icon

Čo sa deje? Neviem príčinu

janepnd
27. júl 2017

Zdravím žienky. Potrebujem radu. Som zasnúbená s priateľom, čiže pripadá svadba a rodina. ALE !!! On sa úplne zmenil. Nepochádzame z jedného mesta, čiže sme nikdy nemali problém s diaľkou. Momentálne je však priateľ 80 km odo mňa - pracovne, čiže vídame sa len cez víkendy. Posledné týždne nášho vzťahu sú hororové. Neviem čo sa deje. Víkend, čo sme spolu je všetko úplne v poriadku, na začiatku týždňa všetko ok a zrazu príde deň, kedy sa už proste neozve. Bez príčiny. Keď to má príčinu, tak úplne smiešnu, urazí sa a nahnevá v podstate za nič. Navyše si myslí, že ho podvádzam. Nuž, ale to pravda nie je - som pracovne vyťažená a aj keby som nebola, neurobila by som to. Strašne ma to psychicky ničí. Ak mu volám, nedvihne. Ak mu píšem, nereaguje. Pocit je to hrozný, neviem čo sa stalo, či sa jemu niečo nestalo, či je v poriadku, neviem, čo robí a v jednoduchosti povedané ja neviem o ňom nič. Trvá to tentokrát už 3 dni. Žiadna reakcia. Žiadne odpovede. Pri poslednom telefonáte sme sa lúčili s tým, že mi povedal, že sa už teší na víkend, že ma miluje a mu chýbam - ako v normálnom vzťahu. Od vtedy ma ignoruje a ja jednoducho neviem, čo sa stalo a aká je príčina. Akoby mu na mne prestalo záležať. Časom sa ozve sám. Teraz to už trvá dlhšie. Neviem rozmýšľať, mám strach, cítim sa hrozne. Som na dne. Žienky, píšem lebo by som rada vedela na toto všetko váš názor. Sama si pomôcť neviem. Pozeranie na telefón, či sa tam nezjaví odozva ma fakt zabíja. Ozývať sa mu dookola do nekonečna nechcem. Nejaká rada, názor? Máte s niečím takýmto skúsenosť? Ďakujem.

lia23
27. júl 2017

@janepnd po skusenostiach by som urcite neliezla do zadku niekomu, kto nechce, aby si mu tam liezla....napr.jedneho casu mi moj priatel robil to, ze mi nedvihal mobil niekedy alebo zrusil a napisal sms, ze co som chcela (pritom nebol pracovne vytazeny v case, ked som mu volala)..no ale z toho ma slo vydrbat s prepacenim, tak som mu urobila presne to iste...ked mi volal, tak som mu bud nezdvihla alebo zrusila hovor a napisala sms, ze co potrebuje... a cuduj sa svete, PRESTAL S TYM!!!!...vsak mal stastie, lebo keby nie, tak je koniec....a sme spolu stastni, dokonca sa ideme aj brat. Tym som len chcela povedat, ze nechaj ho tak, ukaz mu jeho zrkadlo a on zisti, co robi zle..a ked aj nezisti, tak zistis aspon ty, co v zivote chces, resp. ze nechces zit s clovekom, ktory nema potrebu sa ti ozvat aj niekolko dni. NEchaj ho tak so samym sebou kvasit a uvidis, ako sa to vyvinie...CHlapom vo vela veciach treba ukazat zrkadlo a tym aj spravny smer (i ked s tym mozno niektore zeny suhlasit nebudu a povedia si ze poslat ho rovno do prdele) ....ale ja osobne som nazoru, ze druhu sancu treba dat, aby som si potom v buducnosti nevycitala , ze som to ukoncila bez boja, bez sance pre druhu stranu, ze som vo vztahu neurobila vsetko a aj napriek tomu to skoncilo...Dufam, ze som aspon trosku pomohla

simca06022011
27. júl 2017

... A možno má len veľa práce ;) A nebaví ho vyvolavať si stále. Neviem ako si to nadalej planujete, ci budete takto na dialku fungovat po svadbe atd, ale ja by som sa s nim o tom bavila az ked pride domov... co take musel robit ze sa neozval. To by bola jedna vec.
Ak by to TRVALO.. lebo pardon.. od utorka su to 3 dni, cize dokopy nic 1) Neozvyvam sa ja 2) urobim prepadovku jedneho krasneho vecera, ked sa nevola/neodpisuje.. 80km to je skok sem skok tam :D 3) Ak by to eeeste dlhsie trvalo, uvazujem o prioritach.. ci vydrzim bez spraviciek o dobrom ranku a verim parnerovi, ma pracu a cukrikovat sa mozeme cez vikend, alebo bez toho neviem zit a najdem si niekoho ineho. Spravicky a telefoniky, totiz odidu z kazeho vztahu postupne ako pridu ine starosti 🙂)

14hviezdicka12
27. júl 2017

@janepnd no ja ti poviem takto.. v prvom rade by som mu po troch rokoch nevyvolavala nevypisovala ved nech sa ozve sam .. pevne verim ze ti chyba aj jedno z druhym ..
V druhom rade mi to pride tak ako keby sa chcel s tebou rozist ale nevie ako na to lebo ti nechce ublizit a ma inu
V tretom rade by si si to mala s nim vydiskutovat najblizsi vikend ked spolu budete, aby si vedela ako na tom si lebo budes sa zbytocne utápať v myslienkach a budes sa trapit ... preco ma dovod ti vraviet ze niekoho mas ? Myslim si ze len tak nikto by si si to nevymyslel musel by mat na to dovod .. alebo ti to hovori preto lebo on sam niekoho druheho ma ..

Ja mam tiez priatela a ked je praci ho neotravujem ked chce ozve sa sam .. a vzdy to tak bolo a vzdy sa ozval mna by stvalo keby mi kazdu chvilku ktosi vyvolaval .. a su dni ked sa ani den neozve alebo nenapise lebo viem ze je v praci a nevadi mi to lebo mu verim ..

Bud otvorena a spytaj sa ho .. nemas sa coho brat .. drzim palce a vela stasticka 😊😉

missguerlain
27. júl 2017

Joooooj ale sa tu zas naslo zien, co prelestili vestecke gule dnes👏

sticker
nika898
27. júl 2017

@janepnd necitala som vsetko. Je tu toho dost. Neviem ci o tom vies ale aj chlapi maju svoje dni u niektorych to trva 1-2dni u niektorych tyzden a niektory chodia podrazdeny aj mesiac. Proste je to tak. Jednu vec ma naucil moj muz kedze sme sq tiez vela razi otvorene rozpravali o nasom vztahu a tiez som prezivala to co ty a tiez som z toho bola zufala vtedy mi povedal ze keby mal inu tak sa so mnou rozide a aj keby sa chcel rozist tak to spravi. Proste potreboval vtedy svoj cas. Aj teraz niekedy sa to stane ked je na sluzobnej ceste ze sa mi neozve a ja mrem od strachu a pozeram vsetky mozne spravy ci nahodou nebol daky teroristicky utok a kazdu chvilu kontrolujem telefon. Ked pride domov tak mu to povedz ale nie stylom ze sa o neho bojis. Ten moj to neznasal vzdy sa na mna pozrel ako na hysterku ze coho sa bojim ze co sa uz len jemu moze stat. Drzim palce a hlavne hore a nehadz flintu do zita ako sa hovori, kym ste spolu a je vsetko ok tak by som to mozno neriesila a nasla si hobby aby ta to nezozralo za ziva 😉

felycity
27. júl 2017

@lia23 👏

lienka737
27. júl 2017

súhlasím s babami - má inú alebo to chce skončiť a bojí sa Ti to povedať. Tak čaká, kým Ťa to omrzí.
Toto milujúci muž robiť nebude.
Stane sa že má zly deň, ale nie pravidelne a dlhodobo.
Je mi to ľúto ☹

simca06022011
27. júl 2017

@lienka737 jasne.. 2 dni nevola, to je isto milenka :DDD

brankova
27. júl 2017

Ahoj. Osobne poznam troch chlapov, ktori boli schopni nedat o sebe vediet tyzden svojej priatelke. Mali ich radi, ale boli si tak nimi isti, ze sa prestali snazit, ze sak vedia zeny, ze sa stretnu cez vikend... Nemali bokovky...Boli to dlhorocne vztahy. Ani po dohovoroch nepomohlo. Ked tak iba na chvilku. Kocky sa s nimi rozisli. Ja si to neviem predstavit, zeby sa moj muz neohlasil... Akoze on nechce vediet ako sa mas?!

daninka2
27. júl 2017

Moj chlap keby sa 3 dni neozval uz ma veci pred dverami 😂 uz by som len pockala kym sa vrati aby som mu hodila prsten do xichtu a nech si ide kade lahsie. A v dlhotrvajucom vztahu duplom, nieje normalne aby sa milujuci clovek neozval 2-3 dni. Nehovorim ze vypisujem kazdych 5 minut ale partneri by mali aspon priblizne vediet kde je ten druhy.

daninka2
27. júl 2017

@janepnd si pomysli vvsak ma pprsten uz je moja a hotovo. No hov.o hov.o zlata rybka akvarium nebude 😀 podla mna ponatahuj ho trosku uvidis aky mopslik bude ked si uvedomi ze prsten neznamena az za hrob bez snazenia..

jana_eyre
27. júl 2017

Mojmu muzovi sa zo zaciatku nasho vztahu obcas stalo ze sa neozval a ja som z toho doslova salela (mam ocd a jednoducho musim vediet ci je druhy v poriadku) niekolko krat som mu vysvetlila PRECO je normalne a ziaduce aby sa mi aspon raz dna ozval..

Dohodli sme sa, aby sa mi ozval ked pojde do a z prace.. Dodrzuje to do dnes, ja som vdaka tomu kludna a on vlastne tiez, lebo ja nie som nervozna.. Ak nemoze ma dvihnut tak ma musi zrusit a ja viem, ze mi zavola ked bude moct..

Ak si mu polopatisticky vysvetlila preco chces aby sa ti ozval a on tvrdohlavo ajbtak robi posvojom, neviem aky to ma zmysel.. Takeho urazliveho chlapa by som asi nechcela..

nyusika
27. júl 2017

ja si myslim, ze so svadbou si je ista len @janepnd
hovorili ste uz o svadbe konkretne ?
alebo je to len tvoja dedukcia - sme zasnubeni sa rovna urcite bude svadba ?

pokial len spolu bezne chodite, nie je nic mimoriadne, ked sa jeden z partnerov den-dva neozve...
ale v pripade snubencov, ktori realne planuju svadbu a spolocny zivot, sa mi to normalne nezda.
najmenej nejaka sprava vecer - co robis, ako sa mas a tak

janickacrazy
27. júl 2017

@janepnd Skús mu napísať, že odchádzaš na 3 mesiace k rodičom, aby si si ujasnila, či tá svadba vobec má zmysel, to by ho mohlo vytrhnúť z tej letargie. 😉

katkati
27. júl 2017

@janepnd Ešte sa neozval? ☹

pebu
Autor odpoveď zmazal
pillipilli
27. júl 2017

Moja skusenost tak isto to robil aj mne ,z nicoho nic sa neozyval. A vies co som sa naucila? No ked panko nevola,nebudem ani ja. Niekedy to bolo aj tri tyzdne a vedy pochopil,ze ja mu nezavolam. Dokonca som mu povedala , ze si super oddychnem , aspon ma nikto zbytocne nesere!!! Cuduj sa svete a prestal to robit, dokonca by aj pristal kebyze mu vyvolavam ALE nie!!! On ma to naucil.
Ja si myslim ,ze ani nemusi mat druhu,len je to proste chlap co potrebuje manipulovat s tebou a tymto to docieluje. Urcite by som prehodnotila tu svadbu ak v tom mieni pokracovat. Nemate deti,takze este si celkom v pohode. Ja by som proste spravila to iste jemu ,ze mu nebudem dvihat a hotovo. Ak sa chlapec neumudry,tak tadial by cesta neviedla. Ved ty sama vidis aky je to zivot?? A to este nemate deti a NAOZAJSTNE problemy. Skus sa s nim porozpravat a potom napis ako to dopadlo.

smejko18
27. júl 2017

@janepnd ťažko je sa k tomu vyjadriť,keďže je to krátkodobé...jedna strana je,že ma nejaký problém,ale chlapske dni.oni si tým ospravedlnuju veľa vecí.ale rada. Nevolaj,nepis a teraz ignoruj ty.uvidíš ako sa hneď ozve a zavolá ti akoby nic.mala som bývalého skoro 4roky.niekedy si neozval týždeň(z ničoho nič.vážne)volala ,pisala som ako trubka.a keď som sa na to vykaslala

alerka
27. júl 2017

@janepnd poznas jeho rodicov?? Len pre istotu. Ci si fakt zasnubena...

smejko18
27. júl 2017

@smejko18 vykašľala,hneď sa ozval akoby nic.ze on sa nechce rozísť,atď... časom som zistila ze ma inu.teda inu a aj mna.... dokonca sa so mnou stretával a t rušil ze nie.a keď som to definitívne ukončila,stretli sme sa o 3dní na svadbe a on bol s inou... dúfam ze to nieje tvoj pripad,ale porozmyslaj si.teraz mám manžela ktorý keď sa neozva,je až vtedy keď sa pohadame alebo ma zlý deň.ale na sms aj keď nahnevane odpovie.radšej so svadbou počkaj aby si sa netrapila..

mimiqa
27. júl 2017

@janepnd uff..piznam..moj drahy aj tyzden sa vypol..jednoducho ak sa urazil nahneval sa neozval....neriesila som to...no vykomunikovala som si to snim..ja som za nim sla....no ked videl a citil ze ma strati tymto chovanim sa zmenil....stale je pri mne...trvalo to rok...skus pockat vklude doma nanho...vykomunikujte si to...daj najavo ze ta to trapi..urob to zopar krat...ak nepomoze mu povec ze ta strati a ak ani to...uff moja odchod od neho bo tam je ina...

janinah
27. júl 2017

80km je nič,môj manžel takto pracoval v inom meste a bol doma každý druhý deň,lebo CHCEL prísť...vyčkaj,nenatískaj sa,ži si svoj život s kamoškami,rodinou,v práci,so svojimi záľubami,ono sa to vyvinie,buď jedným alebo druhým smerom....a nebuď stíhačka,vyvolávať bezdôvodne každodenne a aj viackrát ? načo? potrebuješ ho kontrolovať? asi to tak berie,ja by som to tak brala.....

nika898
27. júl 2017

Boze chuda autorka. Kazda druha tu do nej huci ze ma inu a ze ho ma nechat. Kde to zijeme. Uz sa nedivim ze je tolko rozvodov. Vobec by som za tym nehladala nic kriticke ano je to neprijemne ked sa partner neozve ale to neznamena hnet ze sa s nou ide rozist alebo ze vytahuje z bankomatu 50€ aby si niekde uzil. Mozno ma problemy ktore chce vyriesit on sam a nechce aby sa tym ona zbytocne trapila, alebo sa mu pokazil mobil. Je tisic dovodov. A autorke este raz nestresuj a porozpravaj sa s nim cez vikend pripaadne mu vyskusaj nastavit zrkadlo 😉

bmuller
27. júl 2017

A nemoze to byt tak, ze tvoj snubenec skratka nie je "vykecavaci" typ, alebo je nejaky flegmatik, ktory nepotrebuje riesit bezne 100x obohrate veci? Mozno ma pocit, ze "sa poznate ako stare boty", a ak nemate extra vzrusujucu pracu a s kopou kazdodennych noviniek, a pod... tak nema potrebu rozoberat, ze bol dnes v obchode a kupil chlieb a mlieko, ze meskal autobus, a ci si dnes bola v obchode ty a ci tebe nemeskal autobus? 😴
Akoze slusnost kaze, ze by ti mal odpisat alebo volat, ale - aj ked to mozno znie kruto alebo ako nezaujem, no asi nie kazdy, a najma chlap, sa po rokoch vztahu potrebuje rozplyvat nad beznymi prkotinami... 😴
Alebo je teda dalsia moznost, ze riesi nejaku inu slecnu - ale to zas je nepodlozena spekulacia. Vsimaj si, aky je, ked je s tebou - ci je vas vztah a cas prijemny, ked ste spolu, ci podnikate spolocne akcie, ci robi vam nejake plany napr.na spolocnu dovolenku ci vylet... 😉
A ako radia baby - nepis vzdy, nevolaj kazdy den, "nechaj ho dychat"... uvidis, co bude nasledovat, zatial netreba panikarit. 🍀

erickatt
27. júl 2017

@janepnd zavolaj mu z iného čísla. Skús. My sme s drahym asi 7 rokov. Napíšeme si ,, som v robote, co sme mali na obed a som doma prípadne co mame kupit. 5 rokov sme bývali každý sam a denne sme si aspoň raz volali.

mihula
27. júl 2017

@janepnd kedže si nepokladá za povinnost ti poslat sms,že je živý a v poriadku,poníž sa a pošli mu poslednu"strč si svoj mobil do zadku"a viac mi nevolaj"

bashka80
27. júl 2017

Určite sa s ním porozprávaj, nástoj na tom, aby ti povedal, čo sa deje, toto je čudné. Vieš, keby bol takýto od začiatku (žiarlivosť, ignorácia), prípadne by si si to začala všímať postupne, tak by som povedala, že to má asi v povahe a buď si zvykneš alebo sa s ním rozídeš. Ale keďže sa to stalo náhle, v priebehu posledných pár týždňov, určite sa niečo muselo udiať. a hlavne keď sa máte brať, veď by ste mali spolu riešiť svadbu a tešiť sa na spoločný život a on sa zrazu totálne zmení?

janepnd
autor
27. júl 2017

Žienky ďakujem vám všetkým za názory a rady. Inú nemá 🙂 .. ale ako ste poniektoré napísali - chlapi majú svoje dni - tak toto pretrváva momentálne.

0silvia0
27. júl 2017

@janepnd stále sa neozval?

lienka737
27. júl 2017

Ono sa to nestalo prvy raz, takze asi tazko pokazeny mobil 🙂
Napisala, ze TENTORAZ to trva tri dni, co nedviha a neodpisuje. Mne to teda normalne nepride. Ved aspon napisem SMS, ved je to snubenica.