icon

Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?

1. jan 2025

Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent

Strana
z10
autor
2. jan 2025

@klementinka58 Materská dovolenka (Mutterschutz) v Rakúsku trvá **16 týždňov**, pričom je rozdelená na:
- **8 týždňov pred pôrodom**
- **8 týždňov po pôrode**

V prípade komplikovaného pôrodu alebo narodenia viacnásobných detí sa materská dovolenka po pôrode predlžuje na **12 týždňov**.

klementinka58
2. jan 2025

tak napisem hned ze nezijete na slovensku a nie po 10 stranach 🙂

lienka.7
2. jan 2025

@bbshop sa mi zdá, že niekde autor písal, že vraj peniaze ma aj z toho, ze aj popredala nejaké veci. Asi tie co kúpila z tých jeho peňazí... druhá vec je, že ak to je nad určitú čiastku, ma povinnosť to aj zdaniť 😉

autor
2. jan 2025

@klementinka58 ale my žijeme na Slovensku

autor
2. jan 2025

@lienka.7 1. Príležitostný predaj (súkromná osoba)

• Ak predávate svoje použité veci (napr. oblečenie, kočík), ktoré ste už používali a predávate ich za nižšiu cenu ako kúpnu, príjem z takého predaja je oslobodený od dane.
• Tento príjem sa nepovažuje za podnikanie, takže ho nemusíte zdaňovať ani uvádzať v daňovom priznaní.

klementinka58
2. jan 2025

no ja neviem ci by tolko penazi nasetrila za tak kratku dobu len z predaja a odkladania. nefiguruje na only fans ? 🙂 To len na odlahcenie ved si zrataj kolko minula, kolko si poslala, co popredala a musis vidiet ci to aspon priblizne sedi

yvanielka
2. jan 2025

@klementinka58 veď ešte na predošlých stranách písal že rodila v zahraničí a odtiaľ poberala aj materskú keďže tiež predtým pracovala v zahraničí

lienka.7
2. jan 2025

@autor ono závisí aj od toho, akým spôsobom ich predáva. Keď babám v dedine podomovym predajom, tak ôk. Keď cez net, tak je to obmedzené a platí limit 2000€.

123profil321
2. jan 2025

Nechce sa mi tu všetky označovať, ale treba čítať s porozumením. Peniaze jej len tak neležali na účte, boli vložené v kryptomenách, zhodnocovali sa, "rástli samé" prenesene povedané... Len toľko k tomu, že sa to podľa vás nedá. A tiež @autor písal, že mala materské, predpokladám, že aj rodičák zo zahraničia.

lienka.7
2. jan 2025

@123profil321 pochopiteľne... len na to, aby investovala, musela mať aj nejaký kapitál. A aj ďalej mat musí. Z rána do noci jej tam tie peniaze iba tak nenaskakali... ono vies, to sa dobre investuje, keď ti iný platí účty. Prečo to potom neporadila aj partnerovi ale sebčila? A robila s tým tajnosti?
A rodicak asi dopredu vyplatený nedostala, či také v AT funguje? Neviem, pýtam sa...

sashulla
2. jan 2025

@tyriss áno? Zdá sa ti šikovné predať výbavu co muz kupil a nechať si to ako svoje? Do ničoho neprispievat? Ani jedlo ani na dieta z prispevkov? Je to akurát tak jej vychcanost. Sorry not sorry.

Všetky sa tu ohanate ze mate malo informacii. Nie nie je to normálne ak jeden sa ide zodrat a zabezpečuje celú rodinu financne a druhy si peniaze odkladá na seba.

To čo aj on povie ze vieš co ty ma urcite necháš ide si odkladať peniaze napr.bonus na dieťa si budem dávať na svoj účet .

Keby ti šli pol na pol hypo dom. Alebo keby to bol dar . Nepoviem nech ma aj 40 účtov, ale toto je úplná vychcanost si celé roky odkladať rodičovské a materskú zatiaľ čo druhý všetko ťahá.

lienka.7
2. jan 2025

@sashulla pre niektoré je to vychcanost, pre ine jej sikovnost. Závisí podľa toho, do ktorej skupiny žien patríš, podľa toho máš aj zmýšľanie. 🤷‍♀️

123profil321
2. jan 2025

@lienka.7 tak, nevieme, či mala nejaký kapitál, keď šla na materskú. Ja nemám žiadne podielové fondy ani investičné sporenie, neviem presne ako to funguje, len tak zhruba. No predpokladám, že môžeš každý mesiac vkladať určitú sumu. Ak rátam len najnižší rodičák, 350€, za 2,5 roka RD vložila 10 500, potom mohla ísť na prídavky v nezamestnasti, ak mala nejaký narok, neviem. Pred 4,5 rokom mohla dostať výnosný úrok. Úroková matematika mne nikdy veľmi nešla, v tom sa rýpať nebudem. Ale podľa jedného grafu, čo mi raz bol prezentovaný, keď v priebehu 4,5 roka vložíš postupne 10-15 tisíc tak na tých 30 tisíc sa to zhodnotí. Ak sa mýlim, tak ma vyvedte z omylu.
Ale nehovorím, že to bolo od nej férové, tvrdiť, že nemá peniaze a @autor platil všetko. Ja som za to, že mali platiť na polovicu, alebo alikvotne podľa príjmov. A keď už išla takto šetriť, mala to mužovi povedať... Ako som tu už v jednom komentári písala, mňa by hanba fackovala, keby si takto sporím... Ale @autor pôsobí že je s tým celkom okej, zrejme si to doma vydiskutovali. A to je na nich, ako sa dohodnú.
Ja som mala iba potrebu vyjadriť sa k tomu, či sa taká suma dá alebo nedá našetriť za 4,5 roka pri investovaní...

ibaja29
2. jan 2025

@tyriss jasne on vseto plati aj hypo na dom ktory maju na pol, ona neprispieva a este si mozno ulieva z jeho tazko zarobenych penazi a nic ho do toho podla teba nie je? Tak ty si dobre mimo..dnesne zeny to je cista katastrofa. Byt chlapom tak ju kopnem do zadku a nech taha do prace a nie vyciavat partnera a este je unavena chuderka. To co je toto za system nechapem a nikdy nepochopim 🤮

earlgrey
2. jan 2025

Dámy a páni, nie je to v podstate jedno? Oni si to vydiskutovali, autor prijal vysvetlenie svojej partnerky, zjavne je spokojný, spokojná je aj jeho partnerka, prvotný šok prešiel, netreba sa v tom rýpať ďalej. Nech si žijú ako chcú a ako im vyhovuje.

123profil321
2. jan 2025

@earlgrey amen 🙂

luccija
2. jan 2025

@klementinka58 ak by si čítala, tak by si vedela, že pracovala a rodila v zahraničí a materskú mala odtial písal to...moja kamarátka dostala z AT takú materskú, prémie, vyrovnanie dane, že to bola veľmi slušná suma
@lienka.7 ty v tejto diskusii perlis dnes asi najviac ty.Zena žene najväčší sok, keď ja nemám nikto nebude mať.Hnila, lenivá a nevzdelana asi nebola, keďže bola v zahraničí, ďaleko od rodiny a pracovala.Z niektorých reakcií mi je smutno, keď ja mám choré dieťa, tak aj ona môže dať to svoje do škôlky.Len tu autora hecujete, že nič nerobí čo to je umyť po sebe jeden tanier, a vlastne sa sama starať o dieťa v 40 tkach a on preč cez víkend mu poprat, pripraviť a ide preč...každá je frajerka, keď o 17 zastrngaju kľúče a muž je každu noc doma a ona si môže chvíľu vydýchnuť.Ak by bola vychcana ako píšete trvala by na svadbe takto je to jej "povinnost" mať úspory.Ci je šikovná či je vychcana, alebo obozretna na to nie som, aby som ju sudila veľa žien oplieska príspevky a žije z muzovych veď sú spoločné.Vie, že bude potrebovať auto má našetrené nebude od neho pýtať...robíte tu zo žien, ktoré sú po 4 m po nástupe do škôlky doma s chorým dieťaťom darmozracky.A predaj veci dávno som za touto sumou a žiadnu daň som neplatila okrem toho predaj môže byť na x ľudí x účtov atď...iba na adresu vyplatene nie na ucet

klementinka58
2. jan 2025

@luccija keby si citala tak by si pochopila, ze uz mi to vysvetlili ze robila v rakusku 🙂 nemusi dalsich xy zien mi to vysvetlovat

luccija
2. jan 2025

@sashulla ako vieš, že výbavu nekupovala za "svoje" zarobené

lienka.7
2. jan 2025

@luccija perlička tu tak akurát ty... ale čo už. Neviem, či si predstavuješ, ze okrem platenia komplet účtov sa ma ešte autor starať aj o dieta? A podľa niektorých tu zaplatit ešte aj upratovačku. A co bude robiť dáma? A mimochodom, nema už vonkoncom malé dieťa, tak tu zase nedramatizuj. Co sa tyka toho auta, este nevieme, ako to vôbec dopadne. Keby autor neprišiel na to, ze ma na tajnasa peniaze, ani to vlastne nemusi priznať. A auto opäť jej zaplati on. A to je aj podstata tejto diskusie, ze to robila na tajnasa, svoje so spojila a žila z proatelovych peňazí. Mimo to nie sú ani manželmi, cize peniaze nie sú spoločné. Za mna sa autorka riadi heslom čo je tvoje, je naše, co je moje do toho ta nič. A toto je to, na co poukazujem nielen ja, ale aj ostatné. Na charakter autorovej priateľky. Na nič viac. Je pekne mat rezervu, aj si sporit, ale v tomto prípade z vlastných peňazí a nie na úkor iného. A hlavne nie na tajnasa. To zdôrazňujem.
A mimo to, krby s tým bol autor tak ôk, tak sa asi nepýta a je mu to šum a fuk.

sidicek
4. jan 2025

@klementinka58 napísal to len ,len niektorým závisť zrejme zaslepila zrak alebo nevedia čítať s porozumením.Este aj keď napise ,ze si to vysvetlili prskate a presvedcujete ho, že ona klame a on je hlúpy.

majus2323
6. jan 2025

Ak to nie je tvoja žena nemusí ti ohľadom financií vešať na nos nič.

zuzanockamt
6. jan 2025

@majus2323 A on ju nemusí živiť.

majus2323
Autor odpoveď zmazal
Strana
z10