Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?
Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent
@martin96321 no u nás to tak nie je, máme aj svoje účty aj spoločný. Nerušili sme svoje účty, ale ak potrebujem peniaze, muž mi prepošle koľko mi treba aj naopak. Lenže ona tie peniaze odkladá, nenakupujú somariny. Určite by ich rada poskytla v prípade núdze pre všetkých troch. Ja občas som tiež posúvala peniažky kamoška, ak jej nevyšlo,alebo bola sama s dcérkou. Muž dal svojmu bratovi n apdolhy do domu, lebo nemali a chceli sa sťahovať. Treba mať také rezervné peniaze. Možno by bolo u nich zle ako vidím, že muž zistil, že má peniaze bokom. No ona mu ukázala účet, všetko videl, má aj v kryptomenach či kde to. Keby tak chcela zatajovať, účet mu neotvorí.
@zmrzlinka2021 ale ved ano s tym suhlasim, ze by ho osmekla, ja len, ze toto nie je rozumnost, ale vychcanost. Neschvalujem takuto moralku. ako niektorí tu. Keby sa nenechala zapisat na nehnutelnost mimo manzelstva a ta je iba chlapova, vtedy by to nebola vychcanost ze si odklada bokom.
@margotka17 To ako pises je podla mna normalne a malo by to tak byt. Vies cca kolko ma Tvoj muz. Vie aj on cca kolko mas Ty. Viete sa o to podelit a pomoct sebe navzajom aj rodine ak treba. Lenze pokial som dobre cital,tak on nevedel absolutne ze nieco ma. Nejakym zazrakom mu nepovedala nic a len zabudla zapnuty pocitac a on to tam zbadal. Mozno na to zle pozeram,ale podla mna je uz toto vydzubavanie a nie spolocne setrenie na nieco........... urcite by mu pomohla......ak zatajila 30 000 tak pochybujem o nejakych dobrych umysloch......
Keď ženy doma varia, peru, upratujú.. nerobia to hádam len pre muža a deti, ale aj pre seba. Zbytočne stále obhajujete správanie žien, ktoré sedia doma na riti a starajú sa o domácnosť. Či keby žili samé žili by v bordeli? Nenavarili by si? Teraz na to dostane ešte aj financie.
@bbshop žena nie je otrok🤣 pre Boha, to naozaj sú ženy ktoré si myslia že je iba ich povinnosťou- variť, prať, upratovať a sedieť na zadku doma ? Jaj, táto naša Slovenská závisť je ohromujúca vlastnosť.
Haló máme rok 2025 a každá rodina s detmi sa má tak dobre, ako si to doma nastavia.
@zara1357 čítaš čo píšem? Robí to pre seba. Hádam každý človek sa stará o miesto kde býva a aj o samého seba. Nerobí to len pre deti, pre muža (ktorý v tomto prípade ani nie je doma), ale aj pre seba. O akom otrokovi je reč? Náhodou ja mám karieru čiže triafas uplne vedľa, keď si myslíš, že som typ ženy, ktorý si myslí, že žena patrí do kuchyne a podobne. A napriek tomu, že som pracovne vyťažená varím, upratujem, pretože to potrebujem AJ JA a nielen muž a deti. Či s nimi alebo bez nich robila by som to tak či tak a nikto mi za to neplatí. A popri tom ešte chodím do práce. Takýmto myslením, že žena nie je otrok sa vychovávajú humusacky (poznám ich požehnane), ktoré sa nestarajú už ani samé o seba a nie ešte o rodinu. Lebo šak zadarmo ani kura nehrabe podľa mentality žien na MK. Pritom to sú základné potreby aj samotnej ženy. Elementárne veci.
@bbshop no si vedľa, ako som to myslela ja.
Tu na MK ma každá " kariéru" VŠ vzdelanie a minimálne milionára z ruža pre nevestu😆.
Žena nie je otrok- t.z: aj muž sa podiela na chode domácnosti rovnakým pomerom , ako žena. Čiže, aj on pre svoju pohodu v dome/ byte nakúpi , uprace, operie, navarí atd..
@zara1357 ale veď v tomto prípade muž nie je doma preboha. A aj keby žil doma pokiaľ je celé dni v práci a ona je stale doma, tak stále platí to isté že len ona užíva ich byt z veľkej časti a vari pre seba. Dieťa zje minimum. Upratuje takmer len po sebe, umýva riad len po sebe. Keď je muž mimo domu a stravuje sa inde tažko jemu skáče okolo zadku a robí "otroka". A podlaha a podobne veci je najmenej raz za čas ju umyť a áno to by mal aj chlap. Ale každodenné činnosti sa týkajú vyslovene jej osoby. Nikomu otroka nerobí. Musela by to robiť aj keby nemala muža a deti a dokonca sama by si to financovala.
@bbshop idu si svoje 😁 mozno je jedna z nich ona 🤭
@slaviivals to zbytočne niektorým vysvetľovať, že základné činnosti musí zena robiť hlavne kvôli sebe, keď je vkuse doma a ani zďaleka nie je otrokom 😅
@bbshop už sa tu nesnaž, toto je tu sila ako niektoré rozmyslaju 🤦♀️
žena je sama doma s už veľkým dieťaťom, muz doma nie je, cize nevari mu, neupratuje, neperie... a ona ma ešte problém upratať si sama po sebe a velkom dieťati? Podľa tu niektorých jej ma muz ešte aj upratovačku platit, aby sa panička nezodrela z toho sladkeho nič nerobenia 🤦♀️ toto je fakt sila👌👎
@lienka.7 veď toto, že tí muži vrátane autora financujú doslova len ženu a jej komfort. Staranie sa o domácnosť a strava je len a len o nej. Žiaden otrok, ktorý behá 10tim ľuďom okolo zadku. Ešte k tomu všetkému chodí dieťa aj do škôlky aspoň na pol dňa. Doslova nemá čo robiť tá žena, ale podla niektorych si zaslúži pomaly medailu a hodnota jej práce sa rovná výške hypotéky. Pobavilo😅 to aj ja by som brala byť platená za to, že sama pre seba si navarim obed a umyjem po sebe riad, keď nikto nie je doma. To je činnosť, ktorou sa žena fakt obetovala pre rodinu a robí ju pre chlapa a chlap je povinný jej ju financovať 😅
@mizoko nech si zena šetrí, ale nech mu neklame, že nemá peniaze a nech to robí s jeho vedomím. Mimochodom, odkladala pre seba peniaze, ktoré mali ísť na dieťa a to je tiež na zamyslenie sa prečo neprispieva rovnakým dielom na spoločné dieťa, keď doslova za to berie peniaze, aby ich minula na syna
@bbshop počkať počkať. Takže ak sa obaja rozhodnú mať dieťa a o to dieťa sa má niekto starat a keďže ženy väčšinou koja býva to na počudovanie žena tak tá žena akože toho muža vyciciava? Lebo chudáčik chcel mať rodinu ale bez toho aby okrem dodania základného materiálu musel robiť aj niečo iné? Ok. A nie nebavíme sa o decku 3+ rokov ktoré je v poriadku ale všeobecne o deťoch do 3 rokov alebo deťoch so zdravotným problémom. A opäť to spomeniem na MD a RD môže ísť aj muž.
@bbshop syn chodil len teraz od septembra do skolky a nebol ešte dlhšie ako 3 dni, nemá len sopel ale zakazdym ťažší priebeh. Vysoké teploty kedy musí žena zrážať kazdu hodinu zabalmi takze odkedy v skolke je je to náročnejšie.. viem že veľa ľudí tu nadáva ale neviete si predstaviť ak máte dieťa ktoré ma 41 stupňov a len odpadava do spánku 3 dni že ani na nakup ani rýchle do lekárne sa nedá.. vyzdvihnúť e recept z lekárne…
@bbshop a ty tu ženu poznáš? Alebo toho muža? Vieš aký je medzi nimi vzťah? Vieš aké majú výdavky,akú domácnosť a čo všetko tam treba robiť? Lebo ja to teda neviem. A ty ak vieš tak nám to ozrejm a všetko bude všetkým jasné. Lebo takto môžme všetci rozprávať len v hypotetickéj rovine. A hlavne o tomto sa má baviť s ňou,ale to sa zjavne nwdje však 😁 a ja píšem vo všeobecnosti,nie na tento konkrétny prípad lebo opäť nevieme o tom zhola nič. Ale vidím že pár žien sa tu s riadne rozohnilo 🤣🤣🤣
Autor Takéto stavy veľmi dobre poznám, čo sa chorobnosti týka. Brutalita. Pri prvom som si teda odkrútila svoje, pri druhom si odkrúcam teraz.
@mizoko Toto vyzerá na rozzúrenú partnerku.
Noooo a máme vysvetlene že to nie sú len klasické sopliky ale riadne horúčky a to nie je sranda. Tak dámy ktoré tu tak hriemete na tú ženu supsup,povedzte ako vy by ste šli kľudne od takého decká do roboty 😜😁
@zuzanockamt koho myslíš? 😁 Môj syn mal takéto stavy ako píše autor a teda bol to mazec a končili sme aj v nemocnici. Ale dámy by isto decku dali Paralen a šup hneď do roboty,šak decko má len sopliky 😏🫣
@mizoko Akurát som autorovi písala, že som si to odkrútila so starším dieťaťom. S mladším ešte bojujeme. Plus všeličo sme so starším prešli, už je pokročilý puberťák. S mladším riešim doživotnú dg. Obaja s mužom pracujeme.
@anonym0001 Denne tu pisu zeny ako prisli o vsetko.......Kolkokrat tu nejaka napisala ako vypiekla so svojim muzom? Ako si nasetrila pokial on pracoval a ona bola doma? Poznam vela pripadov kolegov zo zahranicia......zarobili dopriali zene co potrebovala,poplatili vsetko a zrazu rozvod a ucet prazdny........Je vela pripadov ked muz okasle zenu a zena ostane sama na vsetko........ a take rady,ze spravne urobila,ze ma mysliet na zadne vratka........za mna je to podvod na cloveku s ktorym zijem........ ona musi upratovat,starat sa o dieta o dom.......a co ine by mala robit ked je doma? Jemu v praci neplatia len za ucast. Kto nerobil v zahranici tak nevie ake to je byt mimo domu........ak si chce setrit na cokolvek,tak nech to robi spolu s partnerom. Ak si chce setrit na zadne vratka a v tajnosti,tak nech si setri zo svojho........inac okrada ruku ktora ju zivi. A komu to pride normalne,tak nech radsej nieje vo vztahu,lebo to je potom len vyjebanost......ci uz muza,alebo zeny
@mizoko ty si jeho zena? 😁
@lienka.7 Nie on,ale oni maju spolu hypoteku😄 ved ju plati sam nestastnik)))) a este aj druhy,treti a stvrty dochodkovy pilier😎

@zmrzlinka2021 ano, mas pravdu, ako som písala, sú rôzne extrémy.
@hellwant osobne si myslím, že keby na to @autor nepríde sám, peniaze mu úplne v pohode zataji. A este by jej aj leasing na to auto nakoniec platil on.