Čo mám robiť?
Ahojte !Rada by som Vas poprosila o Vas nazor.. som zufala.. S manzelom sme spolu 13rokov. 9r.manzeliaVelmi sa lubime.milujeme. Mame dve dcerky .. Po narodeni druhej dcerky(Januar) to asi zacalo. . Menej casu na seba .. on v praci ja doma s detmi .. V oktobri mi svagrinin byvaly napisal na fb.vraj si mam davat pozor na muzovu kolegynu .. sa nieco vo firme sepka. Spytala som sa ho na kolegynu . Vtedy bola aj svagrina s nami v aute a zasmiali sa tomu obaja. Ze on nam chce zle . Viac som sa k tomu nevracala .. Nemala som dovod manzelovi neverit. Jeho spravanie sa vsak zmenilo .ked som sa ho opytala ,ze kde prevolal sto minut do inej sieti (vzdy sme si davali pozorna minuty). Vraj s kolegom .ked nieco nevedel. (On ma inu siet.to viem). Potom bol na rybach a nezdvihal mi mobil . Povedal.ze mu nemame volat... uz som zacala byt paranoidna a domyslat si ... Vo fakture (dalsi mesiac)mal odoslanych 176 sprav na inu siet ... No s kolegom si asi tolko sprav nenapise..vsak?!.(uz som nieco tusila) Tak som si chcela pozicat mobil (samozrejme nepozical)celu noc som rozmyslala co urobim. Spytala som sa ho ci sa chce rozviest ? Ci ma inu . Vraj nie . Nema nikoho . Nikdy mu nerobilo problem dat mi mobil a zrazu mi ho neda(moje podozrenie stuplo).Prosila som ho .aby zavolal na to cislo .Nezavola .povedal mi. Myslela som.ze sa zblaznim... Vyziadala som si elekt.vypis, podrobny a tam bolo to cislo ,jej.!!! Zavolala som mu do prace a povedala .ze uz nemusi klamat .viem.vsetko. Povedal mi.ze mi to doma vysvetli . Vraj si len pisu ..ako kamarati . Bal sa mi to povedat .. . Ale mne to nestacilo . Ja som jeho kolegynu zavolala na kavu .prisla . Povedala mi.ze oni sa nesyretavaju .iba v praci.ze su len kolegovia ..si pisu co doma.o dcerke nasej .kt.ma diabetes .. a tak ... MNE SA NECHCE TOMU VERIT . JA NEVIEM .CO MAM ROBIT . TOLKE PONIZENIE. TAKU BOLEST CO CITIM.ZUFALSTVO. Chcela som to riesit .tolko nezodpovedanych otazok mam . On nechce . Vraj sa ho pytam stale to iste.. . Co robit? Vsetko to riesim sama . Nikomu som sa nezdoverila.. Tak Vas prosim.poradte mi. Moj manzel mi vycita .vraj ho neobimam. Nevenujem.sa mu.. . Nedavam mu sama od seba pusu.. asi je to pravda .. priznavam. A teraz mi to dava on pocitit.. .Dakujem.ze som sa mohla vyrozpravat. Rada si precitam Vase nazory..
@charity A zasa. Tvoje slova: "Nech si zisti realitu." Naco jej to podsuvas? A preco ho nazyvas "odrbavacom" a hecujes ju proti nej?
Vies co? Pride mi to, ze si prezila nieco podobne a svoju zlost vyvrsujes na Simcinom partnerovi.
Opakujem - zoberies si na svedomie, ked ju mozno vyhecujes k rozvodu? ZOBERIES SI ZA TO ZODPOVEDNOST?
@takyobycajnymuz Preco ho nazyvam odrbavacom? Lebo odrbaval, ze pise smsky kolegovi. Preto ho nazyvam odrbavacom.
A zoberiem si na zodpovednost otvorenie oci odrbavanemu cloveku. Nemam s tym najmensi moralny problem.
@takyobycajnymuz Si uplne mimo. Muz co maze smsky v tejto situacii to nerobi preto, ze chce mat viac volnej pamate. Ty neradis nic konkretne, nedavas ani jeden argumemt. Autorka zalozila diskusiu, aby si vypocula nazory. Ak bude chciet, aby charity nepisala, povie jej to aj sama.
@zlevysavam Nesuhlasim, ze jej charity dava alternativy. Keby jej napisala "Dobre zvaz, ci ches vediet pravdu, a ak ano, zadovaz si vypis hovorov.", tak je to OK. Ale vsimni si, ako pise charity. Ved je to stelesneny hnev a zlost. A slova "Nech si zisti realitu." je tvrde nabadania na akciu.
Ja som nikdy nepouzil slova "Nech s nim Simca slepo zostane dalej." - toto si prave musi rozhodnut ona sama.
@takyobycajnymuz Verim, ze clovek ma celit realite. Dr. Phil ma krasny vyrok, ktory na MK spominam uz x-ty raz: Vitazi celia realite.
V temach, kde zena nevie, co chce, radim, aby sa najskor rozhodla a az potom sa rozhodovala, ci hladat pripadne dokazy. Ak s muzom chce ostat napriek nevere, dokazy nepotrebuje, len by jej ublizili.
Radila som viacerym zenam pri pochybnom jednani partnera. Mnohe su uz rozvedene. A vsetky mi podakovali za otvorenie oci... Ani jedna ma za to neobvinovala a neutocila ako Ty. To len na margo Tvojich utokov.
@takyobycajnymuz Ziadny hnev a zlost z toho nevnimam. Medzi riadkami citam iba silnu zenu, ktora sa ma k cinu. A poznam jej prispevky z inych diskusii, ktore su vacsinou trafa do cierneho.
Ved napis ty svoj pribeh, ked pises, ze mas podobnu skusenost, nech si urobime obraz.
@simci25 ja by som si tiez chcela byt ista, ak sa ukaze, ze s tym neprestal, tak by som ho s tym opat konfrontovala, ale tentokrat uz by som pritvrdila. Podla mna naposledy z toho vysiel velmi lahko. No co, trochu si porobila krik, trochu si poplakala a potom uz si musela byt ticho, lebo ho otravovalo sa s Tebou o tom viac rozpravat. Navyse namiesto toho, aby sa on snazil, tak si sama seba presvedcila, ze si si na vine a Ty si zacala iniciovat sex kazdy vecer a pod. Nebudem Ti hovorit, ze ja by som s nim vyrazila dvere a tak, lebo to sa lahko hovori, ked nejde o mna, mate dieta a zjavne ho velmi lubis. Mam velmi blizku osobu, ktora neveru odpustila, uz preslo dost rokov a vyzera, ze sa rozhodla spravne. Takze da sa to ustat, ona manzela vyhodila, vratil sa s prosikom a dlho dlho trvalo, kym sa to utriaslo. Sama uvidis, ako sa k tomu muz postavi, ak na to dojde, ale ak bude nadalej jeho pristup ako doteraz, velku sancu tomu nedavam.
@zlevysavam Presne tak. My jej ani nesmieme radit konkretne v zmysle "chod on neho" ci naopak "zostan s nim". Urcite mas nejakeho znameho psychologa a opytaj sa ho na toto. Az na jeden specialny pripad (ked ide o trestny cin napr. domace nasilie), toto nesmie urobit nikto. To ona sama by na to mala prist, co v skutocnosti chce. A ak na to nebude vediet prist, tak potom su tu odbornici.
Dakujem.. . Dakujem .Dakujem. za vsetky nazory.Rady. . Pomoc . A vobec .ze som sa mohla zas vypisat ... inak by som sa zblaznila. .
@simci25 s manzelom sme spolu 6 rokov..pred narodenim nasej najmladsej 9 mesacnej dcerky ma podviedol..podotykam ze je odo mna o 10 rokov starsi a ja mam 28.. Neviem co mu chybalo ale bolo doma vsetko..sex,peniaze,praca,deti ok..vraj som mu robila vycitky(ano,ale kvoli tomu ze sa malo venoval rodine a ze uprednostnil krcmu pred rodinou)zena s ktorou spal bola matka dvoch deti,vydata,ale nikdy som ju nevidela pracovat a tiez radsej v bare ako s detmi..nerozviedla som sa,nechcel..nema dovod,miluje ma..nechce nas stratit..neviem ci s nim ostanem,ale stale mu neverim ze to neurobi znova..laska je jedna vec no myslim ze dovera musi byt..nikdy nevedel vo vztahu komunikovat ale vykrical to mne..a ked sa pozeram ze sa vracia do starych kolaji bojim sa ze som mu dala sancu ktoru aj tak pres...e.Je tazke verit cloveku,nech akokolvek chceme,ked sme od neho zazili uz zradu..ale ak ti nepodkopuje nohy kazdu chvilu a viete spolu komunikovat,aj kvoli vam dufam ze u vas to bude dobre a prekonate to..vela stastia
@petra3312 Petra, s Tebou asi do bodky suhlasim.
@charity Nazvat klamara "odrbavacom" je podla mna velmi emotivne a len to zvysuje emocie aj u Simci a to nie je pre nu dobre, tak aj preto to nazyvam hecovanie.
Ak chce, nech si ziska ten vypis. Opakujem, ak chce. Ale naco ju do toho nabadat? Ved uz teraz vie, ze jej klamal. Momentalne to nepotrebuje. Uz s tymito informaciami, Ak CHCE, moze prist za manzelom a povedat mu, ze si uvedomuje, a ze si je ista, ze ju zasa klamal, a ze to ma take a onake nasledky. AK CHCE.
Vravis, ze radis zenam, aby sa najskor rozhodli, ci partnera chcu. A prave toto mi tu chyba. Simca napisala svoj problem 26.02. - ved to je "predvcerom", sama sa v tom zatial nevyzna, chapes?
@takyobycajnymuz nemam ziadnu nadej.ze moj manzel na stale chcee . Nic tomu nenasvedcuje .. 😯
@takyobycajnymuz Prepac, ze nazyvam klamarov odrbavacmi. Netusila som, ze sa Ta to tak dotkne. ;)
Je to velmi cerstve ... no ja som na nervy . Robim veci.ktore som nikdy nerobila (chodim.utekam z domu prec,stale sa malujem. na zumbu som sa prihlasila ) to som neni ja .. 😢😢😢
@simci25 Ked sa clovek zamiluje inde, dava bozky inde. Muzi su schopni sexu bez lasky. Bozky su pre mnohych o laske. /Vid film Pretty woman./
Pozri, ked to chces zachranit, tak hrat, ze sa nic nedeje, je ta najlepsia cesta. Nevyruvat, nepatrat, poskytovat teply rodinny krb a pravidelny sex a pockat az to nastvana milenka zabali, ked sa muz nebude mat k odchodu k nej. On sa zatial k odchodu nema. To je Tvoja vyhoda.
Otazka je, ci mas na toto riesenie kapacity, lebo sa to moze tahat aj roky ako vidime v jednej politickej rodinke...
@charity Vidis, presne toto som myslel - nechat to na nu. Ona sa musi rozhodnut.
@takyobycajnymuz Nie. Myslel si presne to, ze ma drzat hubu a krok.
@takyobycajnymuz Asi na MK nie si dlho, ci?
Lebo typicky konikovske je rozdavat rady ( vratane mna 😀 )
a typicky konikovske je sa len vyrozpravat a radami sa neriadit
@simci25 Simca, ak sa o neho rozhodnes bojovat, tak moze urobit tak, ako pise charity - ukazovat svoje vyhody a ak je on zahladeny do inej a on sa z toho spamata, tak ze bude vediet, kam sa moze vratit.
Ale tiez to mozes urobit celkom inak - ak Ta opakovane sklamal, tak kludne mozes cokolvek - mozes s nim prestat komunikovat, mozes s nim prestat travit cas, mozes mu prestat varit a zehlit, mozes mu prestat varit, mozes s nim prestat spavat, mozes sa vystahovat zo spalne ... mozes velmi vela veci ... a nech si uvedomi o co prichadza. Ale tiez by mal vediet, ze toto sa udialo preto, ze neprestal s komunikaciou s dotycnou.
Vinko v umyvadle .pravda v manzelovej hlave 😠
@charity A teraz si sa presne ukazala, aka si. Ak tvrdis, ze Ty vies, co som ako JA MYSLEL, tak teda hmmm, zamysli sa. Toto znie velmi majetnicky a manipulativne.
@jeannna Nie, nie som tu dlho.
Dokedy mam bojovat ?????? Kym co ? Ju neopusti ?
@takyobycajnymuz ty si ten jej muz, co ju podvadza s kolegynou?

Obsah sms sa u operatora neda ziskat