icon

Čo je to za chlapa, ktorý pýta peniaze od ženy?

26. mar 2023

Co je to chlapa,co pyta peniaze od zeny samozivitelky?? Nemozem to pochopit?? Stretli ste sa s tym uz??

autor
27. mar 2023

@viestta oj mi peniaze poslal na ucet

autor
27. mar 2023

@simca06022011 je to 700 nie 500

simca06022011
27. mar 2023

napisala som ti jasne, tak skus precitat. Ma doklad o pozicke od teba? ak sa s nim nedohodnes, ze sa to zapocita a doplati ti zvysok, tak bohuzial budes musiet postupovat tak.

autor
27. mar 2023

@mam1na rozumiem...ale nie je od veci davat mu peniaze ked on dlzi nne??

simca06022011
27. mar 2023

inak rozhodnutie o vyzivnom zo sudu mas?

viestta
27. mar 2023

a bolo tam napisalan, ze doplatok vyzivneho? Mas o tom papier, ze je to vyzivne?

autor
27. mar 2023

@viestta nie

autor
27. mar 2023
simca06022011
27. mar 2023

a bolo tam v poznamke uvedene ze je to pozicka?

autor
27. mar 2023

Rozumiem takze som povinna mu vratit peniaze,napriek tomu,ze vyzivne neplati...dakujem za odpovede...

autor
27. mar 2023

@simca06022011 nie nebolo

simca06022011
27. mar 2023

no tak pozri, mas rozhodnutie o vyzivnom, porataj kedy naposledy zaplatil, a vymahaj od neho cele vyzivne. Kludne hned. Jeho by som sa este opytala, ze ci tych par eur mu mas potom vratit alebo si to zarata?
Ak v poznamke nebolo uvedene, ze ide o pozicku, nema doklad o tom ze ti penaze pozical, kludne by som sa mohla tvarit, ze je to vyzivne napr. za 5 mesicov, ale to je aj tak malo. Ale ked sa mu nepaci, nechaj to tak, ale ty si daj vyzivne vymahat cele.

autor
27. mar 2023

500 poslal na ucet,100 dal v hotovosti a 70 e to je mobil ktory kupil malej a plus drobne co sem tam mi dal dokopy720

simca06022011
27. mar 2023

no drobne co da malej a mobil ktory jej kupil je nic... to ani nerataj. Rataj 500EUR ktore ti dal na ucet.

oli18
27. mar 2023

Ja by som mu nevratila, kedze ti dlhuje na vyzivnom. Aj na sud by som ho dala. Tam by sa urobil zapocet tych 700 €. O to menej by ti potom on dal.

autor
27. mar 2023

@simca06022011 dakujem

simca06022011
27. mar 2023

A nezabudni bloky od veci odkaldat atd, vyzivne pekne krasne treba aj zvysovat ako sa zvysuju vydavky :D a prispievat na dietata je normalne

cacianka
27. mar 2023

Má on nejaky doklad, že ti € požičal ? Sms, potvrdenku kde si pýtaš požičať, a on píše že ti požičia ?
Máš súdom stanovenú výšku výživného a on platí ?
Pretože všetky info sú podstatné na stanovenie odpovedí a rád.

autor
27. mar 2023

@cacianka ma potvrdenie o prevode iba...a ano dohodli sme sa,ze vratim,ale za predpokladu,ze by riadne platil vyzivne,on od toho dna nezaplatil vyzivne ani raz

dzina007
27. mar 2023

hlavne ak mu budes vracat peniaze nedavaj mu ich na ruku ale cez ucet s poznamkou vratenie pozicky.

Aby to neskoncilo tak ze budes bez dokladu ze si tie peniaze vratila a on sa bude tvarit ze to co ti poslal bolo vyzivne

babulkomale
27. mar 2023

Je to druhy extrem toho chlapa, co nosi tisice domov a vyhlasuje, ze preto je sef 🤷

lsimo
27. mar 2023

By som ho asi hnala, keby pýta peniaze, nehovorím, že pomôcť, keď sú nejaké výdavky alebo niečo, ale niekoho živiť, to proste nie, to je podľa mňa cez a nie je to vôbec normálne.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
dianka555
27. mar 2023

A prečo nechceš riešiť výživné súdne? Na úrade práce ti pomôžu ako to riešiť tam je poradenstvo alebo sa dá vybaviť náhradné výživné. Kde vlastne bývaš? Stále dúfas že bude s vami a budete šťastná rodinka a preto to neriešis . On má finančné problémy a je dlžník na zdravotnom poistení atď. Nerobí a ešte by ma zaujímalo ba koľko detí platí, a ak koľko má takýchto mamičiek?

dilino
27. mar 2023

V prvom rade ked si si požičala musiš vrátiť.Co je to za chlapa že si pýta peniaze späť a čo je to za ženu že nechce dlh vratiť.Ako si TY môžeš uplatnovať vrátenie dlhu že to bude na výživne.Ked TI neplatí výživne stanovene súdom tak treba navštiviť exekutora a nie že nadpís je čo je to za chlapa čo pýta peniaze ženy ho otituluju a nakoniec s toho vyjde mataka že nechce vrátiť dlh.ON je v poriadku len TY by si mala dlh vrátiť.Vtátiť pôžičku a pýtať si výživne sú dva veci.TY nie len že mu nevrátiš dlh ale ešte môžeš zatajiť podľa toho ako sa chovaš že TY môžeš povedať nič TI nedal.Neplatenie výživného je trestný čin tak že ked TI neplati ako píšeš tak ho nahlas a nie že nevrátim dlh lebo mi neplati výživne väčšiu blbosť som nepočula.A ako TI dal tých 500 eur stači že má doklad alebo svedka a nepochodiš budeš musieť zaplatiť nie len sumu ale aj úroky a ked ťa da na súd tak po dokazani jeho pravdy môžeš platiť ešte právnikovy trovy pravného zastupenia a zo sumy 500 eur sa to môže vyšplhať aj na 3 krát toľko.Výživne sa rieši ináč cez súd a potom exekutor a nie tak ako TY.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
27. mar 2023

@dilino ano vratim dlh hned mu aj idem poslat peniaze...dakujem za radu

autor
27. mar 2023

@elizabet173 nie lajdackost...chcela som sa dohodnut,ze teda ked neplati budeme brat to co mi dal naraZ ako vyzivne teda. ..ale dobre tedA vratim mi peniaze a prepacte ze som tu znova hladala radu

autor
27. mar 2023

@dianka555 on ma sudom urcene vyzivne

simca06022011
27. mar 2023

Hlavne okrem toho vratenia, naozaj ries vyzivne, je to svinstvo.. a halvne to, ze ako pozicku rata aj to co kupi dcere. A neda jej nic. Neoberaj vas o to, co vam patri, nech setri otecko inde a nie na dietati