manipulátor. Je slobodný, rozvedený?

andreatytler
20. sep 2020

@rommie To vazne takto ti povie že on už chcel ale týmto rozhovorom si si to zas pokazila? To mas akoze cusat a dufat ze ak to das dost dlho, tak ten prsten nakoniec dostanes? Akoby to bola nejaka odmena. Akokeby trenoval psa.
To je tak ponizujuce! Je mi to luto co zazivas.

kitycat
20. sep 2020

dziiiiizs.... Tak takto sa da opijat rohlikmi

nairia
21. sep 2020

mna by zaujimalo, ako dlho ste spolu?
dievca zlate, si sa uvrtala teda do vztahu s kretenom, to nema ani vyznam polemizovat, odist je jedina moznost ako nadobudnes svoju slobodu... a tie zvasty, ze co ty budes robit a ako sa budes spravat k svojmu dietatu, ak si najdes noveho chlapa - to co on ma vestecku gulu ako to bude alebo co? fuj, nozik sa mi otvara vo vrecku, zeny preboha!!! a este niekomu, kto vam stavia vzdusne zamky porodite dieta a este dietatu date aj chlapovo priezvisko 🙈 ja nemam slov...

Strana
z2