icon

Čo mám robiť?

simci25
26. feb 2016

Ahojte !Rada by som Vas poprosila o Vas nazor.. som zufala.. S manzelom sme spolu 13rokov. 9r.manzeliaVelmi sa lubime.milujeme. Mame dve dcerky .. Po narodeni druhej dcerky(Januar) to asi zacalo. . Menej casu na seba .. on v praci ja doma s detmi .. V oktobri mi svagrinin byvaly napisal na fb.vraj si mam davat pozor na muzovu kolegynu .. sa nieco vo firme sepka. Spytala som sa ho na kolegynu . Vtedy bola aj svagrina s nami v aute a zasmiali sa tomu obaja. Ze on nam chce zle . Viac som sa k tomu nevracala .. Nemala som dovod manzelovi neverit. Jeho spravanie sa vsak zmenilo .ked som sa ho opytala ,ze kde prevolal sto minut do inej sieti (vzdy sme si davali pozorna minuty). Vraj s kolegom .ked nieco nevedel. (On ma inu siet.to viem). Potom bol na rybach a nezdvihal mi mobil . Povedal.ze mu nemame volat... uz som zacala byt paranoidna a domyslat si ... Vo fakture (dalsi mesiac)mal odoslanych 176 sprav na inu siet ... No s kolegom si asi tolko sprav nenapise..vsak?!.(uz som nieco tusila) Tak som si chcela pozicat mobil (samozrejme nepozical)celu noc som rozmyslala co urobim. Spytala som sa ho ci sa chce rozviest ? Ci ma inu . Vraj nie . Nema nikoho . Nikdy mu nerobilo problem dat mi mobil a zrazu mi ho neda(moje podozrenie stuplo).Prosila som ho .aby zavolal na to cislo .Nezavola .povedal mi. Myslela som.ze sa zblaznim... Vyziadala som si elekt.vypis, podrobny a tam bolo to cislo ,jej.!!! Zavolala som mu do prace a povedala .ze uz nemusi klamat .viem.vsetko. Povedal mi.ze mi to doma vysvetli . Vraj si len pisu ..ako kamarati . Bal sa mi to povedat .. . Ale mne to nestacilo . Ja som jeho kolegynu zavolala na kavu .prisla . Povedala mi.ze oni sa nesyretavaju .iba v praci.ze su len kolegovia ..si pisu co doma.o dcerke nasej .kt.ma diabetes .. a tak ... MNE SA NECHCE TOMU VERIT . JA NEVIEM .CO MAM ROBIT . TOLKE PONIZENIE. TAKU BOLEST CO CITIM.ZUFALSTVO. Chcela som to riesit .tolko nezodpovedanych otazok mam . On nechce . Vraj sa ho pytam stale to iste.. . Co robit? Vsetko to riesim sama . Nikomu som sa nezdoverila.. Tak Vas prosim.poradte mi. Moj manzel mi vycita .vraj ho neobimam. Nevenujem.sa mu.. . Nedavam mu sama od seba pusu.. asi je to pravda .. priznavam. A teraz mi to dava on pocitit.. .Dakujem.ze som sa mohla vyrozpravat. Rada si precitam Vase nazory..

Strana
z17
martina27777
17. mar 2016
Používateľ martina27777 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od martina27777.

@sopkape drzim ti palce aby bolo vsetko fajn 🙂

ilaryja
18. mar 2016

@alicka850 neexistuje ??? prečo by nemohlo hm????

alicka850
19. mar 2016

@ilaryja pretoze sexualna pritazlivost je pudova zalezitost a ked sa dvaja ludia akoze " priatelia",skonci to nakoniec vzdy prechodom do zalubenia. Mozno len jednostranne,ale skonci. Tym myslim ale priatelstvo skutocne- travenie spolocneho casu, komunikacia,riesenie problemov...nie take,ze poznam niekoho zo skoly,z prace atd. To nie je priatel,kamarat,to je znamy. Priatel je taky clovek,co s nim zdielam radosti,starosi, co sa mozem zdoverit. A ked tieto vlastnosti ma, co brani tomu,aby sa stal mojim partnerom? Nic.

ilaryja
19. mar 2016

@alicka850

Podla mna to je vec nazoru a pohladu na to.... A nehovorim to co hovoria iná riadim sa sebou ...

Nic v zlom bab každa pišete ako a co by ste urobila keby ste bola na jje mieste......By som bola zvedava kolke z Vas by to urobili 🙂simi 25 Riad sa sama sebou, tým čo citiš...Ved y poznas svojho manžela najlepšie,,musiš vediet či Ti klame lebo nazory nzch Ta možu veľmi ovplyvnit......

simci25
autor
20. mar 2016

@ilaryja dakujem. Riadim sa teraz sama sebou ... uvidime . Napisem

agathachristie
20. mar 2016

@simci25 ako sa máš? Ako to zvladas?

ilaryja
20. mar 2016

@simci25 tak Ti držim velmi palace nech to nie je tak ako to teraz možno vyzera....Pisala si že ta kolegynka bola aj u Vas na kavu a že vravela že nic medzi nimi nie je no ja by som sa jej spýtala že keby bola na Tvojom mieste co by si myslela ona.......Ja som otvorený človek priamo sa pýtam.....Držim palce.....

simci25
autor
20. mar 2016

@agathachristie dakujem..zatial to zvladam ,ze si nechavam veci prejst hlavou a neriesim hned . .nakolko ma zdravotny stav zaujma viac .

simci25
autor
20. mar 2016

@ilaryja ja som bola s nou na kavu . Ona ma 20r.v hlave disco a aby ju kamosi vyvazali. Odpoved. co by urobila .bola taka .ze asi by mu to vratila .. a stretla sa somnou.lebo ona sa nema cim tajit . Ona ho nechce nepaci sa jejj

agathachristie
20. mar 2016

@simci25 budem na teba mysliet, ozvi sa obcas co mas nove. drzim ti palce.

simci25
autor
20. mar 2016

@agathachristie dakujem. Ozvem .urcite. 😊

daphne13
29. mar 2016

@simci25 Ahoj Simka. Tak pekne pomalicky , ano je nepochybne ze ta vodi za nos , vlastne to uz vies . Kazdopadne ked chces skusit manzelstvo zachranit (mozno sa to podari , mozno nie) musis v prvom rade spravit za vsetkym hrubu ciaru. Kazda nevera je chybou na oboch stranach, nielen na jednej. V prvom rade skus mu nevycitat co sa stalo. Ty mas viacero tronfov , velmi dobre svojho muza poznas , vies co ma rad ake ma plusy minusy. Tvoja sokyna ho nepozna tak dobre ako ty, takze mas na vrch. Mlada kolegyna s nim pravdepodobne flirtuje , a medzi inym okrem komplimentov sexualnych otazok rozoberaju aj problemy v rodine. Je velmi pravdepodobne ze sa to aj zvrhne k nevere casom, ak uz sa nestalo. Kazdopadne ona s nim komunikuje vzdy velmi prijemne , takze skus to aj ty, skus ho nekritizovat a najst na nom nieco za co ho pochvalis . Chapem ze ona doma neupratuje spinave trenky a smradlave ponozky a nepocuva kriciace deti za chrbtom. Viem ze to bude tazke. Cize miesto toho aby si doma spustila postelove rodeo/ alebo histericky vystup a neviem co podobne zacni jednoducho nejakou chvalou. Kazdy den najdi na nom nieco co je mozne pochvalit. Tvoja sokyna ho 100% chvali , obdivuje a hlavne stale sa tvari ako velmi dobre mu rozumie , ved zivy deti , doma ma manzelku netykavku bez kusku citu , ktora ho ani nepobozka , a neviem co . Ona zabija v robote volny cas predpokladam ze obaja robia za pocitacom. Takze hlavne ho nekritizuj , neobvinuj , nedramatizuj, zacni ho postupne chvalit , za drobnosti co doma robi , povedz mu pre zmenu co si na nom vazis , co mas na nom rada. Postupne mozno aj ten sex troska ozvlastnit , kazdopadne len tak jemne ziadne razantne zmeny, Ked ho budes chvalit ty , tak jeho smad po pochvalach od inych zien postupne uhasis (ak nieje vysloveny suknickar). A ta pusa sem tam a nejake objatie vzladnes , zacni sa mu troska viacej venovat. A ked je troska casu uvar mu nieco co velmi lubi na uzmierenie. Tvoja sokyna mu nevari , a kazdy chlap sa rad dobre naje. Trzim palce

mocka123
31. mar 2016

@simci25 ahoj, tak ako ? Zlepsilo sa nieco trochu za posledne dni ?

janepit
6. apr 2016

@simci25 Ahoj,
je mi ľúto že musíš zažívať takúto situáciu. Dve deti, z toho jedno choré a manžel od ktorého sa nedá čakať podpora... . No ver mi, si silnejšia ako si myslíš. Nie je to jednoduché a myslím že komukoľvek z nás je ťažké radiť ale dám ti jednu radu- buď sama zmenou , ktorú chceš vidieť na ňom. Myslím tým- daj mu to, čo chceš od neho dostať ( úsmev, bozk, objatie, príjemný rozhovor, spoločný výlet... ). Daj mu všetko aby sa doma cítil dobre, aby nemal pocit že musí utekať a hľadať inde. Viem že to nebude ľahké pretože sa cítiš zranená, ponížená a oklamaná. Čo je však dôležitejšie- naše vlastné ego alebo kompletná rodina pre deti? To pre ne zabojuj- bez výčitiek, hádok a obviňovaní.
Možno ho skús požiadať aby 1-2 dni venoval deťom a nie rybám a ty si za ten čas niekam vyraz - na nejaký wellness , oddýchni si trochu, veď musíš byť z toho všetkého unavená a vystresovaná. Uvidíš ako sa to celé vyvinie.
Moc ti držím palce aby sa spamätal a pochopil čo má v živote zmysel. Si úžasná bytosť a zaslúžiš si byť šťastná!

simci25
autor
27. jan 2017

Ahojte ... moje zlate po velmi dphej dobe sa ozyvam.. dnes mam oslavovat 10.vyrocie svadby ... uz bude rok...co som sa Vam zdoverila.Prosila o radu. Snaha zachranit manzelstvo uz asi neni ziadna... rozhodol sa pre rozvod. Pretoze sme spolu len kvoli detom ...skoro rok ...rok trapenia pre mna ... velmi som sa trapila a stale trapim a trpim... ale vela veci som.si uvedomila.velmi vela veci ...Za ten dlhy cas ..som.zanedbala dost ovela dolezitejsie..povedala som si .ze staci !!!Staci !!!Nezasluzi si moj cas .moje trapenie.. Len .ci si uvedomuje .ze cesta spat uz nebude..ziadna!! ... Uz nechcem trpiet .. plakat .uz nie !!! Ja zacnem od zaciatku .. ved mam pre koho ... Milujem moje deti a navzdy budem ! Vam sa ako dari ? P.S. ospravedlnujem sa .ze az teraz.

ukulela
27. jan 2017

@simci25 no, drzim palce, nech to zvladnes a posunies sa vpred ... a ku chlapovi - takemu len nasrat do ruk a nepustit ho k vode!
ty len drz hlavu hore a nepozeraj nanho. stastna budes viac bez neho, ako s nim.

mackos
28. jan 2017

@simci25 otras , a je s tou mladou ?

simci25
autor
28. jan 2017

@mackos nie s mladou neni . .

simci25
autor
28. jan 2017

@ukulela
Ďakujem

hipuska
31. jan 2017

@simci25 ahoj držím palce

celasapremenim
31. jan 2017

@simci25 to das a bude ti lepsie

simci25
autor
3. sep 2017

Ahojte . Ozyvam sa . Po 2 a pol roku trapenia ..prichadza rozvod . Poblazneny .stale zalubeny odisiel od nas .tentokrat uz oficialne .

moonlight1210
3. sep 2017

@simci25 tak sa sustred na majetok. Na financie. Stretavanie deti s nim. Na prakticke veci. V podstate si mama, mas povinnost im zabezpecit co najpokojnejsie pokracovanie, aj ked ich otca vedie teraz zivotom kompas v gatiach.

Ze je zalubeny ako student, je normalne. Este s tou druhou nezije. To su veci, co sa este len ukazu. Ale uz nie su tvoja starost, ale jeho.
Kludne moze pre neho byt ta naozaj prava a urobi s nou zivotne terno. a kludne sa aj pri nej moze o par rokov jeho kompas zas prebudit a bude mu sugnalizovat, ze sever je zas pod inou suknou.
A kludne moze o nejaky cas skemrat u tvojich dveri. Moznosti je mnoho. Preto vsetko s nim spojene pustaj pomaly z hlavy.

Postupne vystahuj jeho veci (on si asi tiez nebude sentimentalne odnasat tvoje pyzamo, aby ho mal pod vankusom ako spomienku, tak naco by ti jeho tricka v skrini mali jeho stale pripominat.)
V obchodoch si vsimaj drobnosti, co potesia a su tvoj styl. A ten postupne vnasaj do svojho domova. Aby tvoj domov si bola ty. Ziadne prudke zmeny, pekne pomaly.
Zadarmo je prestavanie nabytku inak, popripade vymena izieb medzi sebou, ak mas pocit, ze tak je to lepsie.
(Ak teda nepredate spolocnu nehnutelnost a nekupite kazdy novu).

Rob si drobne plany na kratke vylety s detmi. Zvyknes si riesit veci sama (naberies v tom vnutornu sebaistotu), aj to ze teraz ste tím vy tri. Napr piknik spojeny s hrami na blizkej luke za mestom.

Vyhni sa prudkym zmenam, velkym gestam, ani nevies ako si tym vo chvilach smutku za byvalou kapitolou zivota vyvolas depresiu. Kedze rozdiely budu velke. (A obcas zbytocne drahe).
Navyse aj tak teraz este presne nevies, co dalej presne chces. A isto najblizsie mesiace nebudes naisto vediet. Tak naco tie zmeny vo velkom robit. Daj si cas.

O ex a jeho terajsi zivot sa zaujimaj minimalne. Co oci nevidia, to srdce neboli. A ako sa citi slobodny a stastny si vies aj domysliet. Naco este detaily.

Neboj sa aj pred nim ostat smutna, neutrealna, alebo nastvana, ak si.
Naco sa tvarit, ze si nad vecou, ak nie si? Co zalezi na jeho pocite vitazstva, ak by ho kvoli tomu mal? To svedci max o primitivnom eq. Nech si ho ma.
Prekvapivo prave tieto typy su potom o nejaky cas neskor nervozne, ze ty si uz v poho a uz si sa cez nich preniesla. A vedia, ze uz je to navzdy. A vnutorne ich to stve. (Prisli o luxusny pocit, ze su minim dve zeny, co ich chcu a oni si "vyberaju").

1. Vypust z hlavy, ze ten pravy pre teba uz neexistuje. Ze odisiel s tymto exom. Ze ta caka uz len osamely zivot.
2. Vypust z hlavy, ze teraz coskoro isto pride ten pravy, s ktorym urobis terno. Odmena osudu pre trpezlivu dobru princeznu.
3. Pust chlapov vobec z hlavy. Hraj s kartami, ake prave mas a hraj ako sa najlepsie da. Pohladaj a urvi si z toho to najlepsie. Nepotrebujes pravu sangriu, ked staci zmiesat lacnajsie vino a pomarancovy dzus a nakrajat jablko (ako sa vravi).

A ako sa hovori, ten pravy sa zjavi sam od seba, ked ho uz nebudes ani hladat, ani potrebovat, ani chciet. Vtedy si ho uzijes ako pravy zivotny bonus. (A mas najvacsiu sancu vytvorit rovnocenny vztah.)

daphne13
14. sep 2017

@simci25 Ako je tak je. Bohuzial jedine co treba spravit je prijat aktualny stav. Proste akokolvek to bolo a kdekolvek bola chyba , treba sa prestat obvynovat a treba prestat obvynovat aj jeho , nech uz spravil cokolvek. Nenahovaraj si ze stastie zavisi od druhej osoby , milovaneho muza alebo deti, lebo to nieje pravda. Ved to by znamenalo ze nase stastie zavisi na konani inych osob. A vidim ze malokto ma tento nazor, co som vyjadrila .Co a ako budes riesit to je len tvoja vec. Kazdopadne maj na pamati, ze vzdy si spravila v minulosti vsetko najlepsie ako si vedela a dokazala . Ked by si to vedela lepsie , urcite by si to spravila lepsie , nikto nieje taky hlupy aby robil a konal tak aby veci dopadli fiaskom a aby si sposoboval bolest. Svoje stastie mas len vo svojich rukach, ale nikto iny ti ho natrvalo nezabezpeci len ty sama. Aby to neboli len take veticky neprakticke pozri si videa nizsie , ak budes chciet. Mohli by ti pomoct prestat mysliet na to zle co sa ti stalo. Co je prvy krok k stastiu po ktorom tuzis, a ja ti drzim palce.
Piata dohoda ---

https://www.youtube.com/watch?v=HitV9_qk-Gk

Sila pritomneho okamihu----

https://www.youtube.com/watch?v=nfmDpRtK4wQ
simci25
autor
9. dec 2017

@moonlight1210 ďakujem.. tak pravdivo napísané .. snažím sa pre deti . . Bolo by pre mň pravdupovediac keby sa zobere a nikdy ho neuvidim(e). Zial ,neda sa to tak . Kazdy den chodi , co poviem, to kupi ,urobi . ... asi vycitky .. ale my tri uz zijeme svoj zivot .postupom casu si zvykame .. horsie je to pre malinku ..vecer este obcas zaplac .ze chce tatinka ...a chlapi ,tych neriesim ..teraz som.zamerana na moje deti .. hladam si novu pracu . Trosku sa bojim.Vianoc .. ale verim.ze ich zvladneme ... ďakujem Vam vsetkym za akekolvek nazory .. ❤

takyobycajnymuz
1. feb 2018

@simci25 Ahoj, ako si zvladla Vianoce? A ako pokracuje Tvoj zivot? Verim, ze veci uz prebolievaju, a ze to ako tak zvladas. Ale aj tak mi / nam prosim daj vediet, co mas nove. Nie len mna Tvoj pribeh zobral za srdce a prezivali sme ho s Tebou, tak sa potesime nejakej sprave o Tebe.

Snad si na mna este trosku pamatas - pokusal som sa pred necelymi dvomi rokmi vniest do Tvojho problemu muzsky ale v prvom rade moj nazor na vec.

A som sa tu po case zasa troska zacital do starsich prispevkov. Mnohe boli z mojho pohladu velmi rozumne, ale niektore boli z kategorie "ach jaj", cize srdce trhajuce, ako si tu zopar ludi zrejme riesilo svoje zranene ego. Tak ma aj zaujimas, ako tie veci vidis Ty s odstupom casu.

Mimochodom ja som sa medzicasom tiez rozviedol a da sa povedat, ze ten moj pribeh bol dost podobny s tym Tvojim. Ale vidis - som tu a musim to zvldadat a ist dalej.

simci25
autor
28. feb 2018

@takyobycajnymuz Ahoj .ďakujem.že si sa ozval .opytal . Vianoce som.zvladla .. bolest .smutko som.skryla za usmev pre moje deti .. oplatilo sa .. 🙂 Je to lepsie.boliet boli ..depky pridu ..ale kazdym dnom menej a menej .. menej slz .. Verim.ze vsetko je na dobrej ceste ..

Z odstupom casu .. pravda je taka ..mat tento" rozum" a prezivat co pred dvomi rokmi inak reagujem ..vela veci by som.inak riesila .. ale vaetko je tak ako ma byt. pre nieco sa to deje . Uvedomila som.si .vazim si moje deti su pre mna vsetko . Som pysna na ne ako to zvladli .. led ja som.bola.sebecka a myslela na seba ako mi je tazko .utapala sa v slzach . .moj okruh znamych sa zuzil na minimum .. uz sa nestazujem.. lebo su na tom ludia horsie ako ja

Ty sa mas ako.ako to zvladas ?

Ps; zatial ziaden novy chlap .. momentalne nieje cas ;)

Strana
z17