icon

Čo mám robiť?

simci25
26. feb 2016

Ahojte !Rada by som Vas poprosila o Vas nazor.. som zufala.. S manzelom sme spolu 13rokov. 9r.manzeliaVelmi sa lubime.milujeme. Mame dve dcerky .. Po narodeni druhej dcerky(Januar) to asi zacalo. . Menej casu na seba .. on v praci ja doma s detmi .. V oktobri mi svagrinin byvaly napisal na fb.vraj si mam davat pozor na muzovu kolegynu .. sa nieco vo firme sepka. Spytala som sa ho na kolegynu . Vtedy bola aj svagrina s nami v aute a zasmiali sa tomu obaja. Ze on nam chce zle . Viac som sa k tomu nevracala .. Nemala som dovod manzelovi neverit. Jeho spravanie sa vsak zmenilo .ked som sa ho opytala ,ze kde prevolal sto minut do inej sieti (vzdy sme si davali pozorna minuty). Vraj s kolegom .ked nieco nevedel. (On ma inu siet.to viem). Potom bol na rybach a nezdvihal mi mobil . Povedal.ze mu nemame volat... uz som zacala byt paranoidna a domyslat si ... Vo fakture (dalsi mesiac)mal odoslanych 176 sprav na inu siet ... No s kolegom si asi tolko sprav nenapise..vsak?!.(uz som nieco tusila) Tak som si chcela pozicat mobil (samozrejme nepozical)celu noc som rozmyslala co urobim. Spytala som sa ho ci sa chce rozviest ? Ci ma inu . Vraj nie . Nema nikoho . Nikdy mu nerobilo problem dat mi mobil a zrazu mi ho neda(moje podozrenie stuplo).Prosila som ho .aby zavolal na to cislo .Nezavola .povedal mi. Myslela som.ze sa zblaznim... Vyziadala som si elekt.vypis, podrobny a tam bolo to cislo ,jej.!!! Zavolala som mu do prace a povedala .ze uz nemusi klamat .viem.vsetko. Povedal mi.ze mi to doma vysvetli . Vraj si len pisu ..ako kamarati . Bal sa mi to povedat .. . Ale mne to nestacilo . Ja som jeho kolegynu zavolala na kavu .prisla . Povedala mi.ze oni sa nesyretavaju .iba v praci.ze su len kolegovia ..si pisu co doma.o dcerke nasej .kt.ma diabetes .. a tak ... MNE SA NECHCE TOMU VERIT . JA NEVIEM .CO MAM ROBIT . TOLKE PONIZENIE. TAKU BOLEST CO CITIM.ZUFALSTVO. Chcela som to riesit .tolko nezodpovedanych otazok mam . On nechce . Vraj sa ho pytam stale to iste.. . Co robit? Vsetko to riesim sama . Nikomu som sa nezdoverila.. Tak Vas prosim.poradte mi. Moj manzel mi vycita .vraj ho neobimam. Nevenujem.sa mu.. . Nedavam mu sama od seba pusu.. asi je to pravda .. priznavam. A teraz mi to dava on pocitit.. .Dakujem.ze som sa mohla vyrozpravat. Rada si precitam Vase nazory..

girlie_konik
14. mar 2016

@simci25 neprekrucaj moje slova prosim ta 😉 Nic take som nenapisala, ty to zijes, ty vies. Ja som napisala, ze ak je to tak ako to je, tj ze ju nepretiahol a stopol to este predtym, tak by som zvazila, ci je naozaj rozvod nevyhnutny a je jedinym riesenim. Zober si z toho co chces.

simci25
autor
14. mar 2016

@girlie_konik oklamal ma.
Ked si s nou pisal .. po troch tyzdnoch ma zas oklamal... ja uz nemam co zvazovat . Dakujem za nazor .

agathachristie
14. mar 2016

@girlie_konik vo vsetkom mas pravdu, lenze ona mu tu sancu uz dala a on dalej klamal a z jeho spravania mam (a ocividne aj jeho zena) pocit, ze v skutocnosti nic nehodla menit. jeho skoda.

girlie_konik
14. mar 2016

@agathachristie ok, nemam to tu az tak nacitane, detaily neviem

anjeli_k
14. mar 2016

Ahoj☺nieco podobne som tu riesila asi pred mesiacom.moj manzel si cez fb vypisoval so svojou kolegynou spravy tupu"no ahoj malicka, ako ti je?uvar si cajik, ked ti je zima...rad by som si pozrel tvoj jazyk s piercingom" atd.atd...ty sa drzis este dobre, lebo ja somdenno denne robila neskutocne cirkusy kvoli tomu...uz som sa aj rozviest chcela, lebo on jej tie spravy pisal v case, ked ja som varila, upratovala a starala sa o nasho synceka. Taketo situacie su hrozne ponizujuce pre nas manzelky(partnerky).tvoj manzel si ta podla mna vobec nevazi, ty si cely den doma s detmi, staras sa o vsetko a on? Chodido prace a este aj tam"vystraja".viem sa presnevzit do tvojej situacie, ak ti mozem poradit, tak mu daj na vyber, bud ty a deti alebo nejaka sprosta slapka, povedz mu nech s nou prerusi kontakt mimo prace, nech si pred tebou vymaze jej cislo a ked nepovoli, tak sa riadne odviaz...chlapi su velmi tvrdohlavi v takychto veciach...moj manzel sa tiez nechcel vzdat pisania s tou kolegynou no nakoniec sa spamatal...najhorsie na tom je, ze ta kolegyna je s nim kazdy den, dokonca ovela viac ako so mnou(alebo s tebou)...ak mu nedas na vyber tak vtedy prestane...

misel0806
14. mar 2016

@simci25 naco sa snim este natahujes on sa nikdy nezmeni a ty len trpis to ta stale bavi.. Nechaj ho tak sak nema zlateho vtaka... Kym sa neoslobodis budes to znasat stale. Sprav razny krok ukaz aj ti svoju pravu tvar nech vidi ze niesi nanho odkazana😋

moonlight1210
14. mar 2016

@simci25 nazhavena si poriadne, ale mala by si trochu vypustit paru. ale nie tym, ze pojdes mladej nieco "vysvetlovat".

riskujes, ze ak ma mlada stipku drzosti a zmyslu pre pointu, tak ta necha urobit scenu, a potom ta odpalkuje niecim, co nerozdychas.
alebo sa spamatas, az ked ju budes za vlasy tahat od jedu. a to uz budes mat na krku riaden pruser za napadnutie.
naozaj nie vsetky mlade pipky, co sa tahaju so zenacom, su neskusene baby, co pred nazúrenou manzelkou vylakane stiahnu chvost. niekedy sa nej skor celkom dobre bavia, ako sa ponizuje.
a potom sa zasmeje s kamoskami: "dosla mi sem robit sceny, trapka, tak som ju poslala do pi**."

vykasli sa na nu.
teoreticky mozes mat uspech a pojdes s vitazne vztycenou vlakou domov.
teoreticky to od nej schytas tak, ze pojdes kanálmi.

ak uz chces rozvod, tak si ries delenie majetku, zhananie byvania, prace. toto su veci, co nejdu na prvy sup a do prazdnin mas mizernych 3,5 mesiaca. to je malo.
a tiez, ako na to pripravit dceru.

stracas cas snahou rozosiat sladku pomstu. ona aj tak nakoniec zhorkne. obvykle vtedy, ked im to sice obom slovne riadne nandas, ale potom sa divas, ako sa zalubene vodia perpazuch (ked uz si ich tajomstvo vykricala, mozu uz aj pred ludmi). z tvojich vykricanych veci sa davno otriasli, na teba davno kaslu, uz riesia iba to, kedy im konecne pojdes oficialne z cesty a mozu byt iba spolu. a tvojich 5 minut "slavy" ovialo do zabudnutia.

charity
14. mar 2016

@girlie_konik Je nieco ine sa zalubit a nieco ine odrbavat partnera.

simci25
autor
14. mar 2016

@anjeli_k myslim si .ze.ma.mat dost rozumu aby vedel.co chce . ja mu nebudem uz nic prikazovat ani davat na vyber . ja som uz spravila co som mala ...

simci25
autor
14. mar 2016

@moonlight1210 ale ja musim len jednu vec ...a ci sa smeju alebo nie .to nieje pre mna podstatne.. Proste musim ... ale diky .ze davate svoje nazory ...

simci25
autor
14. mar 2016

Mna majetky .peniaze nezaujimaju ... Ja len byvanie potrebujem .. kam pojdem s mojimi dievcencami ... (viem.ze treba peniaze) . A nie som nahnevana na cely svet . Len na seba ... ze som hlupa a naivna ...

oldman50plus
14. mar 2016

@simci25 Skúsim ti niečo napísať ako niekto, kto pred 2 rokmi bol v horšej situácii ako ty preto má pomerne presnú predstavu čo prežívaš a zároveň má dcéru v tvojom veku takže skúsim ti poradiť ako by som radil jej:
1./ Čaká ťa ešte veľmi veľa bolesti, nech už sa rozhodneš akokoľvek. Budú situácie kedy budeš hrozne nešťastná že si sa nerozhodla opačne a čaká ťa pravdepodobne niekoľko rokov striedanie nálad, niekedy sa budeš citiť zle a niekedy strašne.
2/. Pripadáš mi veľmi dominantná (asi si to neuvedomuješ). Je možné že tvoj muž sa cítil silne utláčaný a z lásky k tebe nebol schopný presadiť niektoré veci lebo by musel použiť viac násilia ako bol ochotný na milovanej osobe (nie fyzického, skôr duševného)
3/. Skús zvážiť že sa mohla zaľúbiť ona do neho a vzhľadom na fakt že si mu neposkytovala možnosť určitej sebarealizácie vo vzťahu reagoval na to pozitívne, sám sa toho vlastne bojac takže robil len také veci, ktoré v podstate by nikto kto by videl neodsúdil (napísať SMS kolegyni alebo ju niekam odviezť) a len ich súhrn presahuje niečo akceptovateľné (pár SMS hoci aj so šteklivejším obsahom v poriadku, stovka celkom iste nie).
4./ Ak mali akýkoľvek druh vzťahu (napríklad hoci zamilovaná mladá dievčina a starší ženatý muž ktorý jej nechce ublížiť) potrebujú si to vysvetliť a uzavrieť ho. Určite to nejde tak že povieš a od tejto chvíle s ňou ani slovo. To samozrejme sa vyžaduje ohľadom fyzického kontaktu, ale nejako uzavrieť to musia, priestor na rozhovor tam byť musí.
5/ Vždy je možnosť že hovorí pravdu. Každý v živote zažije situácie keď ho niekto "očarí" a nie vždy sa to dá riešiť tak že ani tým smerom nemrkneš. Pokiaľ mali spolu fyzický pomer asi lepšie sa bude rozísť lebo ty si nie ten typ ženy čo by to vedel akceptovať a po čase odpustiť. Ale pokiaľ ten pomer nemali, dušu človeka nevlastníš. Duševná nevera je možno horšia ako telesná a pokiaľ jej napríklad hovoril že miluje len ju a nie Teba tiež asi lepšie sa bude rozisť. Ale pokiaľ len tak nejako flirtovali, možno v záujme detí by bolo lepšie skúsiť začať znova spolu.
6/ Nehnevaj sa, ale v tomto momente nevieš či mu záleží na Tebe lebo mu to vlastne neumožňuješ prejaviť. Asi nie je melodramatický herec ktorý by ťa vedel oklamať a hoci môže mať v duši jasno že chce zostať s tebou lebo ťa má rad jednoducho teraz okolnosti mu to neumožňujú vyjadriť. Problém je ale že nemusí mať jasno. Podľa mňa tým že tvrdí že ťa má rád a že s ňou nespal ( ak je to pravda, toto je vždy to veľké ak) tak vlastne ťa prosí o odpustenie a vyjadruje že chce s tebou dalej žiť.
7/ Nerozhoduj sa v hneve, nepáľ mosty. Daj si nejaký čas na rozmyslenie nech si sama ujasníš čo vlastne chceš. Zlé rozhodnutie v hneve zhrýza človeka po zvyšok života. Je možné že najlepšie je odísť, ale takéto rozhodnutia je lepšie robiť až človek vychladol. Nič sa nestane ak ho odložíš o nejaký čas.

aversome
14. mar 2016

@oldman50plus suhlasim do bodky s tym co si napisal. velakrat staci,len vzit sa do pocitov toho druheho a pozriet sa na vsetko z inej perspektivy. ja som nikde nevycitala ,ci ju naozaj podviedol. clovek ,je vzdy sam ,aj vo vztahu- robit si narok na tohod ruheho -na jeh pritomnost,myslienky nikdy nie je ok. kazdy z nas aj vo vztahu ma mat svoj vlastny zivot. a k tomu zivotu patria aj priatelia-oboch pohlavi. ja osobne si ymslim,ze zakladatelka temy ,reaguje prilis zbrklo a pod vyplyvom dobre mienennych rad ,od zien ktore toto neprezili. a tak trocha trucovite. ale kazdy je sam si sveho stesti strujce.

mircalla
14. mar 2016

@simci25 nemusis - chces, nerob to a nestrapnuj sa. len sa strapnis, nic viac, uz sme ti to tu pisali predtym - ziadne dalsie sceny a s chladnou hlavou
@moonlight1210 lepsie by som to nenapisala

janka874
14. mar 2016
Používateľ janka874 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka874.

musi sa na to pozriet s nadhladom a hlavne bez scen ako ti pisali kocky vyssie!

volavka4
14. mar 2016

maloktora zena si uvedomuje ze scenami sa nic nevyriesi 🙂

sofigulkova
14. mar 2016

tu riešite iba z mužmi ?? ja sem dám temu ja a MAMA,, a prosím poradte mi 😒 😒 😒 😒 😒 Ahojte,Mám 20 rokov, Môj vzťah od malička s mamou bol veľmi zlý . čím som staršia je to stále horšie horšie a horšie, moja mama je veľmi ťažká povaha, tento marec je premna velmi náročny na psychyku. od oktobra som začala chodila na policajnú školu, začiatku boli tažké no povedala som si si dokážem to, no nakoniec ten tlak na tej škole, som psychycky nezvládla, 1 marca som prišla domov s kuframi kedže som bývala som cez tyžd, na internáte. prišla som domov celá utrapena, sklamana, :( sama zo seba a stej školy ;( ešte teraz ked to píšem tak mam slzy, mam najlepšie otca na svete ten ma podporuje do teraz, vybalila som sa, mama došla večer z roboty a hned začala domna kričať, takto chceš teraz tu ležať ??? pokial si robotu nenájdeš byvať tu nebudeš, a martin (moj snubenec ktorého moja mama neznáša doteraz neviem prečo ) sem chodiť viac už nebude... ja ju proste už neznášam za jej správanie ako sa kumne chova, všetko mi zakazuje, diriguje, rozkazuje všetko čo ona povie tak musi byť všetko čo ona povie to je všetko super. mam 20 rokov, a stále si mysli že som 10 ročná, včera sme sa zase pohádali večer : zase začala už si otvor oči stym hnupom nebudeš, proste velmi ma to boli že na mojho snubenca tak nadáva ked už budeme 5 rokov zachvílu spolu proste furt na neho niečo ma, mojej mame sa nedá vobec nič povedať dokonca ked som bola chorá a tak stále moj otec chodil všade somnou, prvy krát o gynekologa bol moj otec somnou, na nakupi chodil vždy moj otec somnoou proste stále iba on ,, ako keby mama ani nemam na rodičovské tak isto chodieval moj otec. mam ešte 29 ročnu sestru. snou celkom fajn vychadza ale tiež sestre vadi mama pretože neustále sa aj do nej stará, sestra je teraz tehotná a najradčej by mama vybrala meno a ešte aj datum narodenia. proste je strašna.. taky hnev ako mam na nu som v živote nemala. asi je najlepšie riešenie sa od nej odstahovať, moj priatel ma 25 zarába slušne. asi si podáme aspon o byt.. čo si myslite o tomto o mojej mame ? dalo by sa tu písať tolko o nej zleho.. :( proste aj tak je falošná že ma to bolí ako može byť niekto taky

mircalla
14. mar 2016

@sofigulkova nepatri sa liezt niekomu do temy s uplne inym problemom, normalne si zaloz novu temu a bude sa tam riesit len to

panidia
15. mar 2016

@sofigulkova Ahoj,v prvom rade sa ty ukludni a upokoj.Tolko energie /povačšine negatívnej/ z tých riadkov ide až strach.Pozri sa,pokial byvaš u rodičov,moc by som na tvojom mieste nevyskakovala,ak sa ti nepáči,nech sa páči-možeš íst kde chceš,si dospelá,predpokladám že ta nedržia.Bývaš u nich a ony určujú pravidlá,tak ako ich raz budeš určovat ty vo svojej rodine.Predpokladám,že keby takto raz o tebe tvoja dcéra písala na verejnom fore s fotkami,nebola by si asi moc nadšená.A posledné čo ti chcem napísat je,že čo človek dáva to aj dostáva...vela štastia a rozvahy.

celasapremenim
16. mar 2016

@sofigulkova podla mna si nezrela este, myslim, ze ani moja trinastrocna dcera vsetko nehadze, co sa jej deje, na siroke okolie, ako ty a ma aj lepsi pravopis
tvoja mama zrejme chce pre teba to najlepsie a ano, mozno to nevie komunikativne spravne podat, ale urcite ta lubi, aj segru, ak otec s vami takto beha, zrejme mama ma viac nalozene v praci ako on
tak si to tak ako manzelia rozumne podelili
a nie kazdy je hyper dokonala mama, zejo, vsetky sa snazime, ale ktovie ako dopadneme, aj ty, ked raz budes mat dceru
drzim ti palce, vsetko podla mna ide u vas tak ako ma, ty sa musis osamostatnit, vidiet zivot v reale, co vsetko musis stihat a ked chces vzdelanie, urcite ho este dobehnes, mozno inu skolu teda....ale radim ti, aby si si este skolu urcite urobila
drzim ti palce na skore osamostatnenie sa
o par rokov to budes vsetko vidiet inak

moonlight1210
16. mar 2016

@sofigulkova z dazda pod odkvap.
odides od mamy a pojdes k priatelovi, ktory ta bude zivit. chvilu pohoda, potom nadobudne pocit: moje peniaze-moje rozhodnutia-ty posluchaj.
a budes tam, kde si bola.

navyse za 5 rokov spolocneho chodenia ho vôbec nepoznas. to len setrite krasne chvilky pre seba.

najdi si pracu, zacni sa zivit. dokaz, ze to vies. je to viac dolezite, ako si myslis.

simci25
autor
16. mar 2016

@sofigulkova v prvom rade si vaz svoju maminu ..je len jedna a tvoja .Nech je akakolvek ..ale...je to Tvoja mama !!! A skus sa zamysliet ako sa Ty spravas . Pekneho slova nemas na nu . To si zasluzi ??? Ja mam dve deti .. a moju maminu si velmi vazim .. a tiez ma.svoje chyby .tak ako ja a kazda ina.. Povedala si mamine .ze ju Lubis? Alebo mas rada ? Pomahas jej ? Zamysli sa preco sa tak sprava . A ze sa stara ? ??? To Ti vadi ? Vsak je zalezi na Vas .ste jej deti ...

charity
16. mar 2016

@simci25 Stará matka, ktorá chce vyberať vnukovi meno, nie je normálna. Nie je povinné mať rád matku, ktorá sa ako matka nespráva, je falošná a kontrolujúca a zrážajúca na kolená.
@sofigulkova

simci25
autor
16. mar 2016

@charity moja mamina mi tiez poradila meno ...a uz bolo na nas .ze .ci ho dame alebo nie ... Nepovedala som.ze ju povinne musi mat rada .. Moja svokra je takmer ako policajt a to sa.mam cely zivot s nou vadit za vsetko ??? O com by to bolo ? Vypocujem si ju.tak ako aj ona mna .kazdy ma pravo na nazor.a konam podla seba ..

charity
16. mar 2016

@simci25 Poradit a vybrat su dve rozlicne kategorie. Ty hovoris o normalnych vztahoch. Ja o vztahu s kontrolujucim diktatorom.

monullienka1
16. mar 2016

prepac, ale nikde som sa nedocitala, ze ta noazaj podviedol a sama si povedala, ze ani ten pocit nemas. Podla mna, ste uz boli v rutine a ako si sama napisala, tak si sa mu moc nevenovala, mozno potreboval unik z tej kazdodennej rutiny a pokial ta naozaj v skutocnosti nepodviedol, tak sa da napravit. V prvom rade, si nemala hladat rady na konovi, ale ist ku skutocnemu psychologovi, lebo nazory sa tu lisia a podaktore ta mozu aj ovplyvnit, ktore sa akurat hodia k tvojej situacii. Ja viem co je to nevera, zazila som ju na vlastnej kozi a poviem ti jedno, ze tvoj manzel by sa uplne na teba vykaslal, ak by ti bol neverny, nemali by ste ani ten kazdodenny sex. Ked si rozhodnuta podat v lete rozvodove konanie, tak skuste zajst do manzelskej poradne, hladat nejake riesenie a kompromisy, lebo tvoja dcera ta znenavidi ak sa rozidete, urob to aspon kvoli nim a uvidis ci sa to do toho leta napravi. Sadnite si a daj mu ultimatum, nech si najde novu pracu, prestane byt s nou v kontakte, navstivte tu manzelsku poradnu ako som uz pisala, pokuste sa o nieco a az potom sa rozvadzajte. Viem, ze si teraz ubolena, zronena a citis sa podvedena, ale komunikacia s druhou zenou nie je este dovod na rozvod. To ta aj na sude vysmeju, ked udas dovod, ze si pisal s inou a obzvlast ked este socialna pracovnicka /psychologicka/ uda, ze dcera je naviazana na otca a by jej to psychicky velmi ublizilo. Ste predsa dospeli ludia s 2 detmi, ktory si slubili ze budu zit v dobrom aj v zlom a nie pri prvom probleme hned zutekat namiesto toho, aby ste to riesili, uz nie ste pubertaci. Drzim palce, aby sa to napravilo a nemalo to dopad na deticky, pretoze su aj horsie veci ako je fyzicke a psychicke tyranie, alkoholizmus, drogovo zavisli, zavisli na automatou, kriminalnici, ktore mozu sa vyskytnut v rodine. 🙂

lubkavargova1
16. mar 2016

No by ma zaujimalo ze ked padne ultimatum ina robota ze ako by reagoval...vela ludi kyvne nad virtualnou neverou len ruku. Vsak kriza. Nevera sa pocita az ked sa vyspia. Len zabudate na to, ze nejako to vypisovanim zacina 🙂 Viete, ja som slobodna a chodim na pokec a FB. Ani sajnu nemate co vsetko o vas popisu manzelia alebo rozvedeni. A mozte sa stavit o statny rozpocet a vsetky prachy sveta, ze oni nikdy nesu na vine! Fuuuuurt draha pani manzelka alebo exka. A pritom doma maju full servis. Je mi zle z tych chlapov...

monullienka1
16. mar 2016

@lubkavargova1 vzdy su navine dvaja a nie len jeden a sama si napisala, ze si sama a nevies co sa odohrava v manzelskom zivote, len tam uz nejde len o nich dvoch, ale aj o deti a pokial sa da to napravit, tak preco to neskusit? Rozvod je to najlahsie co sa da urobit, to moze urobit kedykolvek, ale nieco napravit nie

charity
16. mar 2016

@monullienka1 Ty sa poznas s dcerou Simci25? Ci odkial mas tu presnu info, ze ju dcera znenavidi za rozvod?

monullienka1
16. mar 2016

@charity stacilo si precitat co o nej pise