Čo najbizarnejšie vám povedala vaša svokra?
Začnem ja. Teda nie je to žiadny bizar, ale tak jej spadla sánka že sa mi dobre spí pri tom pohľade už pár mesiacov.
Ona"prečo máš také špinavé zrkadlá?"
Ja "pretože ja to neviem leštit tak sme sa dohodli, že to bude robiť P a váš syn na to zvysoka kašle... Akoze tiež ma ide poraziť z neho"
@rakahaka Aj u nás to tak je, už ubrala, ani už nikam nechodí len doma sedí, tak nemá kde ma ohovárať. A ja tam tiež nejdem.
Už sa na to snažím aj zabudnúť, ako sa s ňou nestretávam sa mi to aj darí.
Ale to isté mi robila, sada si do auta, že ju treba voziť. Povedala že som dobre pribrala po druhom pôrode. No veru už nemám 47 kg ako pred deťmi, ale 55. A jej syn je chudáčik nejaký vychudnutý( 90 kg). Tak som jej odkázala, že môj muž aspoň neváži menej ako ja. Ona má o dosť viac ako svokor.
Mňa ešte napadlo- keď sme svokre oznamovali že čakáme tretie, tak jej reakcia: “Rozhodla som sa, že vám pomôžem a jedno dieťa vám vychovám. (Ideálne najstaršieho lebo to je jej obľúbenec, dcérku nemá tak rada) Ja mu zozežniem školu, vy holen prehlásite. Nie! Neďakujte mi, je to moja psačia povinnosť!” S mužom sme ostali vyvalení, neschopní slova. 🙀😹😹😹
@domca2705 pri tom co tu čítame, tak musíš uznať ze sme vyhrali lotérii, som šťastná prešťastná za nu
Baby, ale vidim to tak; ze aj tie co mame dobru svokru “nevieme varit”. 😁😁 Moja je uplne zlata, vychadzame velmi dobre, ale tiez u mna nic nezje. Pritom varim fakt dobre. U nej nas vynukuje a jedzte a dajte si a jedzte, ale ona nezje u nas nic.
U mna sa pohár trpezlivosti pretiekol, keď sme stavali, muž po praci rovno na stavbu, ja pri dcérke, svokrovci 300km ďaleko na dôchodku iba stále plakali ako sa nudia, akí sú sami. Za celých 8m, od narodenia dcérky ani raz neprišli, pritom nás naháňali stále za nimi, svokra sa vie rozplakať na povel. A keď sme prišli, čo bola masker dlha cesta pre také malé bábo, vždy nám 1/2 cesty preryčala, mi svokra otvorila dvere s poznámkou - “No, vy ste ku nám už aj cestu zabudli.” Až som jej raz na to povedala -“ No, a vy ju ku nám ani nepoznáte.” Tak na mna oci vyočila, pritom veľmi dobre vedeli, že nájom nám končí do určitého termínu, sme v sklze s prácou na dome, tak sme sa aj sťahovali, ze som malej prihrievala vodu na mlieko cez predlžovačku, aj prala cez predlzovacku, to ich nezaujímalo, stále iba oni, oni, oni a ich pohodlie. Časom, keď začal mat svokor zdravotne problémy, tak volala svokra výhradne iba môjmu manželovi a mne, kedy sa vždy nezabudla rozplakať. Švagriná, jej vlastná dcera, ju nebolo treba zaťažovať, pritom má na starosti iba samú seba. Priznám sa, ze 1x ma to vystrašilo, aj druhy krát, ale keď mi tak volala 20x a zase tá istá scéna ako po prvé, pritom my sme vtedy mali ďaleko väčšie problémy, nedokazala som ju už pocuvat, až som jej časom prestala dvíhať. Vrchol bol, keď sa dcérka narodila, zobrali ju na JIS, ani mi ju nedali, lebo sa začala dusiť, hneď kyslík, inkubátor, my s muzom v strese, nikto nám nevedel povedať, čo jej je, my sme plakali a do toho nám zavolala svokra, ani ju netrápilo dokopy, čo dcérka, jej prvé vnúča a začala mi tam 15 minút rozpravat o svokrovcom tlaku aký ho ma vysoký a ako nevie, čo ma robiť. Od vtedy sa mi úplne zhnusila. Dieťa nám bojovalo o život a ona si bez hnaný chladnokrvne točila opäť o sebe. Naposledy, keď mi poslala nejakú atrakciu, ktorá je u nich v style, ze sa tam za nimi trepať teraz už 3 malými deťmi, som sa nahnevala a jej odpisala, ze to by mala v prvom rade svojej dcére poslat, nie mne. Od vtedy mám pokoj.
Inak mne sa vždy páči svokra ako sa hrá na dôležitú dámu , a potom otvorí ústa a rozum človeku zastane .
@erikavasilova
Áno, toto presne moja.
Pochválim sa aj ja... bývam u svokrovcov začiatky ked sa mi narosilo dieťa som bola u svojích príbuzných samozrejme aj s bábätkom nemohla sa dovolať manželovi tak volala môjmu dedovi a robila to stále každému volala keď sme nedvíhali...volala to sme tam boli možno 15 min nech prídeme už domov prišli sme a začala kričať že s bábätkom nebudeme chodiť po návštevách a iné sračky chcela aby to dieťa bolo vychovavané a poznané len ňou a nie mojou rodinou ako keby som nemala nikoho 😀 ale bohužiaľ nedosiahla to som im povedala že ro je môj život a nebudem si pýtať povolenie či môžem niekde ísť. Uzemnenie bolo cítiť :D 😀
@misabo ti verím 😀 tiež sa na tom teraz už smejem. Ale takú sebeckú a narcistickú osobu si nezažila, strach a des. Spoznala som ex na výške a už tam mala problém vždy keď som mala lepší prospech ako synček, ho presviedčala nech ide za vyučujúcim aby ten moj test este raz skontroloval, že to nieje možné 😀🤦♀️ Nakoniec sme sa po svadbe pol roka rozviedli čo take peklo robila. Ešte že sme deti nemali 🙌 moja terajšia svokra síce tiež vie riadne dakedy zadreť, ale je to dobrý človek 🙂
Druhá vec uz bývame sami nemohli sme mať peniaze pri sebe alebo keď niekde šiel manžel hneď všetko chcela pre seba 😀 tzv požičanie do centu 😀 museli sme klamať že nemáme aj keď sme mali. Nič im nebolo dosť a tažko vracali 😀 a ak sme mali a nedali lebo samozrejme sme chceli aj my mať 😀 tak boli nahnevaný 😉
Keď sme sa s mužom spoznali,tak prestal chodiť do kostola (z jeho rozhodnutia). Svokra ako tuhá katolíčka to zle znášala a všade vyhlasovala (musím citovať), že jej syn objavil pičku a zabudol na Ježiška!
Jojojoj tiež toho habadej. Manžel býval pri rodičoch najdlhšie zo súrodencov do 30tky, svokor žiadna sláva, tak ona si zo syna urobila "manžela", on všetko riesil, a ja som si dovolila jej ho ukradnut...Polroka sme spolu s jej synom chodili,keď som ich so svokrom pozvala na moje promócie a ona na slávnostnom obede pred všetkými začne že kedy bude svadba, len som dvihla nechápavo obočie (to bolo prvýkrát, tak preto len obočie🙂))) jej hovorim s kľudom angličana, že nech sa nebojí, že sa dozvie ked k tomu dôjde. Moju váhu riešila pri každej príležitosti, že určite držím diétu,nemusím byť modelka, každých 5s má nukala s jedlom, že musím byť hladná ( mala som 47kg teraz po 12r a po 3detoxh mám 60 tak už je spokojná, ale stále mi to pripomenie, podotýkam že žiadne diéty, proste gény, všetci súrodenci sme taki po mame). Tu už sa mi mierne dvíhal tlak, ale stále som sa snažila kludne. Pri prvej návšteve u nich krížový výsluch od nej a jej dcéry, jedna si sadla z jednej strany druhá z druhej už len lampa do xichtu chýbala a už to zacalo, či bývam sama, či s rodičmi, kde robím, kde robia rodičia atd..Riesili sme našu svadbu, keďze sme sa brali ja 30r manžel 33, všetko sme si vybrhavali sami. Vybrali sme dali,všetko dohodli, no konec sveta, ona tam na druhý deň nabehla aj s dcérou, museli obhliadnut, pokecať s prevádzkarni, prebrali aké menu sme vybrali....Na svadbe začala za stolom po redovom otvárať obálky a počítať z ich strany kto koľko dal, len som poprosila muža aby jej dohovoril že to sa nepatri..Prve teho som mala ťažké, najprv zvracanie potom vážne komplikácie s oblickou, ani raz žiadna návšteva doma, až keď som sa dostala do nemocnice, tam má prišli pozrieť so svokrom on si prečítal časopis, mi z nich bolo zasa na vracanie z toho divadla, za celých 8mes nič a teraz zrazu...Keď sa narodil najstarší syn keď ho mala na rukách, povedala citujem, to už nie nase (v Tom čase mali dvoch starších vnukov) Svokor ju sám zahriakol čo také somariny rozpráva, pritom čistá mužova kopia.Bývame v jednom meste busom cca 20min s jedným prestupom, ona nerada cestuje, nebude k nám chodiť. My sme s malými deťmi museli k nim terigqt. Najstaršie dieťa dávali dobre že nie od narodenia sedieť, keď som jej ho vzala, alebo napomenula, ona vychovala svoje deti nemám jej vravieť čo a ako, do 6mesqcneho napchali koláč, keď som bola na wc, tak lebo chcel ukázal rukou, som sa jej opýtala keby ukázal na poldeci, či mu tiež dá, atd. Odvtedy urazená. Keď sme tam potom viackrát prišli už deti boli väčšie, manžel šiel niečo pomôcť svokrovi s autom, tak koláče vybrala až keď došiel muž a položila ich IBA pred neho a ponúkla IBA jeho. Aka som ja vadna že nedávam deťom už od mala všetko jesť, že jej dcéra deťom parky už od roka atď. Podobné ja jediná mám VS vzdelanie tak som premudreta. Keď sa narodil prostredný syn, šli sme tam keď mohol mať cca 2mes, šli sme sa prejsť ( to bolo v zime) aby pospal v kociari a starší syn sa bude sankovat. Po cca hodke že ideme späť k nim, že nakojim prebalim a pobalime veci. Zazvonime, otvorí svokra dvere a zahlasi, ale dnu už nepôjdete ne? No vtedy aj s muzom trhlo, že prečo by nie. S deťmi mi pomohla mozem spočítať na prstoch jednej ruky. Keď som šla po druhom do práce, raz boli obe deti choré a bola pri nich ona, vedela kedy sa mám vrátiť, ja otvorím dvere od bytu a ona už obuta, oblečená stepovala pred dverami...Bývali sme v agrsonke stavali sme dom, ani raz či netreba s deťmi niečo pomoct, podarilo sa i tretie, ani vtedy ju nehlo. Argumenty, ona pomáhala už neveste s deťmi, ona už nevládze, je stará, musí robiť na zahrade....keď som jej nadhodila že muz len dom rieši, tak mi povedala že netrebalo mať toľko detí, od vtedy u mňa totálne skončila aked sme sa najbliSie stretli ani som jej ruku nepodala. Ohľadom toho cestovania, zrazu ju to záhadné prešlo, keď bolo treba pomáhať jej dcére s deťmi, už sa dalo zrazu nielen MHD ale i sad, už i zdrava, už záhrada mohla stať. Podotýkam to stále platí iba pre dcéru, pre mňa nie.No comment, deti k nim nemajú žiadny vzťah. Keď sa narodilo tretie dokvitla do pôrodnice zobrala malé na ruky a ja si v duchu vravím, že malé ju tak skoro neuvidi, a veru tak je, o vnúčatá total nezajem, to cudzí ľudia viac sa zaujímajú. A samozrejme sa chodí pravidelne modliť...Ja ich za rodinu nepovažujem. A na našich krstinach zadok zo stoličky nedvihla, na deti ani nekukla, keď jej dcéra krstila to celý čas a deckom na rukách chodila jak lavica, mne zle z toho bolo. Ale nech si žijú, keď im to robí dobre, všetko sa vrati
Keď sa nám narodil syn tak mi svokra povedala: aký je pekný,ako keby ani tvoj nebol.
@denkabemommy ....samozrejme,ze mas dve deti. ale ono se to tak nekde rika,treba tady u nas na valašsku nekteri starsi bezne rikaji,mam dva syny a jedno děcko.a tim děckem mysli dceru. pry je to mistni zvyk,ze syn je syn a dcera byla oznacovana jako dite...mozna proto,ze driv byly synove potencionalni dedicove,nositele rodu, no a dcery byly takove mensi zlo,ktere muselo mit veno pri vdavkach, byly jen na praci atd. samozrejme,ze ted uz to neplati,ale ten zvyk mam dva syny a tri decka stale pretrvava😎
Naozaj nechápem prečo to tie svokry robia, keď to čítam, žasnem.
Ale ženy vedia byť veľmi zlé. Robila som roky v mužskom kolektíve a všetko bolo super. Škoda že prišlo prepúšťanie počas korony. A prišla som do ženského kolektívu a to ako keby som medzi spolok bosoriek prišla, to sa nedalo denno denne tam normálne fungovať. Nerozumiem prečo to tak je.
@sova851 Dobrý večer, je mi to ľúto, od vlastnej mamu, je to nepríjemnejšie hádam oveľa viac, pretože viac pozná, kde je človek najcitlivejšie.u nás to ďalej pre iehalo tak, že nás posúvajú len na Vianoce veľkú, noc ale iba keď muž nerobí, keďže pracuje na smeny, ak pracuje tak nevolajú a pošle peniaze ( darček na Vianoce) po mužovi keďže má cestu okolo nich. Zásadne vola muzovi nech sa zastaví iba keď ide z roboty, alebo do roboty, keď má voľno , že s deťmi ani raz. Majú dve záhrady, ani raz sme neboli ani na jednej s deťmi. Raz sme tam tak anbehli všetci keď cakali len muža, normálne a nimi trhlo, keď nás zbadali vsetkych. Tak keď nás tak raz zavolala na odpust povedala som jej že keď počas celého roka nemusíme chodiť a vnúčatá jej nechýbajú, nemusíme ani na odpust.
@anickabasnicka tak so svokrou sme z jedného mesta a je dosť mladá, takže nemyslím si, že v jej prípade to bolo nejakým krajanským zvykom. Proste si potrebovala kopnúť, v ten deň som prišla do rany ja (vedela, že som veľmi túžila po dcére) 😅
Svokrovi povedala jeho svokra že by svoju dcéru videla radšej v truhle ako s ním. Mali vybraného pre ňu uz iného ženícha.
@helka90 no toto su take vyhlasenia, čo sa možu bohužial stať
@anetka34 strašne veci, neviem prečo sa tak niektorí svokrovci spravaju, súcítim so všetkými dievčatami. Ale pridám ešte na odľahčenie, keď som chcela podpichnúť môjho ex tak so mu povedala, že bonusov z rozvodu je veľa ale jeden z najväčších je ten ze som sa zbavila jeho tety, skoro omdlel 😀
@janaspa
Čo je odpust?
@anetka34 evolučne a historicky si zeny veĺmi konkurujú, ktorá bude skôr oplodnená, síce dnes uz toto nemá význam, z toho dôvodu, že žijeme uz v inom type spoločenstva ako pred napr 100 tisic rokmi, ale zrejme je tá súťaživosť a konkurencia v zenach stale zakorenena. Napr ked zeny ziju spolu, z tohto dovodu sa im zladi ovulacia.
@katkami123 každoročne výročie vysviacky kostola - tzv. Hody....
@katkami123 v kostole odpustova slávnosť

Este som si pospominala:
Ked sme s muzom este len chodili a isiel synacik od nej prec aj na noc, povedala ze naco tam chodime na tu “zasratu oravu” :D
Ja pochadzam odtial- vtip je v tom ze aj ona sa tam narodila.
-Kupila si plavky (velkost 46) a boli jej male. Ze mi ich da ze to budu mne akurat (nosim 38) 😂
-vzadu v aute mame dve detske sedacky a je tam menej miesta. Ze ona si ode sadnut dozadu k detom, lebo je chudsia ako ja 😂😂😂
-ked u nas obeduje vzdy je vsetko zle, malo slane, chyba tam cukor proste barsco. Ked ideme my k nej rovno vravi, ze co vyborne urobila a ze jakziv sa jej to lepsie nepodarilo 😀 (vari fakt otrasne, ja tam nejem-len balenu stravu :D )
Doniesla mi inkontinencne vlozky obrovske - na kramy 🤯
Raz ma tahala za vlasy ked nam naskocila do auta, pocas chodenia ze ja sa nebudem stale vyvazat len ze ju ma moj muz okamzite zaviest do kostola 😆
Bolo toho miliardy. Uz si z nej tazku hlavu nerobim, preslo ma to rokmi. Aj ona ubrala, no obcas sa mi este rozum veru zastavi