Čo si myslíte o takejto babe?
Dievca 27r ma celkom jednoduchu pracu na dnesnu dobu v administrative par hod denne takze z toho urcite nie je unavena. Po praci pride domov a spi do vecera potom vstane a caka co jej kto prichysta jest. Cez vikend nema problem prespat aj cely den nakolko jej vikendy su len o zurkach a piti. Vypije dost vela povedala by som aj viac ako chlap aj tvrde aj pivo nema s tym problem. Vyfajci skatulku denne a proste jej navyky su pre mna tak trochu mimo na babu pride mi to ako nejaky krcmovy povalac alebo take nieco. Robit sa jej velmi nechce sama povedala ze doma uprace tak raz za mesiac a tam to konci co sa tyka prac domacich. Co ju vidim ja tak vacsinu dna s cigou v ruke alebo pivkom a telefonom pokial nespi. Mne to pride take zvlastne ale druhi ju stale chvalia aka je sikovna a ked nieco nahodou poviem na nu tak som ja ta zla. Uz som si povedala ze kaslem na to teda nech si ju maju ale nakolko bude patrit cochvila do nasej rodiny celkom ma to mrzi. U nas boli zeny vzdy zvyknute robit a to aj tvrdu pracu este sme za to casto pocuvali kritiku aj tak ze ake sme lenive a pod. a zrazu na takuto nikto nic nepovie..co by ste si o tom mysleli? Mam naozaj taky zly pohlad len ja na nu alebo mam pocit ze vela mladych ludi dnes takto funguje a pre mna je to divne az nepredstavitelne..
@evamarek77 tak poznam aj v okoli aj baby aj chalanov co takto funguju ale co viem vascsina z nich je bez zaujmu o nejaky vztah atd..najhorsie potom na to samozrejme doplatia deti kedze nas otec bol alkoholik a tiez robit nechcel velmi viem ake to je..nic moc
Ty si vyrastala na statku a musela si makať, ona zrejme v meste v byte, makať nemusela.... Pre niekoho je základ po práci si oddýchnuť, pre iného zobrať motyku à ist okopavat.... A to ze niekto robí v administrative neznamená ze cely deň pije kávu v práci... Pre mňa 8 hod v kancli (účtovníctvo) pozerať do počítača bola horšia resp unavnejsia ako práca casnicky, kde som sa nachodila (nerobím ani v jednom obore teraz),
A tvoj brat zrejme vie prečo je s ňou... A keď ju všetci chvália, zjavne máš problém len ty zo zaujatosťou voči nej...
@anja27 Čo si o tom myslím, že každý si zariadi svoj život ako chce. Že ty si zvyknutá makať, tvoja vec. Že ona chlasce, fajčí, neupratuje, atď jej vec.
Ty si tu uz pisala vsak? Ze je to partnerka tvojho brata a chodia sa ku tvojej mame najest kazdy vikend…no najlepšie je nestarať sa. Je dospelý, pozna ju a nech si zariadi zivot ako chce. Nie pre kazdeho je ťažká manuálna práca hobby. Ty si mozno musela makat, mozno si tomu obetovala detstvo a mladosť ako to uz byva v gazdovskych rodinách a ona zrazu pride, nemusi robit nic a este ju pochvália. No jasne, ze ta to musi zrat. Neries. Ty si ries svoj zivot aby si ty bola spokojna. Potom ti nebude vadit ani “lenivá” svagrina
@anja27 asi ma taku povahu pohodlnu so sklonmi k povalovaniu. mozno je tam aj nejaka depresia, chyba jej radost zo zivota, zivotna iskra. tazko povedat. na zaklade coho ju ini chvalia? lebo ak chvalia, mali by mat na to dovod.
su aj urcite ochorenia metabolicke, kde su sklony k depresii alebo k utahovaniu sa pred svetom, k strate zmyslu zivota, k prezivaniu. nie je to az take vynimocne, ale casto to nevidiet, lebo ludia pracovat musia a ked pridu deti, tak jednoducho sa musia o ne postarat. ale je to potom narocne, ono zit s tym, ze sa do vsetkeho clovek musi premahat, nie je jednoduche. casto clovek vyzera ako lenivec, nikam nechodi, domased, ale v skutocnosti nema ziadnu chut ist napr. na bicykel alebo do prirody, ci gruntovat byt atd. radsej je doma a keby nemusel, nesiel by nikam ani do prace, len by cele dni prelezal/presedel.
@viestta ja viem ze home office nie je lahka zalezitost priatel robil cez koronu a povedal ze radsej pojde do kancla ale ona povedala ze jej to vyhovuje a nendare sa ma volno kedy chce kedze robi pre mamu co je super akoze si myslim ze to vela pomoze babe uz len ten usetreny cas ak raz budu mat deti nemusi cestovat do prace atd to je velmi fajn v dnesnej dobe ja som tym len chcela naznacit ze z toho clovek unaveny az tak nie je aby prespal cele dni. isteze psopat si je fajn ja na tom nevidim nic zle ale kazdy vikend aj ked je vonku pekne stravit v posteli. no mozno ju to naplna okej vsak nech pre mna je to cudne lebo vidim zmysel v inych veciach. ja si mozem takisto dovolit lahnut po praci ci cez vikend ale nechcem. a s tou pracou na poli atd som tym len chccela povedat ze ja som naucena takto ale uz teraz to nerobime len ze som tak vyrastala a pre mna to boli pekne casy mam vela dobrych spomienok na tie roky a vela ma to naucilo vazit si jedlo atd atd. v dnesnej dobe je to uz skor rarita aby niekto takuto pracu robil ja to vsetko chapem aj ze su ludia cim dalej viac pohodlny. len proste je to skoda aj pre nu lebo mladost sa da stravit aj lepsie ako po krcmach a nehovoriac o tom ze si nici aj svoje zdravie samozrejme. ale ano mate vsetky pravdu je to jej vec a iba moj nazor na nu..
@janetinka27 no je to mozne ze zato kus moze aj jej dost velka nadvaha za ktoru si ale podla vsetkeho moze lne ona sama aj ked stale pocuvame vyhovorky no sama sebe skodi a najma svojmu zdraviu ale tak ako si kto spravi tak bude mat. smutne je ale aj to ze takyto ludia potom casto cakaju ze kdyby neco tak nech sa o mna staraju ini aj ked si sama mozem za to ako to mam..
@viestta žena ja ťa žerem 😂 60 vajec, kompoty, vrecko zemiakov, bednicku ovocia, sliepocku na polievku aj ked mozno nikdy ani prstom na gazdovstve nepohne... ano presne takto to bude a so zvyškom tiež súhlasím 🙂
a ešte jedna vec - autorka trošku žiarliš na ten jej hroooznýýý život, priznaj si, že by si chcela byť aspoň na chvíľku ako ona "bez roboty, bez námahy, samá chvála"... podľa mňa aj ten chlast a cigarety preháňaš. KAŽDÝ tvoj príspevok až kričí po tom ako túžiš po pochvale 🙂 v každom sa chváliš a podsúvaš, že tvoje hodnoty sú tie lepšie "aj ty si môžeš ľahnúť ale nechceš" . tak čo kurňa riešiš?
teraz si pridala ďalší príspevok.... už má aj nadváhu? joj tak ju ľutujem, dobre že si ju brat zastal 🙏 od žiarlivosti ideš puknúť, si úplne nedocenená a normálne vidím ako jej budeš robiť zle a huckať rodinu voči nej 😀
@zuzanka.zuzu akoze prepac ale kde beries tu istotu ze si to vymyslam? podla teba 130kg nie je nadvaha? a krabicka denne plus 10poldeci za vecer je pre mna naozaj vela pre niekoho ako si ty asi nie tak potom pardooon
@anja27 podľa mňa si ju pohľadom zle odvážila, nemá 150? 😉
@anja27 ja len k tomu mytu o tom, ze ak ma clovek kancelarsku robotu, tak nie je unaveny. Kedysi davno pradavno som pracovala takmer rok za pasom vo vyrobe, kde som sa odrela doslova jak kon. A cele studium na VS som makala brigadne v potravinach, casto som tahala 12tky...
Po skonceni VS robim uz par rokov hlavou, nie rukami. Tiez casto vyuzivam home office. A poviem ti, ze som casto ovela, ovela viac unavena a vyflusnuta ako ked som predtym makala manualne.
@zuzanka.zuzu tak ked to sama povie kolko ma nemusim ju ani pohladom vazit :D boze ty mne pises aka som chuderka a ty si potom co podla toho co pises? asi taka ista ako baba o ktorej pisem ale mne je to jedno..
@diewcatqoo jasne uplne to chapem keby to sama povedala ako ty pises ze ano mam tazku pracu potrebujejm ten spanok ale ked dievca povie ze jej robota je light a moze robit kedy a kolko chce v podstate tak..pisem len to co viem a co sama povedala
je to jej vyber a zivot, ak chces mat dobre vztahy, neries.
V rodine sme mali taku ciernu ovcu. Flakat, uzivat, dve deti s dvomi chlapmi. V 35 ju prestali chlapi zivit, pozbierala sa, sla do anglicka, robila chyznu, v restike,.... Bude mat 50, ze sa chce po 10 rokoch vratit, ze uz ma narok na dochodok, prerobila byt... Sama, strhana, ale konecne normalna. Medzitym jej syn to iste, chlast, flakat, ide v jej slapajach. Samozrejme sa nad nim rozculuje ...
Vsetko chce cas. Niekto sa pozbiera a dobehne prezurovanu mladost cas, niekto nie.
@zuzanka.zuzu ano jasne budem jej robit zle a ako asi pridem ju striast z postele alebo povylievat flasky alkoholu alebo ako si to predstavujes robit niekomu zle? a poviem vsetkym aby ju nenavideli lebo mne sa nepaci ako funguje? :D ach moj boze co sa este nedozviem o sebe
@anja27 aké pečene holuby? Doslova že jej vlastná mama navarí? Si u nej každý deň doma? Vidíš co robí? Keď je v práci, tiež? Si s nou? 😂😂😂😂To je dobre. Normálne ju chuderu ľutujem, že takáto švagriná sa jej črtá.
Ach zeny zase raz som sa utvrdila v tom ze sa sem neoplati nic pisat..dakujem aj za negativne komentare a za rady...nemam sa starta do jej zivota aj ked scasti ma to bude ovplyvnovat bude totiz patrit do rodiny ale to je jedno okej ja to beriem. Ja viem ako to dievca funguje a ked to sama povie asi to aj tak bude ale zato vy mna kritizujete ze si o nej vymyslam a neviem co ze mi vsetko vadi a ze mam patent na spravny zivot no nie nemam. Akurat ked nieco chcem v zivote a ano aj jest nebudem cakat ze niekto mi to len tak da lebo ma tak doma naucili. to je vsetko jedno akurat ze ma kritizujete za to iste co vy pisete mne aj ked ma vobec nepoznate a teda neviem ci malo ist o nastavenie zrkadla alebo ste ma proste odsudili podla tohto prispevku ze som zla svagrina sestra a neviem co este..tak nevadi par uzitocnych rad som tu nasla a ostatne sa kludne utvrdte vo svojej pravde ako to robite casto aj na inych forach a bezdovodne nakladate autorkam lebo vy ste tie uzasne ktore vzdy riesia len svoj zivot a nikdy nikoho ineho z rodiny nie..
a pride mi to tak ze nechapem ako dnes vela ludi funguje ale teda uz sa ani velmi necudujem tym prispevkom o zlych svokrach ked pride taka nevesta este do domu svokry a nepohne tam prstom ale zato caka ze bude podla nej vsetko a v cudzom dome a potom je ona este chudinka. ano takych vas je tu vela a teda uz sa tym svokram necudujem ani..a vkonecnom dosledku ako ste pisali vy mne tiez mi je jedno co si o mne kto mysli ja len ze doba je naozaj divna kazdy chce mat na ruziach ustlane ale spravit pre to ani minimum nie lebo pohodlnost prednejsia. v pohode ja vam to naozaj neberiem :D
Aku radu chces? Ju nezmenis, ved chodis s jej bratom, nie s nou. Zbytocne sa rozculujes, ty ju nezivis. Jedine, ze si najdes niekoho ineho, co ma dokonalu pracovitu rodinu.