icon

Čo robiť v tomto vzťahu?

terezaaa777
6. jún 2022

Som s priatelom skoro 2 roky, ako sme sa poznali a od vtedy sme spolu,bývame spolu 1 rok, je to tak že ja som este sama vonku nebola ,myslim s kamoskou, priatel si to velmi nezelá,radsej navarim a upracem a cakam ho a ideme spolu niekam,je ziarlivy,vypije si, aj vie byt extremne agresivny, zistila som ze mi klamal a prisahal na rodinu a do oci mi klamal ze nepozna jedno dievca z jeho telefonu a nakoniec sa vyslo najavo ze je to kolegina,video bolo vo vymazaných položkach, uz sa stalo ze ma viackrat oklamal, ja neviem,chce svadbu ,dieta ,to chcem aj ja ale neviem ostala som hotova ze najprv nevie kto to je a potom sa priznal horko tazko,preco ma teda klamal? Lubi si vypit.ked ma poziada o ruku nahodu

janette2021
6. jún 2022

@terezaaa777 Je to manipulátor, citovo ta vydiera, je to emočne tyranie, a keďže pije, nebude dlho trvať a začne aj fyzické tyranie. Utekaj, kým sa da. Ak otehotnies a budeš s ním mať dieťa, nikdy sa ho nezbavis. Nikdy. Dnes súdy tlačia ,aby otec bol s deťmi čo najviac, nech je akykolvek.
Uvedom si, že rozchod je oveľa ľahši ako rozvod. Ja by som ti poradila toto: vyhod ho z bytu, vymen zámok, a kým sa on s tým nevyrovná, ty choď na čas k rodičom, alebo nejakej kamoske, popros ich o pomoc, nech ti nedovolia nechať sa ním znovu presvedčiť. Potrebuješ oporu, lebo si od neho závislá, citovo.

kocurikpupcek
6. jún 2022

@terezaaa777 a vieš aké mal detstvo? Čo jeho rodičia,aký sú? Ako vyrastal? Z akého prostredia pochádza? Ako sa chová k svojej mame, otcovi?

mamusa123456789
6. jún 2022

Takýto prípad mame kúsok od nás... Spravili si dve deti ktoré im boli od obrane a ona chlasce s nim, je viac bita ako sýta, vyhadzuje ju v župane pred dvere, tr*kat musí vždy keď sa mu zachce, lebo ak nie tak ďalšia bitka, pomôcť nechce, skúšali sme... Takže ty si pekne zbal kufre a zdrhaj najďalej ako môžeš kým si slobodná a bezdetna... On sa určite nezmení, bude to len horsie

lintu
7. jún 2022

On sám si príde isto ako úžasný, bezproblémový typ. Je normálne, že chce svadbu a dieťa. Otázkou je, či ty chceš mať naozaj takéhoto partnera? Či si odkázaná na niekoho, kto klame, pije, vyhráža sa, je agresívny, žiarlivý, majetnícky,.... To, čo nazývaš láskou, je skôr len zvyk. Strach z partnera, zo samoty,... Zlé nie je u vás žiaľ len etapa, ale bežná súčasť života. Ak ťa toto robí šťastnou, pokojne s ním ďalej buď. Je to tvoje rozhodnutie.

elenita
7. jún 2022

@mamusa123456789 toto ked vidim/citam, je mi az zle, kam jedna zena dokaze klesnut...

terezaaa777
autor
7. jún 2022

no mal tazké detstvo ,ich otec bol zlý na nich aj na jeho mamu

kakawah
7. jún 2022

@terezaaa777 to co videl doma, je pre neho normálne, to okopíroval a takto to bude vyzerať aj vo vašej rodine, keď si ju spolu vytvorite.Inak poznam takéto ako je tvoj, aspoň teda nepije, ale ženu si zničil parádne. Aj psychicky, aj zdravotné, lebo cez stresy prišla aj k iným chorobám. A teraz sa ho nemôže zbaviť, lebo sa vyhráža, že keď dá žiadosť o rozvod, že z nej urobí psychopatku, že jej z majetku nič nedá, že sa zabije.... No hnus. Tiež pred svadbou "nevidela" jeho pravú tvár, aj keď všetci okolo vedeli, že jeho správanie je mimo. Ale ona ho " Ľutovala ", že aké mal detstvo a stále ho ospravedlňovala. Teraz jasné, po 12r.manzelstva, by to chcela vrátiť späť. Je to príklad z veľmi mne blízkej rodiny, viem všelijaké nechutne detaily. Ten chlapík s tvojom majú všetko spoločne, len teda ten alkohol nie. Možno sa bojiš, že ostaneš sama, preto s ním ostávaš, ale ver, že o pár rokov, keď s ním budeš žiť, budeš tsk zničená, že budeš túžiť byť radšej sama. Ešte dodam, že ten chlap zničil aj svojim deťom detstvo, chodia za psychológom, otca to staršie nenávidí. No strašne to tam je. Tak sama sa zamyslí, či toto chceš zažíva. Teraz si bez záväzkov, je jednoduchšie sa len tak s ním rozísť. Ale bude tá presviedčať a sľubovať zmenu. Ano aj ten kretén, čo o ňom píšem tak dookola robil, ale sú to len prázdne sľuby. Nikdy žiadna zmena nebola. Kúpil jej niečo, alebo zobral niekde a tam ti skončilo. To sú tie črty manipulátorstva.

terezaaa777
autor
7. jún 2022

@kakawah aj on ma berie von,na výlety a tak

jana005
7. jún 2022

@terezaaa777 prosím ťa, odíď od neho. Keď je agresívny, veľa pije, klame,to sa nezmení a bude len horšie

terezaaa777
autor
7. jún 2022

@jana005 dakujem

nurielka
Autor odpoveď zmazal
zdenkastanka
7. jún 2022

@terezaaa777 krasne od neho ze ta vezme von😇a preco ta nepusti von s kamoskou... zamysli sa nad tym tvojich "vztahom" aspon na chvilu... ak ti to pride normalne a ze to takto zrejme funguje u kazdeho tak uz ta dobre zmagoril...

kakawah
7. jún 2022

@terezaaa777 hm, vieš čo? Nakoniec sa sama musiš rozhodnúť či s ním ostaneš alebo nie. A keď s ním ostaneš, a bude ti ťažko, spomeň si na túto diskusiu.

kocurikpupcek
7. jún 2022

@terezaaa777 no vidiš, takže hľadá si podvedome ženu ako bola jeho mama. Submisívnu, ktorá je ticho a šúcha nohami. A bude fungovať ako otec. Nič iné nepozná. Hoci sám určite uznal a povedal, že jeho detstvo bolo nič moc. Ale podvedome bežné reakcie bude mať ako otec. To je na milión percent

terezaaa777
autor
7. jún 2022
terezaaa777
autor
7. jún 2022

dievčatá ,máte velku pravdu,ja si to pomaly uvedomujem

terezaaa777
autor
7. jún 2022

ale on nie je každý den taký zlý

nurielka
7. jún 2022

@terezaaa777 ži svoj život ako sa tebe paci, nie jeho, on nie je kráľom tvojho života, aby ti ho riadil a komandoval.

renka30
7. jún 2022

@terezaaa777 ver, že časom to bude každý deň

nurielka
7. jún 2022

@terezaaa777 keď mu spadnú zamilované okuliare a budete musieť na vzťahu pracovať tak vtedy to budeš zažívať každý deň. Až vtedy sa prejavia naplno negatívne vlastnosti a budú v plnej sile.

kakawah
7. jún 2022

@kocurikpupcek súhlasim, sebavedomá žena, by ho kopla do riti, len raz by sa prejavil.

terezaaa777
autor
7. jún 2022

ved to že sebavedomie mi akosi chýba,ale snažím sa

kocurikpupcek
7. jún 2022

@terezaaa777 popracuj na svojom sebavedomí. Aj keby si vyšla z jaskyne a mala rodičov v base, on ti nemá čo vyčítať. Má ťa milovať takú aká si.
Prosím ťa spozorni, ak ťa začne ponižovať, vysmievať, znevažovať, kontrolovať ťa, zakazovať kamarátky, kontakt s rodinou, odstriháva ťa, prekrúca vsetko . Teraz si ťa tak povediac testuje. A po dieťati budeš úplne v pasci. Len potom sa naplno prejaví. Volá sa to gaslighting, manipulácia.

banderaska29
7. jún 2022

vieš čo, ostaň s ním. veď nie je taký stále a občas ta berie na výlety. bude to určite ideálny otec pre tvoje deti. už si dávno mala s ním mať hypotéku a dom. síce prepije všetky prachy ale v posteli si to večer udobrí 🙈

bože ja nemôžem uveriť, že si skutočná, si tak zmanipulovaná a hlúpa až mi to je ľúto. to fakt sa nevieš pozrieť do zrkadla a vidieť to sama ? všetky sa tu s Tebou bavia ako v rukavičkách. ja Ti to poviem tak ako to je. zober sa a odíď od neho, lebo to psychicky časom nedáš a zblážniš sa. proste to skonči, zbaľ ho a nech vypadne. mesiac si poplačeš ale potom si prosím spomen na moje slová - sama si budeš Ťukať o čelo aká si bola slepá a hlúpa. a pritom - chceš byť šťastná a milovaná nie ? kľúč máš od toho iba ty.

ericka_l
7. jún 2022

Ty proste nechceš vidieť pravdu. Píšeš, že ti klame, že si rád vypije a je agresívny... Ako čo pri takomto opise čakáš, že ti poradíme

0kristina0
7. jún 2022

@terezaaa777 ty nemozes mat 29 rokov, neverim

terezaaa777
autor
8. jún 2022

@banderaska29 dakujem

terezaaa777
autor
8. jún 2022

hej asi je to tak že ju nechcem vidiet ,tu pravdu ☹

jana_eyre_2
8. jún 2022

Zarážajúce ake sú si podobne scenáre týchto chorých vzťahov.. je extrémne agresívny, ľúbi si vypiť a nikam tá nepustí, chce vyskočit z okna.. ale ty ho miluješ, lebo je taký uzasny ze sa ta pýtal akú chces svadbu...

Čo sa ti v živote stalo, že si tak extrémne nevážis samu seba ak dokážeš milovať takéto hovado? Čo sa mohlo tak stať v živote toho chlapa že sa dokáže chovať ako hovado? Mňa to už nezaujíma ani ako ženu, ale skôr ako rodiča, čomu sa vyhnúť vo výchove aby moje deti nikdy nedopadli takto... Strašné..

kakawah
8. jún 2022

@jana_eyre_2 vzorce z detstva. Nech sa autorka zamyslí ako žili jej rodičia. Jasné, každý máme nejaké vzorce, ale treba si aj povedať, čo sa mi nepáčilo, čo nechcem robiť ako mama,otec, čoho by som sa chcela vyvarovať, lebo väčšina nemala ideálne vzory doma.