icon

Čo robiť pri kríze v manželstve?

9. okt 2024

Ahojte, píšem anonymne,nakoľko neviem či ma tu niekto nespozná. Prežívam krízu v manželstve, o ktorej nikto nevie, lebo sa hanbím zveriť komukoľvek známemu. Pred niekoľkými rokmi som sa vydala s manželom máme 2 maličké deti a tu nastal kameň úrazu. Presťahovali sme sa do mesta, kde nikoho nemáme, ale bolo to blízko k svokrovcom, ktorí nám podľa manžela budú pomáhať. Realita je taká,že o vnúčatá záujem nemajú, ale manžel na nich nedá dopustiť. Manžel pracuje z domu, pomáha v rámci možností, ale jeho predstava o živote je taká, že on zarába a ja sa mám starať o deti, čo beriem, ale už fakt nevládzem. Od dcéry,ktorá má rok som ešte nebola. Stále som s deťmi, občas raz za mesiac-dva príde moja mama na víkend. Keď mužovi spomeniem,že chcem ísť s deťmi na víkend preč, urazí sa a je oheň na streche, že mu deti beriem. Syn má 3 roky a teraz nastúpil do škôlky, je chorý a mužovi už vadí aj to, mám si ho podľa neho nechať doma. Doma každý deň upratujem, varím, periem,žehlím, chodím s deťmi na prechádzky,v čase kedy spia cvičím, alebo cvičím s nimi, ale už mi vyčíta aj to,že ja mám voľno a on nie, lebo sa naňho zavesia hneď, keď príde z práce. Dnes som mu pri ďalšej hádke vykričala,že ľutujem,že som sa zaňho vydala, ale už ma dopálil, prišiel na obed o 12tej a začal hneď,že je neporiadok, pohádzané
veci a pritom na mne zavesené 2 deti a obed hotový na sporáku. Je mi do plaču, alebo sa cítim stratene, znechutene? Už neviem a ani neviem čo ďalej robiť.

Strana
z5
lenkakravcova
13. okt 2024

@gribka1 nezdá. 😀 Preto som písala že by mali zmeniť to ako to majú a vyjsť z ponorky z domu.

letfenixa
13. okt 2024

@peknyvladko nemusí sa pýtať, stačí mu to oznámiť.

nitran
15. okt 2024

vidim ze nas materska valcuje viacere. 😪 akoby som citala o sebe , len s malymi odlisnostami.
Verim ze ked pojdem do prace vsetko bude ine. Toto obdobie ked su deti malickate je narocne. Zda sa mi ze mi kolkokrat kvapka na karbit. Som socialne izolovana , stale v obklopeni deti a zaroven sama. Zamestnani maju svoj zivot a prdia na matky na materskej. Ale je to len docasne obdobie. Takze netreba hned odchadzat od manzela. Treba sa vzajomne podporit a preckat zle obdobia

evansova
21. okt 2024

Mozno bybto vyriesila liecba sokom. Ja by som pobalila seba i deti a vybrala by som sa k mame. Postavila by som ho pred hotovu vec, idem, termin navratu zatial neznamy. Ak je to manzel a ak je milujuci manzel, do dvoch tyzdnov by mal prist za vami s prosbou o odpustenie.
Nie som si ista, ci ten tvoj pride, ale sk by neprišiel napr. do mesiaca, zrejme je to stratene a o teba a o deti nema zaujem. Hrozna predstava, ale aspon budes vediet na com si.
A ak by po vas prišiel, pred navratom domov by som si stanovila pravidla.
Velmi ti zelam, aby u vas vsetko dobre dopadlo, nech zvolis akykolvek sposob napravy.

Strana
z5