Čo robiť, ak vás niekto nebezpečne ohrozuje?
Ktorý vám hodí ovládač do hlavy…
Je to dobrý otec?
Mali by ste s ním udržovať kontakt?
Vyrástla som v rodine, kde nikto nevedel, kedy vybuchne. Na verejnosti zo seba robí slušného človeka a vždycky každého za svoje chovanie obvinil…vyšvihal ma prútom na túre len tak proste som šla pred ním, nič som nerobila, nehovorila a zrazu cítim jak ma švihá po zadku…proste nevypočitateľný psychopat.
Vymýšľa si, že matka ho poštvala proti nemu. Pretože je to narcis a všetku vinu na seba hodí na druhých. V jeho hlave existuje zakaždým skrat, ktorý spôsobí že si vytvorí blud ako boli veci len aby nemusel pripustiť niečo čo nehladká jeho ego. Keď som povedala, že nie som jeho obeť, tak usúdil, že 13 ročný človek na takú vec nepríde, to musím mať od mamy. Dokolečka mi obohráva rovnaké bludy, môj brat má toho tiež plné zuby a samozrejme som musela počúvať, že za to môže matka, keď aj on sa s ním nebaví. Nemám silu, už som si ho zablokovala a vlastne od malička sa teším na jeho smrť. Celý život s ním som čakala že prídem do vyvraždeného bytu. Jeho záchvaty boli non stop možné. Mala spm pocit že nie je úniku, zdvihnem telefón na políciu a on príde do izby a zabije ma.
Raz mi matka volala že na nej roztrhal pyžamo, že ju schmatol zaň a povláčil po obývačke. Keď žijete s týmto, ako máte normálne myslieť a cítiť sa keď sa len zaoberáte tým že čo spraví…keď šiel do kuchyne si niečo odkrojiť celú dobu som tŕpla že ten nožík hodí do mňa.
Proste je to nechutný červ a hanba sudkyni, že aj napriek týraniu rodiny ho nijako nepotrestala, aj keď matka mala potvrdenie od lekára, jak bola od neho zbitá.
Bola som nútená ho vídať ešte u babky ale momentálne už proste naozaj nechcem sa otravovať s narušeným človekom.
@leidin Pozri, evidentne vás psychicky a asi aj fyzicky týra(l). Neviem či psychopat, alebo psychicky labilný človek, zdravý jedinec a vzorný otec to určite nebude... Takže ak nie si nútená s ním udržiavať kontakt, tak by som s ním žiaden kontakt neudržiavala. Ten ovládač vyzerá byť len malý detail z toho všetkého... Ak by som mala takého spomienky na detstvo, tak by som určite o žiaden kontakt nestála a nech si otec tvrdí čo chce a z ktorej hlavy to máme, bolo by mi to jedno.
Si už samostatná?Žiješ sama?Ak áno, jeho by som už nekontaktovala a nevyhľadavala. A sebe by som hľadala psychologickú pomoc. Strašne si zranená z toho a ponesieš si to ďalej aj do vzťahov. Nesnaž sa pochopiť, prečo to on robí-to je práca psychiatra. Nijako Ti to neuľaví. Veľmi dúfam, že si už dospelá a žiješ od nich preč.
Nerozumiem, nad cim vobec uvazujes. Mama je svojpravna, vedela ho opustit kedykolvek pocas celej tej doby, mala moznost s toho vytiahnut aj teba a nemusela si mat taketo detstvo, ake si mala. Nad takouto slabostou nemam nejake zlutovanie, ked ma zena deti, ma sa starat, aby vyrastali v bezpecnom a milujucom prostredi... teraz uz nic, vylizat sa z ran a zit vlastny zivot, davat si sakra bacha nepadnut do rovnakych kolaji a neprevziat z domu ziskane stereotypy a nepreniest si to do svojej rodiny a k svojim detom, bohuzial niektore povahove crty sa dedia a clovek na to prijde az v stresovych momentoch. Zi od neho co najdalej, bud v kontakte s mamou. Ked raz prijde konecne den D, kedy sa rozhodne ho opustit, tak jej pomoz zacat novy zivot. On sa nezmeni, on sa nezlepsi, bude len a len horsie.
@anjelicek26 ty si nezila s narcisom...kto nezil, nikdy nepochopi...az budes mat raz odkraca e v takych topankach tak o tom potom... Lebo lahko sa to hovori a tazko sa to zije. Su to monstra, ktore ti uplne rozvrátia zivot. Nemaju hranice a neraz keby ta matka od toho otca odisla tak je snad aj po nej...
@anjelicek26 ono to nie je také ľahké. Mám podobného otca a dokonca aj psychologička sa zastala maminy, keď som jej povedala že mám hnev že neodišla. Ale on bol pre okolie dokonalý, rodina, susedia, kolegovia všetci jej ho závideli. Rovnako napríklad vkuse bol pri svojej matke, ale ak sme išli k rodičom mojej mamy tak vždy išiel s nami,.proste len aby mal matku pod kontrolou a náhodou sa nesťažovala. Mama išla bývať do starého domu čo on zdedil, síce zariadenie, rekonštrukcia a dokonca aj ľudia čo to robili boli z maminej strany, ale papierovo bol dom len jeho. Teda nemala nič. Mala dobrú prácu kde si bolo treba dorobiť školu, jasné že ju odhovoril že školu nezvládne hoci to bola len formalita a prišla o dobrú prácu. Proste takéto osoby vedia čo robia a vyberajú si slabšie partnerky s horším rodinným zázemím a nie je ľahké od nich odísť. Ľahko sa súdi keď si to nezažila.

@leidin ked ma diagnozu, co si mame o nom mysliet? On si to neuvedomuje zrejme, ale je problem, ze v dnesnej dobe sa takyto clovek tazko dostane k liecbe, lebo bud to musi chciet sam, alebo iny sposob je velmi komplikovany a zdlhavy.