Čo robiť, keď vás život skúša?
ahojte, dlho som rozmýšľala a nakoniec že napíšem tu...nemám sa s kým o tomto porozprávať, sú to veci, ktoré nebudete riešiť s naj kamoškou na káve...hneď na začiatku poprosím v dobrom, nie som na tom psychicky dobre aby sa ešte aj tu niekto do mňa púšťal...k veci:
S manželom sme spolu 8 rokov, vzali sme sa pred piatimi rokmi, máme malé deti...všetko super, kúpili sme si domček ktorý postupne prerabame, žijeme (alebo teda žili) sme si dobre. Posledné mesiace ale život začal hádzať obrovské polena pod nohy...zdravie u manžela už neni úplne ok a dobehli ho nejaké veci z minulosti, ktoré sme si mysleli že sú vyriešené...takže namiesto dofinancovania dorobenia domu ide splácať pár desiatok k tisíc...k nášmu úveru ďalšia pálka...podniká a poslednú dobu prišlo vyhorenie...nevie sa naštartovať, žijeme z rezervy, ktorá je už skoro minutá...som v permanentom strese, už to prenášam na deti, začali u mňa stavy úzkosti, že až nemôžem dýchať...nevieme čo ďalej...ja začínam uvažovať že predáme domček, ktorý za cca 200.000 predáme a kúpime nejaký 3 izbák za 130.000, vyplatíme dlhy a začneme odznova....je to pre mňa pocit totálneho zlyhania a rozlúčenia sa s našim snom...odtiaľto kde deti majú svoj dvor s trampolínou, pieskoviskom, potok odísť niekde neviete kam...ale čo robiť? Och zase plačem, prestávam zvládať túto situáciu...manžel verí, že to nejako aj tak zvládneme, že nerobiť takéto veľké kroky, ale ja si neviem predstaviť ako....zavrhuje tento nápad...čo by ste spravili?
Nemožeš muža zastupit v podnikani, ked on nevladze a je vyhorený?
@karolinakr autorka píše, že je ZŤP. To bola inak brutálna odvaha ísť do stavby, alebo kúpy - rekonštrukcie domu iba s trvalo jedným príjmom. Ani sa nečudujem, že je muž vyhorený, nabral si toho na plecia proste veľa. Musí sám živiť 4 ľudí + hypo + stresy z podnikania + dlh z minulosti. Nuž to je tak keď si človek nevie spočítať 2+2. Ale dom musí byť, lebo sen…. Naozaj by mali v škole vyučovať finančnú gramotnosť.
Jaaaaj,ty nevies vobec,co to je,ked ti zivot hadze polena pod nohy. By som si to rada aspon na mesiac vymenila,aby si pochopila,co su polena pod nohami. Toto zaziva tisice rodin,ze im z nejakeho dovodu prestanu stacit financie. Manzela dobehla minulost...no ono to tak chodi,ze ked si clovek narobi dlhy,tak ho to pocka. Je z toho na nervy,tak prislo vyhorenie. Ak to z dlhodobeho hladiska vidite ako neperspektivne,tak predajte dom a chodte do bytu. Ja len,ze mas obrovske stastie,ze su u vas take lacne byty. U nas stoji 200 000 neprerobeny 3i byt. Nepodnikame a zarabame priemerne. Deti su uz v puberte a nenariekaju,ze nemohli stravit detstvo na trampoline pri potoku,lebo za domom mame ihrisko,kde su desiatky deti. Podla mna to cele len moc prezivas a upinas sa na zvyseny komfort,ktory ste si nastavili.
Tak clovek,resp.rodina alebo zivitel rodiny,by mal mat plan B,ak sa nieco poserie alebo nejde podla planu.Ak nie je plan B,môze to skoncit exekuciou alebo predajom...
@letfenixa ake použivate učebnice? daj, nech si prečitame
Takže nepracuje, lebo sa z toho zrútil či vyhorel?
Lieči sa u psychiatra?keď by pracoval zvládate to všetko platiť?
@karolinakr máme dvojo učebníc, plus na nete je kopec materiálov a keď to vyjde, ideme na návštevu banky a obchodu.
@letfenixa jak sa to vola? Finančna gramotnosť?
@karolinakr viem, že jedna sa volá Praktické financie a druhá neviem presne. Má červený prebal.
Mňa veľmi zaráža pohľad vášho muža na celú situáciu,nejako to zvládneme...a ako nejako,veď vďaka nemu ste v týchto sračkách ,ale uskromniť sa v tejto situácii to nie,a fakt ma zaujíma ako človek dokáže zabudnúť,že má dlhy 🤦🤦🤦 veľa šťastia

Srdečne ďakujem adminom za opravu názvu! 🙏🏻