Čo robiť, keď partnerova rodina narúša vzťah?
Pekný večer prajem všetkým. Chcela by som sa týmto vyrozprávať alebo poradiť,poprosiť o názor, ak môžem. Ja a môj priateľ tvoríme pár už 1,5 roka. Momentálne spolu "čerstvo" bývame už približne 1 mesiac. Dosť však je tento vzťah dlhodobo poznačený hádkami kvôli jeho rodine. Plánovali sme bývanie už dlhšie , tiež vo veci bolo to,že obaja pracujeme zhodou okolnosti aj v tej iste práci. Ja mám 29 a priateľ 28 a proste obaja sme prispievali do domácnosti ešte keď sme boli doma . Obaja sme z rozvedenej rodiny. Nikdy sme si nevycitali peniaze,raz niečo on zaplatil ,inokedy ja. Ak nemal pomohla som mu s tým,že nikdy sme nežiadali jeden od druhého späť peniaze. Ako čas plynul začala som si všímať,že doma prispieva viac ako len "prispieva". Proste takmer nič mu neostávalo. Mama od neho brala peniaze aj na svoj paušál, dokonca platil aj ten sestrin. O čom však ",vraj nevedel" lebo bola dohoda,že bude platiť aj programy na tv (Digi) čo mu však nebolo známe,že suma mesačne nieje 100 ako jeho rodina tvrdila,ale 24. Často sme sa preto hádali,prispieval aj svojej dospelej sestre ktorá aj popri štúdiu bývalá už so svojím priateľom. Nevadilo by mi to , prakticky by ma do toho nič nebolo ,ale viete,keď nemal on peniaze ona mu nikdy nekúpila ani len cigarety. Jeho mama to isté. Dosť náš vzťah poznačilo hlavne klamstvo z jeho strany o tom,že prestane toľko pomáhať resp.nechat sa využívať a on pomáhal aj tak. Nejako sme sa cez to všetko dostali,odpustila som . Čo ma však za posledné dni dosť rozhodilo bolo to,že jeho mama o mne šíri nepravdivé veci po rodine a hoci to on nepočul na vlastné uši povedali mi to iní ľudia a on proste neurobil nič . Neviem čo robiť chcem s ním byť a zároveň nejako nechcem. Čo robiť ?
Som z toho všetkého rozhodenaj.Jeho mama sa tiež na moju adresu vyjadrovala vulgárne pred inými ľuďmi čo sa ku mne tiež dostalo. Ja som jej napísala,že keď ma o mne potrebu šíriť klamstvá a dokonca má vulgárne osočovať tak nechcem ju u nás vidieť.Prosím poraďte
Vsak toto uz tu bolo. Ze typek financuje sestru a mamu. Hadam si necakala, ze s tym prestane, ked zacnete spolu byvat.
@buminka555 no to hej ,len on to robil ešte pred spoločným byvanim ,neviem či aj teraz bude ,snáď nie
@merida124 ja si myslím, že nie, že on nemá a ty ho musíš podporovať. Podľa mňa má, ale ty mu vykompenzujes straty
@sevrin ja som si to aj s priateľom už viac krát vykomunikovala,aj sa mi ospravedlnil,ale proste on má takúto povahu. Len pre pokoj v rodine drží ústa. Akoby mu nestačilo,že kvôli nej mu prišla upomienka za Digi
Ona mala na starosti platby už dlhodobo hoci to bolo ma jeho meno. On jej peniaze dal ale 3 mesiace Digi nezaplatila až mu prišla upomienka.
@merida124 jemu prisla upomienka, tak nech plati on a nedava jeho mame peniaze
Ste spolu kratko. Uvidis ako sa bude spravat nasledujuce mesiace a podla toho sa zariadis. Spolocne byvanie a spoznavanie sa je na to, aby si sa vedela rozhodnut, ci chces tohto partnera aj dalsi zivot. To uze si zacala s niekym byvat neznamena, ze to musi vyustit do svadby.
@merida124 ja som kvôli tomuto vzťah ukončila. My sme síce spolu nebývali, ale on zo svojej výplaty musel dávať bratovi, rodičom. A koniec vzťahu bol, keď jeho brat čakal dieťa s frajerkou a mama povedala, že môj bývalý musí im pomáhať finančne. Tak som vzťah ukončila a urobila som dobre.
@crazy_cat_lady hovorím čo bolo ,keď tam býval. Teraz sme čerstvo asi mesiac v podnájme. Dohodli sme sa a nastavil trvalý príkaz ,kde mi určitá čiastka je prevedená na spoločnú domácnosť a zvyšok si nechá. No dosť ma štve ako ona šíri klebety po rodine o mne a klame,že to vraj ja rozbijam jeho peniaze,pritom keď nemal pýtal odomna. Tiež padli vulgarizmy na moju adresu z jej strany ,čo som sa dopočula. Partner nič lebo vraj to nepočul a keby jej aj niečo povie,ona to poprie.
@merida124 tak čo sa čudujes? Potrebujú ho nazad aby platil. Zobrala si im zdroj peňazí tak sú na teba nasraty. Poznajú ho dlhšie ako ty vedia že sa s ním dá krútiť a podľa ich myslenia teraz bude platiť tebe čo nevedia predychat. Teraz cast peňazí ide tebe na domácnosť. To je v poriadku. Len sa obávam ze ten zbytok čo mu ostane na jeho veci skončí asi vies kde a tie jeho veci mu budeš aj tak platiť ty. Potrebujú ho. Využívajú. On sa nechá. Nebojis sa že raz narobi dlhy? Toto nie je vzťah ale nekonečný boj ktorý nemáš šancu vyhrať a ešte si znicis nervy. Chlap s takouto povahou čo sa nevie odstrihnúť od rodiny ti oporou nebude
@merida124 keď som sa išla vydáva, povedali mi, neberies si len muža, ale aj jeho rodinu. Vtedy som sa smiala, teraz to chápem. Tak aj tebe hovorím - ak si ho raz vezmeš,tak si vezmeš aj jeho rodinu...
@hopsas no presne tak. Vzťahy v ktorých vyrastal a a to ako ta rodina funguje je veľmi dôležité
Ste spolu kratko. Uvidis ako sa bude spravat nasledujuce mesiace a podla toho sa zariadis. Spolocne byvanie a spoznavanie sa je na to, aby si sa vedela rozhodnut, ci chces tohto partnera aj dalsi zivot. To uze si zacala s niekym byvat neznamena, ze to musi vyustit do svadby.
@katkazatka tie si myslím. Pravdepodobne bol doma zmanipulovaný, nastavený tak že má / musí prispieť a netrklo ho že je zneužívaný a klamany. Teraz keď sa postavil na svoje nohy, je šanca že sa spamäta a uvedomí si nehoráznosť minulej doby. Možno mu autorka pomôže nastaviť rozpočet tak, aby mal svoje platby pod kontrolou, platil načas všetko čo treba hlavne jeho veci, aby nerozhadzoval ale hospodáril aj šetril. Môj chlap mal trochu podobne tendencie, keď sme sa spoznali, ale jasne som mu vysvetlí kde je problém, kde robí chyby a po pár mesiacoch sa stal v tomto smere iný človek.
Autorka môže skúsiť rozumne mu vysvetliť ako na zdravé hospodárenie, keď ho to doma nenaučili resp ho zneužívali, a po pár mesiacoch uvidí či s ním zostane alebo ho pošle k vode ( alebo kopne do riti)
@merida124 tak čo sa čudujes? Potrebujú ho nazad aby platil. Zobrala si im zdroj peňazí tak sú na teba nasraty. Poznajú ho dlhšie ako ty vedia že sa s ním dá krútiť a podľa ich myslenia teraz bude platiť tebe čo nevedia predychat. Teraz cast peňazí ide tebe na domácnosť. To je v poriadku. Len sa obávam ze ten zbytok čo mu ostane na jeho veci skončí asi vies kde a tie jeho veci mu budeš aj tak platiť ty. Potrebujú ho. Využívajú. On sa nechá. Nebojis sa že raz narobi dlhy? Toto nie je vzťah ale nekonečný boj ktorý nemáš šancu vyhrať a ešte si znicis nervy. Chlap s takouto povahou čo sa nevie odstrihnúť od rodiny ti oporou nebude
@sova7 pred časom tu bol prípad, že v rodine priateľa mali zaužívané že všetky príjmy išli na jeden účet priateľovej mamy a spoločne rozhodovali čo sa kúpi a požadovali aby priateľka posielala výplatu frajerovej mame, tak sa tu pýtala čo má robiť
Podieľajte sa na výdavkoch za domácnosť 50:50 a ostatné nech si rieši sám, žiadne také od teba pýtať. Ak mu to z jeho platu nevychádza, bude musieť okresať iné svoje výdavky. Digi zrušiť zmluvo, alebo prepísať na mamu, nech upomienky chodia jej. Ak sa bude mama štorcovať, tak zmluvu zrušiť a je vymalované.
@sova7 pred časom tu bol prípad, že v rodine priateľa mali zaužívané že všetky príjmy išli na jeden účet priateľovej mamy a spoločne rozhodovali čo sa kúpi a požadovali aby priateľka posielala výplatu frajerovej mame, tak sa tu pýtala čo má robiť
@anonym_4a6b25 preboha
Poslat ho spät k mamicke,sestricke nech ho vyciciavaju nadalej.A ty tiez domov k rodicom,kazdy do svojej detskej izbicky.
@merida124 Ak pani vo veku mamy tvojho priateľa používa slová typu pi…, využíva syna kvôli trapnym sumám okolo 100eur, bude sa jednat zjavne o veľmi neinteligentnú hlúpu ženu z nižšej vrstvy spolocnosti a z nízkopríjmového pristredia. Mala by som obavy, z akej rodiny tvoj priateľ pochádza. Za mňa s takouto rodinou by som neriešila nič.
@anonym_4a6b25 😄😄😄 to je dobré
@merida124 co o tebe siri? Ake reci konfrontuj jeho matku, nie jeho co on ma s tym
@klotildabazarik nie je pravda, ak má jeho matka blbé reči, toto musí riešiť len jej partner s matkou, je to jeho psia povinnosť sa zastať partnerky. Ak zlyháva partner a musí to riešiť partnerka sama, je čas odíst z takého vzťahu.
@anonym_4a6b25 joooj, to si pamätám 🤣.
V dome tuším žili rodičia, ich dcéra s rodinou, tento syn a všetky € išli rovno od zamestnávateľov na účet MAMMA, a akože spoločne rozhodovali čo a kedy sa kúpi. A hneď to požadovali aj od budúcej nevesty.
Kriste, to bola rodina !!!

Segra mala podobny problem. Jej muz - najstarsi zo 6deti- financoval surodencov a mamu ..on mal dlhy ma zdravotke ako SZCO, ale domov nakupoval okrem stravy aj blbosti - pc, hojdacku na zahradu,atd... ale moja segra ho postupne usmernila. Chalan si pri nej urobil vodicsky, kupil auto..postavil dom sam a teraz je z neho zodpovedny manzel a otec.