icon

Čo robiť, ak preplatok z daní zobrala sestra?

Včera o 13:33

Mama je dôchodkyňa, pracuje ako výpomoc na dohodu mali jej vrátiť dane šekom. Kedže peniaze neprišli ja som odvolala polku sveta za to, peniaze prebrala moja sestra ktorá má rovnaké meno a priezvisko ako mama. Ja ani mama nie sme s s ňou v kontakte, kvôli jej životospráve.
Čo robiť ak aby mama dostala preplatok z daní. Od sestry to nevymozeme

autor
Včera o 16:06
@anonym_dac5bc

@anonym_autor ak sestra vlastní časť domu samozrejme jej neviete zrušiť pobyt

takže založiť mame účet v banke, ak má mesačný príjem do 1 006 € tak má v každej banke bezplatný účet, plastovú kartu, výbery z bankomatov a vklady/výbery na pobočke
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

ak má vyššie príjmy tak sú 4 bezplatné banky bez podmienok
https://zive.aktuality.sk/clanok/tYwR8Wz/bankov...
najvýhodnejšia je FIO tá má výbery zo všetkých bankomatov bezplatne a vieš bezplatne aj vkladať na pobočke alebo cez bankomat

u vedúcej pošty doriešiť prečo dávajú maminu poštu sestre

@anonym_dac5bc a pošta má ako vedieť čo patrí máme a čo sestre? Keď sa volajú rovnako.....Toto mi povedala poštárka

rozculena
Včera o 16:06
@anonym_autor

@rozculena ako viem že to bolo 220? To vážne? Veď keď človek podá daňové priznanie, tak mu vrátia jednu stranu čo opečiatkovali . Tak to je napísané čierne na bielom....

@anonym_autor "dôchodkyňa výpomoc na dohodu" predpokladala som,že jej to urobil zamestnávateľ

anonym_dac5bc
Včera o 16:09

Mama nech si na pošte aktivuje posielanie SMS a emailu ak má zásielku, bude tak hneď vedieť že niečo tam prišlo.
Keď vie aké má problémy s poštou prečo si nedá posielať peniaze na účet?

dudos
Včera o 16:10

Zmenila by som mame korešpondenčnú adresu na adresu, kde bývam ja (v tomto prípade teda ty) a nahlásila do všetkých potrebných inštitúcií. Verím, že mame sa môže zle pracovať s kartou a bankomatom a ma radšej hotovosť a ide si rada aj sama po poštu priamo na poštu. Je to pre ňu socializácia.

autor
Včera o 16:34
@anonym_dac5bc

Mama nech si na pošte aktivuje posielanie SMS a emailu ak má zásielku, bude tak hneď vedieť že niečo tam prišlo.
Keď vie aké má problémy s poštou prečo si nedá posielať peniaze na účet?

@anonym_dac5bc toto platí na všetky zásielky či iba na doporučene?

autor
Včera o 16:36
@dudos

Zmenila by som mame korešpondenčnú adresu na adresu, kde bývam ja (v tomto prípade teda ty) a nahlásila do všetkých potrebných inštitúcií. Verím, že mame sa môže zle pracovať s kartou a bankomatom a ma radšej hotovosť a ide si rada aj sama po poštu priamo na poštu. Je to pre ňu socializácia.

@dudos žijem v zahraničí, ani my sme tu len tak pobyt nedostali

anonym_dac5bc
Včera o 16:43
@anonym_autor

@anonym_dac5bc toto platí na všetky zásielky či iba na doporučene?

@anonym_autor len na doporučené listy, šeky, úradné, balíky

poučenie pre rodičov, nedávať deťom rovnaké meno ako má rodič
tak nepodarené dieťa môže preberať všetky listy pre rodiča, poštárka naozaj nemá možnosť vedieť komu je list určený

anonym_d70044
Včera o 17:02
@anonym_autor

@rozculena dom má sedem majiteľov,mama , sestra ,ja a otec mal ďalšie deti, štyroch synov od troch žien. O dvoch sme vedeli o dvoch nie. Keď otec zomrel dedili sme všetci.

To znie ako v osade dakej.... rozhodne to nie je normálne toto celé

autor
Včera o 17:23
@anonym_d70044

To znie ako v osade dakej.... rozhodne to nie je normálne toto celé

@anonym_d70044 žiadna osada, v mojej rodnej obci nie ani 10%rómov možno ani 5

autor
Včera o 17:24
@anonym_dac5bc

@anonym_autor len na doporučené listy, šeky, úradné, balíky

poučenie pre rodičov, nedávať deťom rovnaké meno ako má rodič
tak nepodarené dieťa môže preberať všetky listy pre rodiča, poštárka naozaj nemá možnosť vedieť komu je list určený

@anonym_dac5bc ale načo to bude keď pošta aj tak nevie že komu zásielka patrí.

minenkaa
Včera o 17:26

Veď keď píšeš ,že je to len 220€ ,tak daj ich mame ty ak jej chýbajú,treba podať sťažnosť na postu ,pri sekoch musí byt aj rodné číslo alebo číslo občianskeho
Prečo to nebolo poslane na účet

anonym_418a59
Včera o 17:41
@minenkaa

Veď keď píšeš ,že je to len 220€ ,tak daj ich mame ty ak jej chýbajú,treba podať sťažnosť na postu ,pri sekoch musí byt aj rodné číslo alebo číslo občianskeho
Prečo to nebolo poslane na účet

@minenkaa oni to kludne vyplatia aj inemu, daju na sek cislo OP a napisu dcera, uz sa mi to stalo. Nevsimla som si ze sek je na mamu. Na poste s tym vobec nemali problem.

anonym_7d0f63
Včera o 17:48

Pozri, je to neprijemne ano.

Ale.

Uprimne. Keby som zila v zahranici (predpokladam ze z dovodu lepsieho zarobku a zivota a moznosti) tak mojej mame dam poondatych 220 euro a neriesim nieco co evidentne vyriesit neviete alebo skor nechcete. Ani si nemoze mama nechat posielat taketo veci na ucet, ani nezmenit trvaly pobyt, ani komunikacia so sestrou nie je mozna. Nic sa s vasej strany prosto neda. Takze mozu za to panie na poste alebo financna sprava.
Tu niet pomoci. Proste si bud vyber jednu z moznosti ako tomu do buducna zabranit, alebo uz iba Lamparen ostava.

ljmmm
Včera o 18:23

mne dnes prisla poukazka. Ked som ju sla vybrat postarna nu napisal cislo mojho obcianskeho. Teoreticky teda by toto mohlo byt aj na vasej poste, tak by som ziadala postu nech to overi a ziada vratenie cojaviem

efka77
Včera o 18:33

Ja osobne zastavam nazor ze to ze to posta vydala neopravnenej osobe nie je tvoj problem. Posta musi vediet zdokladovat vyplatenie opravnenej osobe. Ked to preukazat nevie,je to jej problem.

anonym_9ac0ec
Autor odpoveď zmazal
anonym_dac5bc
Včera o 18:45
@efka77

Ja osobne zastavam nazor ze to ze to posta vydala neopravnenej osobe nie je tvoj problem. Posta musi vediet zdokladovat vyplatenie opravnenej osobe. Ked to preukazat nevie,je to jej problem.

@anonym_autor tak sa aspoň dozvie že je na pošte nejaká zásielka pre ňu alebo pre dcéru

@efka77 pošta nepochybila
Poštové poukazy
vyplatíme osobe, ktorá býva s adresátom v tom istom rodinnom dome/byte (pokiaľ nie je z prijímania vylúčená)
https://www.posta.sk/sluzby/poukazy-na-vyplatu-...

mama musí dcéru vylúčiť z prijímania jej zásielok
otázne je ako pošta rozlíši ktorá zásielka je dcéry a ktorá mame

anonym_277406
Včera o 18:59

Nevyplácajú sa náhodou šeky s občianskym???pochybila pracovníčka pošty ju by som riešila

rozculena
Včera o 19:03
@anonym_277406

Nevyplácajú sa náhodou šeky s občianskym???pochybila pracovníčka pošty ju by som riešila

@anonym_277406 má rovnaké meno aj adresu,ako vieš,komu ten šek poslali

anonym_277406
Včera o 19:07
@rozculena

@anonym_277406 má rovnaké meno aj adresu,ako vieš,komu ten šek poslali

Nedala som si vyplácať jeden šek na to aby som nevedela že väčšinou je variabilný symbol na šeku rodné číslo .Ja som napríklad musela dať mame splnomocnenie na pošte (takú kartičku)aby mi mohla vybrať peniaze a poslať keďže som bývala v inom meste

anonym_70ee61
Včera o 19:17

@anonym_autor Netuším ako funguje,, ak má rovnaké meno a bydlisko, no mne chodia prídavky na dieťa červeným poštovým poukazom a je na ňom uvedený aj môj dátum narodenia, ktorý pracovníčka na pošte skontroluje podľa môjho OP a teda aj číslo OP tam dopíše....

patrike
Včera o 19:23
@anonym_autor

@patrike a čo jej spravia za 220€? ani ju hladať nebudú.

@anonym_autor Spachany na chranenej osobe (matka). Napriklad pri pouziti najdenej / ukradnutej platobnej karty staci vybrat aj 10 eur.

anonym_dac5bc
Včera o 19:34
@anonym_277406

Nedala som si vyplácať jeden šek na to aby som nevedela že väčšinou je variabilný symbol na šeku rodné číslo .Ja som napríklad musela dať mame splnomocnenie na pošte (takú kartičku)aby mi mohla vybrať peniaze a poslať keďže som bývala v inom meste

@anonym_277406 šek vyplácaný na adresu nemá variabilný symbol, šek vyplácaný na účet môže mať variabilný symbol
je tam položka správa pre adresáta tam sa dá napísať hocičo

autor
Včera o 20:13
@anonym_7d0f63

Pozri, je to neprijemne ano.

Ale.

Uprimne. Keby som zila v zahranici (predpokladam ze z dovodu lepsieho zarobku a zivota a moznosti) tak mojej mame dam poondatych 220 euro a neriesim nieco co evidentne vyriesit neviete alebo skor nechcete. Ani si nemoze mama nechat posielat taketo veci na ucet, ani nezmenit trvaly pobyt, ani komunikacia so sestrou nie je mozna. Nic sa s vasej strany prosto neda. Takze mozu za to panie na poste alebo financna sprava.
Tu niet pomoci. Proste si bud vyber jednu z moznosti ako tomu do buducna zabranit, alebo uz iba Lamparen ostava.

@anonym_7d0f63 neviem odkadial si vyveštila,čo píšeš, nemám problém dať mojej mame 200€ ročne jej pomôžem viac ako tými 200€, v prvom rade ide o princíp. Mohla mať .mama preplatok aj 1200€. A to je už asi aj u vás peniaz

anonym_dac5bc
Včera o 20:41
@anonym_autor

@anonym_7d0f63 neviem odkadial si vyveštila,čo píšeš, nemám problém dať mojej mame 200€ ročne jej pomôžem viac ako tými 200€, v prvom rade ide o princíp. Mohla mať .mama preplatok aj 1200€. A to je už asi aj u vás peniaz

@anonym_autor prečo mama zvolila vyplatenie šekom na poštu ak vie že dcéra jej vyberá poštu?

anonym_8d8e9c
Včera o 20:49
@anonym_dac5bc

@anonym_autor prečo mama zvolila vyplatenie šekom na poštu ak vie že dcéra jej vyberá poštu?

@anonym_dac5bc Exekucie??

anonym_7d0f63
Včera o 21:27
@anonym_autor

@anonym_autor ano ide o princip, vidim ze reagujes len na co chces. Evidentne je tam ovela zaujimavejsia rodinna aj financna situacia, ako si strucne udala. Takze plati co sa pisalo... Ked ani jednu z moznosti ako to riesit nechcete, tak proste smola bude sa to opakovat, a nabuduce aj s tym preplatkom 1200 eur. Pretoze ide o princip, ze nez si to na svojom piesku neporiesite inak, pani na poste nemala sancu vediet ze pride po postu dospela dcera odrbat vlastnu matku, ktora jej nemoze ani zrusit trvaly pobyt lebo su 7 majitelia domu medziinym 5ti surodenci od piatich matiek ci ako to bola ta telenovela... 😃 Proste hnevaj sa do vlastnych radov, to je cely princip tejto vasej zalezitosti, zbytocne prskas na vsetkych naokolo, prepac.

autor
Dnes o 05:25
@anonym_7d0f63

@anonym_autor ano ide o princip, vidim ze reagujes len na co chces. Evidentne je tam ovela zaujimavejsia rodinna aj financna situacia, ako si strucne udala. Takze plati co sa pisalo... Ked ani jednu z moznosti ako to riesit nechcete, tak proste smola bude sa to opakovat, a nabuduce aj s tym preplatkom 1200 eur. Pretoze ide o princip, ze nez si to na svojom piesku neporiesite inak, pani na poste nemala sancu vediet ze pride po postu dospela dcera odrbat vlastnu matku, ktora jej nemoze ani zrusit trvaly pobyt lebo su 7 majitelia domu medziinym 5ti surodenci od piatich matiek ci ako to bola ta telenovela... 😃 Proste hnevaj sa do vlastnych radov, to je cely princip tejto vasej zalezitosti, zbytocne prskas na vsetkych naokolo, prepac.

@anonym_7d0f63 otec máme klamal, a nielen o svojej minulostií,otec už nežije mama sa vydávala vo veku keď jej už hovorili že je stará dievka. Koľko žien bsem.píše,že ich muž podvádza? Otec podviedol mamu a mama o tom ani len netušila. To že sa z bokovky narodí dieťa tiež nestalo.iba otcovi
Tým neobhajujem otca,.bola.som tiež šokovaná.
Možno mama.nikdy nebude mať preplatok 1200€ bol to iba príklad.
PS ozna.prosim.kde.som neodpovedala(az na tie čo sa opakovane pýtali to isté na čo som už odpovedala)

autor
Dnes o 05:28
@anonym_dac5bc

@anonym_8d8e9c aké exekúcie?
@anonym_dac5bc lebo nemá účet a nikdy predtým sestra jej poštu neprehrala. Aj vlani mala preplatok a prišlo jej to riadne šekom. V obci kde žije nie je žiaden bankomat a keď som bola naposledy doma nikde sa kartou platiť nedalo

efka77
Dnes o 05:53
@anonym_dac5bc

@anonym_autor tak sa aspoň dozvie že je na pošte nejaká zásielka pre ňu alebo pre dcéru

@efka77 pošta nepochybila
Poštové poukazy
vyplatíme osobe, ktorá býva s adresátom v tom istom rodinnom dome/byte (pokiaľ nie je z prijímania vylúčená)
https://www.posta.sk/sluzby/poukazy-na-vyplatu-...

mama musí dcéru vylúčiť z prijímania jej zásielok
otázne je ako pošta rozlíši ktorá zásielka je dcéry a ktorá mame

@anonym_dac5bc no podla typu . Neverim ze urad neoznacil osobu aspon nejakym identifikatorom. To ze to posta dala inej osobe nie je v poriadku.
Ine je napr. pomoc s energiami ktora teraz bola,tam to smeruje na domacnost cize komukolvek ale tu su peniaze viazane na konkretnu osobu . Ja by som to touto stranou riesila