Čo mám ďalej robiť?
Ahojte . Prosím o radu a pomoc lebo som naozaj zufala.Chcen ostať v anonymite preto som si vytvorila nick a ako náhle mi pomôžete a vypocujem respekt . prečítam názor na moj problem ruším ho ;).Mam dcerku a priatela ktory nieje jej ocino.S bio ocinom som vela prezila.zleho a preto sme sa roziski a isli sme od seba.Moj terajsi priatrl ma 30rokov zije u rodicov a je hrozny lenivec. (Ved ktorý chlap nieje ;).Mal byvalu lriatelku s ktorou si zobral pozicky a ta sa na neho vykaslala a nechaka mh tk na krku.Ma auto to jedine mu s toho ostalo ktore aj tak nieje prepisane na neho ale na nu a nieje schopny si to ist prepisat.Zarobi pekne okolo 600euro ale ked zaplati co ma ostane mu 100euro max.Ked sa bavime o spolocnom byvani povie ze pockame ked zacnem robit a potom uvidime ako co.Ale uprimne zmeni sa nieco? Mozno ano ze budem mat vsetko na svojich pleciach.Je chlap zje dost 5krat za den aj viac a ja? Odopieram si od ust aby mala mala co papat.Ma skvelych rodicov ktory mu stale pomahaju a je na nich zavisly ked nema na benzin lebo on nebude chodit na autobuse lebo je to drahe tak si pyta od mamy.Nakupi mu tricka a popritom.zaraba.Casto sa hadame lebo potrebujem mat pri sebe niekoho ked mi pochybia peniaze aby som mala oporu v nom aby ni pomohol.Niesom narocna nepotrebujem vela len aby sme sa dj mali dobre.A aby som mala dat co na tanier a kde to jedlo napr.uvarit.
@sisaha ostavam s nim preto lebo ani neviem preco.Nehovorim.ze mi nepomoze ano max tak pkienkami pre malu obcas nakup ale dam mu obed aj jemu do obedara.On ma obed o jedenastej v robote a pride domov o tretej a pyta jest a musi mat veceru.Proste ano je pracujuci chlap ja tomu rozumiem, ale co ideme s prrpacenim prezrat celu vyplatu? Ma vyplatu dva tyzdne a potom? Uz nie.Potom odomna pyta na benzin ci mu mam pozicat jasne dam vsak pomaha aj on mne.Ale nevidim v tom niaky vedsi vyznam.Lubi mna aj malu ma skvelych rodicov ktory mne pomahaju malu lubia ako svoju.Vcera napr.padla veta myslene zo srandy to malo byt:Keby som nekupoval plienky mal by som na tabak. :( mna to zabolelo.Alebo ked pgta daj mi na benzin 5euro prosim ta ja ti vratim na vyplatu.Az ma zapichne pri srdci :(
píš si na papier každý cent,ktorý príde aj odíde z rodiny/teda vy rodina nie ste,lebo rodina má spoločné peniaze,ale to teraz neriešim/ pridaj k tomu jeho "pracovitosť",istotu a oporu,ktorú ti ne/dáva ....a ak máš štipku sedliackeho zdravého rozumu /bez urážky/ tak ťa to poženie preč od takého chlapa...
@utajenamama nemyslim ze to ma buducnost pokial je takyto "leňochod" a spolieha sa na Teba a rodičov tak sa byvania ani nicoho co ma byt dalej a krajsie nedockas. To je moj nazor
@janinah to je v poriadku mam rada uprimnost.
@tatiana7777 ano ja to viem.A naco.mame cakat? JE NAZORU ze dvaja vsetko zvladneme.On si mysli ze ked budem zaravat tak co? Budeme sj moct ten byt dovolit? Ze ked nerriesil doteraz nic ze sa nieco zmeni? Nie nezmeni.Ked som mu povedala ze nech uz ide sa pomaly opytat na uvery do bank a podobne ze co a ako kolko mu daju myslite ze bol? On caka kym ja zacne robit.A chcem mat druhe dietatko tak co? Bude nato sam.On povie ze nemysli nato co bude ale co je terazA teraz? Je to na prd.Lebo ked vsetko poplati hovbis mu ostane.A ked chcem aby nam tym popremyslal bud sa oduje alrbo dneska ja som zaspal prepac...
@utajenamama strasne!! Ako 18tka by som mu dala sancu, ale ako 30r matka nikdy!z lasky sa nenajem ani ja, ani on a ani moje deti! Takze pre mna je to absolutne NO-GO!
@pragmaticka dakujrm ja viem.S lasky sa nenajem ja to viem.Mam dceru cakala slm.od noveho vztahu trochu viac opory v tom financnom hladisku.V tom ze budem moct si viac dovolit a neratat kazde euro.
@utajenamama no vidis.. a miesto toho nasiel oporu vo financnom hladisku tvoj priatel u teba..., pyta si od teba, keby nebolo plienok, tak ma na tabak, obed v praci mu nestaci, pride domov a chce dalsie a ty ako poslusna mu pekne nalozis na tanier.. boze dievca, kde je trocha sebaucty? ty to nevidis? ved ta zneuziva 😒 . Podla coho si urcila ze vas lubi? normalny chlap taketo nieco z ust nevypovie..
@utajenamama no ja neviem, ja mám z toho, čo si napísala nepríjemný pocit. Preratávate kto čo kúpil, kto čo zjedol, samé kalkulácie a lásku tam nevidno. Pre mňa by to bol neakceptovateľný vzťah 😖
@utajenamama tu je strucna odpoved. Taky muz bude len na zataz, jednoducho ukonci vztah, dalsieho muza si poriadne premysli predtym ako zacnes s nim nieco vaznejsie a predstavovat ho dcere.
@utajenamama tu vôbec nie je o čom rozmýšľať, čo riešiť ... myslím, že aby ťa niekto objal, pomiloval sa nájde. A keď chceš, aby ťa niekto vyžieral, tak stačí ísť na stanicu tam máš pri smetných košoch takých povaľačoch habadej. ... myslíš, ze tá žena sa s ním rozviedla len tak ?! Keď nabrali pôžičky, asi ani vtedy nemali z coho žiť a ona už nevládala pozerať na lenivca.... škoda sa nad tým zamýšľať. Určite ukončiť ten vzťah!
Prepáč, ale toto nieje vhodný partner, ani budúci či náhradný otec. Radšej ostaň sama, určite to zvládneš lepšie a s menším trápením. Veľa šťastia...
@utajenamama tak sa ta opytam, este dlho bude splacat tie dlhy? Lebo ak som dobre pochopila, kvoli nim nema nikdy peniaze, ak mu zostane fakt len 100 eur, to si fakt neviem predstavit ako sa to da zadelit na mesiac. Ak je inac fajn a rozumiete si, skuste to robit tak ze napriklad budes ty zadelovat peniaze aby vyslo na vsetko, myslis ze ti bude odovzdavat peniaze? V takom pripade vies ze teraz je to tazke, ale ked vsetko splatite hned to bude lepsie, on by si uz teraz zvykol na to ze financie riadis ty a ty zase presne budes vediet co si kedy mozete dovolit. To ze chce jest aj 5x do dna, no to je podla mna normalne, aj moj chlap chce jest kazdy den a tiez aspon 5x, ale zase vies varit lacnejsie jedla, kupovat to co je prave v reklame za vyhodnejsiu cenu.... a tych 5€ na benzin? To sa da kupit benzin za 5€? Ved to ma tak na 20-30km. Porozmyslaj, vadia ti len financie ci aj nieco ine? Lebo financna stranka sa moze rychlo zmenit a ak vam to inac klape tak je to skoda tak rychlo zahodit, vacsina vztahov sa totiz prave na tomto hadaju, ked peniaze chybaju. Jasne ze sa drzi mamy, ked ma financne suchoty, kto iny mu moze pomoct. V com je taky lenivy? Do prace chodi, doma nic nepomoze, ci?
nezijete spolu, mala nie je jeho a aj napriek tomu ti s nou pomaha. zrejme je u rodicov preto, lebo si chce splatit dlhy. su to jeho dlhy a on predsa od teba nepyta peniaze na dlhy, len potrebuje pomoct. som si presla, prechadzam niecim podobnym. vela som sa najprv hnevala na tu situaciu, ze preco so mnou uz nejde byvat, preco hento a preco tamto. on voci mojim detom nema ziadnu povinnost, aj napriek tomu im kupuje darcek. ja nemozem po nom chciet, aby mi zivil deti, nie su jeho a toboz nie, ked spolu nebyvame. na druhej strane, chapem, ze si chce vyplatit nejake veci (este rok) a ze menit robotu by bola v dnesnej dobe celkom neuvazena vec. mala som na neho nervy, ze ked to dokazem ja, preco nie on, bla bla. ale pozeram na to trochu inak, ze mozno chce ist do vztahu "cisty" aby sa potom vedel postarat. preto tomu nechavam este sancu, kym si to vyplati. ak sa potom neudeje nic, tak adieu. a tiez ked potrebuje pomoc, pomozem mu. ale viem, ze ked pride, aspon nakupi, minule vzal spalnu na splatky, proste pomoze, ked moze.
dohodnite sa, ze ked si splati dlhy /a kedy to bude/ co bude s vami dalej a ake mate splocne plany, ciele.
Vykaslala by som sa na neho , neznasam ludi ktory cakaju co bude takyto chlap v zivote nic nedokaze . Netvrdim ze kazdy chlap bude jadrovy fyzik ale aj stavbar sa bude obracat tak ze si postavi dom. Teda zjednodusene co z toho ze on zarobi 600€ ked tebe da 20€ na plienky a preje 150€ Predsa len ak ratam ze jeho jedlo vyslo 1€ X5x30 ved si este v minuse. Takze bez neho usetris. Dala by som mu ultimatum bud nieco urobi alebo dovi dopo koniec lasky fotku vrat 😉
@utajenamama Uver v banke mu nedaju, ked ma napoziciavane inde, oni si vsetko zistuju. Ked ma vyplatu 600 eur a pozicky ma 500 tak mu ziadna banka v zivote nepozicia ani cent. A ty byvas sama s malou vo svojom byte? Ty zijes s dietatom len z rodicaku a on si od teba chce poziciavat peniaze? Preboha! Vykasli sa na neho prosim ta, urcite vy dve s malou zjete menej ako on sam a ostane ti aj na tie plienky, ked tz on nebude vyzierat a poziciavat si od teba na benzin. Najdi si normalneho chlapa, ktory zarobi ale nema same pozicky. Uvedomujes is vobec, ze keby sa na neho jeho rodicia vykaslali alebo sa im napr. nieco stane tak on by vlastne ani neprezil? 30rocny chlap, ktory sa spolieha na rodicov to nie je ziadne terno.
@utajenamama ahoj. Podla mna sa to da zjednodusit - bud nema rozum, alebo charakter, alebo mu chyba oboje. Cokolvek z toho chyba, je zle, pokial ma žena aspon ten charakter, tj je to slusna osobka. Uchran dceru aj seba, rozid sa s nim a daruj si šancu na nieco lepsie. Ked si odmyslim hypoteku v rozumnej vyske na vlastne byvanie, uz len pozicky by mi stacili na rozchod 😒
Zivot a laska rozhodne nie su len o peniazoch ale bez nich je velmi zle a vzdy to ma dopad aj na vztah a na lasku.od chlapa ktory je lenivy,zavisly na rodicoch a nie je schopny sa o vas nevie postarat cim skor prec.kym to este nie je prilis zamotane a kym sa da.pozicku su strasne svinstvo.
@utajenamama daj mu podmienku - zistit vysku dlhov a dokedy ich bude splacat. a prepisat auto! ked je nemtavy, chod tam s nim. a potom budete moct planovat ako a co dalej. ako byvanie,ako spolocne financie.
reakcie, keby nie plienky, tak tabak su detinske ... na druhej strane, nie ste manzelia, nemozes od neho automaticky cakat financnu podporu. a ty byvas ako? sama/u rodicov? lebo ak sama zvladas seba aj malu z RP, klobuk dole, babena.
tvoj priatel nemusi byt - a asi ani nie je - zly len je lemravy a nemtavy. musis ty zatlacit, aby sa to zmenilo.
inac - ak mas pocit, ze na neho doplacas, to nie je dobre. sice vravis, ze kupuje plienky, no prestravujes ho, na benzin das, to si tie plienky mozes kupit aj sama. niekto tu pisal, ze kalkulujes, kto co plati,ale ja s tym suhlasim, ty nezarabas a mas obmedzeny a ovela nizsi prijem, tak si chvilu pis - kto co zaplati a potom uvidis.
a len rada - co sa tyka spolocneho pripadneho byvania - ak sa obavas jeho financovania, tam bude treba dohodnut pravidla - my sme s frajerom platili napr najom pol na pol, alena stravu mi daval dve tretiny a ja tretinu. sam uznal, ze zje viac.
@mawka vidis to podobne ako ja -) clovek obcas urobi hlupost, ktoru potom musi splacat, preto by som ani ja nezatratila hned takyto vztah, ak ostatne funguje, kazdy sa moze zmylit a napriek tomu to moze byt velmi dobry clovek. Dolezite je vediet ci sa poucil a ci s tym nieco chce robit, ak teraz splaca, to uz je znak toho ze ano snazi sa
@utajenamama ty rozmyslaj, vyhovuje ti ako clovek, ako tvoj buduci patner, alebo len hladas niekoho kto vam bude nosit peniaze a vychovavat s tebou tvoje dieta a inac ti je ukradnuty. Lebo ak ho milujes a klape vam to, tak, to najhorsie prejde ak sa budete obaja snazit a raz vam moze byt spolu fajn, ale ak hladas len financnu istotu, tak to hladaj niekoho ineho. Podla rad z modreho konika by som sa aj ja mala urcite ihned rozviest (manzel nepracuje a nema ziaden prijem) a pritom mame najlepsieho tatina na svete
@nini1010 lenze zakladatelka pise, ze aj jeho rodicia beru malu ako svoju, pomahaju. preco by bol chalan lenivy?
mna tu hnevaju take tprispevky ze Vyhod ho, je lenivy... v dnesnej dobe odist z prace za lepsim nie je jednoduche. preco by bol lenivy? z coho postavi barak, ked splaca? preco tak dramaticky odsudzujete cloveka, ktory si splaca dlhy a ma taku situaciu? ja tiez po ex splacam dlhy, aj svoje a teraz keby napisal moj priatel o tom, napisete mu ze vyser sa na nu, je neschopna a podobne? clovek ak ma dlhy, snazi sa ako kon, aby ich riesil a kedze mlady dava do toho takmer celu vyplatu, tak zodpovedne dlhy plati. netreba odsudzovat ludi a robit z nich lenivcov len preto, ze sa im prechodne zosral zivot.
@utajenamama
1.) sadnite si, nech ti povie kolko ma este dlhov, ako dlho bude splacat
2.) naplanujte si co dalej a ako budete fungovat, ci planujete spolu niekedy zit
3.) spytak sa ho, co ho trapi, ale zaroven mu v klude povedz, co trapi teba
4.) najdite vhodne riesenie
5.) a az toto nepojde, potom to ukoncite.
Ale nevzdavaj sa, kazdy reagujeme na nepriaznivu zivotnu situaciu inak.
Ja si nemyslim ze si povinna ci uz priamo alebo nepriamo tym ze budes tahat financne ostatne naklady na zivot splacat jeho pozicky,odopierat sebe ci dcere len kvoli nejakemu chlapovi.bez penazi sa zit neda a jeho problemy a dlhy su jeho problemy.rozid sa s nim cim skor.
@henikav ano. a hlavne treba pozerat na veci tak, ze nie je to jeho dieta, nema povinnost. bio tatko by mal posielat vyzivne a podielat sa na starostlivosti dietata. preco by to mal suplovat iny chlap? Ja teda neviem, ale mne sa toto zmyslanie zien nepaci - ostala som sama, rychle najdeme nejakeho tatka za kazdu cenu, nech nam nosi peniaze. Mne to voci chlapovi, ktory nie je otec mojich deti pride dost nefer. Ano, su chlapi, ktori si j deti osvoja, ale je to nejaky proces. U niekoho to trva dlhsie zzit sa s tymi detmi, naucit sa byt otcom cudzich deti, u niekoho to je rychlo. Ale jedneho by sa tie zeny mali drzat, a to, ze netreba z chlapa robit dojnu kravu. Z akehokolvek chlapa. Je xy zien, ktore su same s detmi, same s nimi byvaju a maju vztah bez toho, aby tam partner byval, zil s nimi. Proste toto ide mimo mna - najst chodiace konto a tatka pre deti...
@nini1010 jaj toto su take silne reci, ze rozid sa s nim cim skor. aj mna priatel podporoval, ked mi bolo najhorsie a ja som mu to nemala oplatit ako. a to sa mal na mna vykaslat? teraz prisla doba, kedy je lepsie a zrovna on potrebuje helfnut s peniazmi a ja som tu. chapes? preco v tazkych chvilach mame opustat ludi? lebo sa im nieco pokaslalo? co ak ten chalan sa z toho vyhrabe a potom bude pre nu pomoc on?
subjektivne posudzovanie. my by sme mali na veci pozerat tu objektivne, z nadhladu a nie jej tu hovorit narovinu ze vyser sa na neho....
@mawka Hooprr!To autorka ho nazvala v prispevku doslova "hroznym lenivcom" tak ked je to jej priatel zrejme to nepovedala len tak a vie vo hovori.nikto ho neodsudzuje ide o to ze ina je slobodna matka s dietatom,sama ocividne nema na rozdavanie a zamotava sa do vztahu kde bude tarcha financii zrejme dost dlho na jej pleciach.pozicky vacsinou nie su na mesiace ale roky.nikdy by som financne nepodporovala chlapa keby som nemala dost pre vlastne dieta ako autorka sama pise.a ze rodicia pomahaju no to je pekne ale cele to je o tom ze rodicia pomahaju jej s dietatom,synovi s peniazmi a teda s cim pomaha ten chlap???cele zle.ved fajn,laska je slepa,vsetko sa da,otazka je ako to bude napr.o tri roky.pozicky su svinstvo,bez penazi sa zit neda.
@mawka Ale ved to je vsetko v poriadku ja sa nebudem dohadovat,ja len hovorim ze je sakra rozdiel ked zene ktora je vo financnych tazkostiach pomoze chlap a ked chlapovi ktoremu samemu ostava 100e na mesiac pomaha slobodna mamicka ktora sama nema dost.ako z coho budu zit?dokedy?dokedy zamilovanost vydrzi ked nemas za co kupit jedlo??darmo sa tu my handrkujeme,autorka sama to vidi ocividne rovnako ako ja,inak by tuto temu nezakladala.
@mawka no vidim ze rozmyslame podobne. Treba sa vzdy na vec pozriet z dvoch stran, aj sa pokusit vzit do koze toho chlapa. Chlap nie je bankomat, je to rovnocenny partner, teda mal by byt.On by neskor ked vylezie z problemov a postavi sa na nohy, mohol zacat vykrikovat ze vychovava cudzie dieta, ak je chrapun, ale ak je normalny, tak to berie tak ze si berie zenu s dietatom. Preto treba pozerat aj na charakter, nielen na financie. Moze mat zena aj najbohatsieho chlapa za manzela ak sa k nej bude chovat chrapunsky a nebude si ju vazit, tam stastie nebude, skor bude stastna rodina v ktorej je laska aj napriek financnym tazkostiam, hlavne ak clovek vidi uz teraz ze je to docasne, dlhy sa splatia a bude lepsie, mamicka tiez zacne zarabat a tak sa mozu pekne z dvoch platov postavit na nohy a pekne zit. Podla mna je rozumne, ze visi na mame, ked ona mu moze pomoct tym ze takto rychlejsie posplaca dlzoby. Ved keby zil sam, platil najom a vsetko okolo toho, tak by splacal po ovela mensich sumach a ovela dlhsie.
@mawka jeho splatka konci v roku 2018
jedina dobra vec na nom su jeho rodicia 😀
V nom budes mat druhe decko, o ktore sa budes musiet starat. A btw 600e nie je vobec pekny zarobok na chlapa a ked nevie hospodarit s takou malinkou sumou ehm...to neni chlap do zivota
@henikav no ved prave. hovorim, sama riesim nieco podobne. uz som bola na tom tak, ze to definitivne utnem a ako pises, som sa na to pozrela aj z inej strany. akurat ze som si povedala, ze sa prehnane snazit uz nebudem. on musi ukazat, ze je chlap, ze sa mozem o neho opriet. ak to nepojde, dovidenia. ale netreba sa vzdavat. chlapi su zvlastni, ale ja fakt nemozem chciet po mojom partnerovi, aby zivil deti, ktore nie su jeho. my si mmozeme tak budovat vlastne byvanie a planovat buducnost, ale deti jeho predsa nie su. a odkedy som "buchla do stola" aj ked virtualne a nastavila podmienky a povedala, ze ked chodi on ku mne na vikendy, spotrebovava vodu, energie, atd tak nieco za nieco. zatial ohromny obrat, ako keby sa zobudil ze ups uz som asi dospely a ked nenaplanujem teraz, o rok bez planu sa nepohnem nikam. ja som teraz prec a on je uz dva dni uplne sam s detmi, nakupil, stara sa o ne este do zajtra, volali mi, ze spolu upratali /wtf? ja mojim deckam div ze nemusim davat pisomnu ziadost, aby si upratali a pri nom su este radi, ze upratuju/... a sam to chcel, neprosila som. este moji rodicia, ze nech su ved vsetci tam u nich, nie. je s nimi sam a sprava sa ako chlap. no a nedaj tomu sancu este 😉 keby som to uzavrela a odsudila ho, ze je neschopny, nemohla by som sa presvedcit, ze taky nie je. len potreboval postrcit a uvedomit si, ze co je vela, to je vela a ked o mna nechce prist, tak sa sakra musi zacat snazit.

@utajenamama myslim, ze si si sama odpovedala...Je to lenochod zavisly na matke a caka, kedy sa pricucne na teba. Moja rada: rychlo od neho prec. Nepotrebujes mat na krku dalsi hladny krk.