Čo robiť, ak sa nebavíte so sestrou?
Baby , neviem čo ďalej, moja mama bude mať 60tku, chce oslavu, aby sme sa stretli všetci pokope, problém je že so sestrou sa nebavíme 3 roky..bolo tam toho veľa , ako vykrikovanie že má nenavidi, pokradla máme peniaze,veľa peňazí , urobila si 3 deti, ktoré dotuje moja mama , s otcom..jej muž tlačil na mojich rodičov ,aby celý dom aj so záhradou a ešte aj jednou nehnuteľnostou prepísal na nich , na chate mojich rodičov vymenili zámky aby som sa tam nemohla s rodinou dostať, ani sa nezdravime nič , moje deti nezdravia ,keď sme u našich naschvál nedonesu deti aby sa nemohli hrať s našimi ..
Moja mama má vydiera , psychicky, že možno sa 70nedozije, že ona tam chce mať obe deti a chce aby sme sa spolu BAVILI..,aby som mala rozum , že som staršia , že mám ísť sestre príkladom ...na jednej strane je to moja mama a na druhej pojdem proti sebe ...co by ste robili?
Ešte raz ísť za mamou a povedať jej, že na oslavu by si chcela ísť kvôli NEJ, ale, že ty sa so sestrou nezačneš udobrovať, že to je tvoje konečné slovo. A jasne sa jej opýtaj, či máš teda na oslavu prísť. Nech ona povie konečné rozhodnutie. Tvoja mama ťa rečami o tom ako jej pokazíš oslavu, ako sa 70ky možno nedožije, že potom oslavu zruší - tým ťa vydiera. Inak môžem sa opýtať? Ten dom, záhradu a ďalšiu nehnuteľnosť prepísala na sestru?
@ysseba zatiaľ nie neprepisala ..
Aha, teraz som si prečítala tvoj komentár, že ešte nevydedila, ale vydedí pravdepodobne. To je hrozné, je mi to ľúto. Nie preto, lebo nič nezdedíš, ale preto, lebo jedna mama sa k deťom správa rozdielne ☹ A tvoj otec čo na toto všetko?
@ysseba podľa neho je sestra chudera,lebo jej nevyšiel život, a treba sa o ňu postarať a pomôcť jej..dokonca jej dával peniaze potajme , minule mali preplatok na byte, celý si ho sestra zobrala a oni jej to dovolili..išlo o 560 eur
Nuz, vydiera ta mama ....skus aj ty povedat, ze ak ta bude nutit sa udorbit so sestrou, tak ti znici zivot....a uvidis ako to ona zoberie....
Toto uz coje aby som sa skrz oslavu bavila so sestrou ktora takto manipuluje mamu . Och
Ako sa poznam, keby som tam sla, tak spravim len zbytocne rodeo ako by som tej sestre bachor vycistila a aj jej muzovi ci nemaju chrbtovu kost. Takze by som na ziadnu oslavu nesla ked si mama dava este podmienky
čo su tam všetci blazni? tebe krivdia a ty zničiš oslavu, ked sa nebudeš prva bavit?
ked sa ti ospravedlnia a vynahradia škody, mozeš sa s nimi bavit..
prečo si nespravite oslavu zvlast? jeden den ty, druhy den sestra a ked vas chce silou mocou zmierovat, nech ti vyplatia, čo ti patri, potom možeš ist
A sestra teba prečo nenavidi, aky dôvod uvádza?
Kto celu tu vojnu začal? Prečo to mama dava tebe za vinu? A to čo ti sestra robi, mama nevidi a považuje za spravne??
Hentaki ukrivdenci a chudatenka co im zivot nevysiel a ti, co ich lutuju sa nikdy nedokazu pozriet na situaciu realne.
Ked ma mama podmienky,tak si daj aj ty.cize bud akceptuje,ze tam pojdes ale nebudes sa pretvarovat,alebo tam nepojdes a moze sa hrat na rodinku so sestrou.nech si vyberie..neznasam taketo vydieračky od rodicov,a situacie ktorym ona asi velmi dopomohla,kedze sestre asi nic nikdy nepovedala na jej spravanie,tym padom ako by ju v tom podporovala 😡
Tak prepac, ale snad si uz dost stara na to, aby ti mama davala este aj podmienky a to vydieranie, ze jej znicis oslavu, to uz je fakt vrchol! Co si mysli, ze mas 13? Chod na nu rovnako: povedz, ze na oslavu prides, ale podmienka je, ze sa nebudes bavit so sestrou 😂 ved je to smiesne, takto vydierat! Ked si nemate co povedat, tak si nemate. Urcite by som sa nesilila!
Myslím si ze za takýmito surodeneckymi nezhodami stoji častokrát rodičovská vychova kedy uprednostňujú jedno dieťa na úkor druhého a často v tom majú prsty aj partnery druhých deti
Myslím si ze toto je presne prípad tvojej sestry.
Ako neschopnejšie dieťa bola uprednostňovaná, chránená, bolo jej pomáhané. Zároveň si jej zrejme bola dávana za príklad ako to “vydarenejšie a úspešnejšie” dieťa. Tam niekde vznikla ta veľká čierna diera medzi vami. Ty ziarlis na pozornost rodičov ktorú ma ona a ona zase žiarli na tvoje úspechy
Predpokladám ze ona ako slabšia osobnosť ma za muza niekoho dominantného ktorý ju doslova ovláda a rodinná dráma mu vyhovuje, ovláda ju skrz rodinu. Oni sú zlí a on ten co jej chce dobre.
Toto asi niesu rany ktoré dokáže zahojiť jedna oslava. Ale možno pochopenie prečo je sestra aká je by ti pomohlo necítiť k nej krivdu.
Byt tebou by som skúsila nadviazať so sestrou kontakt, nielen koli mame ale koli sebe. Nemusíte byt kamosky ale keby máte aspoň korektne vzťahy. Ze sa viete pozdraviť a vydrzat spolu v jednej miestnosti. Možno by jej stacilo napísať, stretnúť sa s ňou pred oslavou, nejako sa dohodnut ze to koli nej skúsite. Len vydrzat ten obed, zagratulovať a ist si každý svojou cestou
Tak mame povedz ze to je najvyssi cas aby sa k tebe sestra zacala spravat slusne a napravila to co sposobila a ked to do oslavy stihne tak ok. Ze to je tvoja podmienka. Ak nie tak bude oslava znicena jej vinou.
Viac by som to nerozoberala.
Za takých okolnosti by som nešla zagratulovala by som inokedy a sama prišla z rodinou .Tvoja mama je vydieračka že nedožije sa 70 rokov to je myslenie dospelej ženy v rokoch. Nie nešla by som a ani za cenu že sa mama urazí však nech. Mama by mala tu situácii chápať že to už je 3 roky a že sa s ňou už baviť nikdy nebudeš tak neviem načo ťa hucká aby si sa TY udobrila ak sama to nechceš. Ja nikdy neurobím to čo nechcem ani keby ma presviedčala mama nikdy raz to urobiť nechcem nikto ma nenahovorí. Nie nešla by som toto sú len vydieračské sprosté vyhrážky ž tvoja mama sa 70 nedožije. Mimochodom teraz bude mať 60 rokov za 10 rokov sa môže zmeniť tak človeku život že nemôže uvažovať o 70 rokoch veku ak má len 60 rokoch.
Ako sorry som sice za udrzanie dobrych rodinnych vztahov, ale mama ta hnusne vydiera. Ved ste dospele asi sa nie ste rozgadane pre nejaki blbost...a ci dohovorila aj sestre aby sa ona udobrila s tebou?
Nechod! Toto by zle skoncilo.. jeden blby koment a sa tam dobijete 😐
je to smutné ale rodičia hlavne mamy na vysoké percento preferujú , hlavne pomáhajú tým deťom ktoré sú "nemohúcejšie", tie ktoré sú schopné sa postarať tak berú že im netreba, je to nespravodlivé ale potýkam sa s tým v okolí, v práci, dokonca niektorí chcú od tých schopných detí aby pomáhali tým menej schopným, ja mám 1 dieťa tak týmto problémom som sa vyhla
prepáč a to mama berie akože v pohode čo robila sestra s mužom? a TY sa máš udobriť???
lebo tie veci čo si napisala, to nie je iba nejaka obyčajná surodenecka nezhoda ktorá nestojí za reč, ale pre mna je to podraz do konca života. akože na čo sa máte baviť s takými ľuďmi? tocickymi ľuďmi, ktorých k životu nepotrebuješ.
mame by som narovinu povedala že poslednykrat jej vravím, že na oslavu pojdem, ale baviť sa s ňou nebudem. ak jej to nestačí, tak nejdeme nikto. mama je pekná manipulátork tiež…
inak ako mohla mama dovoliť tu výmenu zámkov?! to čo ma byt? to je v pohode podľa nej?
Ale akože tvoja mamka ťa riadne psychicky vydiera... Ja by som na tu oslavu pod toľkými podmienkami nešla. TY by si mala byť urazená a nie ešte si sestru udobrovat. Nechoď nikam , mamku pozvi k sebe keď nebude chcieť jej chyba aj keď je to tvoja mama nemôže stebou mávať ako s nesvoj právnou
Tak pomáhať je rozhodnutie tvojej mami. Neviem, prečo ju v tom nepodporujes, keďže sestra sa o seba nevie postarať. Ja keby mám, ani by ma nenapadlo toto riešiť v rodine.
Stretnime sa ešte pred oslavou, vyriešte problémy a môžete spolu pekne osláviť. Alebo nedajbože sestre závidíš? Akcepruj rozhodnutie rodičov.
@vilma7 prosím😨
Tvoju sestru vychovaka tvoja mama a moze si gratulovat za to, co z nej je...takze zivot si znicila sama...keby som isla, so sesrtou by som sa nebavila....alebo by som nesla vobec a tieto reci, nech si hovori tvoja mama sama sebe pred zrkadlom...pretoze presne tam je ich adresat
@vilma7 čo jej mám závidieť? To že má tri deti o ktoré sa nevie postarať , ze jej naši musia mať pomáhať aby vôbec prežili? Že jej deti šikanujú v škole, kvôli tým veciam , a už som nabehnuta to tam ísť riešiť ja osobne ,ručne aj stručne? To že pokradla máme šperky,? Obrúčky, retiazky , nič nemá doma žiadne zlato , žiadnu pamiatku? To že idú z podnájmu do podnájmu? To že mama je tak nadne z nej ,že ja s ňou musím lietať po lekároch 150 km od domu? To že má v sebe len zlobu? Len závisť? To že ja som musela cely čas držať hubu a vôbec nič nepovedať? To že keď som ja si chcela kúpiť svoju chalupu bola scéna z toho ? Lebo ja som namyslená? To že keď som jej požičiavala peniaze tak ona si bola za ne kúpiť cigarety ? A ja som ich požičiavala pre deti? To že ona plače u našich aby na ňu všetko prepísali?
Nezávidím jej ani nos medzi očami ,ani jediný vlas na hlave...s kľudným svedomím ti môžem povedať že nezávidím jej absolútne nič , ja som rada za svoje zdravé deti, normálneho chlapa a áno poviem hnusne ,ale aj za svoje majetky, ktoré sme si sami s mužom zadovážili ..nie je ich málo na dnešnú dobu ...
nešla by som,nech sa aj postaví na hlavu.Na kieho frasa by mi bola takáto rodina...

@maranco ešte má nevydedila ale vydedia pravdepodobne,pretože ja mám ,dom ,byt, ďalšiu nehnuteľnosť, investičné auta , ale všetko sme si s mužom zariadili sami , moja sestra žije v podnájme ...a zato ich veľmi ľutuje ,lebo ja mám a sestra nie , a to je jablkom sváru aj u sestry a mňa...sestra je už 10 rokov doma nezamestnaná, dobrovoľne ,nechce sa jej robiť..