icon

Čo robiť doma, keď manžel spí po nočnej?

5. apr 2025

Žienky, čo robíte doma kým vaši muži spia po nočnej?
Muž spí po nočnej asi15tej, a chce mať ticho a kľud. Máme deti, pracujem, takže na upratovanie a pod mám iba víkend. Nastaršej puberťáčke sa nepáči že nemôže počúvať hudbu, menšie nemajú behať a skákať naháňať sa so psom. Keď je pekne sme vonku, ale nie do 15tej

Strana
z2
pribinak
5. apr 2025

Chodila som so synom von, plaváreň, klzisko, kino

Pubertacka nech sa nepokaka že nemôže počúvať hudbu, nech ide von alebo si dá slúchadla

Chodila som na výlet so sestrou, alwbo proste nakupovať

autor
5. apr 2025

@pribinak puberťáčka ide preč za kamoškami, ale ostávajú dve deti a pes, čo je značne obmedzujúce.
Chcem ešte dodať že pes je starý s mnohými chorobami, či má dennú či nočnú muž ho berie do roboty.

tenerifka
5. apr 2025

Nech sa manzel nauci pouzivat penove stuple do usi, je to perfektna vec

alica110
5. apr 2025

Tak detom vysvetli, ze ich otec pracuje tvrdo aby mali co jest a kde byvat. Trosku menej sebeckosti a viac vdacnosti by to chcelo.

pribinak
5. apr 2025

Dnes máš fakt pekne pocasie. Proste by som vzala decka aj psa do autá a šla niekam na výlet

A potom akože škaredé pocasie alwbo si potrebuješ doma niečo robiť, tak jednoducho sa deti musia naučiť hrať a byt potichu.
Vysvetlit im, že ocino celu nič pracoval a teraz potrebuje spat a oddýchnuť si

autor
5. apr 2025

@alica110 najmenšie má 2,5r je neposedné, keď sa zatkne človek s ním nepohne

alica110
5. apr 2025

Tak s takym malym dietatom je to narocnejsie, ale da sa. Travit viac casu vonku, teraz uz bude pekne alebo sa doma hrat nejak tichsie.

motogirl699
5. apr 2025

Podľa mňa aj záleží aký máte byt/dom. Manžel tiež chodí na nočné. Aj teraz je po jednej. O 7 príde domov, ide si ľahnúť väčšinou do detskej izby, lebo dcéra vtedy spáva so mnou. A keď sa dcéra zobudí, ideme buď na dvor alebo na ihrisko, ale častokrát sme normálne doma a varíme, upratujeme. Sme na spodnom poschodí, manžel spí na hornom. A teda nevstava až o 15 ale cca okolo 12

autor
5. apr 2025

@motogirl699 takéto vymoženosti nemám

gribka1
5. apr 2025

Snáď mu nevychádza po nočnej každý víkend, riešení je určite dosť. Môj maká v noci, aké, že by vyspával do 15 to nie. Zase záleží aj od toho akú nočnú, 12 či 8 hod., o ktorej prichádza ráno. Určite sa dá niečo vymyslieť, ale trošku s kompromisom, pre vás aj pre neho.

zuzanockamt
5. apr 2025

Vždy sme fungovali úplne normálne. Dokonca aj kedysi dávno v jednoizbáku.

kvetinka_2
5. apr 2025

@motogirl699 o 12tej? to 5 hodín spánku, si myslím, že je žalostne málo. Ale samozrejme, keď mu to tak vyhovuje, prečo nie.

ivik4
5. apr 2025

Normalne som varila a maly aj ked bol malinky a strasne upistany neposedny, tak sa hral len vo svojej izbicke kt. Bola zatvorena . Takze prevazne sme boli tam, obyvacku som zavrela, Ta je blizsie a maly by ho mohol budit. Ja som varila klasicky, netrieskala som hrncami, pohoda 💁‍♀️. A ked sme si rozpravku zapli tak na tablete miesto telky. Pripadne aj von ked neprsalo. Muz vstaval vzdy uz na obed

mirage
5. apr 2025

@zuzanockamt tak to je trochu nafuknute, ze? Manzel v klude odfukoval a vy ste v jednoizbaku normalne fungovali.

zuzanockamt
5. apr 2025

@mirage Áno, presne tak. Mala som ísť pred panelák alebo na chodbu?

terry658
5. apr 2025

Práve rozmýšľam nad tým istým. Síce môjmu nevadí telka ani hudba,lebo je o poshcodie vyššie,ale nebudem vysávať ani prať kým sa nezobudí. Je to hrozne obmedzujúce. U nás prší a ja môžem akurát variť a snažiť sa zabaviť 1,5 ročného.

ayato
5. apr 2025

My sme v byte a fungujeme normálne. Dcéra robí to čo vždy, ja tiež , kľudne aj povysávam. Manžel je v pohode , jediné čo dávam pozor tak aby mu malá nechodila do izby lebo to sa na neho hneď vrhne.

charaka
5. apr 2025

Skuste poriesit aspon jednu z izieb tak, aby bola chranena od zvukov. Ale hlavne by sa muz mal naucit spat so stuplami.
Nie je mozne, aby sa dalo udrzat ticho v domacnosti na 100 % pri malych ci velkych detoch. Verim tiez, ze dni po nocnej musia byt velmi stresujuce nielen pre muza ale pre celu rodinu. Skuste najst nejaky kompromis a dlhodobe riesenie...

merrysa
5. apr 2025

Teraz budem zlá ale keď chce mať ticho a kľud, nemal mať deti...tiež som mávala nočné, viem aké to je, chciet si oddýchnuť ale tak môže aj on niečo pre to urobiť (napr.spomínané štuple) ako žiadať aby celá rodina cusala pol dňa doma. Po výletoch sa tiež nedá behať večne...sem tam sa určite môžete vytratit von ale teda od rána do tretej isto nie..ako často mu vychádzajú cez víkendy nočné do mesiaca? Mohli by ste sa vopred dohodnut že vtedy na par hodin pôjdete niekam preč a ďalších par hodin už nejak vydrží..keby ste nemali to najmenšie dieta, ktoré je prirodzené, že nevie byť tak dlho v kľude, tak by to bolo lepšie. Ako stále hovoria nám matkám, treba len vydrzat. Mohli by sa to naučiť aj muzi

parvinka0001
5. apr 2025

Mám 6 ročných ale normálne sa muž vyspí .vstanú o 8 nej .kým sa na raňajkujú tak sú ticho relatívne potom sa pohraju ,pozerajú rozprávku a o jednej idú spať . Ja varím a snažím sa upratovať v rámci normálneho tichosti .
Pubertackanked chce počúvať hudbu tak nech si dá slúchadlá

abbey1
5. apr 2025

Čo robíme? Všetko. Varím, upratujem, deti sa hrajú, chodia k nám návštevy, moji študenti, kamarátky za dcérou.
Muž má takú prácu, že ak by sme mali ísť mimo domu, či byť ticho vždy, keď je po nočnej, tak by sme sa rovno mohli odsťahovať.

sissy27
5. apr 2025

Ja ho chapem, ze sa potrebuje po nocnej vyspat, na druhej strane do 15:00 sediet potichu na zadku je pre dalsich 4 clenov domacnosti znacne obmedzujuce, ved pre ostatnych je to viac nez polovica dna. Kazdy bude musiet urobit kompromis - pan manzel si dat stuple do usi alebo skratit spanok o hodinu ci dve, dcera moze hudbu pocuvat cez sluchadla, a s krpcami ist von, v pripade skaredeho pocasia nejake detske centrum, navsteva u babky, u kamosky…
A ak sa pan manzel zobudi na nejaky suchot, tak holt bude zobudeny. Tiez som tahala nocne a zaroven bola jedinym zivitelom rodiny - o 8hod spanku som mohla snivat, nikoho to nezaujimalo (ani nemalo koho 😂). Ano, bolo to narocne, ale bolo to len obdobie.

veronika2316
5. apr 2025

Môj manžel má smolu deti hucia ja po nich no chudák potom aj on ale čo už 😂 ja tiež v noci doteraz vstávam k synovi aj pred rannou a nikoho to netrápi takze tak...a nikdy som ho nenechala spať do 15 😂 po nočnej ide spať tak okolo deviatej a vstáva tak okolo dvanastej-jednej

autor
5. apr 2025

@veronika2316 každý to má inak, aj vek môže robiť rozdiel aj to či mal nocnú 8h či 12h a viac bol na nohách

rybkoava
5. apr 2025

Normálne fungujeme, máme dve deti jedno už teda staršie. To je ticho, no toto druhé dieťa máme náročné, takže niekedy ho proste plačom zobudí. Chvíľu sa s ňou pohrá a ešte si potom ide pospať. Samozrejme chodím s ňou aj na prechádzku. No nie vždy sa to dá. Snažím sa byť potichu a teda vysávač pustím max robotický, ale tam kde spí mu zatvorím dvere.

stela567
5. apr 2025

Akurát spi po nočnej. Bývame v byte a mame 11 mesacneh dieta. Muž si dá štuple do uší a ide spať. My normálne fungujeme. Varila som, robotický vysávač povysaval a akurát je pustena umývačka. Dieťa mi tu lozí a jaší sa. Normálne fungujeme.

motogirl699
5. apr 2025

@kvetinka_2 asi si už telo zvyklo. Pritom máme vonkajšie žalúzie, čiže má tam stále tmu, čiže svetlo ho určite nebudí. Dokonca sú aj dni, kedy po nočnej vôbec nejde spať

lucia13022023
5. apr 2025

Fungujeme normálne ako bežné dní.. Periem, upratujem, varím. Ale my sme doma tak hodinu/dve, potom ideme von, potom malý spí a muž vstáva s ním okolo pol tretej. A keď bolo zle počasie tak sme išli niekam do kútiku, ku kamoške, k rodine..

zobaka
5. apr 2025

@stela567 prosim ta vies mi dat tip na stuplne do usi, cez ktore nic nepocut, popripade minimum? Mala som z DM, ale pocit, ze este viac sa ten zvuk izoloval, dakujem

tenerifka
5. apr 2025

@zobaka ja som expert na stuple do usi🤣, a tieto su naj. Treba sa ich vsak naucit zaviest, a ja si ich davam do ucha tou plochou stranou (nie zagulatenou). Treba ich najprv uplne zmackat co najtensie sa da, zaviest a cakat asi pol minuty, nez sa v uchu uplne otvoria

Strana
z2