icon

Čo s manželom? Navrieskal na mňa a o 5 minút sa tvári, že sa nič nedeje.

maminecka123
20. júl 2019

Prosím o radu ako ďalej s manželom. 3. rok dokončujeme domček tvrdou svojpomocou. Rodina pomáha tak že každý týždeň prichádza k nám 200 km a celý víkend sa pracuje. Prídu moji rodičia aj svokrovci. Vznikajú mensie rozbroje ale nejak sme to vždy ustáli. Pred rokom som nastúpila do práce ale pridali sa k tomu všetkému psychické problémy. Začala som mať panicke ataky a úzkosti. Čo ma ale najviac vytáča je postoj manžela a svokra. Ak sú tí dvaja spolu je to ako svorka vlkov. Stále som najhoršia. Svokor so stále somre popod nos rôzne námietky voči mne. Manžel dnes na mňa nenormalne vyletel, lebo som s ním chcela ísť večer von a oni mali ešte nedokončenú prácu. Nikam nikdy nechodievame keďže nemáme tu ani jeden rodičov a nemáme kde nechať deti. Toto už ale prekročilo všetky moje hranice. Ako mu dať najavo že už to prehnal. Doteraz keď prišlo ku konfliktu tak sa vždy na mňa vyvrieskal a za 10 minút sa tváril že je všetko ok a ako ma nesmierne miluje. Ja som sa s ním Max. Deň nebavila a potom povolila lebo sa to kvôli deťom nedalo nebavit sa s nim. Toto ale ďalej nejde. Stále sa na mňa vyvrieskal ako na špinavú handru a o 5 minút sa tvári že sa nič nedeje. Aj som mu to vravela ale žiadna zmena...čo robiť?

mamcotka
20. júl 2019

@deti95060810 no po deťoch keby môj muž vrieskal lebo je nervózny tak už by bol skopany do kocky.. radšej mne nech vyhubuje ja mu to raz toľko vratim ale pred deťmi či na deti už by bol synom smrti..

tatinka
20. júl 2019

@maminecka123 mna hned ako som si precitala tvoj prispevok lebo prsne takto sa spravaju blizenci,netvrdim,ze vsetci🙂 ale co ja poznam tak to na nich sedi...moj tiez sa na mnanvyvrieska a o minutu caka ze mu za to este podakujem lebo on je pan tvorstva a ostatn sa mu musia klanat,obrazne povedane teda,ty si smutna alebo nahnevana z jeho spravania a n sa o minutu tvari akoze nic sa nedeje a preco sa vlastne unevas ved nemas dovod..??na mojho neplati nic,on aj povie ze sa nemieni menit ....a ked je pre nieco nevrly napriklad z prace ,aj tak si to odskaces ty lebo ved na koho ineho sa ma vyvrieskat?....nemenia sa blizenci,to len bud zabijes a zahrabes 🙂 alebo sa naucis znasat....
Teraz aby to neznelo ze som utiahnuta putka lebo to zas nie🙂,aj ked na nho nevrieskam ale tiez mam svoju drzku....

vrabcek15
20. júl 2019

@maminecka123 ahoj skúsim pridať vlastnú skúsenosť... minulý týždeň na záhrade na mna manžel neprimerane zdvihol hlas(teda aspoň mne sa to tak videlo,že to už prehnal a nemal si to ku mne čo dovoliť..) ja som sa odula ešte sme sa pohádali a odišla som zo záhrady domov... (deti som mu tam nechala...)nasledovali 3 dni tichej domácnosti a potom vysvetlovanie,že kto čo ako myslel a nemyslel..😉čo tým chcem povedať že keď sa ti niečo na mm nepáči reaguj ...neostan byť ticho (potom si môže myslieť,že je to v pohode a môže veselo pokračovať vo vrieskani po tebe...alebo bude skúšať ďalej že koľko zneseš..)no a čo tak by ste sa pohadali...ale možno by si dal nabudúce trocha pozor..
P.S.Ja som docela kludas a málo sa hádame kopec vecí sa skôr snažím riešiť keď máme doma. pohodu.. ale keď sa mi zdá,že si toho ku mne dovoľuje veľa tak sa bránim...😉😊

eko22
20. júl 2019

To tak nemá každý chlap náhodou? :D :D Môj sa tiež vytočí a v momente príde a zrazu je všetko ok :D

loliki
20. júl 2019

@maminecka123 Z tvojej strany prosím viac pochopenia pre manžela. A ty by si išla von s mužom, keby si ešte piekla v rúre mäso, alebo varila obed? Chlap kým nemá dokončenú robotu, tak sa nemôže predsa špacírovať po meste. Možno bol už aj unavený a vedel koľko práve ho ešte čaká. Z jeho strany zase troška viac zdvorilosti a používať zázračné slovíčko Prepáč. To máš dobre, že chodí do kostola. Keď na teba znovu vyletí a vynadá, môžeš mu napr. milo povedať, že ho počuje aj Ježiško a nedonesie mu darčeky na Vianoce, keď sa hneď neospravedlní. Alebo inými slovami, aby sa spamätal, že to už prehnal.

hettinka
21. júl 2019

@eko22 nie jazdy chlap je taký. Môj je kludas, kričí keď už je to fakt vážne. U nás kricim skôr ja 😂

@maminecka123 prečo myslíš, že je neskoro? Jednoducho si s mužom sadni, ale v klude, povedz mu, že takto to ďalej už nejde a že ti ten dom za všetky tie hádky nestojí. Veď už aj ty pracuješ, takze aspoň nejaké prace si snáď môžete zaplatiť, alebo sa presťahujete neskôr... A rodičom tvojim aj jeho poďakuje za pomoc, že si to skutočne vážite, ale musí zo byt pre nich tiež veľmi náročné takto každý týždeň cestovať a pomáhať. Že už nemusia, a keď bude treba, zavoláte im. A zavoláte jedných rodičov, nie oboch naraz. A choďte na nejaký pobyt. Aj len víkendový, vypnite. Každý potrebuje psychohygoenu.

pieksamaki
21. júl 2019

@maminecka123

Manzelovi nechcem drzat stranu...ale ked staviate...atd...zazili sme situacie.kedy nevediac pod tlakom unavy sme si vykricali.....
A vobec nikdy sme si nevykomunikovali pocity....aj par rokov..
Zena a muz su tak velmi rozdielni....drzim palce aby aspon co to ste si povedali a pochopili sa navzajom.

0silvia0
21. júl 2019

@maminecka123 tvoj muž je asi cholerik, cholerici výbuchnu a o 5 minút je všetko ok. Je to povaha a ty si tieto výbuchy musíš naučiť nebrať k srdcu.
Podľa mňa máš stres z toho všetkého. Chodíš do prace, cez víkend sa k vám dotrepu starí rodicia a nežijete rodinne len makate okolo domu. Samy stres a žiadne príjemné chvíle, výlet, kino, pohodicka... Skúste tieto pracovné víkendy aspoň na leto obmedziť. Deti potrebujú zážitky, výlety, príjemné chvíle s rodičmi, nielen stres okolo stavania domu

maminecka123
autor
21. júl 2019

@hettinka My už chvalabohu bývame, už len dokončujeme nejaké veci von, chvalabohu. No veru je to aj pre nich Malacká ale sú takí že sú zvyknutí na prácu. Ja som manželovi stokrát povedala že nech to už dokoncime cez firmu, že už mám toho pokrk, aké zas on už pozerá na peniaze. Je to zabijak niekedy. Len muž je perfekcionista, on musí byť vždy dokonaly a keď deti neposlúchajú-vsak ako deti, tak po nich tiež vrieska ako nepricetny. Už som mu vravela že mu dohodnem sedenie u psychológa, lebo veľakrát reaguje neprimerane. Alebo možno ak by aspoň sám chcel na sebe popracovať tak nejaký motivačnú kniha... to mu asi dám v podmienke pri udobrovani 😁 A ešte si každý večer otvori pivo, vtedy je ako maslo to je ok, aké keď sa robí alebo inokedy keď si vypije viac tak na druhý deň je ako besny, po každom vrieska. Niekedy mám pocit že už aj s tým preháňa...Inak sa naozaj o deti stará, aj mi pomáha v domácnosti...on je z paneláku takže je aj zvyknutý na domáce práce ale zas má ti nevýhodu lebo ma komanduje, prečo je v chladničke to a to, prečo davam riad do umývačky tak ako ho dávam atď atď. A chlapska robota u nás stojí. Ako keby u nás boli dve gazdyne...a to je problém...inak boli sme aj na dovolenke tento rok aj na chate so známymi, občas vybehneme na turistiku, to je v pohode, aké vždy ideme s deťmi. Teraz som chcela nech ideme sami, lebo ma kto byť pri deťoch s neboli sme sami ani nepamätám...ozaj cez týždeň sa nám podarilo cez prácu vybehnúť na obed samým a bolo super. Myslela som že sa to konečne dá do tých správnych koľají a on pri prvej situácii takto pohnoji. Ja nie som z tých na ktorých sa človek vyvrieska a tvarim sa že som ok, však si mi nič nepovedal

@pieksamaki
@0silvia0
@loliki
@eko22

maminecka123
autor
21. júl 2019

Sorry za preklepy

pininka1
21. júl 2019

@maminecka123 podľa mňa je stokrát lepšie ak to dá zo seba von a potom ho ti prejde ako môj muž ktorý nepovie nič, prestane úplne komunikovať, alebo sa urazí a týždeň a niekedy aj viac nic, len odvrkovanie. U nás som na ako tvoj muž, vyziapem sa a za chvíľu už kľud a idem ďalej. Aspoň vždy vieš na čom si. A z vlastnej skúsenosti ti poviem že stavať dom je čistá katastrofa hlavne ak ti robíte sami, nikdy nezabudnem na to príšerné obdobie, a hlavne že som bola pri Tom tehotná a koľko stresov a nervozity to prinieslo. Za mňa už nikdy viac dom.

derdia
21. júl 2019

@maminecka123 ....no ja si tak mozno osobné myslim,že môže prežívať veľký stres...deti,robota,doma, a stále dokola...stojí to všetko kopec peňazí....môže byť v takom vypätí,že ty ako jediná ku ktorej si to môže dovoliť vybuchnúť aj to vždy zliznes...skús toto obdobie nejak pretrpieť...lebo naozaj ak je na neho vyvíjaný dlhodobynatlak moze sa prejavovať úplne inak ako by chcel...proste možno toho všetkého má už momentálne pokrk....
Ty musís vedieť aký bol keď ste spolu chodili...alebo či je takýto od začiatku vášho vzťahu...ak hej tak zmenu nečakaj...sme aký sme...iný nebudeme...všetci do jedného....zmeniť trošku sa to mozno dá,ale to by si musel sám uvedomiť,že ti tým ublizuje a muselo by mu na tom zalezat..

derdia
21. júl 2019

@pininka1 aj ja si to myslím ...to bude tými nervami...nás to ešte len čaká a tiež svojpomocne😅môj mu vraví,že už teraz sa bojí čo budem dokazovať,keďže keď sa mi deň dva nevenuje uz mi hrabe mám depky a cítim sa nešťastná😂😂😂😂

maminecka123
autor
21. júl 2019

@pininka1 tak to presne viem o čom píšeš. Ja som celý navrhovala od prvej priečky až po poslednú vázu. Museli sme mať individ. projekt. Ja som 2 roky mala plnú hlavu čo a ako to celé vlastne bude. Až ma jedného pekného dňa v robote vyplo. Svalové zasklby, pocit že zomriem, podráždená nervové sústava a trvá to dodnes. Takže teraz viem že to za tie nervy vôbec nestojí. Škoda ale že to nevie pochopiť aj MM...

maminecka123
autor
21. júl 2019

@derdia uff, tak to nezávidím...no odporúčam nakúpiť veľa magnézia a B-ciek 😁 ale je to krásne keď človek vidí ako on domček rastie. Ale svojpomocne by som do toho už nikdy nešla

maminecka123
autor
21. júl 2019

@derdia super tak to sa mám načo tešiť 😄 mal také náznaky ale to sme boli viacmenej bezstarostni. Asi ma takú povahu, myslím...

simca06022011
21. júl 2019

Ono stavba domu je riadna záťaž pre vzťah, vidim to aj vo svojom okolí, pary to nie vždy prežijú. Ale nepoznám pár čo by sa nehadal pri tom. Praca, potom ďalšia na stavbe, nulový oddych, rodina, a aj širšia rodina na krku.... Je to na vás ako to ustojite. Niekto sa proste musí vyvrieskat ( a nevieme čo má za problém, co mu vadí, určite nevyriešia len tak z ničoho nič), iný povie veci v kľude. To so svokrom sa vyrieši len tak že dostaviate a prestanú chodiť každý víkend ku vám. Čo ma navrieskanie s tým že musí ist do kostola neviem... Určite nezacal do kostola chodiť teraz, len teraz ti ti vadí? My tie, rekonštrukciu máme rozrobenu. Keď hrmi, odchádzam.

hettinka
21. júl 2019

@simca06022011 asi jej vadí, aký je v kostole kresťan a doma mu nevadí, že ziape po žene a deťoch. Však čo, však sa vyspovedá...

maminecka123
autor
21. júl 2019

@simca06022011
@hettinka ono je problém ten že on od mala vyrastal s nálepkou najlepšie dieťa a najlepší chlap na svete. Jeho rodičia si myslia že je svatec tým pádom som ja ta zlá...on sa stará o deti, zarába, robí okolo domu a ja som lenivá, všetko za mňa urobí moja mama keď príde atď atď. Nikto nevie ako sa cítim ja a čo mne beží v hlave. Úzkosti a paniky sú peklo. Niekto tvrdí že horsie ako rakovina. Lenže navonok vyzerám že si to vymýšľam. Však som úplne ok...no opak je pravdou...veľakrat v práci neviem povedať ani slovo, mám zaveste...no celé zle...

lenadka
21. júl 2019

Hej, to blíženci tak majú a vlastne za to nemôžem keď vyletím??? 😁😇😁
Z vlastnej skúsenosti bude to starosťami a únavou a keď už kvapne tá pomyselná posledná tak vyletí - vypustí páru a nejde to zastaviť a už v tej sekunde to ľutuje, keby nie tak je zdutý hodiny...
Ja sa nečudujem, ty máš s toho zdravotné problémy a on to nezvláda takto. Jasné že to netreba nechať bez povšimnutia, a povedať zlatko prepáč ja viem že máš toho veľa ale takto sa somnou nebav, lebo strácaš moju lásku a úctu. A skús aj ty mať na neho reálnejšie požiadavky ak nemá dokončenú prácu určite nehodí všetko nabok a nepôjde s tebou von...

maminecka123
autor
21. júl 2019

@lenadka jasné, ja to chápem...len si myslím že to mohol povedať normálne...vlastne išlo o to, že všetci sme viacmenej chceli ísť aj môj otec, len svokor zahlasil že neide a tsk všetkých spracoval že neidu ani oni. Ak by manžel zahlasil že sa ide, tsk by si prácu zadelili tak že by sa im dalo skončiť a dokončili by to dnes...tak som myslela že sa manžel postaví na moju stranu, skončí sa skôr a pôjdeme všetci...ale nie, svokor spravil rozbroje a takto to dopadlo.

derdia
21. júl 2019

@maminecka123 cez to všetko pôsobia veľmi pozitívne čo je super😊😊😊😊hod to za hlavu a fakt to ber ako prechodné obdobie...verím,že keď budete mať kľud bude už dobre...

henikav
21. júl 2019

Riesis ozaj hluposti, netvrdim ze je normalne aby po tebe navrieskal, ale ked clovek maka v praci, potom na stavbe a ty prides s tym ze podme von sa zabavat, no mna by asi tiez vyvratilo. Teraz sme mesiac nieco prerabali a vecer sme chodili tak domov, ze som ani rozpravat nevladala, keby mi niekto povedal ze sa chce it von do noci bavit, asi mu jednu bez slova tresknem. Clovek sa uplne inac chova ked je v pohode a uplne inac s vypatim poslednych sil. Nuz tvoj manzel to riesil asi takto. Chlapi vrcia ked su unaveni, alebo hladni, chori, alebo nieco ine.... NIe je to dovod poslat ho do prdele ako ti tu radia niektore baby. Svokor asi tiez nechcel zle, chcel dokoncit pracu, ja osobne radsej tiez obetujem nejaku prazdnu zabavu ked je praca dobre rozbehnuta len preto aby sa dokoncila, ved na zabavky bude este casu dost, radsej chcem vidiet ze napredujeme. Ale rozumiem aj tvojmu pohladu, mlada generacia by sa radsej zabavala a robotu odkladala, starsia generacia zas radsej obetuje zabavu a dorobi robotu. @lenadka to velmi dobre vystihla

simca06022011
21. júl 2019

@hettinka kreatan je nejaký iný druh človeka? Je to smiešne 😂

hettinka
21. júl 2019

@simca06022011 no človek by očakával, že ak je niekto každú nedeľu napochodovany v kostole a spína tam ruky, tak sa bude po “kresťansky” správať aj doma a v beznom živote. Ale často sú práve títo najhorší...

ljzozv
21. júl 2019

@henikav ale ak som dobre čítala príspevky, tak oni boli dohodnutí, že pôjdu. Ale svokor sa rozhodol inak a všetko sa to potom zmenilo...

henikav
21. júl 2019

@ljzozv vies kolkokrat sa my dohodneme ze niekam ideme a ked sme vecer unaveni odlozime to. Beriem ohlad na pocity manzela a on na moje. Ked sa niekam vecer chystame kde sa chceme zabavit, vtedy sa nejdeme umorit cez den na stavbu. A ak sme sa aj dohodli ze ideme, ale necitim sa v pohode, alebo manzel, kludne to zrusime, berieme na seba ohlad v tomto a to sme dlhorocne manzelstvo. Toto nakricanie mi pride ze "vypustil paru" tak to robia chlapi, aj moj, potom to schyta odo mna, ze na mna sa para nevypusta a ideme dalej, nejdeme sa hned rozvadzat, ako jej tu radia ze posli ho prec. V zivote este budu ovela horsie krizy

hettinka
21. júl 2019

Myslím, že cely problém nie je v nich, ale v rodičoch a svokrovcoch. Oni nežijú ako rodina, cely týždeň v robote a cely víkend s rodičmi. Mali by sa konečne odstrihnúť. Odsťahovali sa 200km aby im rodičia rozkazovali, čo majú cez víkend robiť. To nie je normálne

mircalla
21. júl 2019

@hettinka presne, este aj ten vikend nic ine len makacka na doma a nervozita

danusa63
21. júl 2019

U mňa zaberá: "Choď za dvere a vráť sa ako chlap ktorého som si zobrala, nie ako tento idiot s ktorým sa teraz bavím" a keď uz by to veľmi prehnal:"nech sa páči tam sú dvere a nezabudni ich zavrieť z vonku" jej ale túto druhú vetu som ešte nepoužila naozaj 🙂 Nebolo treba. Tá prvá vždy zaberie. Môj manžel vždy hovorí že potrebuje od ženy poslať sem tam do prdele 😀