Čo je v tomto prípade lepšie?
Ahojte. Mám dilemu, som zvedavá na názory, možno aj skúsenosti ako to funguje u vás kto ste v tejto situácii. Ide o to, že manžel pracuje v jednej fabrike v našom meste, ja som doma na rodičovskej a ešte na nej cca rok až dva pobudnem. Dokopy máme cca 1300 až 1800e mesačne, s tým že máme hypo na byt, výdavky na deti (3deti) a bežné veci, no klasická rodina. Snažíme sa sporiť, máme poistky, ale pôžičky mimo hypo žiadne..ale momentálne s tým šetrením je to také, no...a ešte to asi príde, že už nenašetrime nič.. čiže dovolenka a výlety kde jeden vstup stojí 10eur nehrozí... Ale nežijeme zle, nechcem aby to vyznelo že trieme biedu, vôbec, kupujeme čo potrebujeme a aj to čo nepotrebujeme ale chceme, ja sa snažím veci pre deti z druhej ruky, alebo v akcii.. snáď to všetci správne pochopia.. no a teraz má manžel ponuku ísť robiť mimo Slovenska.. na cca mesačné/mesiac a pol odjazdovky a dva týždne doma.. 22eur na hodinu.. mesačne aj okolo 5tis.eur. len za tu cenu že neuvidi deti rásť a ja budem.na všetko sama/s rodinnou pomocou samozrejme. Verím mu na 100% čiže táto otázka je zodpovedana dopredu...len ma mrzí že budeme ďalšia rodina ktorá bude žiť od seba.. na jednej strane super, budeme môcť dopriať deťom aj sebe dovolenku pri mori, kvalitnú stravu, nebudeme sa musieť báť o peniaze..na druhej strane deti budu bez otca, ja na všetko sama... Taka som z toho, neviem.. menšie zlo vyberať... poprosím skúsenosti inych žien ktoré to majú podobne, či to zvládate, ako sa vám žije takto "samým"..
No za mňa nech ide. Samozrejme nie na dlhodobo. Možno stačí na rok. Niečo si našetrite. Penaoze si to dobre čo zarobí. Ak ešte k tomu má ubytko, stravu zaplatené .. a mesiac byť preč ale potom dva týždne bude predsa doma .. to je dosť . To bude s deťmi ...iné by bolo keby chodil domov na 5 dní z toho 2 dní cesta ...to by bolo fakt malo. To by som ja tak napríklad nechcela. Ale tie dva týždne sú fajn keď bude doma .a peniaze sú to veľmi slušné čo zarobí aspoň do doby kým budete vy na rodicaku
Pozor tych 5000€ nie je v hrubom po odpocitani odvodov, ak dostane polovicu bude rad.
@00momo lepšie 2500 ako 900 čo ma teraz
Bud rada malo ludi nema ani toľko. My žijeme v zahraničí a čo z toho ze manžel zarobi 1800€ ja som momentálne na materskej takze moj prijem je cca 400€ mesačne. Najom platime cca 700€ hypo na Slovensku cca 300€. A nemoboli sme ani pri mori ani na pobyt proste nikde. Manzel len skreckuje. O maleho sa staram sama manzel v domácnosti pomáha. Hovorim mu ze nech kupi malemu hracku a on na to a potrebuje? Takze ja neudetrimvnic vetko kupujem malemu sama.
Radšej žiť skromnejšie,ale spolu. Nič nie je viac. Možno získate viac peňazí,ale bacha,aby ste neprišli o čosi hodnotnejsie. Držím palce!
pozri.... nepises viac o rodinnom zazemi co tu nas. rodicia? svokrovci? surodenci? su na dochodku? vedia zastupit ak by si ochorela pridu pomoct navaria odvezu dovezu? ja byt tebou skusim to. s hranicou se rok max dva a potom ked ty sa zamestnas ked dvojicky nastupia do skolky... ak teraz vyzijete z 2tisic eur. zaokruhlujem. tak za dva roky by ste mali vediet nasetrit aspon 50tisic eur... a to je dost na rezervu na prerabku aj na vsetko. akokolvek sa rozhodnete drzim vam palce
Ja sa k tomu vyjadrím len z toho čo vidím na okolí. Aby si o rok , dva nepísala do poradne - rozvody a súdy - manžel si našiel milenku - ja som sa zamilovala do xxx. Po pravde takmer nepoznám pár ktorým odlúčenie vo vzťahu pomohlo ale poznám páriky ktoré sa vďaka tomu rozviedli...ako hovorím on si našiel ona si našla.
@aurora33 iste ale autorka sa zatiaľ nerozvádza kým sú doma. Ani prípady ktoré spomínam sa nerozvádzali kým boli " doma". Až kým jeden z nich neodišiel. Ja netvrdím že sa to musí stať ale ! nepoznám pár normálny ( nie nenornálny kde sa on tešil keď vypadol z domu a ona nemohla dočkať kým on vypadne na služobku ) ktorým odlúčenie pomohlo ale poznám ktorým ublížilo.
@aurora33 Super ale autorka sa - NEROZVÁDZA a toto nerieši - zatiaľ. V jej živote však nastane zmena - ktorá mnohé páriky rozdelila. Čiže neriešime to či sa rozvádzajú aj páriky ktoré sú doma spolu - toto nie je témou - ale témou je odchod jej manžela do zahraničia. Ludia sa rozvádzajú aj keď ostanú spolu. Otázka je , tý ktorý sa rozišli a dôvodom bol odchod jedného z partnerov , či náhodou ten odchod nebol dôvodom ich rozchodu. Polopate viac to napísať neviem

@aurora33 tvoja kamarátka to ma v hlave strašne zle nastavené, ja sa s takými ľuďmi nedokážem ani baviť. Len sa sťažujú, ale aby niečo urobili, to nie, načo zdvihnúť rit....to je celkom iný level, ale každý má možnosť rozhodnúť sa a hlavne niečo urobiť. Chudák to ich dieťa. Už len dúfať ze nejakým zázrakom získa iný postoj k životu ako rodicia. Im by podľa mňa nepomohlo ani keby on šiel robiť von. Oni majú iný problém. Hentak sa normálny človek nespráva