icon

Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?

28. dec 2024

Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.

alexnina777
29. dec 2024

@aurora33 vďaka💕 mňa to tiež veľmi potešilo.. keby len jedna z týchto žien, ktorá verí že bitkou vychová svoje dieťa pochopila, čo sa tu snažíme povedať , tak to má zmysel..

alexnina777
29. dec 2024

@maciatkolulu ja osobne nehovorim o fyzickom násilí, to je len názov tej akcie.. ja tu píšem o rešpekte a nastavení hraníc, a byť príkladom svojim deťom , lebo deti sú naše zrkadlá.. ja ho doma zbijem / absolútne bez efektu/ a ono vyjde do sveta a zbije kamaráta, ked sa ožení zbije ženu .. ved len jednu výchovnú, no a?
koho táto téma zaujima, naštuduje si ako presne naše deti reagujú na bitku- iba ďalším vzdorom, celé kontraproduktívne a reťazovo z generácie na generáciu prenášané celé stáročia.. skúsme to pochopiť a skúsme byť lepšími rodičmi , tak zmeníme tento mýtus o výchove..

aurora33
29. dec 2024

@alexnina777 ❤️❤️❤️

katulienkax
29. dec 2024

Tak to si zalsuzila , aj tri na rit lebo z nej zacina byt fracek nevychovany

maciatkolulu
29. dec 2024

@mamamasama bacha,ja nepíšem môj názor. Ja som napísala,čo mi oznámila dotyčná mamička....a to je fakt absolútne mimo. Som jej povedala,nech okamžite uprace po svojom decku a nech je vďačná ,že nič jej miláčik nezaspimil. Moj syn,len pozeral. Nuž a kľudne som jej poradila,že nech ide k ceste a dat decku na výber,či skočí pod auto,či nie,môže to ísť trénovať aj na hlavnú stanicu,k rieke a tak. Pozerala ako sprostá.

maciatkolulu
29. dec 2024

@alexnina777 ale samozrejme,ale všetko triezvo a s rozumom.

slovakboy
29. dec 2024

Joj ťažko sa to číta, je to neucelené, ale už tu veľa ľudia povedali a väčšinou pekne. Ja len si dovolím zareagovať na jednu tvoju vetu: @eva233 ved toto ze kazdy ma super uzasne dieta, kt starsie dieta je super tak bohuzial u nas to tak nie je.
Nehodnoť prosím malú. Úžasná alebo neúžasná. Daj jej feedback o jej správaní ale nehodnoť ju. Najnovšie som počul, že ani pozitívne hodnotenie nie je dobré: “Oh aká si skvelá, perfektná.” Pretože to dieťa začne všetko brať osobne a vzťahovať na seba. Tak sa stáva rozmaznaným alebo sklamanÿm, keď pochvala nepríde pravidelne. Asi ti to len ušlo tu, ale bude dobré ak si to uvedomíš. Inak si myslím že ste skvelí a zodpovední rodičia a malá je super. Tak som vás zhodnotil predsa🙂

0kristina0
29. dec 2024

Autorka, aka bola tvoja reakcia na manzelovu reakciu?

autor
29. dec 2024

@0kristina0 no pochvalila som ho 🫣 teda poniektore to asi tak chcu aby som ho chvalila. Povedala som mu nech to nerobi a preco to spravil. Ptm odišiel preč ...

mircalla
29. dec 2024

@autor Uz si prestan vymyslat, si trapna aj ty aj cela tvoja vymyslena story. Kazdy, kto to ozaj chce radu napise strucne cely poroblem a poprosi o nazor. Ty si napisala 2 vety bez kontextu, ktory potom doplnas. Rovnaka stylistika ako x podobnych vymyslenych diskusii

0kristina0
29. dec 2024

Presne ako som si myslela, cele zle, tvoja reakcia bola ale ze uplna zla. Po zadku si veru zasluzila a mala sa Vam dcera aj ospravedlnit. Dieta musi vediet kde ma hranice a ona tie svoje riadne prekrocila. Preco ju ospravedlnujes tym, ze uz nie je jedinacik? To nie je dovod na to aby papulovala, rozbijala dvere a priala ti smrt. A dorazilo ma este aj to papulovanie ked jej prisiel otec vycistit zaludok, to by som uz ja ako matka jej dala jednu vychovnu. Sice tvrdis, ze dieta vam po hlave neskace ale ste na najlepsej ceste aby tomu tak bolo.

simca06022011
29. dec 2024

Autorka.. nie, prečo by som to mala vidieť niekde? Ja som len na tvoj príspevok reagovala kde sa.tvaris, ako keby sa neviem, čo stalo...

dadis
29. dec 2024

@0kristina0 Suhlasim, uz ked otcovi rupli nervy, tak to mohli aspon vyuzit vychovne, porozpravat sa s dietatom o vsetkych chybach (ved kto ich nerobi), ale nie posobit vychovne na otca (ten vie, ze pochybil), ..nuz 🤷‍♀️

autor
29. dec 2024

@mircalla tak pardon nesedim tu cele hodiny ako poniektore.

autor
29. dec 2024

@0kristina0 šla s babkou do kina takze ked pride tak jej spakruky jednu tresnem ked uz vlastne mi skace po hlave a ja som labilna ako tu niekto pisal. Nepoznate ako to mame tak nvm odkial mate ze dieta nam skace po hlave. Nvm odkial mate ze ak dieta niekoho udrie tak to ma z domu preboha 🫣

mircalla
29. dec 2024

@autor Sedis tu praveze stale, len klames

kika845
29. dec 2024

Ale preco sa vola tema manzel udrel dceru,
lebo po zadku sa neudiera,
ale vtedy by sa napisalo -
manzel buchol dceru po zadku,
jedine ze by ju udrel inak?
Nie po zadku?
Mozes si zakladat temu na fore akukolvek, to ti nikto neberie,
ale kvoli buchnutiu po zadku?

rozkvet1
29. dec 2024

Podľa mňa rodič ktorý akomkoľvek siahne ma svoje dieťa (či len danim po zadku) tak je psychicky labilny, nevie udržať nervy na uzde a nezvláda výchovu. Ja som mala výchovu veľmi prisnu, ale v živote som nedostala. Trochu by ma zaujimalo ako sa vy dvaja medzi sebou správate lebo deti to vedia odzrkadliť. Keď sa hádate s mužom, nebuchne jeden z vás dverami? Nehovoríte si počas hadky škaredo?

netti87
29. dec 2024

Naco tu take somariny pisat, niekto nema fakt co robit.
Ked sme boli dieta, dostali sme po zadku , a ??? Urcite mama nevykikrikla vsade....jezis take zeny !!!!

aurora33
29. dec 2024

@rozkvet1 urcite, odkial by to potom dieťa malo?

kika845
29. dec 2024

@aurora33 je to 5 rocne dieta,
a je pravda ze zo skolky to tiez mohla odkukat.
Viac by som sa zamerala na detsku kresbu,
ta o detskej dusi toho napovie urcite viac.

autor
29. dec 2024

@rozkvet1 nebuchame dverami a nenadavame si. Pohadame sa samozrejme ale urcite tie veci nerobime.

iwesska
29. dec 2024

Dobre spravil. Niekto ju zastavit musel. Ty si si nechala na seba navrieskat,mala rozbila dvere a ty si cakala,kym ta udrie prva,ci preco musel riesit situaciu az muz? Bavime sa o 5r.decku,nie o 15r.teenagerovi.

miska1997
29. dec 2024

Mala si dať z druhej strany, nabudúce drzá nebude .. Ježiš toto je taká téma 😆

0kristina0
29. dec 2024

O com tocis? Kto ti kaze udierat dceru? Vies citat s porozumenim? S tebou je uplne zbytocne sa bavit. Mas iba svoju pravdu o ktorej si presvedcena, sem si sa prisla iba vypisat lebo ta nasral muz. Dam ti poslednu nevyziadanu radu a tymto koncim debatu. Ries si svoju dceru a co najskor, potom ju nebude musiet muz udierat po zadku.

autor
29. dec 2024

@0kristina0 neboj neudrie ju uz

crystal333
30. dec 2024

Manžela sa opýtala ,prečo dieťaťu dal po zadku , ,veď len rozbila dvere,, ,to je taký štandard v každej rodine predpokladám 😁

autor
30. dec 2024

@crystal333 ach paneboze. Nvm ako ty ale aj ja sama ked sa velmi nahnevam tak hnev ma premôže a presne to sa stalo aj manzelovi. Ja ho neobranujem. Spravil chybu on, ja a aj nasa dcera.
A vlastne je to aj tak uz zbytocne kedze vsetko je vyriesene

earlgrey
30. dec 2024

Ani nejde o tie dvere a to, že dostala po zadku...ale že 5 ročné dieťa povie vlastnej matke, že chce, aby zomrela???? 😮😮😮 To odkiaľ také reči má 5 ročné dieťa?

mamamasama
30. dec 2024

@earlgrey dieťa je zrkadlom rodičov.