Čo s takým manželom?
Ahojte,ani neviem kde zacat chcem sa postazovat na mojho muza.Niekedy je uplne v pohode pomaha mi s detmi,opere,ozehli,umyje riad a pod.Ale raz za cas mu prepne-ako napriklad vcera a vykrikuje mi ze hovno robim,ze dom je jeho-pritom ho mame pol na pol,aby som sa zobrala odkial som prisla,ze som v zivote hovno dokazala a tak.Ja neviem co to ma za stavy.Vcera mu normalne sibalo,hadzal lyzicky do drezu jak sibnuty.Lenze na druhy den sa tvari akoby sa nic nestalo povie mi prepac za ten vcerajsok mrzi ma to a pod.Potom je aj mesiac dva pokoj a zase pride taky den ked mu prepne.Uz som aj rozmyslala ze od neho odidem ale nemam kde ist s detmi uz fakt neviem ako dalej:(
ale na nete som čitala že chlapi sa spravaju tkato aj preto že nechodia medzy priatelov a dusia v sebe problemy a to je to najhoršie a potom vybuchnu jak mi ženy tiež sa potr.postažovat a oni nemaju komu tak kto im je po ruke ten má smolu🙂ked chodia z prace rovno domov astale dookola to iste a nemaju čas na seba tak sa im ani nečudujem ale od tial po tial.pri hadkach by sa nemali vytahovat taketo veci.ved manželia su si seberovny
@jana699 vieš,jedna vec ked mu šibne a ina ked ti hov hentake veci u mna to začala najprv vyčitkami,nadávkami,urážkami mna a moju rodinu,ponižovanie,osočovanie,facka,...ked mu pov.že s ati nepači ako sa k tebe chova ada s nim v pohode rozpravat tak to je dobry chlap a záleži mu na tebe ale ak ta má na haku tak to nemys.vážne
@somodtoho ja som za kazdu blbost a srandu, ale poznam niekolko parov, kde chlap je vybusnejsej povahy a zrovna, ked je vo svojom..tak tam myslim ziaden žolik nepomoze...A kedze niektorí chlapi sú od prírody lakomci, tak ťažko budu z peňaženky vyťahovať peniaze pre ženu.. 😀 😀 kvoli vlastnemu zlyhaniu...Uz len ich ego to nedovoli..
@timotejka13 ahoj, ja som mala takeho otca, tak viem o com hovoris, najucinnejsie je odpustit mu, vyrevat sa z toho a zacat sa za neho modlit, aby ho Boh spravne nasmeroval. Ak ste pokrsteni, tak skus sa za neho modlit obnovu krstneho slubu. Najucinnejsi je vsak ruzenec, ja som evanjelik a naucila som sa to. Prosila som Boha o lasku a pohodu v mojom novom rodinnom zivote a on mi ju dal. http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/mystik/mys... tu je link o prislubeniach Panny Marie. Cislo 11 hovori, ze dostanete vsetko co budete prosit skrze tuto modlidbu. Ja sa modlievam rano je to cca 20 min., ale da sa ruzenec stiahnut a pocuvat cez pc, mp3 - pogoogli si. Verim, ze urcite sa vase vztahy doma zlepsia. Neverila by som, kym som to nezazila. Ja som sa naucila ruzenec k Duchu Svatemu, je univerzalny a nemas vymedzene ktory den sa ktrory ruzenec mas modlit http://www.kristus.bibletop.sk/litanie k duchu ... a tu je ako sa ho naucis modlit http://www.rkfu-sala.sk/includes/aktivity/ruza/...
Tak mozno aj iny chlapyby tak reagovali keby zehlili varili prali.... Do prace chodili....neviem si prectavit ze by to robil moj muz.ty si od coho?
@juliana77 prave tym, ze sam sa nedokaze oslobodit a sam to za seba taky chlap neurobi, ten komu na takom chlapovi zalezi vzdy moze poprosit Boha aby ho obratil opat k laske. Moze to byt o mesiac, dva...len to netreba vzdavat. Potom si taky clovek vstupi do seba a moze sa sam za seba a svoju rodinu modlit a uz im viac neublizovat.
@bibinka379 nieje pravda, moj chodi do prace a doma mi pomoze, ked vidi ze mam toho vela. Stacilo mu prezit par dni samemu s nasim dietatom a zistil, ze nie vzdy sa da vsetko stihunt aby to bolo tip top a ak to chce mat uplne naj, naj, naj, tak mi rad pomoze. Nenutim ho, niekedy poprosim ak fakt nestiham.
@juliana77 ale aj takych hriesnikov dokaze Boh obratit. Mame v dedine takeho chlapa, pil, bil manzelku a ona potom zomrela na rakovinu. Po jej smrti akoby utal, zacal chodit do kostola, prestal pit, vela bicykluje a foti - jeho foto vraj su aj niekde na vystavach. Bohu nieje nic nemozne, preto ak chceme zit stastne treba o to poprosit Boha.
@laaska dakujem TI
@bibinka379 ako od coho? to jak keby som sedela cely den na riti a nespravila nic, keby si si to precitala cele ja som pisala ze ho do toho nenutim a nie stale max.cez vikendy ked ma cas a povie mi to sam od seba a zase si myslim ze ziadnemu chlapovi paprce neodpadnu ked sam od seba umyje riad preco by mala vsetko robit len zena?
@sisaha ale zas lakomy nie je to vobec
@jana699 dakujem
@jana699 tak nastastie facku som od neho nedostala a dufam ze ani nedostanem
@jana699 :(
@timotejka13 potom pardon beriem spet. Citala som len z 😕 acitok....
@timotejka13 mozes vyskust tu modlidbu, potom nam povies co a ako u vas doma. Budem drzat palceky a nech Pan Boh pozehna tvoju rodinku, lebo pri hadkach najviac trpia deticky. Drzkaj sa a prajem stastny zivot. 😉
@timotejka13 ze si to das... vidi ze ma nad tebou moc, moze s tebou zametat ako chce, tak si to dovoluje.
Kopnut do zadku takeho zmrda... !! R_O_Z_V_O_D 🙂
@laaska
reakcia na chlapika, ktory sa zmenil po smrti zeny:
K comu to bolo dobre pre tu zenu? Prezivala pri chrapunovi, zazila vela bolesti, slz a smutku... prezila si peklo... a aj ta rakovina mohla mat urcite psychicke podnety na jej vznik.Toto by som nebrala vobec nieco ako pozitivne ale skor ako vystrahu...
@bibinka379 A ked chodia dvaja do prace, tak kto by mal varit, zehlit, prat, upratovat, umyvat riad, starat sa o zahradu a pod?
Co myslis? Chapes...aj muz musi nieco urobit, aj ked chodi do prace a dostane to ohodnotene.
My zeny na materskej dostavame ine hodnoty- stastne a zdrave deti
@timotejka13 chapem, ze nie je nic prijemne zazivat jeho stavy. ja by som sa vtedy, ked ma svoju 'naladu', proste zobrala niekam von, ci aspon do inej izby. nekomunikuj s nim vtedy, to nema zmysel. proste treba pockat kym to prehrmi. idealne by bolo, ak by si si vedela 'vypnut' usi a oci. proste to neber vazne, co robi a hovori. on to isto tak nemysli, ako to hovori.
ked to je len raz za mesiac, dva, tak si myslim, ze je to v pohode. podla toho co pises, je to dobry otec a manzel, len obcas neudrzi paru. samozrejme by bolo ine, ak by ta napadol fyzicky. ale myslim, ze toto nie je ten pripad.
moj nazor je, ze sa tvoj muz nema kde odreagovat, vybit to co v nom vrie. to mozu byt rozne problemy, stres, ci tlaky, ktore su na neho vyvijane. neber to v zlom. chapem, ze mas na neho zlost, ale skus to pochopit. odist od takeho cloveka kvoli jeho zriedkavym vybuchom, mi nepride rozumne. skor sa treba naucit, ako tie situacie zvladat a minimalizovat. necakaj, ze sa to uz nestane, ale pripravte sa na tu moznost obaja.
nechcem, aby to znelo neprijemne, ale si si ista, ze si vazis, co doma mas? mozno on to tiez tak pocituje a preto to nezvlada. mozno aj mysli viac na teba ako na seba a potom ho to hneva. hlavne, ked ma pocit, ze si to neuvedomujes.
a naozaj ho, pre dobro celej rodiny, posli niekam, nech sa vyvetra, vyventiluje. robi nejaku fyzicku aktivitu, sportuje? ak nie, nech si nieco najde, kde sa vyventiluje. dokop ho do toho.
poviem ti uprimne, menila by som teda mojho muza za tvojho 😀 a takych je nas tu viac. tak si len skus uvedomit, ze na tom nie si tak zle. moj mal namiesto tychto vybuchov iny ventil. to by si urcite nechcela, aby to tvoj muz riesil ako moj. 😒
@timotejka13 ked ste obaja v pohode, tak sa s nim porozpravaj, preco tak reaguje, co ho hneva. v tom zmysle, ze mas zaujem vediet, ci to nie je tvoj styl komunikacie (vycitky), alebo stres z prace, alebo nesplnene ocakavania, cokolvek. mozno na zaciatku nebude vediet presne rozanalyzovat ake emocie vyvolavaju vybuchy, ale ked uvidi uprimny zaujem casom sa nauci vyjadrit veci. a to ti pomoze sa do buducna zariadit. ked moj muz pride rozladeny domov, tak uz presne poznam veci, ktore ho rozrusia, a potom len zistim, ktora to je a podla toho reagujem, niekedy je to len nechat ho na pokoji, pri inych potrebuje objatia a prejavy zaujmu, inokedy vypocut.a samozrejme aj opacne, tiez nemam vzdy svoj den. a ked funguje takato vzajomna empatia, vztah vyzrieva, vyzrievaju samotni partneri, deti vidia vzorce spravania sa (sposoby riesenia problemov) aj v inych ako idealnych situaciach a vztah posuva sa dalej.
@timotejka13 myslim, ze kocky maju pravdu, on si na tebe len kompenzuje svije nejake problemy o ktorych nevies. Ale zas ty nie si splachovacia a toto si partner dovolit nemoze...Asi by som mala problem mu v klude rozpravat, ze bol na teba hnusny a dotklo sa ta to...Ale urcite by som mu dala pociti, ako to naozaj bude v tej domacnosti vyzerat, ked budes hovno robit! 😀
@mima4 ale to neni take jednoduche a kam pojdem s detmi pod most?
@mima4 rozvod - ake jednoduche, napriek tomu aby sa problemy riesili a dokazali si odpustit a snazit sa o zmenu. Problem dnesnej doby je odpustanie, preto je tolko chorob. A ako spoznas prave odpustenie? Ze clovek ktory ti ublizil a ty si mu odpustila moze urobit cokolvek a v tebe sa to ani nezachveje. Velmi dobre to popisuju knihy Dr. Josepha Murphy http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&u... ti ktori v zivote odpustili zili stastne a ti ktori neodpustili sa trapili chorobami.
Este k tomu chlapovi - mozno mu jeho zena v hodine smrti odpustila, oslobodila seba a nakoniec aj jeho a on dostal milost ocistit sa este na zemi, aby mohol ist do neba. Ale to je uz duchovna oblast, ktoru by som tu nechcela rozoberat, tato tema je o niecom inom.
@mima4 hmm, ze rozvod....no pekne.....Viete preco je dnes tolko rozvodov ako kedysi nebolo? "Kedysi, ked sa ludom nieco pokazilo, dali to opravit, aby to opat fungovalo. Dnes, ked sa nieco pokazi, tak to rovno zahodia." a bohuzial, presne toto sa odraza do vztahov..... 😒 pohodlnejsie a jednoduchsie riesenie...ach jaaaj 😖

@jana699 inač taketo vyčitky velmi dobre poznam moj to vitahuje pri kažkom konflikte.a zatahuje do toho aj moju rodinu kt.mu nikdy nič nespravila .neviem je to takto tažko pov.niek.chlap povie aj prepáč ale su to len slova niekto to mys.vážne.držím palce.ty musiš vediet či si snim štastna aleboo nie ako sa pri nom citiš či ti život pri nom niečo prináša,nemáš depresie