Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
@katkami123 muž ho sprchuje a mení plienky
Dochadza ti vôbec, akého máš vychcaného chlapa? Vieš, prečo ťa prinútil sofistikovaným spôsobom bývať s jeho otcom?
@miadi áno máš pravdu, sme poslední, ja to nechcem vidieť, ale vidím, ty a tebe podobné mi len otvárate oči.
@katkami123 asi je to rétorická otázka ale ano uvedomujem si
Lenže časom to bude čoraz horšie, čo potom, keď bude jeho otec potrebovať 24h starostlivosť? Kŕmiť, polohovať, kúpať… kto to bude robiť?
Vtedy plánuje to 2. dieťa s tebou? Žeby si bola doma?
@katkami123 to nie je moja starosť, bude mať vnučku 3 roky na materskej, môže to robiť ona. Ja som sa už starala dosť a nie je to ani moja rodina
Ako už bolo spomenuté vyššie, si perfektný adept na opatrovatela zadarmo. Ak budete mať druhé dieťa, budeš mať na krku aj jeho otca, plienky budeš meniť rad radom. Čudujem sa Ti, že sa prezentuješ ako nezávislá žena a toto so sebou necháš robiť. Okamžite by som sa prestala snažiť o druhé dieťa, kým nebudete vo vlastnom. O chviľu budeš mať na krku svoje dieťa, partnerove vnúča a ešte aj jeho otca. A vlastne oprava - ja by som už v tej rodine ani prstom nepohla.
Mam pocit ze partner ta dobre vyuzil. Setri si vsetky $ co sa da. Nebudes vladat dve male deti a leziaka. Ta jeho dcera je tvoj najmensi problem. Nie si zla sebecka ako Niekto pisal .. si len vo velmi nevyhodnej situacii do ktorej si ale dobrovolne isla. Je mozne ze ta partner trochu oblbol ., ale davaj si pozor.
@malasandrika ja to aj tak urobím. Som tu pre syna, potenciálne druhé dieťa, keď sa mu nepáči, nájde nás o kilometer vedľa v mojom byte
Už teraz s tebou tvoj partner zametá, nemáš u neho žiadne slovo, rozdava tvoj majetok, slušnosť káže sa aspoň opýtať, on sa ťa ani neopýta. O tom je manželstvo, partnerstvo, robiť veci po vzájomnej dohode. U vás to tak nefunguje, on má vo všetkom hlavné slovo.
hlavne si s nim to dalsie dieta nerob
Nič tak nerobíš autorka. Aktuálne sa iba prizeráš a čakáš … ak skončíš tehotná s dieťaťom a ležiacim dedkom na krku, už bude neskoro. Plus na víkend Ti donesú partnerove vnúča, že veď aj dcéra si chce oddýchnuť, potom sa možno preberieš
Ja tiež darujem, veci, čokoľvek po ďetoch, ale vždy o tom vie manzel, vždy sa opýtam. Keby nesúhlasil, tak nedarujem. Ty sa všetko dozvedáš, náhodou, keď zapocujes z rozhovoru.
Stále nerozumiem, načo chceš druhé dieťa? Sa bojíš, že sa iný muž nenájde?
Ja ta úplne chápem, @autorka. Ja by som tiež nikomu nič nepozicala. Prečo aj. Sama si si pokupila všetky veci, co si potrebovala, bola si zabezpečená a tvoj muž je pekný, ehmm...sak jasne, ze nemu to nevadí, keďže nic neplatil. 🤣 Ja by som nič nepoziciavala aj z toho dôvodu, že keď vidím ako niektoré ženy peru, nahadzu do pracky piate cez deviate, biele už je sivé, atď. Ja som si pri prvej dcére všetko nakupovala nové, nechala som si len pár vecí na pamiatku, ostatne predala, keďže sme chceli väčší vekovy rozdiel, teraz máme druhe bábätko a pokupili sme všetko nové a opäť všetko popredam, nevidím jediný dôvod niekomu niečo odkladať alebo dávať.
@katkami123 ja som tu, len mám veľa práce, to že s nimi komunikujem z kuchyne ako dnes neznamená že sa dozvedám náhodou
Úplne mi stačil dnešok, normálni rodičia by sa tešili na dieťa, oni s úplným odporom hovoria že to bude dievča a ani pre ňu nemajú meno a nechcú ju. Vravím, deti budú mať deti
Poradil sa s tebou predtým ako im to oznámil, ze im to dá? Pytal sa ťa na tvoj názor predtým? Či s tým súhlasíš?
To sa ťa pýtam.
@katkami123 nie ani slovo. Oznámil im to predo.mnou a vtedy som to počula prvýkrát
Ak máš veci na ktorých ti záleží tak si ich daj do svojho bytu a máš pokoj, to že on niečo sľúbi je jeho problém....keď bude mať kúpiť za vlastné uvedomí si.
A zasa riešiš len dcéru, čo povedala. Vo vašej rodine nielen deti budú mať deti, ale jedno veľké nesamostatné decko bude mať vnúča.
Autorka, ty ani neuvazuj nad dalsim dietatom.
snad sa poucis z tohto
A v tom je problém, neberie ťa ako rovnocennú partnerku, inak by sa s tebou vopred poradil, tvoj názor by bol pre neho toež dôležitý.
Ešte inak sa opýtam, keď sa dedkovi stane nehoda, to čakáš, kým príde muž z prace?
Jaj ale ten tak mimochodom. Dievča má aj matku. Prečo ju ja mám suplovať?
@sasa1310 už neviem napísať ani slovo tak plačem.
Milá autorka. Mne môj otec chodil uspávať svoju vnučku, keď ja som bola s nervami v koncoch a to som mala 25 rokov! Si myslíš, že starostlivosť o deti končí v 18? Sa už zobuď zo sna. Máš dieťa s partnerom so záväzkami. Tak sa podľa toho začni správať
@katkami123 ja sa na neho nechodím pozerať. Momentálne ani nemam kedy keďže pracujem. Keby som bola doma tak mu určite nekontrolujem plienku. Úplne mi stačí že keď ide na wc tak sa vyprázdni vedľa a upratujem to kvôli synovi, aby mal kam ísť
Autorka, ty si skutočne mala dieťa s človekom, ktorý radšej opustí teba ako otcov dom? Och, dievča zlaté 🙏 peňazí si mala pred tehotenstvom viac než jeho dcéra, ale rozumu veru nie. Pokiaľ mu je cudzia chalupa prednejšia než ty, NIE JE to materiál na životného partnera. Určite by som s ním druhé dieťa nemala, lebo ten ťa aj s dvoma deťmi vymení za nejakú nehnuteľnosť hocikedy.
@malasandrika on sa mal podľa toho správať keď išiel do vzťahu a zakladal si rodinu

@miadi hrajú sa, áno.