icon

Čo robiť, keď svokrovci nechcú darčeky na Vianoce?

22. dec 2024

Ahojte, svokrovci nás strasne presviedčali aby sme tento rok trávili vianoce u nich (na opačnej strane SK) s čím sme nakoniec súhlasili. Bude tam širšia rodina. No svokra mi teraz prízvukovala aby sme si nezabudli so sebou priniesť darceky, že oni pre nás nič nemajú a ani od nás žiadne darčeky nechcú 😀 mne to príde divne nakolko “v našej rodine” obdarováva každý každého, čiže mňa čakajú pod stromčekom ďalšie darčeky od rodičov, súrodencov, tety a môj manžel tým pádom dostane iba jeden jediný darček odo mňa. Keďže som s tým nepočítala, nie je to veľký darček 😞 takisto deti od jednej babky dostanú kopu hračiek (cca za 400€) a od svokrovcov možno nejakú drobnosť aby sa nepovedalo. Som z toho akosi sklamaná a nechápem takéto zmýšľanie, vy áno?

patka06
22. dec 2024

@aurora33 presne si to vystihla

aurora33
22. dec 2024

@patka06 dakujem 🙂

kaca222
22. dec 2024

mne sa to nezdá divné, každý má iné zvyky, u niekoho sú Vianoce o množstve darčekov (u nás napr. tiež, aj pre manžela ich mám 5), u niekoho o jednom. Asi ani nevedia čo by vám kupovali, tak máte aj vy o starosť menej 🙂 Ja by som ocenila, že vám to takto narovinu povedala, nemusíte byť sklamaná, manžel je na to asi zvyknutý

joesvk
22. dec 2024

Mala by si byť rada.Nemusíš sa trápiť nad rozmýšľaním nad darčekmi.Raz to oceníš.
Mne je bližšie byť bez darčekov,ale tráviť čas s rodinou.

anna_anicka83
22. dec 2024

My od mala sme mali pod stromčekom darčeky iba deti a iba od našich rodičov. U nás doma dávame tiež len hlavne deťom a nič prehnané. Jedna hra, jedna kniha a jedna blbosť. My s mužom si zabalíme pod stromček knihy. Od babiek sme minuli na tie veľké Legá😀. Ani si neviem predstaviť 400 Eur na darčeky. Fakt by som im to radšej odložila na niečo počas roka. A keď ideme k našim, tak my dospelí naozaj nečakáme všade darčeky🙃

mamina7070
22. dec 2024

pockaj ci tomu spravne rozumiem

pridete k svokrovcom ste tam na stedry den najete sa a pod stromcekom sa nic neobjavi ? nikomu ?

cize ak ty nedonesies svoje darceky co si kupila tak nikto nic nedostane?

gribka1
22. dec 2024

Vianoce fakt nie sú o darčekoch. V každej rodine je to ináč. Treba si zvyknúť, že od rodičov dostanete dary, lásku a čas, u svokrovcov lásku a čas. Je to fajn tak či tak. Fakt to nie je zvláštne. Treba to brať tak ako to je. Aj pre deti. Netreba to preháňať. Ak ide o autíčko, fajn, chcú im dopriať. No len napchať to na Vianoce, keď do najviac využijú vonku za príjemného počasia. Lebo Vianoce?

rivini
22. dec 2024

Podla mna je divne vyhodit 400 eur za vianocny darcek pre dieta. So svokrovcami so tiez nedavame nic a som rada, ze pocas sviatkov nemusim zbierat kadejake haraburdy. Dieta dostane od starych rodicov darcek za 30 eur, takuto sumu sme dohodli s oboma stranami. S muzom sme dospeli, urcite nepotrebujeme riesit, kolko darcekov kto pod stromcekom rozbali. Mne pripadas divna skor ty…

ibrunova
22. dec 2024

Ale v podstate v pohode, deti darčeky pod stromčekom budú mať, im je asi jedno, od koho a za koľko. Tvoj muž tiež a viac by ma netrápilo.

mamina7070
22. dec 2024

ak je to tak ja by som tam ziadne darceky nenosila (ved to je uplne od veci) a urobte si stedry vecer pred tym ako k nim pojdete
a u svokrovcov proste. evude pod stromom nic a ani ty tam nic nenos max nejake jedlo ako k stolu
to je podla mna jedine ako sa tonda zvladnut alebo tam chodte az na prvy sviatok vianocny

svetlonos
22. dec 2024

@lujza123
tiez zalezi co to je za tých 400e 🙂 kludne to môžu byť kočíky s bábikami, Albi pero sada, lego a 400 e fuč ani sa nenazdas. Pritom je to 6 darčekov pre 2 deti s ktorými sa vyhrajú, podporujú fantáziu kreativitu a učia. Ono v kontexte od autorky síce vyznieva dosť materialisticky. No toto píšem len ako príklad, ze aj za tak vysokú sumu sa dajú kúpiť kvalitné darčeky, ktorých nie je veľa.
Samozrejme to nie je štandard a každý má iné priority. Da sa kúpiť babika za 200e aj za 15 ci 30e, k tomu kočík za 20 -60 aj za 300e pre bábiky som videla (3x som musela kontrolovať ci dobre citam)
A od tebe ujov mozno dostanú pastelky pexeso drobnosti.
Mne by vadilo milion blbosti, ktoré niet kam dat.

kris_tin257
22. dec 2024

V rodine môjho manžela si darčeky nedávajú vôbec, nikdy nedávali u nich je to normálne a bežné čiže my im nekupujeme a ani oni nám a fungujeme tak roky bez problémov 😊 majú to tak nastavené ja som sa do rodiny vydala tak som sa prispôsobila tomu

mamina7070
22. dec 2024

ale baby tie hracky od jej mamy za 400€ (co je prehnane) nebude tahat k svokre predsa ved to detom donesie Jezisko u druhej babky

januska12323
22. dec 2024

Ja len nechápem prečo manžel dostane darček len od teba, keď si v rodine dávate každý každému pomaly, on je čo? Od macochy?

lauriik
22. dec 2024

Mna zarazilo, ze ty kupis manzelovi jednu vec a spoliehas sa na to, ze ho obdaruje jeho rodina 😂 Tak snad vies kolko darcekov si navzajom davate. Nie, ze tento rok sme u vasich tak ta obdaruju oni miesto mna 😂
Inak kazda rodina to ma nastavene inak. Ja nemam rada ked si dospely davaju darceky. Za mna je to zbytocne, tazko sa trafa cudziemu do vkusu, potom je to obdarovanemu luto vyhodit a zbytocne vyhodene peniaze.
Ked si dospely tak snad zarabas a mozes si kupit co potrebujes.
Aj pre deti dary za 400€ od babky mi pride uplne ustrelene. Moja mama aj svokor davaju detom darceky ale urcite by som im ani nedovolila hentak moc minut. Ja si ich obdarujem tym co chcem a oni uz len nejake malickosti do 50€.

nikaeli
22. dec 2024

Pre mňa si viac divná ty, prepáč. Si dospelá a očakávaš darček od každého? možno je čas pozrieť sa na tvoje nastavené hodnoty.. lebo Vianoce naozaj nie sú o darčekoch. Že to nie je klišé pochopíš asi až keď pri tom vašom stole bude niekto chýbať. Máš šťastie, že máš veľkú rodinu, že budete na sviatky spolu. V inej diskusii som písala, že sme mali v škole vianočnú akadémiu a jedna maminka neprišla.. nepríde už nikdy.. zrazil ju autobus.. Pred chvíľou som dopiekla koláčiky s mojim 6-ročným, ktorý mi pomáhal a stále ma objímal, aký je rád, ze sme spolu, lebo Vianoce sú rodina a láska. Keď vykrajoval srdiečka, rozplakal sa, že Maťko už takto nikdy nebude piecť koláčiky so svojou mamkou a navrhol mi, aby sme mu nejaké poslali 🤍 skús zmeniť svoj uhol pohľadu. Tvoje deti dostanú krásne dary, buď za ne vďačná. To, že majú svokrovci peniaze ešte automaticky neznamená, že ich minú na teba 🤷🏻‍♀️

mmoni89
22. dec 2024

Divne mi príde 400€za darčeky, to vážne toľko deťom treba ?vôbec neriešim to ze jedny starý rodicia dajú za toľko, druhý za toľko..ved to nieje o daroch a peniazoch.Darceky dostávajú iba deti ,my si nedávame. Nevidím na tom nič divne

chupakabra
22. dec 2024

Ja som kúpila po jednom darčeku iba mojim deťom a ešte tetinmu synovi malému. Ani bratovi (17r) som nič ani nikomu z dospelých. Fakt iba týmto deťom , tiez nečakám nič. No a ešte mame som dala 100e poukážku do NAYU lebo som nestíhala využiť. Ja som sama na deti, s jedným platom , polku mesiaca som bola očr , prečo by som mala kupovať niekomu niečo kto má plat 5nasobný ako ja a deťom mojim nekúpi ani ponožky pod stromček. Zato to riešim takto každý rok. Iba deťom.

deti95060810
22. dec 2024

mne prídu obidve strany divné... 400 e na hračky ? prehnane veľa....
ale zas deťom vôbec nič je tiež na figu...

ivik4
22. dec 2024

No vidis autorka... ja by som zas v zivote nedovolila aby moji rodicia minuli 400e za take totalne blbosti pre deti. Ani nahodou
Niesi/ nieste o nic lepsi . Proste ich respektuj tak ako Tebe nieje hlupe ze rodicia tolko minu na vnucata a respektujes ich rozhodnutie

maciatkolulu
22. dec 2024

Počúvaj,akože máte deti a píšeš,akoby si bola vydatá prvý rok a svokrovcov poznáš mesiac 😂. Téma na rozprudenie vášni?

autor
22. dec 2024

@mamina7070 to nie, oni si po darceku dajú, ale že nedajú vlastnému synovi nič mi prišlo zvláštne keďže ja od rodičov toho dostanem určite dosť.

autor
22. dec 2024

@maciatkolulu doteraz sme tam cez Vianoce nechodievali, hovorím, je to opačný koniec republiky a deti boli bábätka (dvojičky) teraz až začínajú vnímať čo sú Vianoce. Preto ten šok z iných tradícii, ale ako čítam, je takých rodín čo sa nedarcekuju viac.

xckaretxxx
22. dec 2024

Hračky za 400 - choreeee

xckaretxxx
22. dec 2024

A ešte jedna rada, ak ti môžem poradiť. Prestaňte hneď na začiatku s darčekmi od tety, uja, strýka, suseda......robí to iba zlo. Koľko od koho, za koľko, ona dala malo, ten dal veľa. Ušetriť si problémy.

miadi
22. dec 2024

@petamich tak ti svokrovci to maju ferovo nastavene nic nechcu davat ani dostavat. Zas je to zvlastne ze vsetci si davaju darceky v jej rodine no jej muz nedostane od nich len od svojej zeny. Ked vsetci tak vsetci . Moja mama dava darcek mm aj on jej proste vsetci si dame . Este by bolo ok Keby autorka a jej muz teda dostali darcek spolocny . Takto v podstate ona zazije u jeho rodicov to iste co on zaziva od jej rodiny 😁ze darcek dostanu jeden od druheho , a teda deti nedostanu 400e ale nejakeho plysaka . Ja som to vzdy brala tak ze naj darcek od svokrovcou som uz dostala 😁ich syna . A hoci sa niektore veci naucil az pri Mne ten dobry zaklad mu dali rodicia .

mofa
22. dec 2024

Ach jaj toto kupovanie darcekov dospelym ludom. 🤷‍♀️sprchace, hrnceky, peny na holenie. Jesus.sme dospeli, zarabame… snad si kazdy kupi co chce kedy chce. Neznasam to. Este tak detom ale aj tym by som len nieco naozaj zmysluplne.vianoce nie su o darcekoch. Tes sa, ze Vas pozvali, ze budete spolu…

lauriik
22. dec 2024

Autorka, a tebe nepride divne, ze tvoji rodicia nakupia darceky pre teba (podla tvojich slov, vela) a tvojmu muzovi nic? To ti pride normalne? Ja neviem ako by som sa tvarila keby moj muz dostal od rodicov vela darov a ja by som tam sedela na prazdno.

miadi
22. dec 2024

Pocuj ked tvojho muza netrapi ze od rodicov nedostava darceky naco to trapi teba ? Mozno to berie ze je dospeli a kupi si co chce kedy chce . Moj muz tiez nedostaval darceky v dospelosti od rodicov . Ked mal 18 dostal auto . A bol happy a asi mu to stacilo na cely zivot hoci mal xx aut od vtedy. Tusim to bol mustang. Dospeli tie darceky nepotrebujeme . Skor tie deti. Ale Vianoce su o inom. Nekaz si ich dopredu. Aspon vies ze nemusis im nic zhanat a nedostanes nejaky gyc porcelanoveho anjela co v noci vyzera ako chucky.

laura2332
22. dec 2024

Vianoce nie su o darčekov ale ide o lásku o vieru o pokoj a harmóniu pre mňa darčeky nie su nič aj tak o rok či dva zabudnem čo som mala ale to že za jednym stolom budem z ľuďmi na ktorých mi záleži tak na to nezabudnem aj keď prejdu 10 rokov