icon

Čo mám ďalej robiť?

utajenamama
20. jún 2014

Ahojte . Prosím o radu a pomoc lebo som naozaj zufala.Chcen ostať v anonymite preto som si vytvorila nick a ako náhle mi pomôžete a vypocujem respekt . prečítam názor na moj problem ruším ho ;).Mam dcerku a priatela ktory nieje jej ocino.S bio ocinom som vela prezila.zleho a preto sme sa roziski a isli sme od seba.Moj terajsi priatrl ma 30rokov zije u rodicov a je hrozny lenivec. (Ved ktorý chlap nieje ;).Mal byvalu lriatelku s ktorou si zobral pozicky a ta sa na neho vykaslala a nechaka mh tk na krku.Ma auto to jedine mu s toho ostalo ktore aj tak nieje prepisane na neho ale na nu a nieje schopny si to ist prepisat.Zarobi pekne okolo 600euro ale ked zaplati co ma ostane mu 100euro max.Ked sa bavime o spolocnom byvani povie ze pockame ked zacnem robit a potom uvidime ako co.Ale uprimne zmeni sa nieco? Mozno ano ze budem mat vsetko na svojich pleciach.Je chlap zje dost 5krat za den aj viac a ja? Odopieram si od ust aby mala mala co papat.Ma skvelych rodicov ktory mu stale pomahaju a je na nich zavisly ked nema na benzin lebo on nebude chodit na autobuse lebo je to drahe tak si pyta od mamy.Nakupi mu tricka a popritom.zaraba.Casto sa hadame lebo potrebujem mat pri sebe niekoho ked mi pochybia peniaze aby som mala oporu v nom aby ni pomohol.Niesom narocna nepotrebujem vela len aby sme sa dj mali dobre.A aby som mala dat co na tanier a kde to jedlo napr.uvarit.

Strana
z5
borkavan
22. jún 2014

@utajenamama súhlasím s @bambinkaa aj ja mám takú skúsenosť, že leniví sa nemenia. a keď už teraz si myslí, že robí neviem čo....

ty si nespokojná a on je očividne spokojný... aj keď povedal, že sa zmení... uvidíš.
vieš nie nadarmo sa dvaja ľudia spoznávajú, aby zistii, či po čase si vyhovujú. a ty zisťuješ pravý opak podľa mňa. a na jeho rodinu sa neohliadaj. bodaj by ťa nečičíkali, keď vidia, že si ten ich mumák našiel schopnú ženskú...

bambinkaa
22. jún 2014

@utajenamama tak si dozrela po 9 mesiacoch na rozhodnutie, nabuduce budes vnimavejsia
ze taky aky je a taky aj zostane, no bud rada, ze to miminko s nim necakas
a ze mu nemusis zaplatit dovolenku, alebo ze si nemusis zobrat na seba hypoteku, aby ste mali kde byvat a potom samozrejme splacat to vsetko z materskej. Mohlo byt aj ovela horsie ako to je prave je. A mohla by si si obcas aj nieco kupit, keby to co navaris zostane na 2 dni a nie na 1 veceru. Nehovoriac o tom ze aj dcerke by si mohla kupit nieco.
Dlhy Ti jeho rodina splacat nebude, ved mozte sa mat radi s jeho rodicmi, aj ked tento vztah nebude fungovat.

utajenamama
autor
22. jún 2014

@borkavan
@bambinkaa toto som dostala.za smsku.Som sa s nim rozpravala je mi to luto plakal vrlmi alr ja stale premyslam a pptom.som.dostala.takuto smsku. Je mi smutno zo vsetkého. ..ste uzasné babule a ja nechcem o vas prist a chcem urobit vsetko preto aby si bola stastna! Ja viem ze som neni dokonaly...tak ako kazdy ma chyby mam aj ja..priznavam ze v istych veciach mozno vyzeram lenivo...chytilo ma to za srdce ked si mi povedala ze mala za mnou plakala. ..a ked som si k nej cupol a pozerala sa na mna a spievala si...az mi slzy z oci vybehli musel som jej povedat ze ju lubim. .opica ma odpalkovala ze ako poviem...lubim vas a chcem pre vas urobit vsetko preto aby ste sa nemuseli trapit tam kde ste teraz...slubujem ti ze sa polepsim v istych veciach. Ste pre mna dolezité! Bud opatrna na korculiach prosim...

janickacrazy
22. jún 2014

@utajenamama Podla mna len slubuje, pekne recicky, len aby to aj dodrzal a vlastne vobec nepise v com sa chce polepsit. Takze mu nebudes moct ani nic vycitat, ze sa nezmenil, lebo v istych veciach je take strasne nekonkretne az to boli. Povedz mu nech ti napise v com konkretne sa chce menit a lepsit. Aby si to mohla potom skontrolovat, ci to aj dodrzi.

utajenamama
autor
22. jún 2014

@janickacrazy nnapisal ze nebude zavisly na svojich rodicov.ze nebude jazdit na aute a radsej da prednost prechadzke....to je vsetko

utajenamama
autor
22. jún 2014

@borkavan dakujem krasne za koment.Aj za schopnu zensku...som zena ktora jedine co chce v zivote je stastie....a stastne partnerstvo...

majka99999
22. jún 2014

@utajenamama prosim, len si nezamienaj stastny zivot a stastne partnerstvo. Stastny zivot moze byt aj bez partnera, teda radsej byt sama ako v nestastnom vztahu. Ak tvoj partner ma nejaky zdravy rozum a porozpravate sa uprimne ako pisala MAWKA, tak po tom rozhovore bude bezat na policiu a auto prepise. Vtedy by som povedala, ze skus to este s nim aspon do konca roka - nech vidis, ako zacne pristupovat k novym peniazom po auguste. Neviem, co mate za operatora, ale vzdy sa da urobit napr. to, ze jeden ma pausal a druhemu vola zdarma (aj trebars za 10 eur mesacne). Alebo v O2 je po prvej minute zadarmo... Ak dokaze nasetrit nejake peniaze, tak by ich mohol pouzit na splacanie toho druheho uveru, pripadne refinancovat na kratsiu dobu aj s vyssou splatkou, trebars bude platit namiesto 130 az 150, ale bude splacat o rok menej, ak natrafi na dobru ponuku... Ale to si vyzaduje jedno - musi byt aktivny. A druhu vec - ze chces s nim zostat, ze napriek negativam vidis pozitiva, ktore prevazia. Nemyslim, ze "nikoho si nemajdem, tak budem s nim" sa rata ako jeho pozitivum. Ako radia baby, ty sa predovsetkym sama musis postavit na nohy, a to ti pojde lepsie bez takejto "zataze", lebo mam pocit, ze momentalne ho vnimas ako zataz. To, ze chce jest o tretej, ta uz teraz vytaca, tak si uvedom, ze zrejme v spolocnom byvani najdes este vacsie nedostatky, ze si neumyje po sebe riad, ponozky nechava pri posteli alebo nevie urobit bezny nakup do domacnosti bez toho, aby si mu neposielala linky, ako vyzeraju potraviny co potrebujes, alebo aby neminul majland. Take malickosti ta mozu casom vytacat do nepricetnosti. Zrejme ocakava, ze ako zena budes riadit domacnost. Predpokladam, ze je tak nauceny z domu, kedze spominas, ze si pyta od matky... Ty sa budes s detmi ucit, ty budes obiehat urady... Si na to pripravena? Teraz urcite nie. Nic nesil, porozmyslaj. Nech porozmysla aj on. Ci sa mozete bavit o buducnosti, je najvyssi cas, kedze ma 30 a hypo sa da vziat na dobu 30 rokov maximalne. Proste treba mat predstavu, co so zivotom, neznamena to, ze teraz to tak bude na 100 %. Ja som sa neplanovala vydat a mat deti, ale to neznamena, ze ked prisiel do mojho zivota niekto, kto za to stal, ze som mu pribuchla dvere. Porozmyslaj, ci mu chces otvorit, ked zaklope ten tvoj. 😉
PS nikdy mi nevyratoval, ze kolkokrat siel zaviest moju mamu na stanicu alebo ze nase druhe rande skoncilo po kine namiesto romantickej prechadzky trmacanim sa v MHD cez pol mesta do Ikey pre poukazku, co som slubila kupit do prace pre kolegynu... asi preto, ze mne nevadilo, kolko zjedol, ked prisiel na veceru, pretoze vonku platil vzdy on... ale ty si v inej situacii.

utajenamama
autor
22. jún 2014

@majka99999 dakujem ano mas vo vsetkom pravdu a preto chcem ad tym vsetkym popremyslat....dakujem budem sk tieto pkmoci citat dookola.

majka99999
23. jún 2014

@utajenamama este takto to napisem - nemusi to byt zly clovek, len proste nie je samostatny v tychto veciach. Zil niekedy sam, viacmenej odkazany na seba? Nemyslim, ze z mama-hotela do frajerka-hotela? To ludi zvycajne nakopne, otvoria chladnicku a co si nekupili, to nemaju... Ako som pisala, tak ide len o to, ci to ty dokazes akceptovat. Lebo rozchadzat sa s 2 detmi bude tazsie... A vacsina muzov taketo vedenie, kam ideme na vylet, co bude na obed a taketo veci caka od zeny. Tiez ma na mojom vytacalo, ze nevedel vyvrtat 4 diery, aby sme si bicykle zavesili konecne na balkon - rok a pol to trvalo... Ale ked sme rekonstruovali po pristahovani, tak to makal riadne.
A co sa tyka hladania muza pre peniaze, tak myslim, ze v rozumnej miere je to prirodzene. Keby moj manzel zarabal takto, tak bohuzial v BA nevyzijeme pri hypoteke na 3izbak.

utajenamama
autor
23. jún 2014

@majka99999 dakujem velmi pekne necham si to prejst hlavou vsetky tieto komentare porozpravam sa s nim a uvidime co bude dalej vela ak ca sukaze a budrmr spolu vela zmenim a uvudime ako to pojde a co ukaze cas ci sa to zmeni k lebsiemu alebo nie ci ostanem sama alebo nie.Citam si to dokola a verim ze najdem soravne riesenie premna aj prr malu.Dakujem krasne.

moncsi1208
9. júl 2014

@utajenamama ahoj,prepac,ze ti pisem tak,ale marne ho lubis,taky clovek sa nikdy nezmeni.ja by som ho vyhodila,lebo tak krasne si pisala,ze potrebujes niekoho,na oporu,na pomoc,aby si mohla nanho spolahnut,co si myslis,co sa zmeni?nic.budes matkou dvoch deti.s tym rozdielom,ze to druhe je vlastne dospele...dovtedy mas klud a pokoj,kym byvate zvlast.prepac za moje slova,viem,o co je rec.ja som prezivala s byvalym podobne

Strana
z5