icon

Čo si myslíte o správaní môjho manžela?

laulin
19. sep 2016

Ahojte baby. Rozhodla som sa, že sem napíšem. Vlastne ani neviem čo od toho očakávam, asi len váš názor, možno radu. Tak na začiatok by som sa vám mala predstaviť. S manželom sme spolu dlho - 11 rokov, od strednej. Zasnúbení sme boli asi 3 roky, vzali sme sa až keď som bola tehotná, teda manželmi sme niečo cez 2 roky. Máme jedno dieťa (21 mesiacov) a teraz čakáme druhé 🙂 Deti sú plánované, to prvé sa nám dlho nedarilo. Môj muž je super, som spokojná, vie sa postarať, navariť, upratať, proste v tomto smere je všetko v poriadku 🙂 Keď sme neboli rodičmi, tak sme veľa voľného času trávili s našimi spoločnými kamarátmi, sme taká väčšia partia. V tej partii sú už takmer všetci rodičia, takže je to super.
No a teraz sa dostávam k môjmu problému. Možno to problém ani nie je, no ale nedá mi to dlhšie spávať. Môj muž pracuje v jednej firme a kameň úrazu sú jeho kolegyne. Majú v robote dobrú partiu, chodievajú spolu napr. do Tatier na túru, ale aj sadnúť si. pokiaľ je to niečo oficiálne, tak mi to samozrejme nevadí. Ak je to niečo čo majú dlho naplánované (ako napr. tie Tatry) alebo zvyknú na Vianočné trhy tradične chodievať, tak to prekusnem. No ale teraz idem napísať situácie čo mi vadia. Nejdem siahať do minulosti, ale v minulosti boli veľmi podobné situácie, ale popravde už si na to moc ani nespomínam, už by som to nevedela konkrétne opísať. Ale nedávno som si povedala, že si to budem viac všímať a aj pamätať. Ide hlavne o jednu kolegyňu s ktorou si dobre rozumie. Zvyknem chodievať s malou k mame na víkend. Občas.
Tak takto som raz bola cez víkend preč. Môj manžel si ku nám zavolal tých kamošov z našej partie. A už som si neni istá, či mi hovoril, že si išli ešte aj sadnúť do mesta. Ale tuším mi povedal, že boli len u nás. Každopádne potom asi o dva týždne som mu našla v mobile sms, že si s touto kolegyňou písali. On sa jej pýtal kde sú v meste a tak. Proste z toho bolo zjavné, že boli spolu v meste. Už dodatočne som nechcela nič vyzvedať, ale nasralo ma to, že mi to nepovedal. Boli vonku viacerí, ale nič bližšie neviem, že kto, či kolegovci, či nejaké jej kamošky. Povedala som si, že to nechám tak, ale že si to preťuknem. je to proste nič, ale nahnevalo ma, že mi o tom nepovedal. Nie som si vedomá toho, že keď niečo podobné bolo v minulosti - a vedela som o tom, žeby som mu robila nejaké výstupy. Skôr som sa nad to povzniesla - ako hovorím už si tie situácie ani moc nepamätám, asi to pre mňa nebolo nič dôležité.
odvtedy som mu kukala do mobilu, ale všetko v pohode. Bohužiaľ sa mu dostanem len do služobného mobilu 😀 Súkromný má na odtlačok prstu 🙄 (a ja tak isto). No a potom došiel minulý víkend. Tá jeho super kolegyňa mala kolaudáciu bytu a oznámila to v ten deň. My sme boli dohodnutý, že ten víkend sme doma. Cez deň mi volal, že či by mi nevadilo keby išiel. Povedala som mu, že vadilo. Že sme boli na niečom dohodnutí a pýtala som sa ho prečo tam tak veľmi potrebuje ísť (odpoveď v zmysle kvôli ničomu)a blá blá. Bola som s malou vonku, vrátili sme sa neskoro, okolo 19:30, aj mi volal, ale nepočula som telefón. A doma ho samozrejme nebolo. Mali sme z mojej iniciatívy tichú domácnosť, povedala som mu, že vedel, že mi to vadí a navyše sme boli nejak dohodnutí. A že čo si mám myslieť keď mu "hentá" v ten deň zavolá a on napriek všetkému ide. A spýtala som sa ho, že keby sme boli v situácií opačne či jemu by sa to páčilo, že idem na byt ku kolegovi napriek jeho výhradám a dohode. On, že vadilo a ospravedlnil sa mi. jeho ospravedlnenie mi je na dve veci, lebo ma to proste sere a je mi to čudné, no čo si mám o tom myslieť? Ale povedala som si, že však čo viac ako ospravedlnenie mi môže povedať, tak som to už neriešila (teda pred nim, mne to vŕta v hlave aj tak). No a tramtadadá, potom prišiel tento víkend. Aj to som išla k mame. Ja viem, teraz to vyzerá tak, že tam chodievam stále, ale ono je to výnimočné, väčšinou tam chodí len malý, ja občas. teraz to je tak nakopené, že idem aj ja. No tak prosím pekne telefonujeme spolu, pýtam sa, že čo bude robiť. A on že baby na firme....... No a už sa mi nožíky vo vrecku otvárali 😀 Že sa dohodli, že pôjdu tam a tam. Tak som mu zas povedala, že sa mi to nepáči. Tak začal, že čo zas začínam, že či má sedieť doma keď môže mať program? Mne už bolo normálne do plaču a hovorím mu, že tak to keby mi povedal skôr, že mu to bude prekážať a že keby som vedela, že sa bude flákať s kolegyňami, tak by som sem ani nešla. A zase som sa ho opýtala, že či by sa jemu páčilo, že sa tak často flákam s kolegami. Jeho odpoveď "no nepáčilo". Uzavreli sme to nejak neurčito, potom po chvíli mi volal, že sa dohodol s kamošom že skočia na pivo (asi počul, že mi je do plaču alebo čo) Nakoniec bol ten kamoš aj s manželkou a ešte ďalší párik kamarátov. Tak som bola spokojná. Ale ako sa to hovorí? Dôveruj, ale preveruj? Tak v ten večer pri prvej príležitosti som kukla do telefónu a bum - písal jej že či teda niekde sú. Niekedy o 20:30. Neboli nikde, takže s ňou/ nimi nebol. Ale ide mi o princíp..... Slovíčko TEDA vo mne evokuje, že vôbec neplánoval neisť s nimi niekde. A ďalšia vec. To by akože našich kamošov nechal a odišiel by za ňou/nimi? A to si mám zas čo myslieť? Nepomôžem si, ale mne vychádza jediné - že tam je niekto koho chce proste vidieť alebo ja neviem. Neviem či ona alebo niekto iný.
Tak baby, čo si o tom myslíte? lebo ako som písala - som tehotná, možno mi tie hormóny sadajú na mozog a z komára robím somára. Neviem. preto sa vás pýtam. A vy by ste ho konfrontovali? Lebo ja ani to neviem. lebo je isté, že keď ho konfrontujem, tak témou č.1 bude prečo sa mu hrabem. A za ďalšie, určite si už bude dávať a prípadné správy bude mazať. Čo myslíte? Mám mu niečo povedať alebo to mám nechať tak? Aký máte názor na moju situáciu? Ešte dodám, že jeho správanie je nezmenené, všetko aj sex ako obvykle.

vorkola
19. sep 2016

@laulin No ani mne sa to nezda.jednoducho mu daj svoje stanovisko,aby sa venoval rodine,uz mu viac nedovol ,aby ta opustal,aj keby si nebola tehotna,Si moc tolerantna,povedz mu, ze si to nezelas,opytaj sa ho, ci mu ty nestacis, Ja na tvojom mieste by som sa mu vyhrozila,ze jednoducho,ked sa to stane este raz,podas o rozvod,Kde mas istotu, co sa tam vsetko stvara.Zasiahni hned od zaciatku,pokial nie je neskoro

sasa1310
19. sep 2016

@laulin ja mám veľa kolegov aj manžel kolegýn. Ale ešte sme nedospeli do takého štádia, že by sme mali potrebu s nimi tráviť čas mimo prácu, mimo nejakej akcie pre celé oddelenie. A čo je veľmi dôležité, ešte sme nikdy nemali potrebu kvôli nejakému kolegovi alebo kolegyni klamať vlastnej polovičke. Tvoj manžel tú potrebu asi má, takže to nie je v poriadku.
Prišla si na chlp niečomu, čo ešte len pravdepodobne je v začiatkoch
Mimochodom nerozumiem, prečo nechodí k tvojim rodičom s vami?

0silvia0
19. sep 2016

@laulin mne by sa to tiež nepáčilo, v prvom rade by sa ženatý muž mal venovať svojej rodine. A v žensko-mužských kolektívoch to poväčšinou vždy iskrí, flirtuje sa, no som rada, že môj manžel pracuje len medzi samými chlapmi a toto nemusím riešiť 🙂

yna1
19. sep 2016

@sasa1310 vystihla si to, ale myslim ze je dobre ze to zistila teraz. Bolo by horsie keby to zistila po dalsich nejakych rokoch. Je to zvlastne ako niektori ludia dokazu zahodit rodinu kvoli nejakemu flirtu, sympatiam v praci 😠

guinevre
19. sep 2016

@maslenka47 Myslim si, ze trosku prehanas s tou analogiu, akoze porovnat kontrolu nad sexualnym pudom na verejnosti a kontrolu nad tehotenskymi alebo PMS hormonami je trosku moc. Navyse, mozno si zle pochopila, nepovedala som, ze hormony sa vobec nedaju ovladat, alebo, ze mozu byt vyhovorkou uplne pre vsetko. Ked si to zena uvedomi, ze nou trasu hormony, tak do urcitej miery moze ovladat svoje reakcie, ale ze si povie "Jaaj, to su hormony, tak nic, uplne zabudnem ako mizerne sa citim a idem sa bavit a budem super mila a budem sa zabavat", tak to tak nefunguje.

operaphantom
19. sep 2016

Chorobne ziarliva zena. Este viac muza nahanaj, buzeruj, kontroluj...az sa muz nastve a naschval ta podvedie z trucu.

sissy27
19. sep 2016

@lulu_2323 asi ani neuveríš, ale mám aj aj 😀 a celý život od útleho detstva až po súčasnosť žijem a fungujem v zmiešanom kolektíve, takže je pre mňa úplne prirodzené stretávať sa aj s opačným pohlavím a aj mimo práce... Len raz by mi chlap spravil scénu, že som bola s kolegom na obede alebo na káve, špeciálne ak on má svoj program... Funguje to samozrejme vzájomne 🙂 a asi preto to nemusíme jeden pred druhým tajiť...

timea7
19. sep 2016

@laulin na jednej strane píšeš, že deti boli plánované, ale na druhej priznávaš, že sa takto správal vždy. Zrejme ti to vždy aj vadilo, možno si dúfala, že ho deti zmenia, neviem. Medzi vami nie je dôvera a to je asi horšie ako to, že trávite voľný čas každý po svojom. Mobil na otlačky prstov? Prečo? Nechápem. Svojmu partnerovi do mobilu neleziem, ani on mne, prečo by sme to aj robili, nemáme dôvod, lebo v ňom nič neskrývame. Takže žiadne heslá, či už mobil, alebo PC, používame ten, ktorý je zapnutý. U mňa je jeho vzťah s kolegyňami hodne cez čiaru. Neuznávam, aby chodili muž so ženou stále spolu ako siamské dvojčatá, považujem to za choré (teda pokiaľ to nevyhovuje obom), podľa mňa má každý z nich mať priestor na vlastné záujmy, priateľov, kolegov a nemusí všade ťahať partnera. Ale prečo ideš ty mame a on trávi čas s kolegami? Kedy je s dieťaťom? Aké má doma povinnosti? Okrem toho, vy dvaja nemáte spoločné zážitky, alebo ich máte veľmi málo, tým pádom aj málo tém na rozhovor. Ak má tých zážitkov viac s kolegyňou, majú sa stále o čom rozprávať, ťažko ho budeš ťahať k sebe. Ja by som sa s ním porozprávala, navrhla, aby ste sa dohodli na kompromise, ktorý vyhovuje obom, nie len jemu. A pridala mu povinností okolo detí a domácnosti, na tvojom mieste by som sa snažila tráviť časť voľného času tiež sama, aby mal možnosť skúsiť, aké to je samému s dieťaťom.

lucinka511
19. sep 2016

@laulin v Nemecku maju na taketo situavie privatnych detektivov☺

valentina5
19. sep 2016

@laulin Je normalne, ze vydata a tehotna zena si robi narok na svojho muza, ved preto si sa vydavala a mala rodinu. Ani tvojmu muzovi by sa opacna situacia nepacila. Ten tvoj je zrejme taky typ, ze potrebuje byt obklopeny kamaratmi a ked je tam aj nejaka slepica, ktora ho zerie, tak mu stupne jeho muzske ego, aky je neodolatelny. Kazdy clovek potrebuje urcitu slobodu, ale musi to mat hranice. V tehotenstve by zena nemala byt stresovana, mala by mat pokoj a nie sa trapit, ze ci manzel je len na nevinnom stretnuti... manzel by jej mal hladkat brusko a prihovarat sa dietatku v nom, tesit sa manzelku a nie vykecavat sa s nejakou kolegynou, ktoru asi netrapi, ze je uz zadany a caka prirastok do rodiny, v tomto vedia byt zeny bezcharakterne.

mihula
19. sep 2016

@laulin vies co mas robit?prestan na čas chodit k mame,a vobec nechapem preco on nechodi na navštevu k vam.Nedavaj mu priležitost na to aby odchadzal z domu,lebo ako si napisala/a čo mam sediet doma?/Bud doma stale a hlavne cez víkendy a ak bude chciet niekde vyrazit tak spolu/zabezpecit si niekoho k dietatu/
A že firemne večierky?Kolko ich do roka je? Tri? tak to by som ho pustila upne bez problemu.A stretka len tak mirnix dirnix že s babami z roboty?No to ani nahodou a to ja niesom žiadna stíhačka a moj chlap može ist kam chce,ale takto odprezentovane u n´mna by neobstalo

dominika6
19. sep 2016

@laulin
Davno ta podvadza...a ulahcis mu to druhym dietatom kedy nebudes stihat byt stihacka

lenkad26
19. sep 2016

@lulu_2323 👍

laulin
autor
19. sep 2016

@timea7 Nemyslím si, že spoločných zážitkov a záujmov máme málo. Ako píšem - sme spolu od strednej školy, 11 rokov, manželmi dva. Zážitkov je habadej. Povinnosti máme fifty-fifty ako aj uvádzam. Aj navarí, aj uprace, o malú sa stará príkladne. V skratke. Chodí z roboty okolo 15:30, buď ide von s malou on (a ja porobím doma) alebo idem ja (a doma porobí on). Väčšinou však stíham cez deň a von chodíme spolu. Kúpe výhradne on. Samozrejme sa "nefláka" každý deň, ani nie každý víkend. Keď ja idem niekam, neni problém, vo všetkom sa postará o dieťa. A v príspevku som niekoľkokrát zopakovala, že k mame nechodím tak často ako sa z príspevku zdá, len teraz to tak vyšlo. Väčšinu víkendov trávime spolu ako rodina. A ak ide von je to tak že ide večer ako uložíme malú spať. Preto mu to ani veľmi vyčítať nemôžem a keď ide s tými priateľmi z našej partie (o ktorej som tiež zámerne písala), tak mi to absolútne nevadí. len toto s tou kolegyňou/kolegyňami sa nejak nakopilo.

laulin
autor
19. sep 2016

@dominika6 tak to si zas nemyslím, že je to takto ako si to ty napísala 🙂

laulin
autor
19. sep 2016

@mihula Určite prestanem, ale ako píšem v príspevku - nechodím tam tak často. Ono sa to len z toho čo som napísala zdá, teraz to tak vyšlo, ale vôbec to nie je často.

timea7
19. sep 2016

@laulin tak potom nechápem, čo riešiš? Mne osobne by také správanie prekážalo, ako som písala, u mňa je to cez čiaru a to máme každý svoj okruh priateľov, ženy aj mužov, samozrejme a nerobíme drámu z občasných stretnutí. A nepáči sa mi, že ti to tají, aj keď možno len preto, aby si nerobila cirkus.

laulin
autor
19. sep 2016

@0silvia0 No tak to máš dobré, o problém menej 😀 Aj keď na druhej strane u nich vo firme je to komplikované, môj muž má pôsobisko inde ako majú kanceláriu, on tam príde tak raz za deň (aj to nie každý deň) pre nejaké veci, odniesť dokumenty a tak. Čiže tam s ňou nevysedáva 8 hodín denne 🙂

laulin
autor
19. sep 2016

@timea7 No však toto, že to tají sa mi nepáči. je možné že preto aby som nespravila cirkus ako píšeš. Aj keď som si neni vedomá toho, že by som mu za to niekedy cirkus spravila ak s nimi v minulosti išiel. Preto mi je to zvláštne, že tak zrazu také tajnosti. No uvidíme (Povedal slepý hluchému 😀 )

somavi
19. sep 2016

No toto by nešlo ... Nepáči sa mi to vôbec . Skús mu to jasne vysvetlit , o mobile radšej pomlc 😏

lune
19. sep 2016

Stretavanie s kolegynou v meste je divne, hra to na partiu, alebo Ta klame ze ide s kamosom...nooo mozno zveličujem, ale... kym to nemal potrebu tajit bolo to mozno nevinne ale uz nie je... Nech to stopne cim skor, alebo nech bali kufre...

emilia25
19. sep 2016

Do prace sa chodi pracovat nie kamaratit.tiez si myslim ze zenaty chlap a otec sa nema co po baroch vlacit s mladymi babami.bary patria mladym a slobodnym.a ked tak moc nejde bez toho zit tak spolu.mi napriklad miesto barov ideme na veceru a to mame 4 deti.muz relaxuje robotou na dome a oddychne si proste doma s nami nepotrebuje bary krcmy diskoteky tie si odkrutil pred tym ako ma spoznal.

timea7
19. sep 2016

@laulin neviem, prečo mi nepridalo príspevok, tak ešte raz. Nepáčilo by sa mi, že predstava voľného času a zábavy u neho evokuje JA + kolegovia a nie My + naši spoloční priatelia, s ktorými sa obaja cítime fajn. Opakujem, že nemám absolútne nič proti firemným večierkom a ani nepovažujem za vhodné, aby na ne ťahali zamestnanci partnerov.

laulin
autor
19. sep 2016

@somavi ani mne sa to nepáči, ale este počkám. A s tým mobilom sa mu moc priznať nechcem, rozmýšľam, ze to zvalim na malú, ze si vzala telefón a zhodou okolnosti ked som jej ho išla vziať, našla som tam toto 😀 vsak co, náhoda je debil 🙂

dancura
19. sep 2016

@laulin napisem ti situaciu z tej druhej strany. S manzelom sme spolu 11rokov, cakame dietatko a je to moja spriaznena dusa. Velmi ho lubim..je moja laska, moj najlepsi kamarat, butlava vrba, vsetko....Pred cca 4 rokmi som nastupila do noveho kolektivu. Super partia asi 20 ludi, chodili sme spolu von, diskoteky,chaty atd.Velmi sme si spolu rozumeli, citila som sa ako znovu na vyske na intraku. Na chvilu to bolo super. Raz som sa manzela spytala, ci mu to nevadi. Povedal, ze nie, ze mi doveruje. Ale ze on by tak nechodil az tak moc von s kolegynami,bo by sa citil blbo. Mne to dovtedy ani tak neprislo. No zrazu som si uvedomila, ze nemam 20rokov a zemne by sa tiez nepacilo kebybol manzel vkuse prec s kolegovcami. Uz som teda aztolko nechodila s nimi von...nakoniec som zmenila aj pracu./bola mi ponuknuta lepsia ponuka/ Inak azpocase som sa dozvedela, ze kopec z nich spolu chodilo, spalo atd. Ja som o tom ani nevedela...vedeli, zetaka niesom, tak to slo mimo mna.
Vies, mozno je tvoj manzel zase v siedmom nebi, ze sa citi ako mlady, zesu spolupartiaa a maju zabavu. Avsak si myslim,ze by ho to nemalo opantat natolko, ze ti bude klamat...tosa vo vztahu nerobi. Skus sa s nim o tom v pokoji porozpravat...ziadne expresie a urcite mu nechod do telefonu.Aj ked ta to laka..vztah je aj o dovere.
Dobresi ho konfrontovala s tym,ze nech sa vciti do tvojej kozi...mohli by ste sa dohodnut, ze napr nech kludne chodia spolu von z roboty,ale nech o tom vies vzdy par dni dopredu. a ze nechsi uvedomi,ze zachvilu budete 4 a ty potrebujes a aj chces byt s nim...ved ste rodinka. Drzim palce, aby rozhovor prebiehal v laske.

laulin
autor
19. sep 2016

@emilia25 my dom nemáme, ale maly byt. Moj muž stále vraví, ze by chcel nejakú kôlničku kde by sa mohol realizovať. Asi som to brala tak, ze sa ide odreagovať s kamarátmi- tými našimi spoločnými. No nie toto.... Vidíš, povedala som si, ze mu nebudem zakazovať, veď doma mi pomáha ako moze, mozem sa spoľahnúť, ak niekde potrebujem alebo chcem ísť, nie je s ničím najmenší problém, vie sa postarať. Podstatne bolo, ze išiel az vecer ked sme malú uložili spinkať. Tak je to aj teraz, len keby to neboli tie kolegyne. Za dobrotu na žobrotu. Ale este počkám ci sa voľačo neudeje a porozprávam sa s ním, lebo takto to ďalej nepojde.

laulin
autor
19. sep 2016

@dancura ďakujem, si zlata 🙂 ono ja nemám pocit, ze by ho chytila druha puberta ako sa hovori, neviem ci si čítala vyššie co som písala kočkam. Ale on ide von vždy az ked malú uložíme spinkať. Po práci sa jej venuje, dáme ju spať a potom ide. Samozrejme cez týžden nie. Brala som to v pohode, aj beriem- pokial ide s našimi spoločnými priateľmi. Nech ide aj z roboty. Raz za čas. Ale toto trosku preháňa. Najmä to, ze mi to zatajuje.

sissy27
19. sep 2016

@guinevre aj ja som bola svedkom takýchto aktivít, netvrdím, že sa to nemôže stať alebo nedeje... len tu mi to proste príde, že zakladateľka si vyrába problémy sama a je úplne jedno, či vplyvom hormónov alebo proste je taká povaha... ona sa zbalí a ide na víkend k mamičke aj s malým a čaká čo? že muž bude doma umierať hladom a smútkom? alebo že pobeží za nimi? podľa mňa normálne, že si spravil program... a presne preto jej nebude vešať na nos, že ide von (aj) s kolegyňou, lebo kto to bude zas počúvať... s kolegyňou sa (pre mňa) úplne pochopiteľne cíti lepšie, pretože doňho stále neryje, nechodí zdutá, nerobí scény, smeje sa, baví sa... a áno, veľmi ľahko to môže prerásť aj niekam ďalej... ale nemusí... proste niekedy potrebujeme vidieť problém z iného uhla a s tým zákonitým partnerom sa nie vždy dá komunikovať bez zbytočných emócií a s nadhľadom...
a ja vždy hovorím - buď chlapovi verím a potom nemusím špehovať a riešiť každý tieň, alebo mu neverím a potom tiež už vlastne nie je čo riešiť... ale neviem si predstaviť žiť tak, ako tu opisujú ženy - sledovať, dýchať na krk, pod nejakou zámienkou sa mu dostať do mobilu... proste pre mňa nepochopiteľné...

salfusco
19. sep 2016

cele zle dovi dopo

laulin
autor
19. sep 2016

@sissy27 ako som písala vo svojom príspevku k mame často nechodím, i ked z príspevku to tak mozno vyznieva. Ale naozaj tam nechodím často, len v tomto obdobi sa to nakopilo. A nie necakam, ze bude umierať hladom, ma obe ruky zdravé, navarit si vie. Aj to tam píšem 😉 presne ako píšeš- potrebovala som vidieť problém z iného uhla, preto si cením každý názor. I ked tu čítam rôzne vyjadrenia na moju adresu. Ale to je v pohode, počítala som aj s tým 😉