Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?
Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent
@zuzanockamt takže žena skracuje domácnosť o jeden príjem keď sa obaja rozhodli mať dieťa? A kto sa akože o to dieťa má starať? Či ho má nechať doma a ísť do práce lebo chlap je neschopný mať rodinu? Opakujem: ak sa obaja rozhodli mať rodinu tak chlap musí rátať s tým,že ten jeden príjem vypadne a ťahať bude všetko on. Ak nie je schopný to robiť nech nemá decko. Lebo nakladať všetko na ženu - aj starosť o decko,domácnosť a ešte aj prácu je fakt na palicu. Ak chlap chce aby žena keď už je dieťa väčšie šla do práce tak nech sa tiež podieľa na chode domácnosti. Ale bez toho,aby sa musel pýtať čo má vlastné robiť. Ja si normálne kladiem otázku že kde títo muži boli vychovávaní. Či volakde v klietke či ako že nemajú šajn ako má fungovať domácnosť a že oni žene nepomáhajú! Domácnosť je spoločná aj dieťa je spoločné. Takže obaja sa podieľajú na chode domácnosti: upratovaním staranim o deti aj finančne. Ale väčšinou je to tak že muž zarobí viac ako žena takže stále bude on ten kto bude viac prispievať. Že to nie je fér? Tak to sa sťažujete inde že ženy za rovnakú prácu dostanú menší plat. Neplatí to všade,to si nebudeme klamať. Ale vo veľa profesiách to tak je.
@mizoko A to tá žena má byť doma 18 rokov, kým dieťa vyrastie? Povinnosti sa podelia a pracujú obaja. A nie madam sedí doma, chlap maká, nevidí rodinu, všetko platí a ona si ešte uleje kopec peňazí na jeho úkor.
@zuzanockamt aj keby madam "sedela" je to výhradne len ich a ich rozhodnutie.
@01zuzka01 No ulievať si z jeho peňazí sa rozhodla len ona. On s tým stotožnený nie je.
Cakam, kedy sa do diskusoe zapoji tvoja zena 😁 kedze vie o tejto diskusii 🍿
@ajuga ja uz len hadam, ktora diskutujuca to je 🤣
@sima234 áno spomínala som to v komentári, na ktorý ste mi reagovali
@lienka.7 nenapadlo ťa, že príjem materskej a rodičovskej zo zahraničia je vyšší ako máme u nás? Šetrí a to je podstatné, neutraca na somariny a v prípade núdze, majú rezervu.
@margotka17 ano setri... ale iba pre seba. To je ten rozdiel. A pozor, ja netvrdím, že si šetriť nema! Ale nie zase tak, že vsetko svoje si odkladám a žijem uplne na úkor toho druhého. Tomu sa v lepšom prípade povie využívanie.
@zuzanockamt a kde píšem že do 18? Nechápem načo zbytočne hrotis. Písala som že dokiaľ je to nevyhnutné. Minimálne ale rok by mala byť žena s deckom doma. A potom ako sa dohodnú s partnerom. Ak ale má dieťa zdravotné problémy tak ta,podľa teba madam,ostane s deckom doma aj dlhšie. Alebo môže ostať aj pán manžel ale to sa väčšinou nestáva že. Ty snáď poznáš tú ženu o ktorej sa tu píše? Alebo ich oboch? Lebo si evidentne vysadena na ňu. Mne je úplne jedno ako to doma majú ale vyplakavanie na MK ich situáciu nevyrieši. A ty sa skludni lebo očividne máš pifku na ženy ktoré sú doma s deťmi. Alebo si ty super žena ktorá s novorodencom v satke, hneď potom ako si porodila, už stála nástupena v robote aby doma nechýbal jeden príjem a chudák muž sa nezdral. A hneď ako si prišla domov si navarila upratala aj muža obriadila. Si úžasná a zatlieskaj si.
Hlavne neber rozumy od tychto z mk co vsade boli a vsetko vedia
@mojemenonikto Ahaaaa...takze takto to funguje. Manzel ma pracovat,posielat domov peniaze,zaplatit vsetko,spravat sa slusne,starat sa o deti ked je doma,musi byt pozorny aby mu nieco nevycitala. Mal by byt v podstate nieco medzi rambom a modelom. Ale zena moze byt doma skoro 5 rokov odlozit si bokom 30 000 na tajnaša lebo co ak by nahodou..........nenapadlo ju vyplatit z tho hypoteku? Alebo povedat svojmu muzovi ze mame nasetrene?.........casto sa tu stazujete ze vam muz vydeli peniaze..........asi vedie preco. Prepacte mile damy,ale v tomto pripade si vzal vychcanu ku.....vu. Slusnejsie to uz neviem nazvat.
@martin96321 no počkaj, stále polemizuje nad jednostranným nazorom mladého pána. Myslíš si, že ak by on stratil prácu, mladá pani by nedala peniaze na živobytie? Prebud sa, určite by nenechala rodinu na ulici.
@margotka17 To som nepovedal. Povedal som len,ze pokial zatajila peniaze pred svojim muzom,tak si zarobila na problem........Podla Teba je to snad normalne? Alebo ma Tvoj manzel peniaze o torych Ty nevies?
@martin96321 Pozor, nie su manzelia, vraj odmietla davnejsie svadbu. V manzelstve by to bolo spol. pokial by nezuzili BSM
@martin96321 No ja som v pohode s tým, že celý život platím fakticky takmer všetky výdaje v našej domácnosti sám. A môj príspevok v tejto diskusii som písal ešte v čase, kedy nebolo jasné, či partnerka autora má aj majetkový podiel aj na tej nehnuteľnosti, alebo je iba spoludlžník.
Okrem toho je to aj otázka porozumenia a vzájomného rešpektu. Mám plné pochopenie pre ženy, ktoré žijú v partnerskom vzťahu, nie manželstve, teda bez BSM a navyše v partnerovej nehnuteľnosti. V takom prípade by som sa nielenže nečudoval, keby si žena vytvárala bokom potichu finančnú rezervu na horšie časy, ale dokonca to takým ženám priamo odporúčam.
@mojemenonikto Tak isto platim vsetko cely zivot. Asi si ma zle pochopil. Ja som vsetkymi desiatimi za to,aby si ludia setrili. Aby spolu zdielali vsetko ci uz v manzelskom,alebo partnerskom vztahu. Mne je len proti srsti ak niekto robi nieco poza chrbat,alebo na ukor toho druheho. Ak si niekto nechava otvorene zadne vratka vo vztahu o com je ten vztah potom? Ako by pozerala zena na to ak by sa tak spraval jej muz? Ma si teraz vydrziavat nejaku milenku,keby sa nahodou doma nieco pokaslalo? Ma si odkladat peniaze sam pre seba a nedat svojej zene,lebo keby nieco? Pokial som dobre cital,tak ona si odlozila z toho co jej on daval,lebo ona sa stale tvarila ze nema. On jej to samozrejme veril,pret ze ho ani nenapadlo ze ona ho v podstate klame.............Aj ona moze ist do prace a zarobit si na svoje potreby. Predpokladam,ze ma dve zdrave ruky
@hellwant Odmietla davnejsie svadbu. Ziju spolu,maju spolu dieta........Takze on ma hypoteku ktoru plati. Ma dieta ktore zivi a ma aj partnerku o ktoru sa stara a dava jej vsetko aby jej nic nechybalo. Takze ma aj povinnost jej nasetrit ak by ho niekedy okaslala aby sa mala dobre aj potom? Toto je uz podla mna trosku prehnane
@martin96321 Zadne vratka si vacsinou clovek nechava, ked vie, ze ten vztah nema svetlu buducnost, resp. nepocita so vztahom na cely zivot.
@martin96321 Precitaj si najprv moje komenty, lebo vidno, ze si myslis, ze som na jej strane. Ja som na strane chlapa, len som ta opravil, ze nie su manzelia( pisala si o manzeloch v predchadzajucom prispevku) a preto to je ine ako v manzelstve, duplom ked aj ona vlastni nehnutelnost, ale on vsetko hradi a ona si zije trochu vychcane. V manzelstve by to bolo jedno, bolo by to spolocne bez zizenia BSM
@martin96321 len ta trosku poopravim, nie on ale ONI majú spolu hypoteku, ktorú platí vylucne on. Plus ďalšie výdavky. Preto akékoľvek "setrenie si svojich penazi" mi v tomto prípade príde uplne cez čiaru z jej strany.
@hellwant súhlas, presne ako píšeš. Toto je iný extrem, ako keď ma zase zena "zit" z rodicaku.
@zmrzlinka2021 až na to, ze tato nema iba vrátka, ale rovno poriadne vrata.
@lienka.7
Pozri, v drvivej vacsine, hlavne vo vztahoch,kde su partneri iba priatelia, to maju muzi tiez takto zariadené 😉 Bez zavazkov, majetok im rastie, buduju si karieru, doma opatrovatelka/sluzka, ktora pravdaze MUSI chodit aj do práce.
Diskusiu stále sledujem, partnerka z peňazí plánovala kúpiť auto keďže ma staršie ktoré potrebovala ešte keď pracovala v zahranici, cakal som však že bude treba leasing keď nastúpi do prace
@zmrzlinka2021 Lenze toto z toho nevyplyva. Tak preco si nechala urobit dieta a ked uz nehoda, a odmietla svadbu, nehnutelnost na polku preco neodmietla? Keby vedela, ze to nie je ok, odisla by a nevyuzivala to. Ci uz je fer vycucat muza kym je dieta chorlavejsie a potom odist? Ked jej krypto narastie ? Su to domnienky aj moje aj tvoje. Medzicasom napisal, ze mu povedala, ze by to vyuzila pre rodinu, takze asi sa neciti az tak zle s nim. Ci zas klame (?) a to zas by len na nu vrhlo zle svetlo.
@autor ja len toľko k tomu, že to auto bude ale vylucne jej. Peniaze vsak boli tvoje. Cize k nemu dôjde ako slepé kura k zrnu. A toto je na tom to podstatne.
My teda máme s mužom tiez každý "svoje" peniaze, ja mam dokonca odložené viac ako on, lebo on pomina "svoju" cast na svoje blbosti, ja si zase tu "svoju" cast odlozim. Ale podielame sa na domácnosti obaja. A to je to podstatne. Nehovoriac o tom, ze som z tých "mojich" odloženych peňazí kúpila nie raz dovolenku ako aj iné veci do domácnosti (rozumej, neminula som ich čisto na seba, ako on).
@hellwant
Pozri:
- nie malo zien ma muza len na oplodnenie a "bankomat",
- ona ma dieta, jej priatel v podstate zije mimo domu - maximalne "vikendovy partner", cize ona je sama
- peniaze jej chodia? No chodia.
- kým sa dá a dieta nevyrastie, je to pre nu vyhodnejsie, nie? Lepsie ako keby mala odist od priatela, mozno by ani na 1 zbak nemala, bola by v najma..
- sobas by ju poskodil, lebo to co ma na ucte, je teraz len JEJ. V pripade odchodu on z toho neuvidi ani cent, kym on ju z domu bude musiet vyplatit
- ona mu sice moze napisat ze co vyuzije, nevyuzije pre rodinu, ale aj kebyze si kupi teraz auto, to bude JEJ. Tyzden po kupe, kebyze sa s ním rozíde, on absolutne nemá nárok na to auto. Cize ho len prekne osmekla aj týmto.
Buď rád, že máš partnerku ktorá vie šetrit.
Divné sa mi zdá to, že to riešiš tu na MK a nie priamo sňou .

Našetrené som mala samozrejme aj ja, kupoval som ale nové auto ktoré som vyplatil…