Čo si myslíte o správaní môjho manžela?
Ahojte baby. Rozhodla som sa, že sem napíšem. Vlastne ani neviem čo od toho očakávam, asi len váš názor, možno radu. Tak na začiatok by som sa vám mala predstaviť. S manželom sme spolu dlho - 11 rokov, od strednej. Zasnúbení sme boli asi 3 roky, vzali sme sa až keď som bola tehotná, teda manželmi sme niečo cez 2 roky. Máme jedno dieťa (21 mesiacov) a teraz čakáme druhé 🙂 Deti sú plánované, to prvé sa nám dlho nedarilo. Môj muž je super, som spokojná, vie sa postarať, navariť, upratať, proste v tomto smere je všetko v poriadku 🙂 Keď sme neboli rodičmi, tak sme veľa voľného času trávili s našimi spoločnými kamarátmi, sme taká väčšia partia. V tej partii sú už takmer všetci rodičia, takže je to super.
No a teraz sa dostávam k môjmu problému. Možno to problém ani nie je, no ale nedá mi to dlhšie spávať. Môj muž pracuje v jednej firme a kameň úrazu sú jeho kolegyne. Majú v robote dobrú partiu, chodievajú spolu napr. do Tatier na túru, ale aj sadnúť si. pokiaľ je to niečo oficiálne, tak mi to samozrejme nevadí. Ak je to niečo čo majú dlho naplánované (ako napr. tie Tatry) alebo zvyknú na Vianočné trhy tradične chodievať, tak to prekusnem. No ale teraz idem napísať situácie čo mi vadia. Nejdem siahať do minulosti, ale v minulosti boli veľmi podobné situácie, ale popravde už si na to moc ani nespomínam, už by som to nevedela konkrétne opísať. Ale nedávno som si povedala, že si to budem viac všímať a aj pamätať. Ide hlavne o jednu kolegyňu s ktorou si dobre rozumie. Zvyknem chodievať s malou k mame na víkend. Občas.
Tak takto som raz bola cez víkend preč. Môj manžel si ku nám zavolal tých kamošov z našej partie. A už som si neni istá, či mi hovoril, že si išli ešte aj sadnúť do mesta. Ale tuším mi povedal, že boli len u nás. Každopádne potom asi o dva týždne som mu našla v mobile sms, že si s touto kolegyňou písali. On sa jej pýtal kde sú v meste a tak. Proste z toho bolo zjavné, že boli spolu v meste. Už dodatočne som nechcela nič vyzvedať, ale nasralo ma to, že mi to nepovedal. Boli vonku viacerí, ale nič bližšie neviem, že kto, či kolegovci, či nejaké jej kamošky. Povedala som si, že to nechám tak, ale že si to preťuknem. je to proste nič, ale nahnevalo ma, že mi o tom nepovedal. Nie som si vedomá toho, že keď niečo podobné bolo v minulosti - a vedela som o tom, žeby som mu robila nejaké výstupy. Skôr som sa nad to povzniesla - ako hovorím už si tie situácie ani moc nepamätám, asi to pre mňa nebolo nič dôležité.
odvtedy som mu kukala do mobilu, ale všetko v pohode. Bohužiaľ sa mu dostanem len do služobného mobilu 😀 Súkromný má na odtlačok prstu 🙄 (a ja tak isto). No a potom došiel minulý víkend. Tá jeho super kolegyňa mala kolaudáciu bytu a oznámila to v ten deň. My sme boli dohodnutý, že ten víkend sme doma. Cez deň mi volal, že či by mi nevadilo keby išiel. Povedala som mu, že vadilo. Že sme boli na niečom dohodnutí a pýtala som sa ho prečo tam tak veľmi potrebuje ísť (odpoveď v zmysle kvôli ničomu)a blá blá. Bola som s malou vonku, vrátili sme sa neskoro, okolo 19:30, aj mi volal, ale nepočula som telefón. A doma ho samozrejme nebolo. Mali sme z mojej iniciatívy tichú domácnosť, povedala som mu, že vedel, že mi to vadí a navyše sme boli nejak dohodnutí. A že čo si mám myslieť keď mu "hentá" v ten deň zavolá a on napriek všetkému ide. A spýtala som sa ho, že keby sme boli v situácií opačne či jemu by sa to páčilo, že idem na byt ku kolegovi napriek jeho výhradám a dohode. On, že vadilo a ospravedlnil sa mi. jeho ospravedlnenie mi je na dve veci, lebo ma to proste sere a je mi to čudné, no čo si mám o tom myslieť? Ale povedala som si, že však čo viac ako ospravedlnenie mi môže povedať, tak som to už neriešila (teda pred nim, mne to vŕta v hlave aj tak). No a tramtadadá, potom prišiel tento víkend. Aj to som išla k mame. Ja viem, teraz to vyzerá tak, že tam chodievam stále, ale ono je to výnimočné, väčšinou tam chodí len malý, ja občas. teraz to je tak nakopené, že idem aj ja. No tak prosím pekne telefonujeme spolu, pýtam sa, že čo bude robiť. A on že baby na firme....... No a už sa mi nožíky vo vrecku otvárali 😀 Že sa dohodli, že pôjdu tam a tam. Tak som mu zas povedala, že sa mi to nepáči. Tak začal, že čo zas začínam, že či má sedieť doma keď môže mať program? Mne už bolo normálne do plaču a hovorím mu, že tak to keby mi povedal skôr, že mu to bude prekážať a že keby som vedela, že sa bude flákať s kolegyňami, tak by som sem ani nešla. A zase som sa ho opýtala, že či by sa jemu páčilo, že sa tak často flákam s kolegami. Jeho odpoveď "no nepáčilo". Uzavreli sme to nejak neurčito, potom po chvíli mi volal, že sa dohodol s kamošom že skočia na pivo (asi počul, že mi je do plaču alebo čo) Nakoniec bol ten kamoš aj s manželkou a ešte ďalší párik kamarátov. Tak som bola spokojná. Ale ako sa to hovorí? Dôveruj, ale preveruj? Tak v ten večer pri prvej príležitosti som kukla do telefónu a bum - písal jej že či teda niekde sú. Niekedy o 20:30. Neboli nikde, takže s ňou/ nimi nebol. Ale ide mi o princíp..... Slovíčko TEDA vo mne evokuje, že vôbec neplánoval neisť s nimi niekde. A ďalšia vec. To by akože našich kamošov nechal a odišiel by za ňou/nimi? A to si mám zas čo myslieť? Nepomôžem si, ale mne vychádza jediné - že tam je niekto koho chce proste vidieť alebo ja neviem. Neviem či ona alebo niekto iný.
Tak baby, čo si o tom myslíte? lebo ako som písala - som tehotná, možno mi tie hormóny sadajú na mozog a z komára robím somára. Neviem. preto sa vás pýtam. A vy by ste ho konfrontovali? Lebo ja ani to neviem. lebo je isté, že keď ho konfrontujem, tak témou č.1 bude prečo sa mu hrabem. A za ďalšie, určite si už bude dávať a prípadné správy bude mazať. Čo myslíte? Mám mu niečo povedať alebo to mám nechať tak? Aký máte názor na moju situáciu? Ešte dodám, že jeho správanie je nezmenené, všetko aj sex ako obvykle.
@jankalukasova no ved dovera tam byt musi inak by ludia ani do prace nemohli chodit ze.ale nikdy nevies ked druhy chce ublizit nakeca aj viacerym a to uz muz bude mat chrobaka v hlave aj ked ti bude verit co ti povie ale do hlavy mu nevidis.
nečítala som všetky príspevky ale čo tak mu povedať, že miesto vysedávania s kolegyňami alebo kolegyňou, nech príde domov a zoberie von dieťa. Sem-tam firemné akcie, nejaké pivo OK ale pravidelné chodenie von, keď má rodinu? Ak by medzi nimi nič nebolo, malo by mu docvaknúť, že by mal robiť program dieťaťu a nie sa chovať ako pubertiak a pobehovať s kolegyňou. Môj muž tiež chodieval s kolegymi, kolegyňami po robote na pivo,na firemné akcie, ale po práci alebo cez víkend ho zaujímalo, aký máme spoločný program my a nie čo majú kolegyne na programe
@jankalukasova teba by ani trochu nesralo keby ti dvaja napr.ludia povedali ze a videl som tvojho muza tam a hentam s tou a onou a dalsi to iste mozno este dovernejsi opis.by si povedala ale to isto nebol moj manzel isto si sa musel pomylit.manzela by si sa hned opytala a muz ty mi neveris tak o com to je ked mi neveris a ty mu povies ale ano verim a pritom v duchu uz tam to je zasiate semiacko .to davam len priklad
@emilia25 zrejme tak
@jankalukasova s mužom fungujú už dlhšie a vedia komu majú veriť 😉 ja len ticho závidím, v dobrom😊
@emilia25 To je Tvoj pohľad.. všetko sa dá, keď sa chce.. ale je to hlavne o tom ako sa k tomu postaví ten pár. Ja Ťa nebudem prehovárať... u nás to funguje nejeden rok a môže si kto chce, hovoriť čo chce...
@laulin tiež som si tým prešla a ver mi na MD človeku totálne prepne...ale ono v práci sa formujú vzťahy najrýchlejšie a nevera sa dá stihnúť aj počas pracovnej doby 😀...nieee nejdem ťa strašiť 😀..
proste nikdy slepo never a preventívne sleduj reakcie a zatrhni výlety..tak isto nechodievaj na víkendy preč,radšej ostante spolu doma,ale chodte niekam vy dvaja
@emilia25 tak podľa tvojho vzorca by asi ľudia po uzavretí manželstva mali sedieť zásadne len doma medzi 4 stenami a aj to najlepšie v protiatómovom kryte a v žiadnom prípade sa nekontaktovať s vonkajším svetom... lebo takéto klebety môžu vzniknúť kdekoľvek a kedykoľvek... a z toho, ako sa vyjadruješ, mi to pripadá, že svojmu mužovi už z princípu neveríš... u nás tiež nie je problém ak sme boli videní niekde s niekým, lebo bežne sa stretávame s ľuďmi aj opačného pohlavia...
@laulin vieš čo, myslím, že toto je zlé nastavenie, aj keby tam nevera nebola. V situácii ked ste mali byť cez víkend spolu, spýtal sa, či by ti to vadilo si sa jasne vyjadrila. Očividne kašle na to, co si myslíš. To by ma trápilo najviac. Druhá vec je, že on si akosi nevšimol, že je ženatý a má rodinu. Takže voľný čas má tráviť s ňou a OBČAS môže niekam zájsť. Nie naopak. Dobre si si položila otázku S KÝM VLASTNE CHCE BYŤ? Tak normálne BYŤ. Tú ale poloz hlavne jemu. Určite by som to tlačila do jeho zmeny. Chlapec to má nejaké pomýlené
@laulin podla mna si moc domyslas. Napisat kolegyni ci teda su vonku mohol len pro forma, a keby aj boli, mozno by jej napisal ze uz isiel von s inymi kamosmi... Proste sa ozval mozno preto aby nebol za outsidera v patrii. Ja by som tuto moznost nevylucovala, predsa travi v praci vela casu a logicke ze chce mat dobre vztahy s kolegami (to na margo tej kolaudacie a pod). Ale otvoreny rozhovor by urcite prospel
@jankalukasova to som dala len priklad.
@sissy27 nikto netvrdí že by mal sedieť doma a nestretávať sa s inými ale z príspevku zakladateľky témy vyplýva, aspoň podľa mňa, že je s tou kolegyňou pričasto a nikde nespomenula že by chodili niekde spolu ako rodina aj s dieťaťom. A keď je muž ženatý a má dieťa, mal by robiť program v prvom rade svojej rodine. Ja sa tiež stretávam s kamarátkami, chodím na návštevy a aj manžel, máme spoločných známych a potom má každý ešte nejakých známych svojich. Buď v práci alebo na ,,krúžkoch,,. Po futbale ide bežne na pivo ale na prvom mieste sme u neho my ako rodina a nie nejaká kolegyňa a keby som mu povedala, že sa mi nepáči že niekde ide , tak by nešiel. Ešte sa to nestalo, nebol dôvod. Ale tiež by sa mi nepáčilo keby niekam pravidelne chodieval s nejakou slobodnou kolegyňou a pod. A neverím, že by sa našla žena, ktorej by to nevadilo, že jej muž chodí takto s niekým von.
@simaminka no nepoviem, keby mal 20 že nechce byť na outsidera ale muž predpokladám že okolo 30-ky, s rodinou by asi mal v prvom rade myslieť na rodinu a nie na to, čo si myslí partia.
@sissy27 ano sme 8 rokov svoji a 11 co sme spolu a ano okrem cesty do prace a spet sme s muzom stale spolu.vzdy ked sa niekam ide ideme spolu bary krcmy nepozname muz nepije ani ja a to muza vela razy chlapy volali na pivo ked povedal ze nepije divali sa na neho ako by padol z vysne bohuzial.kiezby vsetci chlapy boli ako moj slovo rozvod by clovek nepoznal.a to mame 4 deti a este aj na vecere stihame co nam je blizsie ako nejake bary.
@emilia25
Je logické, že sa stretávame s ľuďmi, ktorí zmýšľajú podobne a nemajú potrebu šíriť klebety.. takže neviem kto by mi to povedal... náš opilecký sused? no.. asi by som si o ňom niečo pomyslela a zaželala mu pekný deň... ale klebetná kolegyňa o ktorej viem, že jej jedinou zábavou je šíriť klebety?? Ľudia, ktorých názor akceptujem a beriem do úvahy nešíria blbosti, tak ako to nerobím ja.. a zbytok populácie je mi ukradnutý.. v tomto smere.
ja si nemaslím, že je normálne roznášať a počuváť drby a hlavne si nemyslím, že je normálne chodiť a byť všade len spolu... človek potrebuje aj priateľov aj sem- tam z domu vypadnúť a nemusí to byť nič zlé.. a nie len visiieť na tom druhom ako taký "cecek". Jasné.. ak má človek rodinu a dva dni v týždni trávi v krčme, tak to asi nie je normálne.. ale ak raz za čas vybehne von s priateľmi a ten druhý sa to nezúčastní, nie je to nič nenormálne...
@jankalukasova to mas pravdu neni to nic nenormalne ale co ak chcu ist obaja a ani nejeden nechce prist ku kompromisu.aj ked argument ty si bola minule teraz idem ja u druheho neobstoji.lebo aj taketo pripady sa stavaju ked sa kazdy zabava sam.neber ma prosim do slova toto su len priklady ake situacie mozu proste v zivote nastat.
@jankalukasova a k tomu cecku moj muz je na nom rad zaveseny tvoj nie?
@kvetinka75 vidíš, a ja som sa dočítala od zakladateľky, aký je manžel skvelý otec, vždy je o rodinu postarané, z práce chodí domov načas, denne kúpe malú, chodí s ňou von, aj doma porobí čo treba, skrátka rodinu nezanedbáva a sem-tam ide von, ale aj to až potom, ako uloží dcérku spať 🙂 takže očividne je preňho rodina na prvom mieste...
@emilia25 ok, ak vám to takto vyhovuje, je to v poriadku... ja ale potrebujem aj svoj osobný priestor, nemôžem byť s nikým zviazaná 24hod denne... a nehanbím sa za to 😀
@emilia25 to sú žabo-myšie vojny, ktoré do normálneho vzťahu nepatria... vždy je možné nájsť situáciu, keď to fungovať nebude... ale pre mňa sú to príklady, ktoré su tak trošku "na silu"
áno je pravda, že možno v jednom zo sto manželstiev je to ako u nás... a zbytok sú fakt nevery... ale poukazujem na to, že to tak byť nemusí.. zvlášť ak robí človek v kolektíve opačného pohlavia... za to, že som žena nebudem len sedieť doma a vyčleňovať sa. Keby ľudia zmýšlali ako Ty, tak by sa utrápili. Minulý mesiac som musela ísť služobne do UK na týždeň.. Ja a dvaja kolegovia... to si má ten moj hneď predstavovať, že sme si to tam rozdali v trojke? Veď by sme to mohli rovno zabaliť.
A ak chce ísť von so mnou a mojimi kolegovcami... nech sa páči... bude sa tam nudiť, lebo sa nebude vedieť normálne zapojiť do diskusie, keďže ich všetkýc tak dobre nepozná.. vie to a preto sa tam netrepe, tak ako ja k nemu.. akurát príde pre mňa, pol hoďku posedí a ideme domov... a ja tak isto... a áno bol večer, kedy sme mali také posedenie obaja.. potom sme si zavolali, stretli sa v meste, spolu si zobrali taxi a šli domov.
@jankalukasova ufff som rada, že nie som jediná, ktorá to vidí tak ako ty 🙂
@emilia25 to, že som pre niekoho prvoradá nie je o tom, že sa nebudem môcť ani nadýchnuť bez toho, aby o tom vedel... a takisto opačne... ale ako hovorím, pre mňa by bol takýto vzťah vip lístok na psychiatriu, ale nie sme všetci rovnakí, ak ste sa našli a vzájomne vám to vyhovuje, tak je to super 🙂
ale zo života - ak niekto chce podviesť, tak to spraví aj keď má manželku zakusnutú na vtákovi 24/7 ... opačne to platí samozrejme tiež 🙂
@jankalukasova ja takto nerozmyslam nemusim.a ak vam to takto vyhovuje je to tiez o.k lebo takto by sme sa mohli bavit do rana ze.a vymyslala by som ti konspiracne teorie.aj v mojom aj v tvojom je kus pravdy.
@sissy27 to mas pravdu.nevery vidime na kazdom kroku a prave manzelky su tie co sa to dozvedia posledne aj ked vsetci okolo to vidia.moze byt zena ako sex bomba moze byt ako chlap moze byt sekara stihacka moze byt dobrucka milucka a neviem aka a chlap tak isto je to vsetko o ludoch.
Ďalšia z tém na modrom koníkovi, ktorá by sa jednoducho dala vyriešiť otvorenou komunikáciou medzi dvoma zainteresovanými stranami.
Ale načo by som sa mala porozprávať s mojím mužom, keď mu môžem najprv sliediť v mobile? 😎 😎 😎
@emilia25 neuraz sa.. ale tá poznámka o tom "cecku" a Tvojom mužovi a tom čo môj bola trošku prízemná... aspoň z môjho pohladu... tak teda... ehm... nech ten Tvoj visí pokojne ďalej...
@emilia25 to,ako to je v manzelstvach nastavene,by sa malo kristalizovat uz pocas "chodenia".Manzelstvo urcite nema byt nejaka zlata klietka a nemôct sa stretavat aj s inymi ludmi,ci uz muzmi alebo zenami,pokial je o rodinu postarane vo vsetkych smeroch.Kazdy ma mat aj nejaky osobny priestor a nech si ho zariaduje podla toho,ako sam chce,samozrejme nie potajme..a druhy partner by mu v tom nemal braniť..za vacsinu hadok si potom mozu sami
@salfusco amen
@jankalukasova ááá veď chcela byť len vtipná, alebo sa chcela len nenápadne pochváliť, aký má neodolateľný cecok 😎 (snažím sa byť tiež vtipná, ak by niekto nepochopil)
@jankalukasova ak som ta urazila tak prepac.to bola naozaj len taka poznamka od veci k tomu cecku co si pisala.

@emilia25 môj muž verí hlavne mne... a nie tomu čo mu kto nakecá... pozná aj toho môjho kolegu, dokonca na seba majú normálne telefónne čísla... kolega sa zastaví aj u nás doma, o našej komukácií vie, keby chcel môže si ju celú pozrieť v mojom PC alebo v mobile, ten si neblokujem... takže asi tak... ide o to koho si do života a vzťahu pustíš... o čom je manželstvo, kde ten druhý verí niekomu tretiemu?? Ja tiež verím svojej polovičke a nie klebetám... ale kto si ako zariadi, tak má...