Čo si mám myslieť o správaní priateľa?
Citala som tu dnes uz podobnu diskusiu a tak som nabrala odvahu aj ja ze sa spytam..... Mam priatela sme spolu 6 rokov. Stale sa vsak hadame kvoli tomu ze on si vypisuje s kamoskami na fb stylom ahoj cica atd . to by nebol taky problem ale pise si s jednou babou. Ona je zo zapadu a my byvame na vychode. Ja ju poznam tiez minule leto totiz bola na navsteve u sestrnice tak sme sa zoznamili a vtedy zacali tie najvacsie hadky kvoli nej. Bol snou a jej sesternicou dohodnuty minule leto moj priatel ze idu vonku + ze berie on aj malu / nikdy ju vsak sam od seba vonku nebral/ ked som mu povedala ze ved idem stebou normalne nim trhlo a opovedal len ze naco ja tam pojdem ze mam zostat doma. No mne to nedalo sla som aj napriek tomu ze sa mu to velmi nepacilo. vonku to prebiehalo ok vecer sme dosli k nam vypili sme si vino . Ona odisla do vedlajsej izby so sestrenicou a ja som nahodou zapocula ked som sla cez chodbu ako jej rozprava ze skoda ze mojho chlapa nespoznala skor ze uz by snim davno bola ale ze teraz uz neurobi nic lebo on ma mna. Od vtedy zacali na fb spravy typu ahoj moja ako sa mi mas chybas mi ... aj ked nic spolu vtedy mat nemohli stale som bola snimi..... najhorsie vsak bolo ked priatel siel pracovat na zapad mal tam zakazku na 2 tyzdne . Ano priznam sa chodim mu citat spravy na fb pretoze uz raz ma podviedol / s jednou babou Ale odpustila som ju a vsak podozrenie je vzdy , uz mu neverim tak ako som mu verila preto si ho obcas preklepnem/. ked pracoval na zapade nikdy som sa mu nemohla dovlat stale s niekym volal /vraj s veducim/ nasla som potom spravy na fb on pisal jej. nech dojde za nim ze on jej autobus preplati. ked sa ona spytala ze kde by spala bez vahania odpovedal ved somnou ze ja sa to aj tak nikdy nedozviem. Neviem ci snim bola ci nie len viem ze napsal spravu ze urcite nepride tym konverzacia asi na 3 dni stichla. POtom dosiel domov ale stale si snou pise spravy typu chybas mi. alebo ona mu stale pise ze vidis keby sme sa spoznali skor mohlo by byt vsetko inac a on jej tiez napisal ze no skoda ze sme sa nestretli skor. Nahnevalo ma to pretoze podla mna zjavne k tej slecne nieco city ...obcas mam pocit ze je somnou len kvoli detom. ok vravi mi stale ze ma miluje atd ale potom nevidim dovod aby koketoval alebo si pisal take spravy plus posielal pusinky alebo pisal vyspinkaj sa mi do ruzova cica moja apod. Ked mu poviem ze co to ma znamenat ze on jej take pise chcem si snim veci vyjasnit tak sa len hadame a vzdy dostanem len odpoved " joj robis sceny akoby som ju mal po.ebat cez internet ze ona je na zapade a on tu a ze keby chcel tak ze by ma uz davno nechal...... a ze som prehnane ziarliva a namyslam si somariny.... Ja neviem naozaj co si mam mysliet ci to je preto ze uz mu nedoverujem v tejto veci potom co ma pred 4 rokmi podviedol ... nechcem sa zas sklamat... poradte co si myslite vy ...... prepacte ze som sa tak rozpisala ale uz fakt nevladzem... mam chut sa uz nato vykaslat....
@zabka88
nikde som nenapísala, že povinnosťou ženy je makať ako fredka v kuchyni aby stihla uvariť a chlap si ma medzitým zatiaľ škrabkať pivné brucho a naťahovať tú vec medzi nohami 😀 ...to samozrejme nie je môj šialok kávy... 😀 ale podľa mňa chlap má byť chlapom aj so všetkým čo k tomu patrí, robiť v prvom rade tie "chlapské veci" potrebné pre pohodový život...ako tak čítam, brala som ako samozrejmosť, že vie hoc čo opraviť....u mnohých je samozrejmosťou radšej umývať riady alebo zem.... 🙂 ale opakujem, nevidím na tom nič zlé a ak to tak obom vyhovuje, tak nie je čo riešiť...
@amanda0405 ja som tým nechcela povedať, že kosenie a natieranie plota bola moja záležitosť, len som tým chcela poukázať na to, že tej práce okolo rodinného domu zase nie je toľko, aby v domácnosti muž nemusel prstom pohnúť. V zime, ak nenapadne sneh prakticky žiadna. Ani si nemyslím, že keď žena doma vyvára a vypeká, je to zárukou šťastného manželstva. Keď zarobí toľko, že môžu ísť spolu do reštaurácie a koláčik si zaplatia u šikovnej susedky, je to to isté. Dnes nie je problémom v rodine teplá večera, torta, oprava pokazených dverí, to sa dá všetko zariadiť cez ľudí, ktorí to vedia a venujú sa tomu. Dnes je problémom v manželstve vzájomná úcta, komunikácia .Ty hádžeš všetky ženy do jedného vreca. Bez ohľadu na to, či sú zamestnané, alebo nie, či ich manžel tvrdo maká v práci, alebo sedí v kanceláriii a býva v byte, tiež všetky, ktoré sa od dieťatka ponáhľajú do práce. Ja som si MD užívala, no nemyslím si, že som lepšia matka ako tá, ktorá zverí svoje dieťa opatrovateľke a keď príde z práce, tak sa venuje len jemu. Sú totiž ženy, ktoré sa síce bijú do pŕs, ako boli s deťmi päť rokov doma, ale vysedávali pred telkou, pozerali priblbnuté seriály a okrikovali deti. Nedá sa nájsť ideálny model rodiny, ideálny model je ten, ktorý vyhovuje tej danej rodine. A to, že by na deti nejako negatívne vplývalo, že mama išla skoro do práce, alebo že je s nimi otec na MD, dokážem posúdiť myslím si ako učiteľka v škôlke veľmi dobre. Ty považuješ svoj model rodiny za ideálny, keď si tak šťastná, je to v poriadku, ja som šťastná v tom svojom. Príspevky, ktoré ťa tak pobúrili patrili žene, ktorá s modelom spolužitia v ich rodine spokojná nebola. Preto som reagovala tak, ako som reagovala. Kľudne si svoj názor, že domácnosť je záležitosť ženy nechaj, ako som už písala, ja ti ho neberiem, všimni si, koľko žien sa stotožnilo s tým tvojím a koľko s tým mojím, tak asi nebudem až takým výnimočným zjavom, ktorý tu opisuje niečo nepredstaviteľné.. A to je varenie a pečenie mojím koníčkom. Ale rada mám čas aj sama pre seba, môžem tak ako dnes relaxovať na chate v kresle a písať na MK. Pekný deň. 🙂
@amanda0405
a ako rozdelujes, ze co je chlapske a co zenske? podla akeho kluca?
A prosim logicke zdovodnenie, nie v style "aj volakedy to tak bolo...", lebo volakedy dievča vydali za pana neznameho a musela drzat hubu a krok..a tiez uz to nepraktizujeme 😉
@mamavera
opat..niet co dako dodat k tebe..suhlasim 🙂
ale taka drobnost.. velmi casto sa stretavam od zien mulic s nazorom "ta ani buchty nevie upiect a muz ju nosi na rukach"... alebo "on jej umyva okna a ako si ju vazi..".. Myslim ze chapes... Proste take cudovanie sa tomu, ze zrazu vztah dvoch ludi, kde zena vobec nemukluje v domacnosti, nema problem objednat pizzu, domacnost sa deli medzi manzelov a ten muz ju obrazne "nosi na rukach"... a ja tu drem, robim sluzku, vsetko som zanechala, nikam nechodim...a on na mna sere a pozera fudbal a vobec si to nevazi 😉
Z mojho pozorovania praveze zeny, ktore si dopraju cas a oddych pre seba, vobec nie su otrokyne domacnosti, veci si delia... a maju sa rady.. maju podstatne spokojnejsie a harmonickejsie manzelstva.
@mamavera
ja si myslím že aj preto, že máloktoré dnešné ženy doma vyvárajú a vypekajú tie šťastné manželstvá aj zakrátko končia....ako som uviedla, stalo sa mi to priamo pod nosom v rodine...áno dnes nie je v móde aj trochu sebaobetovania, trochu snahy a roboty, alebo mať radosť z toho, že uvarím alebo upečiem mojej rodine niečo chutné, radšej zaplatím za koláčik v cukrárni, čo na tom že je umelý z margarínu a aj ten pes ho zďaleka obíde...ale mám pokoj, čisté riady v poličke, nemusím sa namáhať...
hovorí sa, že náhoda je blbec, moja mama a aj moja sestra pracovali a pracujú ako učiteľky v škôlke, mama bola určité obdobie riaditeľkou, ona to tak nevníma ako sestra, ktorá mi už párkrát povedala, že vidí rozdiely u detí, ktoré boli odkázané na babky alebo opatrovateľky veľmi skoro....nemajú vytvorený citový vzťah k matke, skôr ako k matke idú k babke, pri otázke koho majú najradšej odpovedia meno toho, kto sa o ne stará...
nepovažujem svoj model rodiny za ideálny, to slovo som nikde neuvidela a nemám ho v láske....a takisto nepíšem svoje názory a postrehy preto, aby sa s ním iné ženy stotožňovali a mala som čo najviac palcov hore...
ja si zas relax predstavujem trochu inak, určite nie vypisovaním litánií na MK....radšej relaxujem v kuchyni s mojou rodinou....ale tak to som ja... 🙂
@mima4
nuž opýtaj sa svojej mamy, čo je ženská a čo mužská práca... ak to nevie tak možno nejakej inej ženy, radšej staršej ako mladšej ....lebo tie mladšie si o hladkej múke myslia že je to púder na tvár... 😀
nie všetko čo bola zaužívané niekedy v minulosti je hlúposť...netreba sa zase hrať na tie chytré a emancipované... 🙂
@amanda0405
ja sa pytam teba a nechcem odpoved, ze povie mi to niekto iny - starsia zena.
Ty sama za seba napis logicke zdovodnenie delby prac na muzske a zenske (nemyslim tym prace, kde z fyzickeho ponimania je na ne vhodnejsi muz - napr. nosenie tazkych predmetov atd) ktore sa pravidelne, niekedy az denne vykonavaju v domacnosti.
PS: vacsina tych starsich zien je uz stastne rozvedena 😉
@mima4
hm, ženy mulice...hlavne že ja som tá, čo uráža a osočuje...
neboj sa, raz sa chlap tej pizze preje a aj na nosenie na rukách ho prejde chuť keď mu škvŕka v žalúdku.... tých naoko harmonických manželstiev poznám aj ja dosť...len čo je pod pokrievkou, kde nik nevidí? tam to bublá a skôr či neskôr hrniec vykypí...
ja som sa už vyjadrila, ak obaja pracujú, prídu domov rovnako, sú zavretí v byte, nech umývajú, žehlia, perú a neviem čo ešte spoločne....sú aj takí muži, nevidím na tom nič zlé...
len nech zase nikto nerobí zo mňa otrokyňu a slúžku len preto, že ja rada varím, upratujem a môj muž medzitým robí niečo iné...tým iným nemyslím váľanie sa na gauči alebo ešte lepšie v pohostinstve... 😀
@amanda0405
keby si citala s porozumenim a snazila sa chapat vyrazu zena mulica, tak by si pochopila, ze ide o zenu, ktora pride z prace domov, vystavena, mnohe z tychto zien maju aj fyzicky narocnu pracu, aj robia na smeny... znicene klby, znicene zdravie za minimalnu mzdu...a caka ich druha sichta. Ich muz pride z prace domov, lahne pred TV, ci PC... otvori pivo...
Takto funguje VACSINA slovenskych domacnosti.
Moj manzel si vie navarit 😉 ale my radsej cas v kuchyni travime v prirode, s priatelmi, v divadle...
A odpovedz mi teda na tu otazku co som ti dala.
@mima4
tak keď na tom trváš, u mňa je ženskou prácou varenie, pečenie, vyšívanie, látanie dier, umývanie okien, umývanie podlahy....ja osobne tieto veci praktizujem rada
vysávanie, utieranie prachu, vynášanie smetí, vešanie prádla je podľa môjho pre nikoho nezaujímavého názoru už menej pre mňa zábavné, tak sa na týchto činnostiach podieľame obaja a aj náš syn...
práce okolo chalupy, stavbárske práce, natieračské práce, veškeré opravárske práce zase s obľubou realizuje môj ctený mm....
a pre toto som zrejme u väčšiny moderných žienok tohto fóra dámou na poľutovanie... 🙂
@amanda0405
ale ja nepisem, aby si mi rozpisala zenske a muzske prace, ale chcem vediet tvoj kluc, prečo napr. umyvanie okien je tvoja praca a nie manzelova - vo vseobecnosti.
chapes co ma zaujima? na zaklade coho delis co je muzske a zenske? Ale chcem tu vidiet nejake logicke vysvetlenie, nie subjektivne vnimanie, lebo napr. zehlenie je u nas muzska praca, taktiez pecenie kolacov - manzel je v tom sikovnejsi. Ja umyvam podlahy - zenska praca, ja som v tom lepsia...
@mima4
ja nemám žiadny kľúč na deľbu prác, neviem ako ti to vysvetliť....ja viem uvariť omnoho lepšie ako môj muž...zase poznám asi dvoch chlapov, obaja sú kuchári a jasné že vedia variť lepšie ako ja....varia preto, že ich to baví a je to ich povolanie....ale sú to skôr výnimky...
písala si, že nechceš zdôvodnenie typu, že kedysi to tak bolo....to že kedysi to tak bolo ešte neznamená, že je to celé zlé a že odteraz si zmyslím, že chlapi majú napíšem blbosť štopkať ponožky a ženy majú zvárať zábradlie...že týmto spôsobom zavediem niečo nové a hurá objavila som ameriku....
ak tvoj muž rád žehlí, nech sa páči,ale to neznamená že keď môj nežehlí, ja si ho neviem ani so žehličkou predstaviť 🙂 že ja som otrok v domácnosti čo drie na lenivého truľa...
@mima4 ale ty to delenie píšeš presne tak, ako ona 😀 😉
aké logické vysvetlenie chceš? a nie subjektívne? veď si chcela delenie na práce mužské a ženské PODĽA NEJ - tak to bude vždy subjektívne, či?
si nepochopila jej príspevok o 17.39? tam ti to normálne napísala 😉to, čo robí RADA, robí SAMA
to, čo ju MENEJ BAVÍ, robia SPOLOČNE
a to, čo BAVÍ JEJ MUŽA, robí on sám
🙂
apropo: neriešte už niečí život, trošku ste odbočili 😉 téma nie je deľba prác v partnerstve 😉
@mima4
nedovolím si tvrdiť ako funguje väčšina slovenských domácností....ak ženy drú za minimálnu mzdu môžu za to chlapi? ja viem že sú také domácnosti, že žena fachčí aj po príchode domov ovešaná nákupnými taškami, s rukami vyťahanými po kolená a chlap si vyvaľuje šunky....čo je pre ne riešením...odísť, rozviesť sa, pokúsiť sa preonačiť chlapa?pochybujem že tak urobia....ale pre to ich nebudem titulovať mulicami, slúžkami, handrami...
@macamac
logicke... zena koji dieta, lebo muz nie je schopny kojit dieta. Muz dviha na stavbe cement, lebo zena nie je telesne stavana na taku vahu, atd...
Proste povedat, ze zena umyva riad lebo je to zenska praca je pre mna absolutne nelogicke a povazujem to cisto iba za subketivny nazor, pretoze ani muzovi nic nebrani v umyvani riadu...
Berem, ze to dvom tak vyhovuje..ze umyva iba zena... vsak je to na dohode ludi vo vztahu, a je to tak OK, len pomenovanie nejakej prace na vsetky zeny, ze to je ich praca bez nejakeho logickeho zdovodnenia je pre mna cisto len nazor...
@mima4
" lebo napr. zehlenie je u nas muzska praca, taktiez pecenie kolacov - manzel je v tom sikovnejsi. Ja umyvam podlahy - zenska praca, ja som v tom lepsia..."
toto sú tvoje slová a ja v nich žiadnu logiku nevidím, len subjektívny názor, ktorý vyčítaš
@amanda0405
a pritom si odpovedala ako ona 😉
vyčítaš jej,že napísala "A" a ty si napísala tiež "A" 😉
@amanda0405 ale ony robia tie sluzky a mulice..a aj samy si to uvedomuju... ze nemaju cas na niečo čo by chceli robit... lebo vsetko je na ich pleciach a chlap travi cas na fudbale, v krcme...
Praveze tieto zeny tu pravidelne na konovi vytvaraju temy, ako sa mizerne citia, ako su nedocenene, ako na nich partner kasle a pritom varia, peru, stopkaju.... prestali fungovat ako kamosky, zeny...
@amanda0405 no vieš, nie je to len relax pri MK, totiž ja relaxujem aj prácou, ktorá ma baví a napĺňa a pracujem pri nej na PC, tak mi nerobí problém odskakovať od práce na MK, lebo sa zaoberám psychológiou a toto sú tiež veci týkajúce sa psychológie. A ešte som toho názoru, že nie všetci muži sú celí bez seba z domácej kuchyne, niektorí to vôbec neriešia, jedlo nie je pre nich zmyslom života. Ja to tak síce nemám, môj partner je labužník, ale poznám takých mužov.
Nie každý muž si najviac váži tú ženu, ktorá sa vie zvŕtať v kuchyni, niekto tú, ktorá vyniká v iných oblastiach. Ty nám tu neustále predostieraš to, že žena, ktorá nie je gazdinkou, nie je dobrou manželkou. No toto je už dávno prežitok, či sa ti to páči alebo nie. Svet je niekde inde.
@amanda0405 určite tu nie si objektom na poľutovanie, myslím, že ti to žiadna nenapísala, len si tvrdošijne presadzuješ svoje, aj keď s tebou málokto súhlasí. Všetky činnosti, ktoré opisuješ sa totiž dajú zaplatiť, teda neviem na čo by mal byť každý muž, ktorý vlastní rodinný dom opravárom všetkého, čo sa na dome pokazí. Keď je výborný vo svojej profesii a zarobí toľko, že si tieto práce dokáže zaplatiť, nie je pre mňa menejcenným mužom, naopak, vážim si to, že sa vo svojej profesii vypracoval. Čo sa týka jedla, aj keď je partner labužník, je radšej, keď s ním idem na výlet na bicykle a zastavíme sa niekde na obed - ináč neviem prečo by to musela byť vždy pizza, ja osobne ju nemám veľmi v obľube. A možno ťa to prekvapí, ale dokážem navariť a napiecť čokoľvek, vrátane sviečkovej s knedľou, lokší, parených buchiet, ale toto všetko ovláda aj môj dospelý syn. Napiecť tiež čokoľvek od kysnutých koláčov, cez bublaninu až po poschodovú tortu. Okrem toho posledného ovláda tiež môj dospelý syn všetko. Nie preto, lebo by musel, ale preto lebo ho to baví a od malička mal nos strčený v hrncoch. Napriek tomu si nemyslím, že je domácnosť, kde sa denne vyvára, tá najšťastnejšia. Ja sa tiež v kuchyni cítim ako ryba vo vode, ale okrem toho rada relaxujem v bazéne, na korčuliach, lyžiach, bicykli, turistike, čítaním.....nemohla by som si to pri dvoch zamestnaniach dovoliť, keby mi partner nepomohol. Tvoje argumenty vyvracia veľa žien, ktoré tu založili témy s podobným obsahom, ako mali doma vždy navarené, upratané, ožehlené, napečené a ich manželstvo šťastné nie je.
jejda baby, aká je tu diskusia 🙂 aj keď musím súhlasiť s @macamac, že sme už dosť odbočili od témy..
inak, ja osobne nedelím práce na mužské a ženské, aj v mojich príspevkoch dávam tieto prívlastky do "" , ja delím práce na "chcem" a "musím" :-P sú proste veci čo ma bavia, a aj keď sa teda považujem za tú "emancipovanú" tak kludne priznám že milujem experimentovať v kuchyni a vôbec nemám problém stráviť tam aj pol dňa ak ma to baví.. ale napríklad neznášam umývať riad a zmývať.. Môj muž napríklad so zmývaním nemá problém, tak zmýva on. On zas v živote žehličku v ruke nemal a keďže činnosti, ktoré vyžadujú jemnú motoriku mu robia vo všeobecnosti problém tak ho k tomu ani nenútim už len z dôvodu predcháchania požiarov v domácnosti 🙂 , ja vždy žehlím pri kriminálkach takže mi to zbehne neviem ako.. ale zas zapnúť pračku nie je nejaký problém a vyvesiť prádlo detto, takže toho sa chytí v pohode muž.. Takže takto nejako prirodzene u nás dochádza k deľbe práce.. netvrdím že to bolo také jasné od začiatku, tiež som zažila isté nastavovanie "hraníc" a to bohužiaľ kvôli výchove - vlastnej ako aj manželovej rodiny, kedže tam bolo samozrejmé že všetko robí žena..
@mamavera
nechcem dookola točiť o tom istom a ani nepotrebujem mať posledné slovo...nie som z tých aby som niekoho presviedčala o svojej pravde...ale je pre mňa úsmevné dávať psychoanalitické vyhlásenia tu na stránkach MK, kde niekto napíše pár riadkov...keď nepoznáme pozadie celého vzťahu, problému a všetko môže byť úplne inak ako sa zdá.. každý skúsený psychológ ti povie, že osobný kontakt a niekoľkohodinové sedenia počas týždňov a mesiacov sú najdôležitejšie pre riešenie problému, kde sa obaja spoznávajú a vysielajú signály, ktoré poukazujú na informácie ukryté za slovami... myslím si aj, že žiadny psychológ by žiadnu ženu netituloval handrou, chuderou...
či je muž labužník alebo nie nie je až také podstatné, sú tu aj deti, ktoré sa tiež radi dobre a hlavne zdravo najedia...tiež som bola v nejednej reštaurácii, aj vo vychytenej aj v normálnej no a nemôžem povedať že by sa chytali na domácu kuchyňu, to ani omylom....už vidím si myslíš, v akých dierach som bola, no môžem ťa ubezpečiť že kde všade som ja bola, mnohé žienky neboli ani prstom na mape...ale nie som ten typ, čo by sa tým verejne vystatoval aby niekto híkal a dával mi palce hore...
príspevok typu aby si ten kto má dom zaplatil niekoho na práce okolo domu je zase na smiech, nakoľko predpokladám že žiješ na slovensku, kde je síce povedané že priemerná mzda je 800 e v hrubom, ale mnohí o takom plate môžu iba snívať...
aha ja som zabudla, že ty poznáš len lekárov a riaditeľov podnikov... 🙂
tak ty sa máš, syn varí, partner umýva podlahu.... moja mama by takých chlapov nazvala podpapučiari...niet divu, že máš kopec času na realizáciu sa tu na MK a vypisovaním na pomaly každý jeden problém, čo tu ktorá nešťastnica napíše.... 🙂
@amanda0405 prepáč, ale mňa už nabaví čítať tvoje riadky, k ničomu to nevedie. Mrkni sa, koľko žien súhlasí s tvojimi názormi a koľko s mojimi, možno by bolo dobré sa nad tým aspoň zamyslieť. Nechaj si svoj názor, ja si nechám môj, čítanie toho, čo ty píšeš, je pre mňa stratou času. Inak moji chlapi sa tu dobre bavia na tom podpapučiari. Maj sa pekne.
@mamavera
ale veď jasné... 🙂 a teraz šup šup rozdávať rozumy hore dole každej čo napíše, už na to netrpezlivo čakajú.... 🙂
@amanda0405 ak ťa to zaujíma, najviac ich rozdávam cez IP, tie ženy, ktoré naozaj potrebujú pomôcť, nepotrebujú čítať komentáre v diskusiách, ktoré im v ničom nepomôžu, pekný deň 🙂
@mamavera
no moc ma to nezaujíma....a to písanie cez IP im viac pomôže?...ja mám pomoc manžela, mamy, súrodencov a kamarátky....a nie tento virtuálny svet, kde mnohé veci nemusia byť pravdivé...
Sorry dievča ale musím ti to napísať - prestaň sa ponižovať a vykašli sa na takého chlapa, podľa toho čo si napísala, takýto človek ťa bude podvádzať celý život. A kto to urobil raz, dokáže to urobiť znova. Na milion percent.
@amanda0405 ty máš okolo seba rodinu, ja tiež, ale každý také šťastie nemá. Jasné, že všetko nemusí byť pravdivé, tu sa dá napísať čokoľvek a vždy poznáš len vyjadrenie jednej strany, ale ja tie ženy niektoré už poznám aj osobne.
Ahoj...pozeram ze je to uz starsia zalezitost...teraz som sa k nej nejako dostala. Pozrela som ze mas 3babatko. Nasla si si nakoniec niekoho normalneho? A s byvalym ako, nevies ako dopadol?

@zabka88 ale od babičky sa to dá pochopiť, žila v inom svete, moja ani jedna nepracovala, starali sa len o domácnosť a deti, tak je pochopiteľné, že nepotrebovali,aby im muž požehlil. Ale moja mama pracovala, bola podnikateľkou, zamestnávala ešte ďalších ľudí, keby celá domácnosť bola na nej, tak by to jednoducho nezvládla. Tiež mali rodinný dom a veľkú záhradu, pracovali v nej obaja, otec jej pomáhal s varením, nerobilo mu problém utrieť prach, nakúpiť. On bol tiež pracovne značne vyťažený, ostávali dve možnosti - platič si pomocnicu - čo nechceli - pustiť si cudziu ženu do svojho súkromia, alebo si domáce práce podeliť.
Pozor, ale teraz budeme asi my dve vyzvané, aby sme si vytvorili súkromnú skupinu, keď si dovolíme mať rovnaký názor. Možno by bolo rozumnejšie, keby si tú skupinu vytvorilo tých pár žien, ktoré majú opačný názor ako my. 😉