Čo robiť, keď svokrovci nechcú darčeky na Vianoce?
Ahojte, svokrovci nás strasne presviedčali aby sme tento rok trávili vianoce u nich (na opačnej strane SK) s čím sme nakoniec súhlasili. Bude tam širšia rodina. No svokra mi teraz prízvukovala aby sme si nezabudli so sebou priniesť darceky, že oni pre nás nič nemajú a ani od nás žiadne darčeky nechcú 😀 mne to príde divne nakolko “v našej rodine” obdarováva každý každého, čiže mňa čakajú pod stromčekom ďalšie darčeky od rodičov, súrodencov, tety a môj manžel tým pádom dostane iba jeden jediný darček odo mňa. Keďže som s tým nepočítala, nie je to veľký darček 😞 takisto deti od jednej babky dostanú kopu hračiek (cca za 400€) a od svokrovcov možno nejakú drobnosť aby sa nepovedalo. Som z toho akosi sklamaná a nechápem takéto zmýšľanie, vy áno?
Ako to nakoniec dopadlo?
Užasne ked nenatrepu detom blbosti. A ani oni nepotrebuju blbosti. Je to super zvyk. Nevidim v tom problem. Je to na dohode. Ale aby sa z oboch stran vyhodili prachy na voloviny je o ničom. Okrem toho, že neekonomicke, aj neekologicke a aj nelogické.
@aurora33 Jasné ,ale to by si už tí rodičia mali uvedomiť. Dôležité je to, že keď deti majú elektrické autíčka neznamená to automaticky,že nie sú aktívne. Viaceré ti to tu vyvrátili. A ako píše surama je naozaj úžasné pozorovať ako si trojročné dieťa hodí spiatočku a učí sa cúvať ,krútiť volantom ,ako si musí nadísť,atď. Ja to odporúčam. A páči sa to samozrejme všetkým deťom,ktoré prídu ku nám.
@anonym_autor 400€ na darčeky je veľa...jeden darček od každých starých rodičov stačí,aj tak ich dokopy budú mať deti až-až. Vianoce sú o rodine,nie o drahých darčekoch.
@anonym_autor ja nechapem tvoje zmýšľanie
Nezmasam davat, dostavat, kupovať darceky
A po dalsie ked to nema ziadnu prakticku hodnotu, nestaci byt spolu?
V tých 400€ bude elektrické autíčko, drahšie bábiky…a od svokrovcov možno plyšak. Ale dobre, len mi to príde zvláštne taký nepomer v jednej rodine. A o peniazoch to z ich strany nie je.
@anonym_autor možno to bude o rodine, jedlo, koláčiky, .... možno polnočná, radosť, smiech... uži si rodinu a nerieš mamon
My si uz robi s rodicmi a sestrou a svagrinou darcekmi medzi dospelakmi nedavame.Iba detom.Zato v inej casti rodiny si davaju podla urcenej sumy a takto sa ohadzuju peniazmi co mi pride prenesmierne trapne.Nevidim v tom ziadny smysel aby som kupovala 300 darov ani mi na tom nezalezi,len na mojich detoch a hlavne ja tiez od nikoho nic nepotrebujem.Zaver.Svokrovci maju zdravi pristup k tvojmu sa nevyjadrujem.

Mne pride divne, ze sa na tomto pozastavuje dospela zena. Keby to bolo dieta, tak ok. Mne je uplne jedno, ze nemam darcek pod stromcekom, lebo som vdacna za ludi, ktori su so mnou pri tom stromceku. My sme napr tento rok nedostali od mojich rodicov. Ja som mame uz roky hovorila, ze nech si nerobi starosti co komu kupit. Vsetko si vieme zabezpecit sami. Ja nepotrebujem nove utierky, pyzamo, rukavice, alebo vec, ktoru nevyuzijem. Ja som stastna, ze sme sa vsetci stretli, lebo nikto nevie dokedy to takto bude. My sme tiez kupili len detom.
Vlastne by si mala byt stastna, ze tvoje deti nebudu zaplavene tolkymi darcekmi. A neporovnavaj, ze toto dali moji a toto tamti. Nie su o nic horsi, len preto, ze to robia inak.