icon

Čo robiť, keď manžel kradne peniaze?

16. okt 2024

Ahojte, idem sa vyplakať. Mám doma zlodeja a neviem čo mám robiť 😭 dnes sa to prevalilo a ja som v hroznom šoku, ani nespím… nenašla som žiadne slová, keď mi to hovoril a to je u mňa veľmi zlé znamenie. Vôbec neviem ako to spracovať, ako sa ďalej správať, ako fungovať…
Kradol niekoľko rokov systematicky po malých čiastkach hotovosť z práce. Vyšplhalo sa to na sumu, ktorá nás teraz možno zruinuje 😭 vraj aby sme sa mali lepšie… 😭
Ja ani neviem čo od vás dievčatá chcem… asi len prázdnu diskusiu a podeliť sa s niekým o moju bolesť 😭

Strana
z6
muchotrafka298
16. okt 2024

@simca06022011 ja poznam pripad, ked chlapik bral z roboty /boli tam kamery/cele krabice mlieka a cukru. Lenze ho chytili hned, lebo to bol debil. Keby bral po kuse, nikdy na to nepridu, lebo tam robilo 200 ludi.

milanemila
16. okt 2024

@aandrea9 samozrejme, ze nie na to su danovaci, ale keby manzel autorky zamestnavatela bonzol, tak velmi rychlo by prisli, preto si myslim, ze to chce urovnat iba vratenim penazi.

paty277
16. okt 2024

@ibrunova @1ryba dosť neskoro reagujem ale tou brigádou som to myslela tak aby mali príjem väčší inak by som jej radila nech uteká kade ľahšie od takého ale to počuť nechce podľa toho čo čítam

aandrea9
16. okt 2024

@autorka ja akosi stále nechápem, čo robil tvoj manžel. Faktúra od dodávateľa bola na nejakú sumu. On tu sumu vyplatil v hotovosti. Niekto mu predsa potvrdil pokladničný doklad, že tie peniaze prijal. To je jedna vec. Druhá vec je účtovníctvo firmy. Tá ista faktúra sa predsa dostane aj k účtovníkovi a ten ju zaeviduje do účtovníctva rovnako ako výdavkovy pokladnicny doklad. Aspon tolko si pamatam z uctovnictva. Chceš mi povedať, že tvoj manžel bol pokladník aj účtovník? Tolko rokov si myslel, ze mu na nic nepridu???? Prečo firma nepodala trestné oznámenie keď ju osklbal o viac ako 10tis??? To je sef taky ludomil? Neviem, trocha mi to zaváňa gamblerstvom, možno ho naháňa uzernik, ktorý mu požičiaval.

aandrea9
16. okt 2024

@milanemila toto rieši inšpektorát práce a nie polícia

kittykat22
16. okt 2024

Pozri sa na to z tej lepsej stranky. Ked niekde pridete na navstevu, nemusis sa bat ze tvoje deti by rozbili nieco cenne. Pretoze nez prejdete prah bytu, tak vsetky cennosti budu poschovavane. A nemusis mat obavy, ze by si sa niekde na navsteve nudila. Urcite budete mat cely cas spolocnost ktora Vas pozve, pretoze Vas nespustia z oci 😅

tykat
16. okt 2024

@simca06022011 ved presne to, preto mi to pride ako bajka od niekoho kto akurat tak pozna slova faktura, hotovost, dodavatel, interny system... ale netusi ako to vlastne vramci firmy funguje.

tykat
16. okt 2024

@lenkakravcova ved by sa v tych tehlach museli papierovo utopit. Mas predsa prijem na sklad a vydaj zo skladu. Ak prijmes 1000 a vydas na papieri len 800 a v skutocnosti 1000 tak sa ti za chvilu tehly "papierovo" nezmestia do skladu a pritom budes mat fyzicky prazdny sklad.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
loliki
16. okt 2024

Pozri sa, je šikovný, on to vyrieši. Netráp sa zbytočne. Nerozprávaj o tom každému. Jasné, že takáto správa nepoteší, ale zas... nie je jediný. Ľudia robia chyby. Niekto menšie, iný väčšie.

autor
17. okt 2024

@muchotrafka298 nevystavoval faktúry, možno som sa zle vyjadrila. Faktúry, ktoré im boli vystavené dodávateľmi nahadzoval do interného systému, podľa ktorého sa počítala hotovosť.
@aandrea9 ja sama nechápem ako to, že sa na to neprišlo. Ale pokiaľ viem štandardne oni na pobočke nevystavujú výdavkové doklady, proste ten kto má smenu, vyplatí hotovosť (správnu sumu podľa faktúry do rúk dodávateľa/kuriéra a ten vystaví príjmový doklad) a ob nahodí do systému (akúkoľvek sumu) podľa ktorej sa na konci dňa kontroluje zostatok. Mne to nejde do hlavy ako… Účtovníctvo majú externé.
A ako hovorím, ja im do toho úplne nevidím ako to má fungovať, možno on by to lepšie vysvetlil…

muchotrafka298
17. okt 2024

Mne vobec nedava zmysel co sem pises. Ale to je jedno. Je to klamar, zlodej a podvodnik. A tym, ze aTi to povedal, to cele hodil na teba. Nech sa s tym trapis. Kde daval tie peniaze co si takto nakradol?

lenkakravcova
17. okt 2024

@tykat myslím že on vydával správny počet. Len proste znížil sumu na faktúre za celok a rozdiel si nechal.

simca06022011
17. okt 2024

on neuctoval fktury, len ako sa tu pise, v systeme kde registruju prijem vydat HOTOVOSTI, alebo nieco podobne, napisal, ze za fa uhradil viac. Ako keby ste mali papierovu knizku pokladne (ako boli pred sto rokmi) a pisali tam prijmy vydavky.. a do ked uhradite tovar 100EUR, tak tam miesto toho napisete 120EUR... a postupne vznikaju rozdiely. Neporovnava to nik s uctovnictvom, zvacsa to naozaj je len pre interne ucely sefa, aby vedel kolko hotovosti ma v pokladni, kolko vyberia, zapise ze vybral tolko a tolko ... ale uz po polozkach to nekontroluje

simca06022011
17. okt 2024

@muchotrafka298 mne manazer v byvalej robote chodil s kamosmi na nakupy cez vikend do skladu :DD ja som vedela (boli sme tam len dvaja a sklad mi sedel :DD), vedenie neriesilo, priebezne manka na sklade som si ja vsimla do par dni a som mu evidovala v systeme ako reprezentacne vzorky a potom si to s nim vyriesili :DDD lebo toho bolo dost. A vraj preco som to tak davala, no lebo si si to bral zo skladu, tak hadam pre klientov :DDDD a zmurky zmurky... :DDD

mk22
17. okt 2024

Tak v práci nechce pracovať, lebo sa hanbí.. Chápem. A tebe sa ako pozerá do očí? Teba sa nehanbí?
Ideš s nim riešiť jeho sracky, bude splácať úver, opäť okradne.. Teba a deti.. Lebo z rozpočtu, čo ste mohli mať pôjde na splátku úveru.. Úžasný otecko, manžel.
By sa mi zhnusil, neverila ani slovo, bohvie, kde to minul.. Môže kradnúť aj z domu, vaše, tvoje.. Ty neviem v com lieta, je to klamár.

muchotrafka298
17. okt 2024

@simca06022011 ved a co ine to bolo ako darceky pre klientov 😂😂😂😂?!? Moja kamoska pred par rokmi robila v nemeckej firme, kde boli take postupy a procesy, ze to nezvladali ani oni sami co a jak kontrolovat a tiez ako co uctovat, kto co podpisuje, ze tam boli manualy na to. V takejto firme, kde poziadavku na pero za euro muselo 5 ludi podpisat pracoval clovek, ktory mal aj stretnutia s klientami a pracovne obedy a vecere. NIekolko rokov robil to, ze vypisoval papiere a nechaval si preplacat fiktivne veci na klientov. A vies jak mu na to dosli? Ze on sa vsade chvalil tym, ze aki su v robote sprosti a nedojdu mu na to, ako on kadekoho hosti zadarmo....a v jednej restike zhodou okolnosti ked sa takto rozkrikoval sedel jeho sef, opodial, nahodne. On mu nic nepovedal, nepriznal sa k nemu a dalsi den rozbehol "hon na carodejnice" a chalanko mal po chlebe. To, ze ho vyrazili bolo najmenej, lebo on takto prezral tisice EUR, ale dali mu kompletne zaplatit vsetky jeho vydavky, aby vratil od zaciatku pracovneho pomeru a ihned. Aj tie, kde bol fakt s klientami, toto ich nezaujimalo. Oni ho za to nenahlasili na policii ani nikde.

Strana
z6