icon

Čo robiť, keď rodičia zasahujú do môjho života?

12. máj 2026

Rodičia sú tu pre mňa vždy, ale preháňajú to. Mám 22 rokov, ale nemôžem ani odísť do mesta vzdialeného 80km na ďalšiu strednú školu. Malo by to pre mňa veľa výhod. Mala by som bližšie partnera, nenudila by som sa doma celé dni, ale chodila by som do školy, a tak. Samozrejme by som si internát platila sama... Podľa nich to nezvládnem. Neviem, čo konkrétne by som nezvládla. Nové prostredie? Veď zvyknem si. Tiež takto moc kontrolujete svoje deti? Ako keby nemali iné starosti.

Strana
z2
anonym_20ea00
12. máj 2026

Však sa celkovo odsťahu od vašich. nájdi si prácu a domov pridi len v nedeľu na obed
Si dospela tak sa k veciam postav ako dospela

anonym_1ce3f0
12. máj 2026

Ked si na strednej a mas 22,tak rodicia asi maju dovod sa ti do vsetkeho starat....

autor
12. máj 2026
@anonym_1ce3f0

Ked si na strednej a mas 22,tak rodicia asi maju dovod sa ti do vsetkeho starat....

@anonym_1ce3f0 Jednu strednú už mám, ale chcela by som ďalšiu.

patrike
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor To ma presne aky zmysel, namiesto studia VS alebo prace ?
A co si robila od 18 alebo 19 rokov do 22 ? Valala sa doma ? Potom sa necuduj.

anonym_bc4f02
12. máj 2026

Naco ti je druha stredna skola? Aby si sa hrala na studentku a mala cas na frajera? Uz nemas 16 rokov. Bud vysoka, alebo chod pracovat.
Takze druha stredna skola, potom rovno na retazovu matersku a v 50tke vybavit id.

anonym_97312e
12. máj 2026

Mas 22 rokov …. najdi si pracu a studuj externe. Denne studium na strednej asi nie. Budes stat na vlastnych nohach a nikto ta kontrolovat nebude. Denny student … tak na VS, ale brigadovat stale mozes … a mozes si robit, co chces pokial sa staras o seba sama

anonym_cc7851
12. máj 2026

Preco sa nudis doma cele dni? Ty nepracujes? Najdi si pracu, ubytovanie a popri tom mozes studovat. Z coho by si zila v cudzom meste ak by si len studovala? Je vobec mozne denne studium v tvojom pripade?

anonym_1d0780
12. máj 2026

A kto bude platit ten intrak?

anonym_30a3d7
12. máj 2026

tak im ukaz ze to das.. nepytaj s avybav si skolu pracu ubytovanie a sup do toho ...

patrike
12. máj 2026
@anonym_bc4f02

Naco ti je druha stredna skola? Aby si sa hrala na studentku a mala cas na frajera? Uz nemas 16 rokov. Bud vysoka, alebo chod pracovat.
Takze druha stredna skola, potom rovno na retazovu matersku a v 50tke vybavit id.

@anonym_bc4f02 A ak uz aj nema prilis rozumu alebo chuti poriadne sa ucit, tak stale su tu sice pochybne, ale vysoke skoly. Dalsia stredna zmysel nema.

autor
12. máj 2026

Rozmýšľala som, že kľudne aj externe a nejaká práca. Skrátka len chcem odísť už od rodičov a robiť si to, čo chcem ja.

patrike
12. máj 2026
@anonym_1d0780

A kto bude platit ten intrak?

@anonym_1d0780 Frajer predsa.

autor
12. máj 2026
@patrike

anonym_1d0780
12. máj 2026
@patrike

@patrike toto je dalsia hej dcera- rodicia sa mi do vsetkeho staraju, ale draha dcera sedi doma na riti, pozera do mobila a frajera obhana a rodicia vsetko platia - a este su aj otravni. No hruza. Kedy sa ti rodicia uvedomia a odstahuju a nechaju ju na pokoji, aby si mohla robit co chce

anonym_4c30c6
12. máj 2026
@anonym_autor

Rozmýšľala som, že kľudne aj externe a nejaká práca. Skrátka len chcem odísť už od rodičov a robiť si to, čo chcem ja.

@anonym_autor no tak to urob, čo ti bráni? Prvorodená odišla hneď po strednej škole. Druhá mala 20.

autor
12. máj 2026
@anonym_1d0780

@patrike toto je dalsia hej dcera- rodicia sa mi do vsetkeho staraju, ale draha dcera sedi doma na riti, pozera do mobila a frajera obhana a rodicia vsetko platia - a este su aj otravni. No hruza. Kedy sa ti rodicia uvedomia a odstahuju a nechaju ju na pokoji, aby si mohla robit co chce

@anonym_1d0780 Určite 🙂 Ľahké písať, keď sa navzájom nepoznáme.

reela
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ako to teda je?

lenka.25
12. máj 2026

Nerozumiem . Máš 22 rokov, tak sa zdvihne z detskej izby a chod si za svojim . Už 4 roky nepotrebuješ súhlas rodičov . Moja dcéra ma 20 a neviem si predstaviť , že jej poviem , že na víkend nemôže ísť s kamošmi napríklad do Talianska . Ale môžem jej to síce povedať , ale zabuchla by dvere , isla by a ja by som sa moha doma aj na hlavu postaviť

autor
12. máj 2026
@reela

@anonym_autor no tak ako to teda je?

@reela Ja peniaze mám našetrené, a nie málo z rôznych miest. Ja môžem odísť, ale skrátka majú s tým problém. Nechcem bez dovolenia, ale asi to spravím.

anonym_1d0780
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ta mas 22 rokov, do skoly nechodis, do roboty asi tiez nie a stale byvas s rodicmi - co ako som nepochopila. Mas 22rokov si plnoleta, asi aj svojpravna, najdi si pracu, ubytovanie a osamostatni sa a nikto ti nebude do nicoho kecat.

patrike
12. máj 2026
@anonym_autor

@reela Ja peniaze mám našetrené, a nie málo z rôznych miest. Ja môžem odísť, ale skrátka majú s tým problém. Nechcem bez dovolenia, ale asi to spravím.

@anonym_autor Nasetrene z coho ? Logicky si nepracovala. Stale to mas len z penazi od rodicov alebo dedicstva po babke a pod. Ci po veceroch robis Only Fans z izby ?

ivik4
12. máj 2026

Pane boze nechces bez dovolenia 😀 ? Ja som v 21tke rodicom len povedala ze sa stahujem spolu s frajerom konecne a v 22ke sa mi narodilo dieta. Uz davno si mozes robit co chces , nehovoriac o tom ze toto nie je nic ,,zle" , nic nelegalne , je to len odchod . Vsak studuj, zarabaj, plat si,uzivaj a zi s frajerom. Nech sa paci. Sa Ti cudujem ze este skrz to aj diskusie na koni zakladas

sisamisaaa
12. máj 2026

Boja sa o teba. Je to prirodzené. Ty si samozrejme choď svojim srdcom. Skôr sa ich spýtaj že v prípade, že by si to nezvládla, či tam pre teba budú.

mogaa
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tiež by sa mi nepáčilo keby si dcéra zmyslela že v 22 rokoch chce ďaľšie denné štúdium na strednej....prepáč, ale hladaj školu externe a pracuj, potom ti rodičia nemôžu hovoriť na štúdium nič, veď si plnoletá....ale keďže ťa živia a budú všetko platiť tak do toho majú právo hovoriť.....zamestnaj sa a študuj externe a za svoje.....

anonym_bf65c3
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor len tak trochu si vymýšľaš, však?

janinah
12. máj 2026

Kolko casu už preslo od maturity? Preco sa nudiš doma a rodicia ti toleruju život bez práce? Z akych peňazí žiješ? Bud si vymysľaš alebo si mega lenivá. Byť tvojou mamou,tak už makaš a živíš sa sama alebo si na vs a tam ťa podporím.

reela
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor "z roznych miest" nie je az taky flex ako si myslis xP

sasa1310
12. máj 2026
@anonym_1ce3f0

@anonym_1ce3f0 no mala by si sa lepšie naučiť čítať

anonym_565a43
12. máj 2026

@anonym_autor stan sa finančne nezávislá od rodičov, odsťahuj sa a budú o tebe vedieť len to, čo im sama povieš. A teda sa nebudú môcť do všetkého starať. Teraz si reči ako nezvládnes to a to, nevšímaj. Človek sa najlepšie učí na vlastných chybách. Čize aj keď niečo nevyjde, ak nejde o život, nejde o nič ako sa hovorí. Skús všetko po čom túžis. Rodičia ta raz musia pustiť z hniezda a pochopiť, že je to tvoj život.

svetlonos
12. máj 2026

Našetrené máš z rôznych miest a preto zase zabiť 4 roky na sš a aj na inteakuvby sa za tebou trhali. Myslíš, že tam si môžeš robiť čo chceš?? Tam je večierka a vybavené!
Ty nebudeš úplne v poriadku a finančné gramotna tiež nie. Keby som v tvojom veku mala našetrené na to aby som 4 roky v pohode finančné existovala bez práce, kúpim si byt. A nie ho robiť a chodiť na 2 sš😏.
Peniaze za chvíľu minirs a nebude ani škola anivfraher. Bol pochybujem, že by ti išiel platiť živobytie ďalšie min. 3 roky. Si naivná až to bolí. A nesamostatna. V 22 r ti nemá kto čo dovoľovať, pokiaľ tam nie je hneď niekoľko vaznychvpatalii s tebou.

Strana
z2