icon

Čo je lepšie pre dieťa po rozvode/rozchode rodičov?

29. nov 2019

Dievcata ako by ste sa rozhodli? Bud aby dieta kazdy den navstevovalo domacnost otca,s tym,ze nebude platit vyzivne,alebo bude platit,ale dieta tam bude iba par hodin na vikendy?dakujem za odpovede

jarka8888
29. nov 2019

Ahoj, a ako prečo by nemal platiť výživné keď ho bude navštevovať každý deň? To preto ze mu dá každý deň najesť či ako?

klarissa25
29. nov 2019

výživné by mal platiť tak či tak....

pribinak
29. nov 2019

Navštevovať kazdy den a dohodnut sa tak, ze napr cast vyzivneho pojde na sporiacim účet dietata
Je smutne obmedzovať styk, ak dieta druheho rodica neodmieta a druhy rodic ma o dieta záujem
Vzdysa da najst dohoda v prospech dietata

alexandraalexandrova
29. nov 2019

Co tak spytat sa na to dieta? Teda neviem o ake stare dieta ide, ale jedina dolezita vec je tu to, ako to citi a co potrebuje dieta. Ak s otcom nechce byt, nemaju dobry vztah, otec sa nestara, tak by som ostala asi pri vikendoch, ale ak su si blizki a maju sa radi v ziadnom pripade by som neriesila nejake vyzivne, ale to aby dieta mohlo byt so svojim otcom tak casto ako len potrebuje. Je smutne rozhodovat sa z pohladu penazi, velmi smutne...mali by ste sa vediet dohodnut s jeho otcom tak aby to dieta co najmenej utrpelo a nie sa dotahovat kvoli vyzvinemu...

autor
29. nov 2019

@jarka8888 ano tak nejako to myslel

autor
29. nov 2019

@alexandraalexandrova Maju pekny vztah a mala tam chodi rada,zatial to fungovalo tak,ze mi neplatil,mala tam je kazdy den takmer,naje sa tam samozrejme.Len kamosky do mna rypu,ze som blba ked nepytam.Ja mam na to podobny pohlad ako vy

alexandraalexandrova
29. nov 2019

A co je kamosiek do toho? Je to snad ich zivot? Mozno im to pride normalne robit byvalemu napriek a veci komplikovat, ale pre dieta je to najhorsie co len moze byt. Som dieta rozvedenych rodicov a som stastna ze moji rodicia sa nikdy nehadali pre peniaze a hoci sud stanovil vyzivne, rodicia sa medzi sebou dokazali dohodnut inak a vydavky si delili podla potreby. A myslim ze tak by to malo byt v kazdom pripade...hadat sa pre par eur na ukor dietata mi pride chore...

autor
29. nov 2019

@alexandraalexandrova ďakujem...lebo nikto nevie pochopiť,ze nechcem vyzivne...ale tak pre mna je viac to,ked mala je s otcom kazdy den,ako to keby mi dal 60 e,ktore ma urcene,myslim,ze aspon tak nepocituje ,to,ze nie sme spolu

alexandraalexandrova
29. nov 2019

Nemusia to chapat. Proste s nimi o tom nediskutuj...ked je dieta kazdy den s otcom automaticky ma nejake vydavky, jedlo, cestovne, urcite mu obcas kupi nieco pomimo...tak preco by si mala pytat nieco este navyse? Ak je dieta v striedavke, co sa da porovnat s vasim pripadom, nikto nikomu neplati vyzivne, lebo naklady si obaja rodicia delia narovnako. A tak je to ok. A je super ze dieta ma moznost byt s vami oboma...to je velmi dolezite...

autor
29. nov 2019

@alexandraalexandrova byvame od seba len par kilometrov,preto ked je moznost stale je u nich,je blbost,aby tam chodila na vikendy

sashka22
29. nov 2019

Schvaľujem Tvoj pohľad na vec. Ani mňa nechápu prečo z otca nežmýkam peniaze... Tiež mi je prednejší ich vzťah a verím tomu, že keby dcéra raz potrebovala fin. pomôcť tak jej otec bude prvý čo sa ponúkne. Všetko na svete by jej dal a niesom odkázaná na pár desiatok € od neho len kvôli tomu, že by som mala byť urazená ako náš vzťah nevyšiel... Nuž, tak nebol ukážkový partner ale zato je skvelý otec a napokon, malá za naše chyby nemôže 🙂 Držím vám obom palce, aby ste sa vždy vedeli dohodnúť v prospech vášho dieťaťa.

jankapepe
29. nov 2019

Áno si blbá že nepytas.....na tej návšteve zje čo? Jedno jedlo a sladkosť.........
Kde sú náklady na bývanie? Energie? Ostatné jedlo? Školské pomôcky? Oblečenie? Krúžky? Lieky? Cestovné?.......

Ak otec nehradí časť nákladov tak nechápem ako si mu tak hlupo naletela. Ak hradí tak je všetko ok.

deti95060810
29. nov 2019

neplatí ani tých 60 e? aj ty jej dávaš jedno jedlo? a kde je bývanie, oblečenie....atď...
ale keď si sa rozhodla inak tak je to OK...dôležité je čo chceš ty ...

ketrint
29. nov 2019

Ja som dostala od exa tiez taky navrh, ked som po rokoch uz ziadala vyzivne, ze radsej si ju par krat za mesiac vezme. (U neho to znamenalo 2-3x mesacne na 2h.). Aj keby to bolo viac, tak nechapem ako to pokryje vydavky na dieta (byvanie, skolka, oblecenie, strava, kruzky, a ine, ved to kazda vieme co vsetko je treba platit...)
Tiez by som to na Tvojom mieste nehrotila a nepodmienovala stretavanie financiami, ale asi by som skusila najst nejaku zlatu strednu cestu...

erickatt
29. nov 2019

Rob ako citis ty. Mne všetci nadavali,ze davam deti po rozvode , aj pred rozvodom ich otcovi. Nik nechápal, ja som sa s nim rozišla nie ony. Neublizoval im.. a mudrovali hlavne bezdetny a ,,dokonalé " manželstvá

majka99999
29. nov 2019

Plati dietatu polovicu nakladov na skolu/kruzky, kupuje jej oblecenie, prespava u nho polku casu alebo ked je chora, stara sa o nu, ide k lekarovi a ma OCR? Ak chodi do skoly, uci sa s nou? Chodi s nou aj niekam na vylety/dovolenku? Nie? Ano, si blba, ak si to moze dovolit. Keby si zarabala 2000 eur v cistom a on 500, ok, nepytam, len tu zakladnu sumu (nejakych 20 eur, co urci sud) a to davam na sporiaci ucet. Ak tam chce byt a maju pekny vztah, to je super. Ale vecera u otca snad nenahradi ostatne, tych 60 eur teda vela nie je, takze to si uctuje 2 eura za jedlo/den? Ale je super, ze ti nechybaju, ani tvojej dcere. 👍

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
30. nov 2019

@sashka22 dakujem,tiez nam to trvalo dlho kym sme zacali komunikovat a som rada,ze je to tak ako to je

autor
30. nov 2019

@taskataska nie neplati jej praveze nic,vsetky vydavky platim ja,lenze viem ze ked zacnem pytat automaticky pojdem s nim do konfliktu

autor
30. nov 2019

@majka99999 praveze chybaju a nezarabam tolko,aby som si to mohla dovolit,preto som chcela poznat nazor viacerych ludi na toto,lebo v mojom okoli to nikto nechape,mam kamosky,ktore ked chlap nezaplati tak dieta mu ani nedaju ..tak ozaj neviem

maris5
30. nov 2019

Ale vyzivne nie je len na stravu, je na vsetko. Lieky, oblecenie, drogeria, kruzky, poplatky v skole/skolke.... To by velmi jednoducho vysiel, ze da dietatu raz za den na jest a vybavene.
Normalne daj na sud, ziadost o urcenie vyzivneho aj spatne odkedy neplatil. Mozes to davat dietatu na ucet, ale neokradaj svoje dieta len aby si snim nesla do konfliktu. To ze dnes mam pracu zajtra nemusi platit.
A sud mu stanovi aj stretavanie s dietatom a moze to byt bez obmedzenia.

majka99999
30. nov 2019

Pozri, tak potom je hovado, ze ak pozadujes prispevok na vydavky (povedzme si uprimne, 60 eur nie je vela), tak on prerusi styk s dcerou. To, ze sa unho naje, jej zaplati zimne topanky a bundu? Moje deti potrebuju kazdy rok novu, teda rovno aj 2-3, lebo su to chlapci a este sa valaju po zemi. Mladsi podedi po starsom, tak pre mna je ok nakupit aj viac. Ved clovek si to len tak rozpise, ide september, v lete nakupovat pomocky, prispevok na ZRPS, nove veci, kedze moji v lete vyrastu, tak zvycajne im treba nove jesenne veci, topanky, lebo z jari uz nie su dobre, v oktobri ma maly narodeniny, potom ide Mikulas, Vianoce, zime veci, medzitym nejake divadlo, kazdy mesiac druzina a prispevok na obed (bezplatne obedy stoja v skole do 10 eur mesacne), potom treba jarnu bundicku trebars, oslava narodenin u kamosa (treba aspon mensi darcek), meniny, vylety, mozno nejaka letna dovolenka by sa planovat mohla (ak nejde s otcom), dieta ochorie na anginu, antibiotika+probiotika, treba ocr, cize vypadok prijmu... Mam pocit ze vacsina chlapov vobec netusi, kolko take dieta stoji. Ano, da sa na skolopovinne dieta minut aj 50 eur mesacne, ale to ked byvas u rodicov a oblecenie ti posuva tvoja sestra po svojej dcere. 🙄

taskataska
Odpoveď bola odstránená