icon

Čo robiť s manželom, ktorý je neúprimný?

majkabr
30. apr 2015

Napríklad dnes, mi môj manžel volal ako ma veľa práce a že príde domov o šiestej večer. Nakoniec som ho pristihla že nebol iba v práci ale s kolegom ešte po práci športovať. Keď som sa ho spýtala či nevie byť úprimný tak , tak mi povedal že chcel mať pokoj od mojich výčitiek.Máme malé dieťa a druhé možno čakáme tak si myslím že mám nárok nato aby sa trošku staral o dieťa a nechal ma oddýchnuť.Hlavná vec, že mi ešte dnes volal že má návštevu či mu vyčistím a poupratujem byt. Tak ja tu makám ako otrok on si ide z kolegom športovať a eše tmi aj pravdu nepovie.

malabiba
1. máj 2015

@timea7 uviedla som to len ako príklad......nikdy si nič pred mm nezatajila, neprikrášlila, neoklamala?........prepáč, nechcem ťa uraziť......neverííííím 🙂

natalym
1. máj 2015

@timea7 Veď toto.........
Alebo preto zaklamem, lebo sa bojím povedať celú pravdu, koľko stáli topánky? Žijem s človekom, ktorý mi tie topánky nedopraje? Žijem s človekom, ktorému sa bojím povedať celú pravdu?
Je to také vrtkavé a diskutabilné. Áno aj ja to robím, len potom u môjho manžela vznikne dojem, že všetko je lacné a máme na to tak aký problém?

malabiba
1. máj 2015

@natalym nie....len chcem mať v ten deň, v tú chvíľu pokoj a nič sa mi nechce riešiť....mnohokrát pravda vyjde najavo, ale už to nie je také horúce 🙂 ...

natalym
1. máj 2015

Podľa mňa je blbosť žiadať od muža, aby stále sedel doma a z roboty utekal domov. Veď nech má aj svoje záujmy, potom sa rád vráti domov. Aj ja si urobím program podľa seba.
My sme rozdielny a často máme oddelené zábavky. Mne to nevadí, lebo sme stále spolu v robote, tak ak mám nejaký čas pre seba tak som rada.

timea7
1. máj 2015

@malabiba Rozmýšľam, ale neviem v akej oblasti by som to robila? Na čo by som sa prikrášlovala, veď ma pozná už ako svoje topánky, pozná aj moje dobré aj zlé vlastnosti. Neklamala by som mu nikdy, že som za topánky dala 100 eur a stáli len 50, na čo aj. On vie, že občas neodolám a vtedy na cenu nepozerám (zrovna topánky), ale vie aj to, že sa to nestáva každý týždeň. Prečo by som mu klamala, že som pol dňa žehlila, keď sa mi občas nič nechce a som na obed ešte v pyžame, ako napr. teraz? 😀 Vie, že včera som sa namakala, že nie som lenivá, tak mu to kľudne poviem tak, ako to je. Na čo by som zatajovala, že som sa zabudla s kamoškou na káve a prekvákali sme štyri hodiny? Čomu by to pomohlo? Možno je to tým, že môj partner je pohodový človek, možno tým, že obaja klamstvo neznášame, ja neviem, nemáme potrebu jeden druhého kontrolovať, ale ani jeden druhého klamať, alebo sa prikrášľovať, možno je to aj tým, že už nám dávno nie je 30 😝 😝 😝 😝

tykat
1. máj 2015

@majkabr "...ešte dnes volal že má návštevu či mu vyčistím a poupratujem byt..."
tak nabudúce mu povedz že nestíhaš, lebo máš veľa práce s deťmi 😎 ...a potom hodiť nôžky na gauč a vegetiť, prípadne sa zobrať s dieťaťom a ísť niekam na výlet, urobiť si pekný deň.

Maj sa trochu rada, a dopraj aj mužovi. Ale odtiaľ potiaľ. Keď sa bude snažiť on budeš sa aj ty, nepotrebuješ byť otrokom a karajucou furiou. Má návštevu? Uprace? Bude upratané. Neuprace? Tak nebude. Ste dvaja, dvaja rodičia, dvaja dospelí v domácnosti. Tak nech sa nechová ako pubertiak, ktorý nechce aby ho mama nachytala a ty sa nechovaj ako jeho mama. Bude to zo začiatku kruté ale keď len trochu stojí za to tak pochopí že nemôže klamať a z teba si robiť slúžku. Že nemôže tebe nariadiť aby si pre jeho návštevu upratala by a sám ísť vegetiť a klamať že pracuje. Takto to nefunguje a bola by som maximálne nasratá. 😠 .

marina24
1. máj 2015

muži vždy klamú,žiaľ :(pre pokoj " vo vzťahu",pre pokoj ich duše,pre to,aby nás nesklamali,nezarmútili,preto,aby neboli výčitky,aj môj snúbenec klame,hocikedy,a poriadne.mne sa tiež hnusí,že klame,ale čo s tým spravíme?ked ho pristihnem pri klamstve,tak sa hanbí,ale nič na to nepovie,nemá čo ani,mne zaklamal v mnohých oveľa horších veciach,ako to ,či ide zašportovať,a nejak som sa cez to preniesla,lebo povedal,že chce pokoj vo vzťahu,len ja mu už verím čoraz menej.nikdy si nemôžem byť istá,či zase niečo nezatajuje,"pre dobro nás oboch "...zdá sa mi to vypočítavé,ked toto niekto robí.:(žiaľ,ale chlapi sú asi takí neuprimní a klamárski,čo už .nie sú asi ženy,že potrebujú všetko vyzvoniť a vydiskutovávať si,chcú mať v prvom rade od nás pokoj:(

malabiba
1. máj 2015

@timea7 prečo?....no pre ten pokoj....pre tú chvíľu...nikto nie je dokonalý.....môj mm tuší, že topánky nestáli 50, ale nechá ma tak, pri 100 by šomral, lebo nechápe ako môžu jedny topánky toľko stáť...a tomu sa chcem vyhnúť....každému na partnerovi pár vecí vadí....môžu sa poznať aj 100 rokov....neexistuje človek, ktorý neklame/neklamal....len je dôležité v akej miere a v čom....a prípad zakladateľky až taký vážny nie je....

maria1989
1. máj 2015

@majkabr ak som dobre pochopila, v čase po práci si bol zašportovať, a v tom istom čase si MU pratala byt pre JEHO návštevu... asi si šiel zašportovať, aby ti pri upratovaní nezavadzal 😀 kks, keby mi starý povedal, že nech MU upratám JEHO byt, moju odpoveď by asi nepredýchal

dadis
1. máj 2015

@marina24 nie su vsetci taki, ja by som sa za takeho muza nevydala, radsej by som zostala sama. Ze ty si takeho stretla, neznamena ze su taki vsetci.

timea7
1. máj 2015

@marina24 tiež nie som presvedčená o tom, že všetci klamú....tak, ako @dadis, ani ja by som takého muža pri sebe nezniesla.
@malabiba no mne by to za zo nestálo, aký to má potom význam, keď tvoj partner tuší, že tie topánky stáli viac? Veď nie sme malé deti....jasné, že sa mi stane, napr. idem do obchodu pre tri veci, privlečiem dve tašky nákupu, ale dve z tých vecí chýbajú....pri otázke, kde sú sa zasmejem a poviem -nemali, obom je jasné, že som zabudla, ale aby som niečo zaobalovala, aby to lepšie znelo, to nie je môj štýl. Sme obaja nadstavený rovnako, sme schopní prijať pravdu, aj keď nie je príjemná, alebo sa s ňou nestotožňujeme. Ani môj partner nechápe, čo na topánkach môže toľko stáť, ale nekomentuje to, možno práve preto nemám potrebu klamať. Ale aj keby frflal, tak budem argumentovať, prečo som si ich kúpila, ale nebudem tvrdiť, že stáli polovicu z ceny, na čo? Náhodou si suseda kúpi také isté a medzi rečou povie, že stáli veľa, ale nemohla odolať, cítila by som sa biedne, že som sa uchýlila ku klamstvu. Je síce pohodlnejšie povedať, že stále 50 eur, nie 100, ale ja to nepovažujem za správne.

sari24
1. máj 2015

Pre jeho návštevu by som ani brvou nehla, čo si slúžka, že máš pratať?
A zase pozri sa na to z druhého uhla - nepovedal to presne preto, lebo ťa asi pozná, však aj preto si založila tému. Vadilo ti, že si šiel zašportovať, čo mi vôbec nepríde čudné. Neudala si ako často je mimo domu aj po pracovnej dobe, ale výčitky sa ozaj chlapom nechcu počúvať 😝

adri266
1. máj 2015

@majkabr ja si napr myslim, ze si pravom rozhorcena.
Svojmu manzelovi som nikdy sportovat ani chodit na pivo *nezakazovala*, a pritom sportuje pravidelne. ALE, ak by mi raz zaklamal, ze robi nieco ine, ako mi povedal, ver mi, ze by som vetrila ako lovecky pes, ze preco.
Dalsia vec, som prekvapena, ked tu zeny napisu, ze dopraj mu. Nemyslim si, ze je fer, ak zena sedi doma, stara sa o deti, upratuje, v podstate caka na chlapa, aby sa konecne mohla aspon v klude vycikat, a on namiesto toho, aby sa ponahlal k rodine, tak ide na pivo, na futbal, a vrati sa nad ranom. A este o tom klame.
Vztah nie je vazenie, ale na druhej strane, rodicmi ste obaja. a to neznamena pre neho len prispievat prachmi.

Takze, do buducnosti pevne pravidla. Ty, milacik, kazdy /druhy/ vecer okupes deti, ja mam napr nedelu doobeda pre seba, alebo sobotu, a vtedy si vybav kadernicku, chod do posilky, atd. Lebo nie je spravne byt stihackou, ale nie je spravne, ak nechas chlapovi tolko priestoru, ze zrazu je z TEba aj matka, aj otec, aj sluzka, aj upratovacka, aj zivitelka rodiny, atd.

malabiba
1. máj 2015

@timea7 ja zasa neverím, že je niekto, kto nikdy neklamal....ty si z toho urobila pomaly filozofickú otázku.....a tie topánky? veď píšem, že som to povedala len ako príklad, jasné, že sa neskôr dozvie koľko stáli, len mávne rukou, už nefrfle.....bože vy ste taký bezchybný pár podľa toho, čo sem tam čítam, nech vám to vydrží 🙂....nenudíte sa?

natalym
1. máj 2015

@malabiba To ja som dala také filozofické otázky. 😀 Tak preto sme sa nad tým zamýšľali.

malabiba
1. máj 2015

@natalym @timea7 tak potom sa ospravedlňujem 🙂 inak som to čítala nahlas mm a rehoce sa mi tu 😀....už keď vidí, že som zasa na koňovi

ena70
1. máj 2015

@majkabr ty si ho pristihla?? ty ho chodíš špehovať? no mne by sa toto isto nepáčilo keby som bola muzom a moja zena by bola taka stihacka...ved tym ze uz mate vztah to neznamena ze ste umreli alebo ste vo vazeni...teda on ma pravo na nejake konicky, a neviem co je na to zle ist si zasportovat s kolegami, kamaratmi. bud rada ze sa venuje sportu...vtedy odbura kopec stresov z prace. ty zas na oplatku mu povedz ze ty si oddychnes rada inak, pojdes na kozmetiku, kadernicka, na kavicku s kamoskou alebo cosi ine. kazdy mame pravo na svoj priestor. asi ta pozna ako stihacku co robi z komara somara, tak radsej - pre pokoj v rodine - zataji ze bol sportovat a akoze dlhsie pracoval. skus sa trosku nad sebou zamysliet. dopraj mu priestor. ja som svojmu muzovi nikdy nezakazovala konicky, ani to pivko, dokonca som ho aj vyhanala nech si idu s chalanmi na pivo, lebo som vedela ze aj ja pojdem von s kolegynami, pripadne niekam mimo mesto, dokonca aj na par dni. a nikdy som nemala problem odist..a nikdy som si nepytala "povolenie"...a cuduj sa svete, nikdy nebol problem. a muzovi kolkokrat poviem, sak chodte na pivo, pohodka. a predstav si , ani sa mu nechce 🙂 pamataj, zakazane ovocie najlepsie chuti.... a s tym upratovanim, urob len to najnutnejsie. vies ako sa vravi "bordel v byte, stastne dítě" 🙂 🙂...pri malých detoch treba ratat s nejakym bordelikom...

timea7
1. máj 2015

@malabiba aj ja občas čítam tomu môjmu niektoré príspevky a tiež sa na nich bavíme 😎 ,a rozhodne si o sebe nemyslíme, že sme bezchybným párom, ale máme obaja už jedno manželstvo za sebou, vážime si to, čo máme a nestojí nám za to kaziť si to podobnými somarinami, ktoré sa nám zdajú prízemné. Nudiť sa nenudíme ani náhodou, máme veľmi široký záber záujmov od hudby, cez rôzne druhy športu až po prírodu a na riešenie dôležitejšie a vážnejšie veci, ako vymýšľať si drobné klamstvá, robiť sa pred tým druhým krajším a pod.

majkabr
autor
1. máj 2015

@ena70 nešpehujem ho, len mi prišiel domov v teplákoch tak mi to doplo že akto asi v práci nebol.

natalym
1. máj 2015

@majkabr A do roboty išiel tiež v teplákoch?

brady1
1. máj 2015

@majkabr vykašli sa nanho, bud ma milenku alebo ta ma v paži a už to nema zmysel a este k tomu nezaujem o starostlivost odieta hm. Ako casto mate sex 3krat 5krat za tyzden? chlap to potrebuje každy den. Tak musi pasi prebytoč.energiu vypudit cvičenim 😒

ena70
1. máj 2015

@majkabr asi dosiel naschvál domov v teplákoch...aby si si nepriamo uvedomila, ze si potrebuje aj zasportovat a vypustit paru.... a necakal ze mu to budes vycitat, ale ze ta to napadne kde bol a vezmes to v poho...

1martincanka1
1. máj 2015

@majkabr ..a ja sa mu po precitani prispevku vobec necudujem...

peneloppe
1. máj 2015

@brady1
ze milenku, preboha ved o nic nejde asi, neber to hned tak dramaticky.
a to je taka hlupost ze chlap potrebuje sex kazdy den, ja neznasam tieto myty o zenach a o muzoch. vsetko je to individualne. a nie vzdy ide o kvantitu ale aj o kvalitu 😉

malabiba
1. máj 2015

@timea7 trochu je to o inom, nie o prikrášľovaní a vymýšľaní klamstiev...my sme obaja temperamentní a niektoré veci jednoducho potrebujú vychladnúť....píšeš, že vy ste pohoďáci, takže to je zase o inom vzťah, hlavne, že ste spokojní 🙂....nemôžem si pomôcť, pripomínaš mi pani učiteľku....prepáč, ak sa mýlim
@majkabr tak len ho pekne zober a celé si to vydiskutujte....my tu môžeme radiť a mudrovať....ale koniec sveta to nie je, vidíš bežne sa to stáva aj inde🙂......držím palce

brady1
1. máj 2015

@peneloppe schvalne spytaj sa svojho manžela či by bral kvalitny sex každy den? určite ano. jasne ide najma o kvalitny sex a tp každy den alebo aspon každy druhy.

natalym
1. máj 2015

@brady1 Však O.K. ale zakladateľka nerieši sex.

natalym
1. máj 2015

@majkabr Mňa by stále zaujímalo ako je to s tým bytom a s tým upratovaním, keď makáš ako kôň. Tiež kto to ku Vám prišiel na návštevu, že muselo byť tak vypulírované.

majkabr
autor
1. máj 2015

@natalym Nikdy nechodí v teplákoch do práce nemôže si to dovoliť kvolis vojej profesii tak preto ma to zarazilo keď prišiel domov , viac menej som sa ako keby zlakla a spýtala som sa ho že hádam takto nebol v práci . Veď musí chodiť elegatne do práce oblečený. A na návštevu si priviedol kamaráta svojho . Nebojte sa frajerky si nevodí však som doma a vidím kto k nám chodí.

natalym
1. máj 2015

@majkabr A kvôli kamošovi si drela?
A byt je jeho alebo váš?