icon

Čo robiť, keď rodičia zasahujú do môjho života?

12. máj 2026

Rodičia sú tu pre mňa vždy, ale preháňajú to. Mám 22 rokov, ale nemôžem ani odísť do mesta vzdialeného 80km na ďalšiu strednú školu. Malo by to pre mňa veľa výhod. Mala by som bližšie partnera, nenudila by som sa doma celé dni, ale chodila by som do školy, a tak. Samozrejme by som si internát platila sama... Podľa nich to nezvládnem. Neviem, čo konkrétne by som nezvládla. Nové prostredie? Veď zvyknem si. Tiež takto moc kontrolujete svoje deti? Ako keby nemali iné starosti.

Strana
z2
anonym_e49731
12. máj 2026

V 22r som uz bola s muzom v podnajme a pracovali sme.
Uz davno si mala byt samostatna a odist z domu a nie vyset na krku rodicom a cudovat sa preco ti do vsetkeho kecaju.
Ich dom,ich pravidla.Vytvor si svoj dom a svoje pravidla a mas vystarane.

sissy27
12. máj 2026

@anonym_autor no keby mi 22r dcera povie, ze chce studovat dalsiu STREDNU SKOLU, tak rozmyslam, ci sa taka menej obdarena narodila alebo sme niekde ako rodicia spravili chybu a tiez by som mala namietky. Co by si akoze chcela ako 22r robit medzi 15r ?? A kto ti to bude financovat??
Vysoka skola alebo zamestnanie na tpp by zmysel davalo, ale stredna skola absolutne nie, tak sa necuduj, ze sa im to nepaci.

anonym_977b47
12. máj 2026

@anonym_autor si dospela ale este mlada zranitelna. Neviem ci ide o ich neprimeranu kontrolu alebo starost. Radsej si ich nepohnevaj este sa mozes dostat do roznych neprijemnych situacii , aby si napriklad nezostala tehotna a nejakym magorom a ty sa nebudes mat na koho obratit.

anonym_58b56b
12. máj 2026

Určite urob podľa seba a oddel sa od nich, kým ťa nezničia.

a0
12. máj 2026

Poviem to takto - keď sa správaš ako decko, tak ťa ako decko tvoji rodičia berú. 🙂

anonym_82cd39
12. máj 2026

nepísala si tu už,že máš nejakú psych.diagnózu?

emuska30
Včera o 20:31

Ja by som len chcela vedieť akú strednú chceš študovať???veď ak už strednú máš môžeš ísť na VS akú chceš....študovať to čo chceš teda ak na to máš
Vyštudovala si kuchárku a chceš byť doktorka?
Alebo sestričku a chceš byt kuchárka?

euka210
Včera o 22:15
@anonym_82cd39

nepísala si tu už,že máš nejakú psych.diagnózu?

@anonym_82cd39 ze by to bola tá? 🤔

anonym_c76028
Včera o 22:35

@anonym_autor zly napad,dospeli ludia chodia externe studovat strednu a popritom job,rodina atd. Branit ti nikto nemoze,len zeby si za mesiac neprisla za vasimi s boľavym chvostom ze si sa sekla. Ver mi,ziaden rodic nechce mat dieta vecneho studenta. Ked dostudujes strednu budes mat 26 a to je vek kedy si ludia zakladaju rodiny,beru hypoteky a nie ako cerstvi maturanti predieraju svetom prakticky od nuly.

kocuris
Včera o 23:08

Moja dcéra má teda 21, ale študuje vysokú školu 3. rok. Na kýho boha ti bude druhá stredná? Študuj, ale VŠ...

Strana
z2