Čo mám robiť?

25. okt 2021

Ahojte po predu prosím neodcudzujte ma..chcem si ísť len slušne po radu alebo aspoň iné oči na moju situáciu nakoľko to nemôžem nikomu povedať. Mám dcérku 6 mesačnú s priateľom sme spolu už 4 roky zo začiatku vzťahu a teda do doby kým sa malá nenarodila som bola najšťastnejšia žena a mala úžasného chlapa nuž len ako sa malá narodila začal byť iný.... Keď príde z práce má stále len nervy okupe sa naje a ide ku kamarátovi potom príde domov chvíľu sa pohrá s malou ide na mobil a spat..Vôbec si nerozumieme stále sa len hádame nevieme sa už ani normálne rozprávať stále len hádky keď s ním chcem prebrať náš vzťah tak mi povie že ma miluje a nemám nič riešiť a ide spať...už sme nemali 3 mesiace sex nakoľko odmieta skúšala som si dávať aj spodné pradielka a nič stále je unavení a v kuse nejaké výhovorky ja už neviem čo sním je.. Najhoršie na tom je že sa mi ozval spolužiak zo strednej ktorý sa mi páčil veľmi dávno a ja nieco začínam cítiť lebo aj o malú sa viac zaujíma ako jej otec ale nechcem nikomu ubližovať ani si snim začínať kým nemám vyriešený tento vzťah čo mám robiť nejaké milé rady ?

macekovam
25. okt 2021

zamna.. smelo do toho.

jaskolka
25. okt 2021

V prvom rade nezačína si nový vztah, kým nemáas poriešený ten starý.
Myslíš, že to bude lepšie, keď začneš si s iným chlapom? Na začiatku je to všetko ružové sladké, on sa zaujíma, aj o malú (možno len naoko) to tiež nedá sa hneď povedať.
Ja by som skôr sa venovala terajšiemu a otcovi tvojho dieťaťa. Jediný problém je ze nemáte sex?
Možno ma problémy v práci, alebo nejaké zdravotné problémy, pýtala si sa ho tak skutočne úprimne v rozhivore? Nie tak "co je zase s tebou?"Pripadne poradňa, odborník.
Lebo reálne nepíšes nijake extra vážne problémy, že alkohol, pitie, gamblerstvo, , vulgarizmy, týranie a podobne.
Na vzťahu musia pracovať obaja. Nie je riešenie naštvať sa, uraziť a nájsť si milenca. Teraz je dáky nový tréner, že "nemám sex, pohadame sa, tak hurá idem si nájsť iného chlapa"
Sorry, ale nie. Ste dospelí ľudia, rodičia dieťaťa. To je dosť, aby ste sa správali zodpovedne. Obaja!

jaskolka
25. okt 2021

Ešte musím doplniť, dieťa zamava s každým vzťahom. Je to nová situácia. Už ste rodičia, nie len partneri. Aj vzťahy, kde nikdy nebol problém, sa po narodení dieťaťa začali hádať.

luccija
25. okt 2021

So spolužiakom ukončí konverzáciu na čo to je dobre?každý je úžasný, keď to nemáš doma dobre.Vybrala si dieťaťu otca, tak nepokukuj po druhom.

dievcacitajucelist
25. okt 2021

@macekovam sex je vo vzťahu dôležitý ale fakt môže mať nejaký zdravotný problém, alebo stres v rodine, v práci...skus sa s ním porozprávať...spoluziaka pošli "do rici" máš zodpovednosť za dieťa a pokiaľ ti partner povie, že ťa miluje a nemáš dôvod mu neveriť tak neriskuj v podstate funkčný vzťah

macekovam
25. okt 2021

@dievcacitajucelist zlatik.. To nie ja potrebujem pomoooc

sissy27
25. okt 2021

@dievcacitajucelist v podstate funkčný vzťah je podľa teba to, kde nie je žiadna intimita, chlap sa chodí domov len najesť a vyspať, viac sa venuje kamošom ako partnerke a dieťaťu a odbije to slovami "veď ťa milujem" ? Fúha, tak to máš potom dosť nízke nároky na vzťah...

pre autorku: vyrieš si jedno, potom opatrne začni s druhým. Neukončuj (hoc nefunkčný) vzťah kvôli niekomu ďalšiemu, ale kvôli sebe, aby si sa ty posunula ďalej. Ani nový "záujemca" nie je zárukou šťastného vzťahu, preto buď pripravená aj na to, že zostaneš sama.

iwesska
25. okt 2021

A si si ista,ze chodi po praci za "kamaratom"? 🤔 Lebo podla mna nie je ok,ak ma chlap rodinu a kazdy den po praci ju vymeni za kamarata.

dadula_15
25. okt 2021

@luccija toto je inak fakt, že keď doma to nie je ideál, tak každá iná možnosť sa nám zdá lepšia, zaujímavejšia, ale to zdanie klame. Susedova tráva nie je zelenšia 😉

sslobodnamama777
25. okt 2021

nema prebudený otcovský pud. A neuvedomuje si co to znamena byt otcom a manzelom v rodine. Take ze deti maju deti mi to pripada. Nejake prednasku Family garden poradna nech ide aj on, vypocuje si, mala by si ho nasmerovat na tu cestu ze je otec a manzel , hlava rodiny, ze ste rodina, nech sa citi dobre doma hlavne...

ivik4
25. okt 2021

Ozaj chodi po praci za kamaratom ? Este k tomu cestvo okupany a odmieta dlhodobo sex ? Ja nemam rada taketo fantas magorie ale vybavila by som si par x strazenie dietata a pekne ho sla sledovat kam ozaj chodi. Ak by bol s inou este by som si ich pekne pofotila

dievcacitajucelist
25. okt 2021

@macekovam prepáč 🙂

dievcacitajucelist
25. okt 2021

@sissy27 ty nevieš aké mám ja nároky na vzťah tak si nedomyšľaj...ja som písala "v podstate funkčný vzťah" ty si ešte nikdy asi nemala obdobie, keď si sa cítila na hovno...alebo mala nejaké problémy, že ti energia ostala jedine tak na objatie partnera, alebo pusu??? Ja som niekedy taka vyšťavena pri 3 deťoch, dome a záhrade, že niekedy len čakám kedy najmladší zaspí a ja si môžem iba sadnúť alebo ísť spať..

sissy27
25. okt 2021

@dievcacitajucelist toto, čo autorka prežíva, nie je ani náhodou "takmer funkčný vzťah" ... to je také ako "veď ma nebije". Jej muž má úplne iné záujmy ako rodina, tak je zbytočné ju utešovať, že veď sa nemá zle. On nie je unavený, keby bol, tak sa osprchuje a ľahne k nej, nie že práši von za "kamarátmi"... A nie je to obdobie, trvá to pol roka.

petrabadova
8. nov 2021

No neviem či práve odomna bude rada dobrá ale podľa toho co píšeš mi nepripadá že chodí inde.ale z tvojho písania je jasne že sa niečo stalo ked uz ani sex nie je.nehovorím že je najdôležitejší ale je dôležitý.ak sa neporozpravate tak sa nic nedozvies a budes si len domýšľať ma to veru radu nemám ako ho donútiť komunikovať a vyjadrit kde je problem.a mozno by si to ani vedieť nechcela alebo si skus sama odpovedať