icon

Čo robiť, keď svokrovci nechcú darčeky na Vianoce?

22. dec 2024

Ahojte, svokrovci nás strasne presviedčali aby sme tento rok trávili vianoce u nich (na opačnej strane SK) s čím sme nakoniec súhlasili. Bude tam širšia rodina. No svokra mi teraz prízvukovala aby sme si nezabudli so sebou priniesť darceky, že oni pre nás nič nemajú a ani od nás žiadne darčeky nechcú 😀 mne to príde divne nakolko “v našej rodine” obdarováva každý každého, čiže mňa čakajú pod stromčekom ďalšie darčeky od rodičov, súrodencov, tety a môj manžel tým pádom dostane iba jeden jediný darček odo mňa. Keďže som s tým nepočítala, nie je to veľký darček 😞 takisto deti od jednej babky dostanú kopu hračiek (cca za 400€) a od svokrovcov možno nejakú drobnosť aby sa nepovedalo. Som z toho akosi sklamaná a nechápem takéto zmýšľanie, vy áno?

svetlonos
22. dec 2024

@aurora33
preto stále píšem, že zalezi od okolností. Ta kamoska ma veľký dvor, maky to denne vyuzije, je veľa vonku aj na záhrade pri zvieratách.
Ona ma veľkú rodinu, jedine vnúča a aj ostane, teda ok uz maju druhe babo. Ale via cedi v rodine nebude. Tak namiesto capin povie niečo takéto a zložia sa. Nechce zbierať blbiny, tak teraz napriklad povedala na opýtanie, ze si prosím poukážky do konkrétneho hotela detského. Je to o prioritách a nastavení.
A to auto je fakt super 😁 len ja to nebudem s 3 detmi vláčik z pivnice po schodoch 🫣 a radšej tu babiku, s ktorými sa maly stále prehra 😆.

svetlonos
22. dec 2024

@maryetta
no ako ktoré deti! Naše vedia, že hračky chodíme pozerať a oni tam bývajú! Netuším ako sa mi to podarilo ale funguje to, nezamaraju v hračkami. Poviem ze napíšeme Ježiškovi, co sa im páči a on im niečo z toho prinesie. Bohu fik to zatiaľ funguje.
Takže rocne pozorujem co ich baví, co je rozvojové a co treba 😀.
Trebars z uplne rozumovej stránky- nechce sa mi milion blbosti triediť a upratovat 😁.

dagas
22. dec 2024

Kde je napísané že manžel od jej rodičov nič nedostane? Asi som to prehliadla.🤔 Ja som to pochopila tak že tam u jeho rodičov dostane iba jeden darček od ženy. A nie že ani jej rodičia mu nič nedajú...

clarae
22. dec 2024

V prvom momenta som si pomyslela 400€ na darceky uff. Ale na druhej strane ked clovek na to ma preco nie ..a nemusia to byt, ako bolo tu spomenute “ kopec haraburd”… vsak stacia dve vacsie hracky a suma je fuc. Ja som pozerala a chcela kupit jedno lego a pozeram cez 300€ (nekupila som). Ale viem si predstavit, ze niekto kupi. A viac potesi jedna poriadna hracka ako 10 malych. Tak nech kazdy kupi ako uzna za vhodne. Ale netreba sa spoliehat na darceky od starych rodicov a sirsej rodiny.

sasa1310
22. dec 2024

@dagas no však hneď hore.

ibatanecnica
22. dec 2024

Ja neviem co.je toto terwz za dobu. Kazdy len na darceky pozera. My sme ako deti dostavali iba od rodicov. Ako rodina sme sa na Vianoce stretavali nedavli sme si nic a nikomu to divne neprislo. Teraz su vztahy ake su ale darceky musia byt. My si tiez.nekupujeme. len dcere. s muzom drobnost . Ja dostanem vacsinou poukazku na masaz a on kozmetiku co louziva. A svokre tiez nejaky potravinovybalicek. To je vsetko. Aspon sa nestresujeme komu co a nebehame po obchodoch.

nicegirl369
22. dec 2024

Pises, ze “deti dostanu od jednwj babky kopu hraciek za cca 400e”. Su ludia, napriklad ja, ktori toto povazuju za absolutny prezitok. Deti si veci potom nevazia, nevedia sa sustredit na jednu hracku atd atd. V tomto sa priklanam skor k nazoru svokrovcov.
U nas dostane kazde dieta 1 darcek a aj od babky jeden. Uplne to staci a som presvedcena(nielen ja, ale aj psychologovia), ze je to ovela lepsie, ako milion krabic pod stromcekom.

ivanakal
22. dec 2024

Divna si ty, lebo porovnavas cenu darcekov od jednych, od druhych... teba by som obdarovat nechcela. Ja si napr. s bratmi darceky nedavam. Sme sa dohodli ze max jednu drobnost detom, nam nie.. hlavne je, ze sa cela rodina stretneme, pokecame. Aj svagrina mi pisala, ze nemusime sa davat darceky, ani my im, ani oni nam.. su financne na tom horsie, tak to akceptujem. Donesieme kolace, punc, dolezite je ze sme spolu. A to ze tvoj manzel dostane iba 1 darcek trapi jeho, alebo teba? Lebo napr. mojmu by to bolo sum a fuk.😄

miskakyska
22. dec 2024

..ty tu píšeš pravidelne cez sviatky... či je vás viac takých?🤨

bielasovicka
22. dec 2024

@nicegirl369 presne. Toto je aj môj názor. A ešte, tie deti keď vidia ze od jednej babky dostali toľko všetkého, a od druhej len nejakú maličkosť, tak tie deti tej druhej babke budú viac odmerané, a inac sa budú na ňu pozerať. Ved to je nonsens. Ja by som určite nedovolila také drahé darčeky kupovať mojej mame. (síce už nežije).

zuzudrnda
22. dec 2024

Čo by som ja za to dala. Mne je to sympatické. Kopec darčekov ešte žiadnemu dieťaťu nepomohlo, kopec pozornosti od starkych áno...verím,že si ju užijú. Na hračky rokmi zabudnú, na zážitky nie a muž je už veľký, verím,že čo potrebuje, si aj sám kúpi a nečaká to od rodiny.

rorino
22. dec 2024

Toto sú prvé Vianoce ako máš svokrovcov?Keď tvoji rodičia majú na 400€ dary,to neznamená,že všetci môžu tak rozdávať.A Vianoce sú o inom ako o finančné nákladných daroch,alebo teda by to tak malo byť.

dzescebuly
22. dec 2024

@nikaeli myslíš tú mamičku ktorá bude mať zajtra pohreb?

lubinkap
22. dec 2024

Odkedy od nikoho nič nečakám pre mňa a pre moje deti či už na Vianoce alebo narodeniny...tak tým som viac v pokoji a pohodicke...uprataj si to hlavne v sebe a vo svojej hlave...naozaj potrebuješ aby ti niekto alebo tvojim detom niečo kupoval?
...mne by to vôbec nevadilo, akceptuj ich želanie, bud rada ze vás pozvali an veceru (aj ta niečo stoji) a bud vďačná za rodinu. Detom stačí spokojná a šťastná mama a nie hracky ktoré padnu časom prachom.

personality
22. dec 2024

To, že jedna rodina dáva veľa a druhá malo nemôžeš porovnávať. Každý má iné priority zvyky. Ty rieš len svoju rodinu a svoje rozhodnutia co chceš komu dat. Ak dáš veľa, dostaneš malo, tak na ďalší rok sa môžeš tomu snažiť vyrovnať 🤷‍♀️
Co sa týka, ze pre muža nič moc nemáš, tak mu ešte rýchlo dokup 🤷‍♀️ ale prečo si sa vlastne spoliehala, ze Tvoj muž dostane od ostatných, ze sa potom darček od Teba strati, ci ako tomu máme rozumieť? Príde mi to divne, ze ani mužovi si si nekúpila a tu riesis kto co koľko da Tvojim deťom.
Ja zase nechápem Tvojmu zmýšľaniu, ze manželovi kúpiš drobnosť a si s tým OK a až keď zistíš ze od iných nedostane, tak potom by si až zaslúžil od Teba niečo hodnotnejsie? Akože nechápem. Ved dala by som mu co mienim bez ohľadu na to, čo dostane od ostatných. Nechápem, fakt nechápem a to sa snažím to pochopiť.

xckaretxxx
22. dec 2024

Ja trosku odbočíme od témy. Všetky vianocne témy na Koniku sa točia o darcekoch, čo varit, aká bude kapustnica, aký stromček, aké svetielka, aký adventný veniec, kam ist po veceri.......ale podstata Vianoc uniká. Nik ešte nenapísal, že pred večerou sa pomodlite a po večeri ide na Služby božie, alebo na polnocou omšu.

nikaeli
22. dec 2024

@dzescebuly ak si z nášho okolia, tak áno 😥 poznáš ich?

nevenka
22. dec 2024

@beata_k tiez sa pytam, ci dieta potrebuje darceky za 400. A to naozaj nesetrime, na narodky dostal syn klavir, ale ten fakt potreboval, no tak na Vianoce dostane knihu a este jednu "hracku".

nevenka
22. dec 2024

@xckaretxxx ano, dnes sme boli na svatej omsi ako kazdu nedelu, vyspovedali sme sa vsetci, my asi na Polnocnu nepojdeme, mame male deti, maximalne tak manzel by mohol. Alebo so starsimi detmi na 22 je svata omsa u salezianov v BB. No a 25.12. sa pojde urcite do kostola na Slavnost Narodenia Pana. Ale ano, riesim aj kolace, kapustnicu a tak, ale podstata je veru inde. A nezalezi na pocte darcekov...

dzescebuly
22. dec 2024

@nikaeli o dve dediny ďalej bývam, tá pani bola neter našej susedy

majkakvet
22. dec 2024

Vianoce nie su o darcekoch, my sme to zrusili.pred par rokmi a vsetcu su s tym v pohode

nikaeli
22. dec 2024

@dzescebuly veľká škoda. Chlapec je veľmi šikovný, chodí s kolegom na súťaže v rýchlokorčuľovaní aj do zahraničia. Urobili sme mu zbierku, aspoň trošku pomôžeme v týchto ťažkých dňoch 😥 a preto vravím, že darčeky sú v tejto chvíli nič, aj keby boli za tisícku.. keď už nikdy nepocíti objatie mamky 🤍

Autorka čítam si tvoj úvodný príspevok ešte raz - prečo si kúpila manželovi drobnosť, za ktorú sa teraz - po zistení, že nič iné nedostane - cítiš trápne? bez ohľadu na to, kto čo daruje mojim deťom, či manželovi, ja vyberám dar tak, aby som ich čo najviac potešila. Aj keby som mala byť jediná. Ak ti na tých daroch tak záleží, zajtra máš ešte šancu to napraviť.....

Inak vy ste so svokrovcami doteraz nikdy neboli spolu na Vianoce? teraz budeš s nimi 1x, že nevieš, aké majú zvyky? nemyslím priamo štedrý deň.. ja som k tým mojim chodila ešte pred svadbou, rovnako ako manžel prišiel k našim.. aspoň podať ruku a popriať všetko dobré do nového roku.....

misslilac13
22. dec 2024

A ty ešte veríš na Ježiška keď chceš darček?Sak deťom sa kúpi a ostatným načo. Aj vychystat hostinu niečo stoji

ekira1
22. dec 2024

Darčeky pre tvojho manžela je v prvom rade tvoja starosť. Že tvoja rodina dáva tebe a deťom a jemu nie, tiež nie je bohviečo. A choré mi príde i to, že si mate k svokrovcom doniesť svoje darčeky. Akože budete sedieť v obývačke, dávať si darčeky, čo ste si priviezli a svokrovci a celá rodina sa budú na vás pozerať, ako si ich rozbaľujete? By som nič nevozila. Buď by som šla k svokrovcom neskôr a štedrý deň strávila doma, alebo by som teda na štedrý deň šla, ale vianoce si urobila, až prídeme..

zuzulka558
22. dec 2024

@xckaretxxx presne a vieš čo ja sa nehanbím ani napísať že už druhý rok si z manželom kupujeme darček spoločný, minulý rok kontaktný gril za 200 eur skoro a tento rok waflovac za 50, my sa práveže tešíme kedy nastane deň keď budeme mať voľno a sme spolu do 7.1. a užívame si spoločné chvíľky,, teraz mi vyšlo voľno od 20.12. Do 8.1. u nás sú darčeky kvôli deťom inak by sme Vianoce oslavovali na horách, v kľude, bez stresu a všetci spolu 🥰,, veľa ľudí nás nechápe prečo si kúpime darček spolu, no ja nepotrebujem nič, necítim to tak, stačí mi vedľa seba mať muža ktorý má podporuje ak si neverím a nesedíme doma pri TV

autor
22. dec 2024

Toto sú moje druhé Vianoce co trávim s manželom, nie ešte so svokrovcami 😀 predtým sme (počas chodenia) trávili každý zvlášť

nika23t
22. dec 2024

No mne príde divné Tvoje zmýšľanie. O čom sú Vianoce? Čo učis svoje deti? Ani by mi nenapadlo sa nad týmto pozastaviť. A idete k svojrovcom, už večera a pohostenie ich bude pri dnešných cenách stať dosť. Smutné je to. To, ako to vidíš.

mandarinka555
23. dec 2024

Zaujímavé...odpovedáš len na to, čo sa ti hodí....Aspoň dvadsať žien sa ťa pýtalo na niečo iné, že?

duppka13
23. dec 2024

Ja neocakavam darceky od nikoho, mame to tak v rodine ze sa neobdaruvame, moji rodicia nam daju peniaze pred vianocami a za to kupim dietatu co donesiem pod ich stromcek, za zvysne si kupime ja s muzom pre seba alebo aj nic a odlozime. A ja s muzom by som si najradsej nedavala tiez nic ved kupime si cez rok co potrebujeme. Nakoniec kupim rodicom aj tak nejaku drobnost, zreb, kupon, poukazku, a este bratovi a sirsiu rodinu neriesim, ked sa stretneme tak detom dam cokoladu, to sa neda kupovat vsetkym darceky.

jakubrianka
23. dec 2024

@svetlonos autorka píše že za 400€ dostanú deti darčeky pod stromček len od starých rodičov a to ešte asi aj rodičia predpokladám z textu kupujú darčeky. Toto je čistý materializmus a mne sa takéto niečo až hnusí. Chcela by som vidieť z čoho sa tie deti budú tešiť v dospelosti, keď teraz dostanú všetko.