Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?
Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.
No, pekne pobaľ seba aj ju a dovidenia.
Je to velmi siroky pojem bola drza a muz ju udrel…za iste veci si viem predstavit ze pravom. Za ine nie..
a?
Udrel tak ze jej ublížil alebo jen ťapol po zadku?
jej da zeny, nezachadzajte do extremu, nie je to tyranie, dieta bolo drze tak jednu schytalo, toto nie je na socialku ani na odchod z domu,
autorka treba si to vydiskutovat a hlavne pochopit jeho situaciu, ze mu rupli nervy... 5r dieta uz nie je malicke, ze by nechapalo situaciu a ak sa sprava drzo... drzim palceky
@simsalabim hej súhlasím. Uvidíme čo ďalej napíše autorka. Hádam sme naozaj preháňali 😉
A kde je otazka? Ci len informacia?
Predovsetkym boka drza na teba. Tazke si si to s nou mala vyriesit ty.
A co znamena udrel? Capol ju po zadku alebo jej ublizil tak, ze ma nieco rozrazene? Leb to je sakra rozdiel.
@kiki68 ako dobre prehanas. Možno ju "udrel" capnutim po zadku a treba utekať do nemocnice? ........
A ako ju udrel ? Pišeš, že bola drzá, tak nie jednu vychovnú si dieťa zaslúži.. ale je zas rozdiel capnuť na zadok, alebo zmlátiť dieťa
Pre boha tu by niektore pozatvarali tristvrte nasich rodicov
Vám tu niektorým úplne šibe?
Napísala udrel ju…..nie ju prizabil. Ja neschvaľujem bitie deti, ale slečna 5 ročná asi tiež dobre prekročila hranicu keď dostala
Veď zas aj to dieťa musi vedieť kedy dosť. Potom keď neviem tak sa zariadi podľa seba. A to sú tie deti ktoré sú už na zakladke nezvládnutelné lebo rodičia sa doma boja aj krivo na dieťa pozrieť
Milá autorka, ak chceš konštruktívnu diskusiu musíš dať viac info
Tie podla ktorych je uder za drzost v pohode, ked si vy poviete svoj nazor v praci, a sef to berie ako drzist tak je v pohdoe ze vam sef jednu vrazi? Alebo manzel ked sa v niecom nezhodnete? Asi ano, ste boli drze tak si zasluzite… ubohe bit slabsich ktori sa nevedia branit, skvele riesnie vlastnych komplexov
@kacena4 Dúfam, že keď si drzá tak manžel ti jednu pri.ebe, lebo veď si bola drzá, tak čo potom. 🙂
@simsalabim Ty dúfam rovnako, lebo veď treba vedieť kde je tvoje miesto a určiť hranice. 😉
Bože ženské, že ešte stále dokážete fyzicke nasilie na hocijakom človeku brať ako v poriadku a najmä na 5r malé Dieťa.. To hádam ani nemyslite vážne.
@simsalabim ked budem zase pracovat s detmi a tiez ich len tak udriem, tak poviem rodicom “ neprehanajte “, ved boli drze… chapes ake by to bolo hrozne a neakceptovatelne? Len som v pozicii pedagog. Nie rodic.
@kiki68 Presne to isté som vysvetľovala v inej diskusii, že pedagóg musí zvládnuť emócie 25 detí a nenapadne ho udrieť, ale vie to zvládnuť a ustať aj keď je drzé.😀 Ale rodič má jedno, dve, vysnívané často a nevie to vyriešiť inak ako udretim? Dnes v školstve len silnejšie chytiš aby dieťa nespadlo na zem a už máš problém.😀
Hlásim sociálku
A ako znie otazka?
Dík za oznam..síce neviem,čo mám robiť s touto informáciou....
@kiki68 chapem. Ale fyzicky impulz je niekedy lepsi, ako sto slov a za tym si stojim. A nechce sa mi o tomto viest diskusiu, ani uz nebudem reagovat, viem, ze su na to rozne nazory a proste sa nezhodneme. Ale podotykam, ze nehovorim o bitke, ale o jednom capnuti. Pedagogovia sa opakovane stazuju na to, ze dnesne deti nepoznaju hranice, nevedia si s detmi rady, su drze, neposluchaju… asi aj preto, ze im ich nikto dorazne neukazal. Aj psia mama si capne stena, ktore opakovane nereaguje na jej usmernenie. A ano, vidim rozdiel medzi dietatom a stenatom.
No takto, nezbil ju. Udrel ju po zadku raz. Mala sa skor zlakla ze to spravil kedze ju nikdy v zivote neudrel. Ja nie som za nasilie samozrejme, mala dostala doteraz raz po zadku ked mala tri roky.
Povedala som jej nech odlozi po sebe tanier tak zacala byt drza ze preco by mala a ona nebude atd. Ako deti no prislo do toho to ze mi povedala ze ma nenavidi a chce aby som zomrela 🫣 uz predtym jej manzel hovoril ze preháňa v zmysle ze "prekracuje" hranicu. Ked povedala co som napisala tak odisla od nervov do izby a ako zabuchla dvere a BUM sklo sa rozbilo. Sla som za nou ci je ok a za mnou hned muz najprv na nu krical ze si mohla ublizit a ze so mnou sa tak nema rozpravat lebo som jej mama. A ked mu "odpyskovala" dal jej na zadok
Ja som teda ostré proti fyzickým trestom, ale oči otváram, čo tu píšete na základe jedného neúplneho príspevku.
Polícia, socialka, nemocnica???
Svet sa fakt zbláznil.
Tak za toto co si napisala by som jej aj aj dala na rit a nie jednu
@siska53 jasne ze to viem
No nehnevaj sa na mňa ale aby mi 5 ročne decko doma takto treslo dverami asi by som sa ani ja neudržala.Aspon vidno ako ta rešpektuje, muž má pravdu

Ved vies kde je nemocnica, policia a socialka. Tak pekne jedno po druhom.