icon

Čo si myslíte o rýchlom vzťahu?

30. jún 2020

Ahojte, po viacerých dlhodobých vzťahoch, keď som si povedala, že sa idem trošku sústrediť na seba, som spoznala muža. Netuším ani ako a sme spolu a všetko je veľmi pekné, prirodzené, plynulé a neskutočne ľahké, na čo nie som zvyknutá :D. Napredujeme rýchlejšie ako som bola zvyknutá. Otázka znie - dôverovať pocitom a naozaj sa tak rýchlo do všetkého pustiť (svadba, dieťa) alebo počkať, kým sa ukážu prvé zlé vlastnosti a nezhody? Kým opadne zaľúbenosť? Ste tu niektoré také, čo po pár mesiacoch vedeli, že je to ono? 🙂 Sme spolu +/- mesiac, mám 31 on 38. Ale čítavam tu rady typu na čo si si popár mesiacoch spravila dieťa a pod. Ďakujem.

sunny8
30. jún 2020

Ja som si vzala muža ktorého som skoro nepoznala 🤦 volovina

21anjelik19
30. jún 2020

Ja som to už po cca mesiaci spoznávania sa cítila že je ten pravý.... sme spolu síce "len" 3 roky ....do roka zasnuby do dalsieho roka svadba a do dalsieho babatko (ktore teraz cakame) ..... a verim ze nam to spolu vydrzi uz navzdy 🥰

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 no vzťah to nie je ešte ani teraz, koľko krát ste sa stretli? Na prechádzke? Na káve? Dva týždne je úplné nič. A naplánované to máš super, ale viac by som sa zamerala na partnera, aký má vzťah k tvojmu dieťaťu, k práci, k financovaniu domácnosti, k domácim prácam, aký má vzťah k svojím rodičom, súrodencom, priateľom, kde budete bývať, ako budete to bývanie financovať....Otca svojho dieťaťa si tiež ľúbila prvé dva týždne, nie? A píšeš, že si sním bola len pár krát vonku, ale nič nebolo, nebol to vzťah, mám to chápať tak, že teraz ste sa spolu vyspali, tak máš pocit, že to vzťah je? A on pozná tvoje plány? Pochybujem, že sa normálny 32 ročný muž, ktorý chodí 2 týždne s babou rozpráva s ňou o deťoch, najmä, ak už ona jedno má

jana_eyre_2
30. jún 2020

Nevravím že je nemožné nájsť toho pravého takto a určite je možné že budete v budúcnosti šťastní... ALE čo ak nie?

Ja som s mojím mužom začala bývať od prvého rande, ale poznala som ho už niekoľko rokov, bol a je to môj najlepší muzsky priateľ.. bývanie je však čosi iné ako mať dieťa..

Mať dieťa je obrovský záväzok.. mesiac sa nám zdá úžasný každý začiatok vzťahu a áno, moze to byť tak stále.. ale NEMUSÍ a ak príde dieťa - to sa nie len ťažko cuva, ale aj vychováva.. minimálne rok by som nechala na spoznávanie sa - začnite spolu bývať, choďte na dovolenky.. deti by som určite neplánovala v krátkom vzťahu..

simuskaaa123
30. jún 2020

@daganov to bolo iné.. On mi povedal, že ma ľúbi po 2 týždňovej známosti na internete.. Oficiálne sme spolu s týmto 2 týždne ale stretávame sa asi 2 mesiace odkedy mám malú.. Každým dňom sa mi zdá, že je odvážnejší voči malej.. Už ju aj kocikuje aj popedtuje.. Mamu nemá, súrodencov tiež a s tatkom ma problémy, ale to je medzi nimi, neviem ci sa stalo, čo ma zoznámil s rodinou tak každý nadáva naňho ale neviem prečo..

krisbar
30. jún 2020

Podla mna je to o skusenostiach. Ja aj manzel sme mali z sebou uz vztahy a ked sme sa stretli tak pre oboch to bol perfect match. Zrazu take cista harmonia, ziadne hadky, tenzie, rieseni co mame robit. Sme spolu 13 rokov. Brali sme sa sice az po 1,5 roku, ale to len preto, ze to tak vyslo na leto.

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 dúfam že píšeš, že každý nadáva na tatka a nie na tvojho partnera. Ani som nevedela, či napísať slovo partner - po dvojtýždňovom písaní na internete ti napísal, že ťa ľúbi? A na základe čoho? Písmeniek? Je fajn, že malú kočíkuje, aj popestuje, ale buď veľmi opatrná a daj všetkému čas. Si totiž príliš naivná a prelietavá, od narodenia malej sa stretávaš s ním?

terezka1947
30. jún 2020

Tak...ste uz vo veku,kedy vacsinou kazdy vie,co chce. Od partnera,zivota....
My sme chodili cca rok,ked ma manzel poziadal o ruku a o necely rok bola svadba,pretoze skor sme nenasli salu....byvali sme spolu az po svadbe. Skratka sme vedeli,ze chceme byt spolu.
Tiez sme mali po 30,ked sme sa,spoznali nahodou.

sense
30. jún 2020

Priatelova mama si xobrala jeho nevlastneho otca po.3jmesacnej znamosti ,su spolu uz 24rokov....a poznam aj.pary kt spolu chodili dlho a po par rokoch manzelstva rozvod takze vzdy je to 50/50

maminuska
30. jún 2020

@simuskaaa123 tak problém matky s dieťaťom pri hľadaní nového partnera je, že často berú čo príde, len aby mali otca pre svoje dieťa. A je jedno či je rozvedená alebo slobodná . Ja než som sa vydala druhýkrát som mala dve deti z predchádzajúceho manželstva a to bol dôvod prečo som nedovolila terajšiemu manželovi mať u mňa čo len odloženú kefku na zuby. Prišiel na víkendy , sem tam som mu dovolila prespať ale potom musel domov. Bola som ako taký sup ktorý všetko pozoruje , analyzuje, hodnotí , nemohla som si dovoliť krok vedľa práve kvôli svojim deťom .

simuskaaa123
30. jún 2020

@daganov nené.. Nadávajú na tatka, nie na frajera.. A to ex, otec malej mi po 2 týždnoch povedal, že ma ľúbi.. A stretávam sa s ním cca 2 mesiace, mala končila 7mi mesiac keď sme sa začali stretávať.. Keďže ju poznám a až tak to nevníma tak som ju brala hneď.
@maminuska hej to chápem.. Ja tiež mam problém s tým, že ho akoby hrozne porovnávam.. Ja sa snažím neporovnavat ale to nejde.. Vidím, že je úplne iný.. Nie je prvý, ja som ani nejak nehľadala partnera nejak to prišlo samo...

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 raz píšeš, že máš vzťah dva týždne, teraz že dva mesiace, pozri, mne je ti fuk, je to tvoj život, len ti radím byť veľmi opatrná, už si sa raz kvalitne kopla

ivangeline
30. jún 2020

Mno určite spoznvaj dlhšie, však robiť si spoločne plány nie je zle, no aspoň pol roka, ak nie rok, by som dala na spoznávanie a sny/plány.

simuskaaa123
30. jún 2020

@daganov no odkedy mam dieťa sa stretávame 2 mesiace, ale ako tvoríme pár 2 týždne

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 a už s ním chceš dieťa...

simuskaaa123
30. jún 2020

@daganov za 3 roky 😅😅

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 to je jedno za aký čas, to sa aj tak presne nedá naplánovať, ide o to, že za dva týždne vzťahu toho človeka nepoznáš natoľko, aby si s ním to dieťa plánovala. On tiež s tebou deti plánuje?

simuskaaa123
30. jún 2020

@daganov hej plánuje. A poznám ho 5 rokov osobne. Inak býva už 18 rokov o ulicu ďalej

janeninka
30. jún 2020

Zažila som niečo podobne.. Ale nedokázala by som tak skoro riešiť dieťa a tak.. mne sa pacilo si uživat vzťah, jeden druhého, cestovanie, výlety, planovanie buducnosti..proste jedna vec je cítiť že je to on a že to chceš a bude to ale druha vec je si po mesiaci spraviť dieťa

daganov
30. jún 2020

@simuskaaa123 aj tak veľmi veľmi zvažuj, koho si do svojho života pustíš a neuponáhľaj spoločné bývanie a už vôbec nie spoločné dieťa. Veľa šťastia.

codal
30. jún 2020

Se svým manželem jsme se poznali přes seznamku. Randili jsme ani ne 14 dní a já odjela na tři týdny do Anglie. Vrátila jsem se a stal v jednu v noci před domem s kyticí a už neodešel. Vlastně jsme spolu začali hned bydlet u mě. Po třech měsících dokončil rekonstrukci svého domečku a zeptal se mě, jestli bych nešla s ním. Šla jsem. Po další třech jsme se shodli, že bychom chtěli brzo rodinu, mysleli jsme si, že to bude nějakou dobu trvat, přeci jen mi bylo už přes 30 a 12 let jsem brala antikoncepci. Další měsíc jsem byla už těhotná. Když bylo dceří rok a půl, tak jsme se vzali a já už v té době čekala druhou dceru. Jsme spolu pět let a je nám skvěle. V předchozím manželství jsem byla deset let a neposunuli jsme se skoro nikam. Někdy to člověk prostě ví a není potřeba čekat roky. Manžel je skvělý, zodpovědný a milující chlap a ten nejlepší otec na světě.

janickacrazy
30. jún 2020

tak vieš, každý sme iný, moj manžel ma požiadal o ruku 4 dni po našom zoznámení a hned sme začali plánovať zásnuby, svadbu a deti, samozrejme okolie bolo v šoku, všetci mi dohovárali, že ho nepoznám a bla bla, no nám to bolo jedno, proste sme cítili, že k sebe patríme, do pol roka boli aj zásnuby, aj svadba, do roka dieťa a sme spolu 11 rokov šťastní a spokojní

mischelin89
30. jún 2020

Ak to tak citis, tak do toho chod. Ale uprimne, ak sa tu potrebujes radit, asi to az tak necitis...Ja som mala 2 dlhsie vztahy a nikam sme sa neposunuli. S mojim manzelom (27 obaja vtedy) sme si po 4 mesiacoch kupili byt, po 5 mes som otehotnela a po 10 mes sme sa vzali. On je jediny, s kym som od zaciatku citila, ze zalozit rodinu je v poriadku - pre mna to vzdy bola pocitovo obria zodpovednost, lebo vyberam otca pre svoje deti, navzdy - a s nim mi to prislo spravne. A nie, ani na zaciatku mi neprisiel dokonaly a uzasny a bezchybny a nie na vsetko sme mali rovnake nazory. Ale bol "moj" a nelutujem. A co bude o 10 rokov? Ktovie 🙂

vilma7
30. jún 2020

S manželom som sa zoznámila v 38...v 39 svadba, v 40 a 43 deti 🤣🤣🤣 , ak potrebuješ niečo konkrétne, pýtaj sa. A ešte stále sme spolu, 10 rokov chodenia a spoznávania neznamená šťastie na celý život.

mladenca
30. jún 2020

Niekedy je to takto rychlo aj lepsie, niektore vztahy sa vlecu, trvaju dlho a posun ziadny az dojdu do takeho mrtveho bodu. Bud rada ze teraz je ti dobre a neboj sa toho 😉

evkars
30. jún 2020

Ja som po 4 mesiacoch ostala tehotna a sme spolu uz 6ty rok...

kassandra25
1. júl 2020

Po mesiaci chces co riesit? Lebo ja som riesila len cisto kamaratenie este sa, s mojim muzom. A predsa sme sa zobrali po roku a tristvrte od zaciatku , co sme spolu boli. Ale kamaratila som sa s nim, dokedy som v sebe nemala absolutnu istotu, ze budem neskor plakat, aj 4, 5 mesiacov, az potom chodenie a nabralo to uz potom rychly spad celkom. Ale po mesiaci o tom pisat na mk......a uvazovat uz u uplne vsetkom az do zavrsenia....., ved to moze byt aj podvodnik s bielym masom a vtedy to zvykne byt take rychle a pisalo sa o tom priebezne kazdy polrok, ze takto dopadnu baby a to tu na sk....., rob si jak myslis, ale v 31 a furt bez vlastneho rozumu.....?

nini1010
1. júl 2020

Joj tak na toto by som ja nebola.Privelke zavazky,privelmi zavazne rozhodnutia na taketo rychle neuvazene kroky.Akobyb ti nieco uslo keby ste este pockali.Najma ja som vzdycky na pozore pri takych starych chlapoch ze este nie su zenati,zadani a zrazu hrrrr...Ono to ma vacsinou nejaky svoj dovod.Bodaj by to bolo vsetko ok,ale.daj si radsej cas.

stanulienkat
1. júl 2020

No na 31 rokov si dost naivna. Na spoznanie cloveka minimalne 1,5 roka. A byvanie spolu. A neriadit sa radami,co ti tu daju,ze po par tyzdnoch sa vzali. To su fakt vynimky, alebo bigotni katolici,alebo baby,ktore sa ti nepriznaju,ze maju manzelstvo nahovno. Alebo baby,co sa nechali zbuchnut.

tryromy
1. júl 2020

@stanulienkat nesudi ked nevies, niesom ani katolik ani nemam manzelstvo nahovno ani som nebola zbuchnuta. Proste to prislo v spravny cas a spravny chlap. Ale ako hovorim svadbu sme odlozili az ked sme boli spolu 2r a byvali aj tak dlho spolu. Napriek tomu sme boli zasnubeny o 4 m chodenia. Ale mas pravdu najst spriaznenu dusu je velmi zriedkave.