icon

Čo s neúctou v manželstve?

nothingness
30. júl 2019

Ahojte vsetci, co citate..
Prispevok bude trochu strucnejsi, nemam moc chut rozpisovat sa. No snad natrafim na niekoho s rovnakym problemom. Som par rokov vydata, mame 2 synov. Manzelstvo je vsak uz take vselijake. Myslim tym hlavne to, ze ucta je obcas na bode mrazu a to ma moc mrzi. Ide o bezne situacie, kedy mame napr kazdy iny nazor, alebo sme podrazdeni a zrazu mi manzel povie:' Chod do prdele.' Alebo 'Padaj si to uz vybavit, lebo musim do prace potom' atd atd..Viem, existuju horsie slova, ale mna to proste zranuje. Je vs vzdelany ale emocionalny kvocient obcas 0 bodov. Minule som mu na balkone vravela, ze sa citim sama a smutna a on len ze nie si sama..Na deti ma casto nervy, na jedle mu stale cosi vadi, raz malo slane, raz take..V kupelni rano travi skoro 40 min, mam problem sa obcas dostat..ano hygiena lepsia ako smrad, no pripada mi uz ako fiflos..Ked mu nieco poviem a on zabudne al.prepocuje, co sa stava, tak vzdy ma presviedca, ze som to nevravela..Ked vyjadrim normalne svoj nazor na nieco, co sa mi nepaci, tak stale povie, ze nekomanduj, nebuzeruj, nediriguj..Proste pozor, aby mu clovek nahodou nepovedal nieco, co sa mu prave nepaci.
Strucna som moc nebola ale vdaka za precitanie a prosim o povzbudenie..

Strana
z2
papulienka48
19. aug 2019

@tatalin Toto ťa celkom obdivujem. Tiež som veľa čítala kníh na tento spôsob, snažím sa to tiež vo vzťahu aplikovať, len neni to vždy jednoduché. Niekedy mám problém udržať si odstup. Povedať si, že to čo hovorí, hovorí o ňom nie o mne. Najmä keď mám nejaký blbý deň :-/

tatalin
23. aug 2019

@papulienka48 všetko je o trénovani sa. Mne to tiež neide vždy ale čím viac si to pripomínam tým skôr vidím ze som "len unavená/nrpostiskana/pred kramami..." jasne ze ho netreba nechať hovoriť zle na nás. Ide hlavne o spôsob. Lebo keď si to berieme osobne tak útočíme a je z toho len ďalší konflikt. Keď máme odstup iba mu poviem ze toto už ne 🙂 držím prsty, nech sa darí 🌼

Strana
z2