icon

Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?

23. dec 2023

Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.

Strana
0silvia0
23. dec 2023

Ved vam veci dcera potom moze vratit. Kojenci tie vecicky neznicia.

deti95060810
23. dec 2023

to nie je tvoja biolog. dcéra? podľa reakcie v príspevku mi vychádza že asi nie...

sasa1310
23. dec 2023

kľud, možno tie veci v živote už potrebovať nebudeš

timea301196
23. dec 2023

@deti95060810 určite nie lebo tak by sa mu vlastnej nesprávala

luciana656
23. dec 2023

Ako spomínala páni bábätká z tieto veci nezničia a aj rýchlo z toho vyrastú. A za druhé je to jeho dieťa. Pre rodiča vždy bude prvoradé jeho dieťa 🙂 kebyže jej kupuje nové tak by si mala komentáre že míňa peniaze na jej dieťa a na vaše nie ??
Načo sa potrebuješ ľutovať že tebe nikto nič zadarmo nedal . Keď niekto má tú možnosť mať pomoc tak ju prijme.

domiklik
23. dec 2023

A manželovej dcére to trápne nie je?

adaam
23. dec 2023

Presne viem ako sa cítiš, ale neurobíš s tým nič. Max si pokaziš vzťah s mužom. Koľko peňazí jej dal, alebo ešte dá, radšej ani nezisťuj. Vždy to bude jeho dieťa a vždy ju bude podporovať.

kristinapetronela
23. dec 2023

@luciana656 ale píše ,že to ona kupovala pre ich dieťa

sasa1310
23. dec 2023

@kristinapetronela však jej dieťa to už použilo. Načo to má sušiť doma, keď ešte ani tehotná nie je? A ktovie či bude

denisa0504
23. dec 2023

Mňa len udivuje, prečo si všetko kupovala len ty? A manžel keď vraví, že veď budete mať nové, tak mu treba rovno povedať, že ty si kúpila prvý krát, tak všetko čo daroval, bude teraz kupovať on a hotovo...

babulkomale
23. dec 2023

@domiklik mozno vibec nepozna pozadie. Pochybujem ze by jej vesali na nos ze chcu do roka dalsie dieta.

autor
23. dec 2023

@domiklik zjavne nie, im nie je ani trápne že si najskôr urobili dieťa a potom založili dom svokrovcom aby mali kde žiť, nemajú už malo rokov, proste len nastavujú ruky na všetky strany, to je taká generácia

autor
23. dec 2023

@luciana656 nám nekupuje nič, keď si kúpi nové je to jej vec, ma priateľa, majú zdravé ruky nohy, nechápem prečo majú žiť na úkor nás. Sú dospelí

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
23. dec 2023

@adaam hej viem. Akože vždy sa správa radikálne že nech sa postarajú, on im dal pozemok na stavbu domu, pomáha im v tom, nie finančne ale vybavuje im veci aby ich nikto neobabral. Ale ja aj keď som otehotnela hneď som sa začala dopovať drahými vitamínmi, on nič nekúpil, všetko som si zistila a zaobstarala sama a jej tu všetko rieši za ňu. Proste decko bude mať decko. Doteraz žijú u svokrovcov, nevedia sa osamostatniť lebo chalan je mamičkin maznáčik.

autor
23. dec 2023

@babulkomale my chceme do roka ďalšie. Preto nám tie vecičky ešte treba

lujza123
23. dec 2023

Mňa by to naštvalo a riadne!
Jasne ze treba pomôcť ďalšej mamičke v rodine, ale muž sa mal poradiť najskôr s manželkou a povyberať veci spolu, nie odniesť komplet celu výbavu. A hlavne ked si kúpila autorka sama, ved to je otras

Ja som skoro všetko po dcére darovala, požičala ale odložila som tie najkrajšie veci pre sestru ked bude mať bábätko ona.
Viem ako skončili vecicky, posunula som jednej mamičke vrátila sa mi tak polka, druhej v poradí som to už rovno darovala ze to ani nosiť naspäť
Ale boli veci ktoré som len požičiavala,napríklad cestovnú postieľku a ta sa sestrinych deti ani nedočkala, bola úplne rozbitá ako sa pár krát pozicala

sasa1310
23. dec 2023

keby si ty mala dcéru z predchádzajúceho vzťahu a bola by rovnaká ako dcéra tvojho muža, tiež by si jej tie tvoje odlodžené veci nedala? Ja zasa nevidím dôvod kupovať veci, keď ich máš doma v pivnici nevyužité. Ale podľa posledných tvojich komentárov skôr mám pocit, že na ňu jednoducho žiarliš a vždy žiarliť budeš. Lebo nič iné nepíšeš, len aká je a ako sa správa. Do toho nás nič. ide ti snáď len o veci, nie? Zabudla si na jednu podstatnú vec, ty tehotná nie si

babulkomale
23. dec 2023

Nie, to nie je generacia, to je vychova a povaha. Nezabudaj, ze povaha vasho dietata moze byt po tvojom muzovi a vychova tiez, tak moc nevykrikuj...
Mas jedinecnu moznost vidiet, ako mozu dopadnut vase deti. Preco nenaucil dceru hospodarit a planovat si zivot? Prajem ti, aby si to vase spolocne deti naucila.

domkakvet
23. dec 2023

Ved este nie si ani tehotna a su to len veci pre dieta, potom ti ich vrati, tak sa uz nestrapnuj.

autor
23. dec 2023

@denisa0504 pretože ja som mala v tej dobe dosť štedré odmeny a všetko som investovala do bábätka, odberu pupočníkovej krvi, atď, neriešila som to, mala som peniaze mimo bežnej výplaty. Kolegovci sa mi vyzbierali peniaze, za čo som kúpila postieľku.

babulkomale
23. dec 2023

Z coho idu stavat ked nemaju peniaze?

autor
23. dec 2023

@lujza123 presne, ďakujem za pochopenie, ja im určite sama budem kupovať veci lebo mužovu dceru mám rada, aj jej priateľa, ale všetko ide akoby úplne mimo mňa, všetko im dáva, prípadne hovorí že toto nekupujte budete mať od nás

lujza123
23. dec 2023

Autorka muž ked nechápe poschovavaj mu jeho veci (pc, elektroniku, kľúče od auta) a ked ich bude hľadať povedz ze si darovala, ved kúpi si nové

autor
23. dec 2023

@babulkomale hypotéka. Založia rodičovský dom chalana, pozemok dostali od otca dievčata (môj muž)

ivik4
23. dec 2023

A ty si to tej jeho dcere aj povedala ? Ja by som povedala urcite. Nie skaredo, ale uplne normalne ze tie veci budem potrebovat a stali dost penazi.
Ked tvojmu to je jedno

denisa0504
23. dec 2023

Autorka, je jedno, že máš na výbavu financie aj sama. Dieťa má aj otca a či už materiálne, časovo alebo čokoľvek iné, on sa má o neho starať rovnako ako ty. Rodičia ste dvaja, tak keď znova otehotnieš, zapoj ho do všetkého. On možno ani nevie koľko také veci stoja a ak aj vie, možno to berie, že veď jeho to nič nebude stáť. Nech nedáva len jednému dieťaťu všetko čo potrebuje, ale všetkým
@domkakvet strápňuješ sa tu akurát tak ty. Tie veci sú jej a boli odložené pre ďalšie dieťa. je úplne jedno, že ešte nie je tehotná. Veci sa ničia a nevlastná dcéra ich ani nemusí vrátiť ale niekomu dá, zahodí alebo hocičo. Sú ľudia, ktorý si veci vážia a nekupujú si každý mesiac nový kočík atď. Tak sa spamätaj a nepíš tu takéto svoje bludy 🤦‍♀️

pupavka234
23. dec 2023

Ja ta chapem, nechapem skor tie zeny co su na strane dcery tvojho muza, asi tiez podostavali kadeco zadarmo na ukor druhych, neviem. Nie je to taka generacia, nezodpovedni ludia su v kazdej generacii. Tiez mame taku zenu v rodine, najdolezitejsia je pre nu zabava, zmysla ako 14 rocna a to ma uz 30. Rodicia jej vsetko kupuju, platia, jej to nie je trapne. Nesudim ale, neviem ako by som sa zachovala ak by to bola moja dcera. To ze ta to stve chapem, asi by som muzovi povedala ze vsetko kupi on ked sa vam narodi dalsie dieta, ale je to jeho dcera, a znie to hrozne, ale pravdepodobne je pre neho dolezitejsia ako ty. Ruku na srdce, pravdepodobne tvoje dieta je pre teba tiez dolezitejsie ako tvoj muz. Je to smutne ale je to tak. Ale chapem ta, tiez by ma to hnevalo ze niekto zadarmo len tak rozdava veci na ktore som tazko drela.

autor
23. dec 2023

@babulkomale pretože boli rozvedení a dcéra k nemu prišla až v 17tich, dovtedy žila raz u mamy, raz u rôznych frajerov, nemala zázemie, kde by ju naučili. A jej priateľ je rozmaznany chlapec čo rieši len to čo zdedí. Jeho sestra sa postavila na vlastné nohy, zdedila dom po starých rodičoch, prerobila ich so svojím manželom a až potom mali deti. Tento chalan zas žije u maminky a má dosť veľa rokov, nechá si variť, prať a narokuje si na ten dom kde žijú spolu s rodičmi. Ale rodičia sú ešte relatívne mladí, dedičstva by sa dočkal tak o 20 rokov

pupavka234
23. dec 2023

@denisa0504 alebo moze dcera povedat, ze si chce veci nechat pre svoje druhe dieta, alebo ich daruje kamaratke, ktora je podobna povaha co neplanuje. Autorka tie veci nemusi uz nikdy vidiet.

Strana