Čo robiť, keď vás život skúša?
ahojte, dlho som rozmýšľala a nakoniec že napíšem tu...nemám sa s kým o tomto porozprávať, sú to veci, ktoré nebudete riešiť s naj kamoškou na káve...hneď na začiatku poprosím v dobrom, nie som na tom psychicky dobre aby sa ešte aj tu niekto do mňa púšťal...k veci:
S manželom sme spolu 8 rokov, vzali sme sa pred piatimi rokmi, máme malé deti...všetko super, kúpili sme si domček ktorý postupne prerabame, žijeme (alebo teda žili) sme si dobre. Posledné mesiace ale život začal hádzať obrovské polena pod nohy...zdravie u manžela už neni úplne ok a dobehli ho nejaké veci z minulosti, ktoré sme si mysleli že sú vyriešené...takže namiesto dofinancovania dorobenia domu ide splácať pár desiatok k tisíc...k nášmu úveru ďalšia pálka...podniká a poslednú dobu prišlo vyhorenie...nevie sa naštartovať, žijeme z rezervy, ktorá je už skoro minutá...som v permanentom strese, už to prenášam na deti, začali u mňa stavy úzkosti, že až nemôžem dýchať...nevieme čo ďalej...ja začínam uvažovať že predáme domček, ktorý za cca 200.000 predáme a kúpime nejaký 3 izbák za 130.000, vyplatíme dlhy a začneme odznova....je to pre mňa pocit totálneho zlyhania a rozlúčenia sa s našim snom...odtiaľto kde deti majú svoj dvor s trampolínou, pieskoviskom, potok odísť niekde neviete kam...ale čo robiť? Och zase plačem, prestávam zvládať túto situáciu...manžel verí, že to nejako aj tak zvládneme, že nerobiť takéto veľké kroky, ale ja si neviem predstaviť ako....zavrhuje tento nápad...čo by ste spravili?
Ste v tom dvaja,nie len muž. Tiež sa preto pýtam,ako sa snažiš ty priložiť ruku k vášmu spoločnému cieľu?
Deti, potrebujú hlavne vyrovnaných rodičov. Načo, im bude trampolína a potok za domom, keď rodičia budú zrúteny, sedieť a plakať. Najlepšie riešenie vidím v tom, ako si to sama napísala. A nie je to, žiadna prehra, ani zlyhanie. Je, to záchrana vašej rodiny,ale hlavne samých seba...
Ja len nerozumien, čo myslíš tým, že sa objavili nejaké veci z minulosti, čo ste si mysleli, že sú vyriešené namiesto toho musíte platiť pár desiatok k tisíc. To akože ste zabudli, že má dlhy, alebo čo?!
No mužovi to treba dosť rázne vysvetliť, že je načase začať makať, zohnať druhú robotu a riešiť jeho sračky.
Podľa mňa nešťastne zvolený názov témy. Manžela dobehla minulosť (nepíšeš konkrétne, tak sa nedá vyjadriť) a k tomu jeho nie úplne ok zdravie… To nie sú polená pod nohy, to chce, aby ste si sadli a prešli, aké máte možnosti z toho vykorčuľovať. Zdravie - dá sa liečiť? Tak navštívte lekára. Dlhy - aké sú vaše príjmy a výdavky? Ako s tým viete hospodáriť? Je naozaj cesta predaj domu, alebo je možnosť nájsť si nejakú lepšie platenú prácu?
Som na materskej a privyrabam si do rozpočtu ako sa len dá. A som zťp, nemám moc na výber, môj príjem nepostačuje na všetky náklady spojené s domácnosťou, kanceláriou, odvodami...
No tak ak to financne nevychádza a treba doriesit zdravie, treba spravit presne to ako si pisala. Predaj dom a ist do bytu. Doriesit zdravie a ist dalej. Ake zlyhanie, kvoli zdraviu???? Zbláznila si sa. Poznam takych co predali vsetko co mali aj firmu, len aby vedeli doriesit zdravotne problemy. Nikto sa nich nepozerá, ze zlyhali naopak, postavili sa k tomu uzasne a kto moze im pomaha.
deti bude bavit vasa trampolina a potok max kym pojdu do skoly. potom tam pojdu raz za uhorsky rok. deti budu stastne tam kde budee stastni vy dvaja. som ako decko vyrastala na sidlisku a nic mi nechybalo. v zivote som netuzila po dvore s preliezkami. ved su ihriska. kazde je ine. aspon u nas je na kazdom ihrisku iny tym preliezok a zabavnych prvkov. kazdy den mozeme byt inde. az taka tragedia to nie je. ak sa date dokopy mozete kupit lepsi dom. dom vam radost neprinesie. tu musite najst v sebe.
@taynee nazov temy mi prepísalo, neviem prečo...v živote by som nedávala vinu manželovi, snaží sa a ja stale stojím pri ňom a preto to chcem riešiť tak aby sme z tohto vyšli spoločne...
Deti to preziju. Zit v panelaku nie je koniec sveta. Myslim ze lepsie.riesenie ako sa trapit a nicit sa a aj ludi naokolo. Treba zit v realite anprestat vyplakavat ze sa nam nesplnil sen - dom. Tak jednoducho.nebude. treba rozmyslat ako dospely clovek a nie ako dieta chcem a chcem. Riesenie ktore navrhujes je podla mna idealne v tejto vasej situacii. A date sa dokopy aj psychicky. Mozno sa potom zlepsi aj manzelo v zdravotny stav. Jednoducho to je zivot tak to vyslo
Ubrať z nárokov, začať myslieť hlavne na zdravie oboch,žiadna trampolína,či iné blbosti...🙄(obrazne povedané) , prerušiť podnikanie, zamestnať sa. Manželovo zdravie určite súvisí s podnikaním,tie stresy/nervy. Zdravie je iba jedno a ako bolo spomenuté, upustiť z nárokov, prikrývať sa len takou perinou/dekou na akú máte....ste v tom obaja a deti potrebujú hlavne spokojných , zdravých rodičov,potom trampolíny....
ty máš teraz podržať manžela a rodinu a nie sa z toho rúcať 😠 normálne si ma nasrala keď som si predstavila seba v pozícii manžela, finančne zle, zdravotne zle, minulosť sa ozvala (píšeš financie), žena do toho pizúka a ešte aj na deti je zlá 😲 počuj, a keď ti zdrhne, bude ti už potom lepšie? už nebude vadiť, že pôjdeš s deťmi do bytu? aby si ešte vôbec na nejaký 2i mala... on sa pozviecha, život nie je len úspech. ale teda ty si sklamanie, to ti teda poviem. a zober si z toho čo chceš, tvoje manželstvo, tvoja rodina.
to sa ako dá myslieť si, že máte dlhy splatené a zrazu nie sú splatené? Alebo ste nevedeli, že máte dlhy? Lebo nechápem, veď to ste museli vedieť obaja. A že by ste museli ísť do paneláka berieš za čistú katastrofu? Možno preto sa vám to stalo, lebo ste potrebovali asi padnúť na dno, aby ste si vážili aj obyčajný panelákový byt. Niekto nemá ani na ten byt a nemá stavy úzkosti. Trošku sa vzchop. Ste mladí. Predá sa teraz dom, o 10 rokov možno budete mať väčší.
a nevyhováraj sa na zmenený názov keď o "polenách pod nohami" píšeš aj v texte 😖 neskutočné, snáď si toto môj syn nenájde...
Nemusíš sa predsa vzdávať snov. Presťahuj sa do bytu a splaťte dlhy. Po čase sa dá byt predať a ísť znovu do domu. Ušetríš si stresy a rodine bude lepšie. Manžel sa zotaví zdravotne aj finančne a znova výjde slnko.
Predať dom aj keď to bude mrzieť ale zdravie teba aj manželove je len jedno a aj v byte sa býva dobre 🙂 hore hlavu sú na tom oveľa horšie ľudia ale inak sa zrejme dlhov nezbavíte a práve naopak ešte sa nabalia
@zuzanka.zuzu život nám hádže polená pod nohami...veľký rozdiel...a snazim sa nájsť riešenie pre celú rodinu...ďakujem za podporu....
@zuzanka.zuzu a nasrala si aj ty mňa. Kde si sa docitala ze som nejako zlá na manžela???? To ze sa snazim najst riesenie nie je držanie rodiny? Boha to sa vždy musí nájsť niekto kto z jedného popisu takto musí ďalej niekomu ubližovať svojimi slovami, dufam ze ti to spravilo radosť a dobrý pocit na duši
@anna777115 Ja to zas vidim,tak, ze nie je nad rodinny dom,a zvlast,ked su male deti,.Ved porozmyslajte,su aj horsie pripady ako vase. a ozaj ,ake polena ti hadze pod nohy. Pokial sa stara o rodinu,lubi vas,tak potom aj ty sa snaz,to co navrhuje manzel zit v byte , to je taka nudzova moznost. Vsak nemusite mat vsetko hned a naraz.My sme mali 40 rokov,este len ked sme si kupili stary dom ,poburali a postavili novy .A ty pracujes ?, ak ano tak nejak vam tomusi vyyjst, Ved dnes oblecko za bagatel,nabytky tiez akcie ...Pred 20 rokmi bola zivotna uroven ovela horsia.Len treba si sadnut a poradit sa aj sporadcami ,ci uz financneho razu , s dobrymi ludmi,,
No. Ak sa s muzom stale milujete, a neplanujete rozvod alebo nieco podobne...
Vobec by som neriesila dom. Domov je pocit, nie miesto. Kdekolvek budu stastni, ak budete stastni vsetci spolu. Plus su deti ocividne male, ked si na materskej, zvyknu si na nove velmi, velmi rychlo. To by som vobec neriesila.
Je to skor vzdanie sa tvojho sna no :( ale asi by som predala dom, poriesila zdrave (fyzicke, psychicke u oboch).. a rozbehla sa odznova. 🙂
Ako dejú sa aj horšie veci tak ti poviem. Kopec ľudí nežije v super dome a ja teda tiež nie viem že na to nemáme. Ano v najhošom prípade sa uskromnite, dlhy dokážete vyplatiť prípadnym predajom takže snad nezostanete pod mostom a možno sa situácia ešte zvráti a vyrieši. Zdravotné problémy tvojho manžela snad nie su neriešitelne zrejme ešte nie je nejaký starý. No tak držím palce.
PROSIM VAS, ZMENILO MI NAZOV TEMY!!! Nikdy by som nenapisala a nepovedala ze mi manzel hadze polena pod nohy! Lubim ho najviac na svete preto sa to snazim riešiť a vymyslieť aby sme sa z toho dostali a aby nam bolo dobre. Tak preboha sa uz do mna za to neobuvajte, chcem pomoct svojej rodine aby sme sa mali opäť dobre.
@queen_mary ďakujem ❤
@zuzanka.zuzu lol. Je normalne, ak psychika cloveka niektore situacie nezvlada. Ako pises, nie vzdy je len uspech 😀 ty musis byt jedna podporujuca matka a manzelka, radost s tebou zit 😀 psychicke zlyhanie sa u vas asi neodpusta 🙂
@queen_mary práveže odpúšťa, pretože "každý chvíľku ťahá pílku"... teraz by mohla potiahnuť táto žena. pochybujem, že to dá. opäť to zostane na jej mužovi. lebo trampolína 🙈 ale však čo si vybral, to má...
a nemáš sa dobre? Nemáš kde bývať? Nemáte z čoho splácať?
Všetko sa dá riešiť, len ťažko radiť ked píšeš tak všeobecne a vagne.Netreba upadať na duchu , deti môžu ísť do škôlky, ty do práce skôr ako po 3rokoch , manžel sa dá dokopy a postupne sa to vyrieši.
@zuzanka.zuzu Nazvy tem menia admini a niekedy takym sposobom, ze clovek nechape 🙈

Ty robíš čo?