Čo mám ďalej robiť?
Ahojte . Prosím o radu a pomoc lebo som naozaj zufala.Chcen ostať v anonymite preto som si vytvorila nick a ako náhle mi pomôžete a vypocujem respekt . prečítam názor na moj problem ruším ho ;).Mam dcerku a priatela ktory nieje jej ocino.S bio ocinom som vela prezila.zleho a preto sme sa roziski a isli sme od seba.Moj terajsi priatrl ma 30rokov zije u rodicov a je hrozny lenivec. (Ved ktorý chlap nieje ;).Mal byvalu lriatelku s ktorou si zobral pozicky a ta sa na neho vykaslala a nechaka mh tk na krku.Ma auto to jedine mu s toho ostalo ktore aj tak nieje prepisane na neho ale na nu a nieje schopny si to ist prepisat.Zarobi pekne okolo 600euro ale ked zaplati co ma ostane mu 100euro max.Ked sa bavime o spolocnom byvani povie ze pockame ked zacnem robit a potom uvidime ako co.Ale uprimne zmeni sa nieco? Mozno ano ze budem mat vsetko na svojich pleciach.Je chlap zje dost 5krat za den aj viac a ja? Odopieram si od ust aby mala mala co papat.Ma skvelych rodicov ktory mu stale pomahaju a je na nich zavisly ked nema na benzin lebo on nebude chodit na autobuse lebo je to drahe tak si pyta od mamy.Nakupi mu tricka a popritom.zaraba.Casto sa hadame lebo potrebujem mat pri sebe niekoho ked mi pochybia peniaze aby som mala oporu v nom aby ni pomohol.Niesom narocna nepotrebujem vela len aby sme sa dj mali dobre.A aby som mala dat co na tanier a kde to jedlo napr.uvarit.
@jalucija mimochodom, zeny take nie su? nehovorim, ze ty.. ale je xy zien, ktore si radsej rychlo uviazu chlapa dietatom a same sa spravaju ako decka a chlap zodrety ako kon, lebo sa splaca hypo, svadba na splatky, deti.... my tu odsudzujeme chlapa, ale zeny su v tomto smere este horsie.
@mawka drzim Vam palce nech Vam to vyjde, ak obaja chcete, uvidis, vyhrabete sa z najhorsieho a budete mat krasny zivot, hlavne o vsetkom komunikujte, planujte, milujte sa a respektujte navzajom. Je na tom aj nieco dobre, ak ste vo vztahu presli peklom a zrazu sa mate lepsie viete si to lepsie vazit, ale takisto viete ze v pripade problemov ten zivotny partner stoji pri tebe, mas sa na koho spolahnut, ale toto plati len obojstranne.
@henikav no este sme v medziobdobi, musime na tom pracovat. dakujem 🙂 sama mam co splacat svoje a po byvalom, je to viac nez na tri roky, mozno este 5 budem splacat, ale fakt, ze ked sa pozrem na to z opacnej strany a podla rad tu na MK, tak sa mal na mna on vykaslat vtedy, ked bolo najhorsie, ked sa mi nieco nepodarilo a ja zostala bez prijmu. by som bola oznacena za lenivu a neschopnu. prekaza mi, ze sa tu na modrom konovi tak skatulkuju ludia.
hm no ty musis zvazit ci ti ten vztah aj nieco dava ci len berie. skus si spisat klady a zapory. sadnite si a vsetko si vykomunikujte. predpokladam, ze dlhy ma vo viacerych bankach pri. nebankovkach podla vysky spaltky. skuste to prefinancovat na jeden s nizsou splatkou. ak konci o tretej robotu a nerobi namahavu pracu, skusila by som aj brigadu na par dni v tyzdni ....
na druhej strane sa mi vobec nepaci, ze pyta peniaze jak od teba tak od rodicov ved uz nieje male decko, mal by si dat do poriadku financie, hoc aj predat auto a vyplatit cast dlhov. ako nemyslim si ze autobus ho vyjde viac ako benzin.
@utajenamama Ahoj, hm to ako by som citala o jednej znamej len s tym rozdielom, ze dieta je spolocne , tiez ma pozicky s byvalou - ta uz je dnes stastne a dobre vydata, a rodina z jeho strany su sami pijani...aby to nebolo vsetko dotycna ochorela - nevyliecitelne...Zhrnutie : syn ho zaujima len ked musi, s peniazmi nikdy nevyjdu do konca mesiaca, pomaha u vsetkych znamych len doma nie, pomaly ju a dieta zivi jej matka...nez otehotnela tiez ho financne tahala...je z nej pomaly troska... 😖 .Osobne si myslim, ze takyto chlap sa nezmeni, bude skor na pritaz - dnes je zivot tazky...
@henikav ja to citam tak, ze nie je lenivy v zmysle robit - ale v zmysle urobit daco so zivotom. ved ak stale ani nepreprpisal na seba auto, ktore splaca .... neinformuje sa o dlzobach(boh vie co okrem auta este splaca a ostalo to u byvalej) to je leho lenivost (v zmysle neschopnost) - on nemusi a asi ani nie je zly, len je nemtavy, tu ma posad, tu posedim a dako bude do roka ... assi tak.
@mawka ja som mala podobneho frajera, istu chvilu dokonca snubenca, ale nevydrzala som to. Neviem ci je to aj pripad zakladatelky, ale on bol zvyknuty na mama hotel, jedinu starost mal ako toho zozrat co najviac, ked som bola sama doma a chodil k nam na obedy tak za tyzden len na obedoch prezral 1000 este korun za tyzden a vobec ho netrapilo, ze ja nezarabam (este som studovala VS). To bol asi prvy moment ked mi doslo, ze nieco v tom vztahu nie je dobre, potom dalsie drobnosti, sli sme oslavit zasnuby do nobl restiky, na veceru...on si naobjednaval milion veci - predjedlo, polievku, hlavne jedlo, medzichod,zakusok...ja som mala predjedlo a hlavny chod a ked prisiel ucet, tak samozrejme ideme na polovicu. Z vyplaty platit strasne moc veci na sporenia a poistky, potom mu ostavalo len tak na vreckove (zil u rodicov, tak vlastne ani ine nepotreboval), ked cosi bolo treba tak si precerpal uver na kreditke, potom sa samozrejme cudoval, ze nema peniaze a nejaku dobu mi trvalo mu vysvetlit, aby kreditku vyplatil a zrusil, ze nema vyplatu 15000 + 10000 od banky, ako to on bral. Skratka otec by to bol asi dobry, ale do bezneho zivota nepouzitelny a ked som este zistila, ze by chcel dieta, aby sa sam mohol pasovat do ulohy dalsieho dietata (tie plany ako by mi robili s dietatom zle a vynucovali si vsetko mozne, brr), tak som vzala nohy na ramena.
Hovorim, neviem aka je situacia u zaklatelky temy, pokial je tam laska a financne veci su fakt len docasne a riesitelne, tak sa to da, ale ak by tam bolo este nieco navrch, tak od takeho chlapa radsej ruky prec. To s tym autom je uz samo o sebe cudne, to sa neboji, ze byvala pride a povie nech jej auto vrati, ze je pisane na nu?
@henikav v podstate nam to klape pol na pol.Hadame sa v tom zmysle ze je dotknutelny vsetko sa ho dotkne.Som clovek ktory povie vsetko na rovinu to co ma v srdci to na jazyku.Som s nim preto jasne ze ho milujem ale raz som lasku mala ale laska je u mna druhorada kedze potrebujem sa zabezpecit v tom ze ked nebudem mat koruny tak mi da.Zijem s maminou sama a bratom platim najomne mama je bez prace zivim celu rodinu cize je to v ppdstate tak ze konecne by som aj ja hcela dopriat si.Na vsetko maju byt dvaja hovori on ano.Ja netvrdim ze chlap ma byt na vsetko sam.To ze preje tolko kolkp preje az tak neriesim ale to ze nevidim v nom oporu ze mi pomoze.200eurovy dlh ma a okolo sto mobil a poistku na auto.Teeaz mu prisla pokuta zato ze neplatil za ucet poplatky tak sa mu to nahrnulo za 50euro....cize co mu ostane s vyplaty tento mesiac? Prd.Lubim jeho rodicov hrozne aj mala zato aky su ako nam pomahaju.Len mna dlho trapi nas vztah
@utajenamama skuste s prefinancovat dlh v inej banke ak sa da. teraz ponukaju aj celkom vyhodne uroky, neviem teda aky ma on. ale co najviac proste znizit dlh.
100 za mobil to je faktura? co prevola? strasne vela. tiez pokusit sa znizit.
@ukulela aj mne to tak niekedy pride.Uz dva roky si nebol schopny prepisat auto na seba.Uz koloo mu o tom hovorim.Len to by musel ist na urad a ist si to vybavit.Lenze nieje schopny.Ma u byvalej veci nabytok a podobne.Zato zr jjej mama byvalej je uplna truba ze im nadava zoberiem policajtov udam ju alebo nieco aby som tie veci ziskala pre boha nie? Ja neviem.On je skvely vhlap len v tom ze vie lubit uprimne ze viem ze by mi nikdy neublizil.Je to tazke skrz dovodu ze jeho rodicia a rodina nas lubia ako svojich.Co ja som nikdy nepocitila take nieco kedze mi sami rodinu ziadnu nemame.Ale som aj realistka v tom ze vidim aj do buducna.
@nivi za fakturu nema stale tak len mi nabija kredit ktory aj tak prevolam s nim cize tak.A on s tym nic nebude robit lebo tam to splaca tak to tam bude splácať.
@utajenamama 100 mobil???? poistku kolkopreboha plati - ja 80 rocne, frajer ma vacsie auto tak viac ... tak potom treba mlademu vysvetlit, ze si zije kurde nad pomery ... on sa musi uvedomit, nie je dieta, ale dospely chlap, co uz ma mat minimalne za seba zodpovednost. ako som pisla, nemusi byt zly - a asi ani nie je - len este nezil realny zivot.
... a co sa tyka tych veci u byvalej - skus sa poradit aj s jeho rodicmi, ak dobre vychadzate, nech aj oni na neho zatlacia, nech to uz riesi. a auto - ved ex ho moze na nom tak oviat .... ach svata prostoto ....
@ukulela nezazil kedze zije u rodicov.Aj ja zijem u mamy alr, chapem to trocha inak.
@utajenamama tych 200 euro bude este ako dlho splacat? Poistku plati rocne alebo mesacne? Mobil sa da vyriest prechodom odo inej siete, nejakym vyhodnym pausalom za par euro alebo si volajte cez Viber.
@utajenamama ale ved dnes uz su pausali kde si mozete volat navzajom zadarmo. treba len popozerat ponuky.
no tak ale takto sa to neriesi, ze tam splaca tak tam bude. ak mu inde ponuknu nizsi urok tak treba ist tam, naco zbytocne preplacat. ja by som ho chytila za golier a dotiahla na tie urady a sup vsetko vybavit.
@utajenamama tak toto co citam...na dobru buducnost urcite nevyzera... 😖 mas pravdu treba mysliet na buducnost...je pekne ze si nasla novu rodinu, ale nikto tu nebude vecne a najma on by sa mal spamatat ale zatial teda ziadne normalne karty nevylozil len dlhy a dlhy... 😖
@utajenamama asi uzaj jedina rada - spisat vsetko, c treba urgentne riesit
-prepis auta
-veci od ex domov (porad s s jeho rodicmi, ako ho presvedcit, ze to uz treba riesit)
-pozicka - poriesit ako dlho bude este platit - a mozno sa daniekde lepsie prefinancovat. ale hlavne nech aspon viete, ako dlho este ....
-a potom mozte planovat. ak ho mas rada a ak on ma rad ozaj vas aj s malou a ak aj s jeho rodinou dobre vychadzas, zabojuj, zatlac na neho, budes ho musiet usmernovat, chodit s nim po uradoch. ale prepis auta preboha nie je taky zlozity - je to otazka 1 dna!!! resp. par hodin na policii ...
@cobhan jednu bude splacat do roku 2018 a jedna mu konci za tri mesiace cize so roku 2018bude splacat 130ruro.Poistku raz pol rocne.A plati to za auto ktore v podstate nieje jeho.
A čo si sa s koňom zrazila? Na čo ti je taký chlap? Lenivý, zadĺžený a mamičkin maznáčik. Niektoré ženy fakt nechápem. To, že máš decko za slobodna ešte neznamená, že si "druhotriedny" tovar, nemala by si sa podceňovať a začínať si s takým chlapom.
@ukulela dakujem pekne....len s tymi vecami je to tazsie lebo aj jeho mama tvrdi ze naco sa s jkmi hadat nech si tie veci nechaju...no ja by som to tak nenechala kolko kraaaat som im o tom vrvavela...policia sudy vsak su to ich veci pre boha!!!! Asi som ina no.ja som mu to povedala mnoho krat a nic sa nedeje kedze 30euro Vysnych nema...a naco ked je pokazene a naco je nam auto ktore nemozeme ist dalej ako v meste.....skoda benzinu na take auto.....no a nie? Zorotovat a radsej nemat nic a nenvyvazat si rit ako auto ktore je nam k nicomu
z toho čo si napisala moj nazor je taky, ze prec od neho. Si rozvedena, mas dieta, nekomplikuj si zivot s clovekom ako je on, neber to, "co pride", lebo uz nic ine nepride... Tvoj priatel ked si ho vezmes za muza, bude len dalsim bremenom v tvojom zivote, nedokaze sa spravat ako muz, niest zopodvenodst, prenasa veci na teba, vratane toho, ze je lenivy a vyuziva ta... Ked uz teraz jeho spravanie je taketo, ver ze sa to nezmeni, ani vasim moznym spolocnym dietatom ani rozpravkovou svadbou... bude to podstatne horsie a ty skoncis v slzavou udoli s ubolenym srdcom... Cim skor to skoncis, tym to bude preteba lepsie...
Mozno ti radi niekto bojjovat, spravit plan rieseni... ale to nie je tvojou ulohou. To je ulohou a zodpovednostou muza... aby sa spraval tak ako sa ma spravat a zacal siriesit svoje problemy, zacal participovat na vedeni domacnosti.. je to dospely clovek a ty nie si jeho matka, ty mu mas byt rovnocenou partnerkou... A ked uz teraz je to u vas tak ako to je.... ver, ze pokial on to nechce menit a nemeni, nic sa nezmeni, iba si dokafres ty zivot.
tak môj nie je lenivec...
@mima4 dakujem za nazor.Som slobodna mamina zijem u maminy.Neviem naco cakam asi ze to bude lebsie? Lebo ked nebudem s nim uz nrbudem s nikym povedala som.si preto lebo aj pre moju dceru by to bol sok naco? Ja som nehladala on si nasiel sam.Ja uz nemam ani argumenty.Nemam.Cokolvek napise vyjdem s toho ako blba.
@ushuaia on nema rad ked myslim do buducna on to nrznasa.Mam veci riesit co je teraz.Ale ja myslim fo buducna co bude chcem mat druhe dietatko premna su deti velkym zmyslom zivota.Ale, ako ked teraz nemame peniaze a nezijeme spolu ako ked budeme zit spolu.
tak zena !!!
V prvom rade zrus vo svojom srdci vetu "Lebo ked nebudem s nim uz nrbudem s nikym povedala som.si" !!!
Mozno v tvojom zivote nie je teraz spravny cas na partnera, mozno potrebujes cas vobec sama pre seba, pre usporiadanie si svojich myslienok,...mozno muz, s ktorymm zostarnes pride az za 5-6 rokov... nikdy nedavaj take "sudy" nad sebou samou... mozno vdaka tomu, ze odides od svojho sucasneho druha... ziskas podstatne viacej!!
Nebud vo vztahu, len aby si bola vo vztahu, alebo po vztahu tuzis... vedz, ze radsej sama,ale spokojna, ako mat na krku bremeno, ktore ta vyciciava, nevazi si ta..atd..
Pises o spolocnom byvani... ze on caka ked ty budes robit.. no ale vezmi si situaciu, vezmete sa, zacnete spolu byvat, budete mat deticky...tak co pojdes domov ty k svojej mame..lebo nezarobis?!!!
Ja ti odporucam vycuvat z toho vztahu, pre tvoje vlastne dobro!! drzim palce a nezabudaj, ty si vzacna zena a zasluzis si princa, nie chruna 😉
@utajenamama v prvom rade by mal veci riesit on co je treba, a ma toho neurekom...kazdy normalny clovek mysli do buducna, stat sa moze vselico...Ale toto nieje zmyslanie dospeleho jedinca, nieco take sme si vraveli ked sme mali sladkych 17...,Ale ked mam urcity zavazok - (aj ked dieta nieje jeho), a najma nechcela som pisat co ak nahodou ostanes znovu tehotna...? Zivot sa ti zruti...2 deti + muz co sa nezaujima ako uzivi rodinu. Kedze chces este dieta, urcite im chces dat do buducna co najviac, nemyslim len to materialne - ako kazdy rodic...ale s tymto muzom by som si ja rodinu neplanovala...
@mima4 dakujem pekne popremyslam nad tym
@utajenamama ach jaj, na rovinu, po tom vsetkom, co si tu uviedla, on je hlupy. Mozno nie zly, ale hlupy je a hovno nevylestis, ako som niekde v poslednych dnoch citala... V 30 rokoch sa clovek može spamatat, ak porobi chyby, ale to musis byt skutocne len chyby pri inak rozumnom pristupe. Ten tu akosi nikde nevidno. To može byt potom tak, ze splati dlhy, narobi dalsie, lebo ved splaca sa v buducnosti a tam sa on nepozera.
@ushuaia mas pravdu vo vsetkom...dakujrm krasne za nazor

@nini1010 prave preto som sa autorky pytala ze ako dlho to bude takto splacat a preco je lenivy? Do prace chodi, spolocne byvanie nemaju, predpokladam ze u matky tiez nemoze robit nejake zmeny a vsetko po svojom, musi sa prisposobit Treba vidiet celu situaciu a podla toho sa rozhodnut ci ano dalej alebo nie, lebo ak sa bude zena rozhodovat len podla financnej situacie, to sa bude rozvadzat kazdy rok, na kazdeho raz pride tazsia situacia a potom sa z toho zas vyhrabe a zas bude lepsie. Moj manzel nenosi domov ani cent, jazdi autom a tiez zvykne jest aj 5x denne, mam ho vyhodit? (recnicka otazka - necakam odpoved, lebo na druhej strane viem ze ked ma a pracuje da nam vsetko, este aj tringelty, aj vlastne srdce by si vylozil, ak by nam to urobilo radost, postara sa o deti vzdy ked mu necakane zahlasim, ze idem na kavu s kamoskami, ci do kina so synom, postara sa o dom, navari.... Preto aj zakladatelka by mala hladiet na celkovu osobnost partnera a nie iba na penazenku. Ako pisala @mawka on nema zatial ziadnu povinnost ani na partnerku kedze spolu este neziju, a na dieta uz vobec nie a napriek tomu ked ma tak da, samozrejme ze caka to iste na oplatku, ked nema, partnerka zas nie je tiez povinna mu dat ked nema, neda.
Treba sa o tom porozpravat, pocitat, dokedy to takto bude ako a kedy, akym sposobom sa da tato situacia zlepsit...