Čo robiť, keď manžel šetrí na nesprávnych miestach?
Píšem sem lebo sa asi potrebujem trošku posťažovať a možno získať aj nejaký iný pohľad na našu situaciu. Som na materskej, máme s mužom 2 ročného syna. Manžel zarába vysoko nadpriemerne, ale vyrastal v chudobných pomeroch a stále má také zmýšľanie, že keď on bol malý, tak nemal skoro žiadne hračky a aspoň si teraz dokáže vážiť veci. Stále len šetrí lebo jeho cieľ je mať čím skôr splatenu hypotéku a synovi doteraz kúpil len jednu malú hračku.Všetko ostatné som mu kúpila ja- hračky, knižky, kočík, postieľku, stolík a stol, darčeky na sviatky atď. Podľa neho je všetko, čo kúpim synovi zbytočne. Pritom hračky, ktoré mu kupujem sú edukatívne, žiadne hlúposti. Podľa neho som mu zbytočne kúpila aj lego alebo kocky, pritom to sú hračky, ktore majú asi všetky deti a nemohla som vediet, že syna to moc baviť nebude. Teraz som mu kúpila knižky o nočníku, či ho nemotivuju sa odplienkovat a aj na to mi povedal, že mi peniaze nedá lebo ich miniem na ďalšie nepotrebné hračky. Som z toho frustrovaná, minula som si už všetky úspory, od muža nedostávam ani cent. Najhoršie je, že syn ma aj tak radšej manžela, ako mňa a muž mi to stále vyhadzuje na oči, že on nepotrebuje synovi dávať žiadne hlúposti a aj tak ho má syn radšej. Samozrejme, som rada, že syncek má tak rád svojho otca, ale to, že mi to takto manžel vyhadzuje na oči, ma ničí. Pretože synovi sa naozaj naplno venujem, som na neho aj oveľa menej prísna, manžel mu za každú hlúposť hneď dá po zadku...Manžel nechce chodiť ani na žiadne výlety, stále sme len doma a okolo bytovky, jeho výhovorka je, že aj tak je ešte maly a nebude si to pamätať, nechce pochopiť, ze ide o zážitky, ktoré syna formujú. Ešte aj autosedačku máme v smere jazdy z druhej ruky, pritom by sme si mohli kľudne dovoliť novú a bezpečnú, ale aj to je podľa muža zbytočne kupovať novú, keď mozeme podedit z rodiny. Čo by ste robili? On sa vždy vie sám pred sebou za všetko ospravedlniť a zbytočne mu môžem nejaké veci vyhadzovať do očí lebo on sa nad tým aj tak nezamysli lebo v jeho očiach on koná najsprávnejšie...
Ahoj čo platíš ty nenapísala si
@mamina7070 tak on to ma z rodiny, cize jeho rodicia ho v tom podporuju. On uz na zakladke musel brigadovat, aby si nasetril aj na autobusovy listok do skoly. Proste chore, neprispeje ani na nutne veci pre jeho dieta a ani to sam nekupi, ze som na rodicaku a mam sa teda ja o toto starat. Aj vcera som mu zas vsetko vykricala do ksichtu, ze ani spat uz neviem, aky mam stres z toho terorizovania neustaleho za vsetko, co kupim, pritom su to peniaze od statu a nie od neho, vsetko ofrfle a na nic neprispeje a aj tak povedal, ze on mi nikdy ziadne peniaze neda a neposle, ze mam minat tak, aby som nebola v minuse...
Daj ho na súd nech platí výživné. Jemu to nedoťukne nikdy asi.
poziadaj o vyzivne na seba a na dieta a rozved sa s nim inej cesty pri takomto type nie je
Ty platíš stravu pre všetkých? To by som nerobila, kúpila by som maximálne sebe a synovi, rovnako uvarila iba pre nás dvoch. Nekupi prášok na pranie a nedá naň peniaze? Neprala by som jeho prádlo. Podaj na súd a ziadaj výživné na syna aj na seba. Má 6000 v hrubom? Žiadala by som minimálne 1500 a dovodnila to potrebnými rehabilitaciami. Ako ďalší krok by bol podať žiadosť o rozvod. S takým kretenom lakomym by som nedokázala žiť

fuha, nezavidim ti. tvoj muz zaraba nadpriemerne a nechce ti dat peniaze. ja ked som bola na rodicaku a poplatila som vsetko co bolo treba, tak mi moj manzel poslal peniaze a nemali sme ani 1 euro navyse a nikdy sme ani jeden druhemu nevycitali to co kupil.
lego ho fakt v dvoch rokoch este bavit nemusi, ale bude sa s nim hrat nasledujucich 10 rokov. poradim ti, hracky s ktorymi sa ozaj nehra a veci, co uz nepotrebujes predaj cez aplikaciu (ktora sa tu nemoze menovat) a tam mozes kupit lacno ine veci.
s tym ostatnym neporadim, ale mam taky blby pocit, ze to dobre nebude.