icon

Čo sa deje? Neviem príčinu

janepnd
27. júl 2017

Zdravím žienky. Potrebujem radu. Som zasnúbená s priateľom, čiže pripadá svadba a rodina. ALE !!! On sa úplne zmenil. Nepochádzame z jedného mesta, čiže sme nikdy nemali problém s diaľkou. Momentálne je však priateľ 80 km odo mňa - pracovne, čiže vídame sa len cez víkendy. Posledné týždne nášho vzťahu sú hororové. Neviem čo sa deje. Víkend, čo sme spolu je všetko úplne v poriadku, na začiatku týždňa všetko ok a zrazu príde deň, kedy sa už proste neozve. Bez príčiny. Keď to má príčinu, tak úplne smiešnu, urazí sa a nahnevá v podstate za nič. Navyše si myslí, že ho podvádzam. Nuž, ale to pravda nie je - som pracovne vyťažená a aj keby som nebola, neurobila by som to. Strašne ma to psychicky ničí. Ak mu volám, nedvihne. Ak mu píšem, nereaguje. Pocit je to hrozný, neviem čo sa stalo, či sa jemu niečo nestalo, či je v poriadku, neviem, čo robí a v jednoduchosti povedané ja neviem o ňom nič. Trvá to tentokrát už 3 dni. Žiadna reakcia. Žiadne odpovede. Pri poslednom telefonáte sme sa lúčili s tým, že mi povedal, že sa už teší na víkend, že ma miluje a mu chýbam - ako v normálnom vzťahu. Od vtedy ma ignoruje a ja jednoducho neviem, čo sa stalo a aká je príčina. Akoby mu na mne prestalo záležať. Časom sa ozve sám. Teraz to už trvá dlhšie. Neviem rozmýšľať, mám strach, cítim sa hrozne. Som na dne. Žienky, píšem lebo by som rada vedela na toto všetko váš názor. Sama si pomôcť neviem. Pozeranie na telefón, či sa tam nezjaví odozva ma fakt zabíja. Ozývať sa mu dookola do nekonečna nechcem. Nejaká rada, názor? Máte s niečím takýmto skúsenosť? Ďakujem.

janepnd
autor
27. júl 2017

@0silvia0 ahoj, uz sa ozval

0silvia0
27. júl 2017

@janepnd no a ako vysvetlil svoje odmlčanie sa? prečo sa neozval, nenapísal?😠

janepnd
autor
27. júl 2017

@0silvia0 este mi to tak celkom nevysvetlil, zajtra budem mudrejsia, neviem zatial dovod preco sa neozval

triciachloebrody
28. júl 2017

Autorka - ake vysvetlenie bude pre teba prijatelne....spravne.......dostatocne ?

orchidea123
28. júl 2017

Ja si myslim ze sa nieco stalo ma inu zenu alebobta podviedol a nevie to spracovat a preto sa k tebe tak sprava poznam to v nasom pripade to bola ina zena choval sa drzo inac prestal si ma vsimat stale mal vyhovorky v noci na nette .Nikdy som mu nechodila do mobilu ale ked som si uz bola viacmenej ista ze ma povadza nazrela som zabudol sa vypnut ...a cuduj sa svete Chcem s tebou.lezkat este v postielke ....pisala mu dotycna letel za 20 minut z bytu a predstav si kde siel Zanou a byva tam dodnes a doma nechal 4 rocnu dcerku ....

janepnd
autor
28. júl 2017

@orchidea123 ahoj ako som uz pisala ina zena v tom nie je, ma to iny dovod a dozviem sa ho v podstate dnes

alaguema
28. júl 2017

@janepnd dozvieš sa ho dnes? To ti povedal on? Pozri, keď zahmlieva a nevie ti úplne konkrétne vysvetliť, čo spôsobilo takú radikálnu zmenu v jeho správaní, je vysoko pravdepodobné, že inú má, minimálne v hlave. Nemusí ísť hneď o neveru, ale do niekoho sa mohol hlboko zapozerať a pokiaľ sa tam stretávajú napr. v rámci práce, tak má chalan v sebe chaos a preto sa neozýva. Daj dole ružové okuliare, neospravedlňuj ho, že má "svoje dni" ako každý chlap. Nie je to tak. Môj muž je pracovne mimo domov veľmi často, ale toto nikdy nerobil. Ani keď sme neboli manželia a nemali ešte deti. Čo by som v tom čase ešte brala tak, že si to môže dovoliť, nemali sme voči sebe žiadne záväzky, ale to, že si to ten tvoj dovolí a nikdy predtým to nerobil, je určitý signál. Tak ho neignoruj a hlavne sa nechci rýchlo vydávať. Podľa mňa keby si ho teraz postavila pred nejaké hlúpe ultimátum v zmysle svadba zajtra, alebo nikdy, tak by sa začal náramne vykrúcať.

alaguema
28. júl 2017

@triciachloebrody niečo mi hovorí, že akékoľvek. Toto je štádium, keď žena nechce vidieť pravdu a vďačne uverí výhovorkám a blbostiam, ktoré jej on nakecá. Takto sa to obvykle tiahne ako sopeľ až do štádia, keď nastane v jeho správaní ďalšia výraznejšia zmena, ktorú nebude možné slepo ignorovať.

lienka737
28. júl 2017

@alaguema presne si to vystihla. My, čo už sme životom skúsené, vieme, čo takéto správanie u chlapa znamená 😀
Samozrejme nikomu neprajem nič zlé, ale ked zažiješ niečo, čo sa tomuto navlas podobá a bola v tom iná žena, tak čo iné jej mám napísať?

mandala77
28. júl 2017

@janepnd chlapec Ťa teda dobre naťahuje. Akoby to nevedel povedať do telefónu. Neviem, opil som sa, alebo čo. Veď okolo toho nemusia byť žiadne litánie.
Ale ak Ti to robí opakovane, Ty musíš vedieť, či Ti za to stojí s ním byť, napriek stresom, ktoré prežívaš. Ale z toho čo píšeš, mne prídeš skôr ako ten typ (alebo aj vekom to je), čo sa bude trápiť, ako mu povedať, že to viac tolerovať nebudeš. Veď urob scénu, ako sa chlapec k tomu postaví. Ak zuteká, buď rada.

bosoriak
28. júl 2017

@janepnd ja neviem, vo vztahu maju byt jasne priority. Moj manzel je teda celkom dost pracovne vytazeny, ale ze by mi neodpisal na spravu, to sa snad este nestalo. Vies preco? Lebo si ma vazi a nesprava sa ku mne ako k handre.

Ja som toto robila mojmu byvalemu, bol v tom iny chlap. Neverna fyzicky som nebola, ale psychicky ano. Navyse som vedela, ze moj ex bol taky tutmak dobrak, ze mi prejde vsetko. Proste som si ho nevazila a preto som to neskor ukoncila. Bez ucty to nema zmysel, to by si si mala uvedomit.

A ak mlady pan robi taketo teatro, tak si bud ista, ze za tym je nieco, co sa ti nebude pacit. Radim ti skonci to skor, nez si uplne znicis sebauctu.

janepnd
autor
28. júl 2017

Dievčata 🙂 rozhovor medzi nim a mnou prebehol. Este raz. Poznam si chlapa a keby v tom je ina zena tak mi to s prepacenim na plnu hubu povie a rozide sa. Uz sa to raz stalo a ziadna ina v tom nebola - boli v tom akurat jeho podareni kamarati 😉 Do tohto utorka sa spraval normalne a super ako cely nas vztah. Zacalo to v utorok vecer. Stredu sa neozval cely den - pricinu viem a nie ze mi to povedal len on sam 🙂 vcera sa uz zacal ozyvat. Ja som mala stale pristup k jeho telefonu - sam mi ho dal a bola som zvedava a raz som nakukla a myslela som si ze tam bohvieco najdem aaaa nasla som tam velke nic. Socialne siete nepouziva, ziaden Facebook ani ine. Len teraz to je tak ze nie sme spolu stale. Pred tym sme boli spolu den co den a vsetko v poriadku. Vlastne do utorka. Cize podla vas si v utorok vecer nasiel inu a podviedol ma s nou? Ma to iny dovod a budem sa snazit to dnes s nim vykonzultovat.

miadi
28. júl 2017

Preco si sa 3dni neozval ? Nedostal si moje SMS ? Bolo ich 30 a 100x som ti vollala... on " zajtra ti to vysvetlim Teraz nie je to na dlho. " ona " aha ok" by ma nasral 😡Ak nebol v kome tak preco ignoroval nechal ta trapit sa ?toto milujuci muž neurobi aj keby ste boli pohnevani tak dokaze ignorovat maximalne par hodin ..mozno nema inu ale na tebe mu až tsk nezależi ... jedno je čo hovori ked ste spolu jeho činy su podstatnejsie ako slova

lienka737
28. júl 2017

@janepnd v uvodnom príspevku to znelo inak ako to teraz vysvetľuješ 😉
"Navyše si myslí, že ho podvádzam..."
"Ak mu volám, nedvihne. Ak mu píšem, nereaguje. .."
"Trvá to TENTOKRÁT už 3 dni. Žiadna reakcia. Žiadne odpovede."

lahela
28. júl 2017
sticker
lahela
28. júl 2017

toto som presne vedela 😀
radím Ti dať si zmazať túto trápnu diskusiou o probléme, ktorý vlastne ani nebol a ako ti už niekto radil aj profilovku

alaguema
28. júl 2017

@lienka737 zažila som niečo podobné s bývalým frajerom. Takmer identické správanie. Ale zas netrúfla by som si napísať, že tento chlap určite má inú, aj keď indície tam sú. Ale možno má nejaký zdravotný problém, možno iný, o ktorom s ňou nevie komunikovať, čo tiež nie je bohviečo, ak sú tabu témy vo vzťahu.
No a ona už založila ružové okuliare...už je to zrazu v poriadku a to len jeho kamaráti...To je klasika.

osky
28. júl 2017

@janepnd
Ozval sa ti a posobis velmi stastne.
A vobec neriesis co sa stalo.
Obdivujem tvoju trpezlivost.
Pises-poznam si chlapa....
Minule v tom boli kamarati-to mas overene alebo to povedal on?
A teraz mas overene ze nebol s inou ci ti to on povedal...
Zalubena zena veci zlahcuje.
Ale velmi drzim palce aby to naozaj bolo tak ako si myslis.
A dufam ze nam to tu aj vysvetlis-kedze aj my sme s tebou zdielali tvoje napätie.
Tak cakame na hapy end!

lienka737
28. júl 2017

@alaguema ak sa chlap pri akomkolvek probléme odmlčí a nedvíha telefony a neodpisuje na SMS-ky ked ONA jemu zúfalo volá a píše, tak takého chlapa by som nechcela. To sú otrasné typy chlapov, čo toto robia. Čo bude robiť potom, ked prídu rodinné problémy?
Ved napíšem jej aspon: Miláčik, som OK alebo Zavolám Ti zajtra.... (nemusí sa s nou vykecávať 30 minút).

mandala77
28. júl 2017

@janepnd čiže ako je v novej práci a nie je s Tebou denno denne sa toto stalo druhý krát?
@lienka737 ona tam už písala, že on sa jej pýtal, či ju podvádza, lebo ona sa s ním chcela rozísť keď sa jej takto neozýval. Čiže jeho otázka súvisela s jej rozchádzaním, čo on nechápal.

Mne to príde celé pubertálne toto. Nemôžem si pomôcť. A to nechcem nikoho uraziť.

lienka737
28. júl 2017

@osky jedného takého poznám čo podvádza frajerku a nakecá jej do telefónu také scenáre, že Shakespeare by sa nemusel hanbiť. Ona to nevidí už niekoľko rokov.

lienka737
28. júl 2017

@mandala77 kde to spomína, že sa jej pýtal o tom podvádzaní kvoli rozchodu z jej strany? To som nejak prehliadla.

janepnd
autor
28. júl 2017

Takto riesit to pre mna nie je lahke a ked si myslite ze je vsetko v poriadku tak prosim pretoze v mojej hlave je asi tolko ze bud dostanem rozumny dovod alebo vztah ukoncujem. Dakujem za rady.

mandala77
28. júl 2017

@lienka737 na prvej strane, jej komentár 9. 32
"Snažila som sa to zistiť, nakoľko sa to nestalo prvýkrát, ale je to už nejaký ten týždeň. S priateľom som aj otvorene a priamo rozprávala o tom - som jedna z tých, ktorá plne chápe toho druhého nech sa už deje čokoľvek. Ako som už spomínala - ak som spomenula rozchod, jeho reakcia - škaredý pohľad, na čo do kelu myslím ? čo ma to napadá ? či mám iného priateľa, že to chcem ukončiť. Keď som sa spýtala na inú ženu - oheň na streche opäť - ukázal mi správy, telefón (hoci som nežiadala). V utorok mi hovoril, aký on má krásny vzťah, že chce tých rokov ešte 10x toľko ako sme teraz atď .. atď .. neviem .. fakt neviem .."

Podľa mňa ona príliš tlačí na pílu. On ju z toho čo písala, nepodozrieva len tak sám od seba, ale ako dôsledok toho, že ona príde s rozchodom.

lienka737
28. júl 2017

@mandala77 podla poslednej reakcie mi už nepríde tak zaslepená, tak snad to dopadne PRE NU dobre, nech už to je akokolvek a nech je šťastná. Vzťahy su komplikované a nie je ľahké nájsť dobrého chlapa, hlavne ak baba má okolo 30tky.

mimiqa
28. júl 2017

@janepnd verim moja...pockaj nanho..chodte sa prejst a uprimne porozpravat....drzim palec...ja som si tolko noci preplakala..urob co chce tvoje srdce ne rozum😘

nika898
28. júl 2017

@janepnd konecne citim z tvojej reakcie radikalnu odpoved. Nechapem preco ti tu pomaly kazda vravi ze ma inu. Chlap nepodvadza len tak zo srandy ano po inych sa pozera. Ako hovori moj muz slubil som ti vernost nie slepotu. Drzim palce aby ste si to vydiskutovali. Daj potom vediet ako to dopadlo 😉

juliet86
28. júl 2017

No som zvedava...

amyqce
28. júl 2017

@lienka737 moja babka hovorievala o narokoch na muzov:
ked hlada zena v 20tich: Aky je
ked hlada v 30tich: Kto je
ked hlada v 40tich: Kde je
🙂

marusia12
28. júl 2017

@janepnd Nuž, asi by si mala prehodnotiť, či s takýmto človekom má cenu prežiť život 😀 Ja by som ho pustila k vode...