Čo si myslíte o takejto babe?
Dievca 27r ma celkom jednoduchu pracu na dnesnu dobu v administrative par hod denne takze z toho urcite nie je unavena. Po praci pride domov a spi do vecera potom vstane a caka co jej kto prichysta jest. Cez vikend nema problem prespat aj cely den nakolko jej vikendy su len o zurkach a piti. Vypije dost vela povedala by som aj viac ako chlap aj tvrde aj pivo nema s tym problem. Vyfajci skatulku denne a proste jej navyky su pre mna tak trochu mimo na babu pride mi to ako nejaky krcmovy povalac alebo take nieco. Robit sa jej velmi nechce sama povedala ze doma uprace tak raz za mesiac a tam to konci co sa tyka prac domacich. Co ju vidim ja tak vacsinu dna s cigou v ruke alebo pivkom a telefonom pokial nespi. Mne to pride take zvlastne ale druhi ju stale chvalia aka je sikovna a ked nieco nahodou poviem na nu tak som ja ta zla. Uz som si povedala ze kaslem na to teda nech si ju maju ale nakolko bude patrit cochvila do nasej rodiny celkom ma to mrzi. U nas boli zeny vzdy zvyknute robit a to aj tvrdu pracu este sme za to casto pocuvali kritiku aj tak ze ake sme lenive a pod. a zrazu na takuto nikto nic nepovie..co by ste si o tom mysleli? Mam naozaj taky zly pohlad len ja na nu alebo mam pocit ze vela mladych ludi dnes takto funguje a pre mna je to divne az nepredstavitelne..
@anja27 áno, bude patriť do rodiny. Ak ti nevyhovuje jej štýl fungovania, hoci všetkým sa páči, všetci ju chvália, všetkým vyhovuje, tak jedinou možnosťou pre teba je obmedziť kontakt s ňou, aby ťa neiritovala. Veď všetci ti píšu, že je asi lenivejší typ, ale my s tým nič neurobíme, ani ty s tým nič neurobíš. Pochybujem, že príde za tebou že počuj anja27, nauč ma byť takou dobrou gazdinou ako si ty. Jednoducho ty si pracovitá, ona nie je. Pije, fajčí, sedí v šenku a ty pekne doma makáš, upratuješ, varíš. Ale čo s tým? Chápem, že by si bratovi dopriala pracovitú ženu ako si ty, ale tvoj brat je predpokladám dospelý a vybral si lemru. Čo k tomu dodať?
@viestta no ano vsak ja s tym nic neurobim mne to je jasne ale vypisat sa z toho ze ma to tak trochu trapi snad mozem na verejnom fore..a za dalsie nevadia mi opacne nazory vadia mi prispevky inych uzivateliek aj v inych diskusiach vynimajuc tuto ktore autorku len zosmiesnuju a urazaju niekedy aj len preto ze maju iny nazor..ja pisem o cloveku ktoreho poznam aj ked to nie je slusne poza chrbat to uznavam. no niektore prispevky su uz za ciarou akoby mna ci inu autorku osobne poznali a presne vedeli o co komu ide a co bude robit. vrchol co napisala jedna ze budem huckat rodinu no ja neviem ako by som to asi robila za prve za druhe by mi to nenapadlo ale tak ona s tym ma asi uz nejake skusenosti ked o tom pise :D to sa ale teba konkretne netyka takze co viac..
@viestta lebo tak ako som ja mame dcera je brat syn sme rovnocenni oboch nas porodila. a ked chce nieco dat tak rovnako lebo viem ako mama trpela ked jej rodicia dopriali len jednej strane a nechcem aby to bolo tak aj medzi nami. a nech by bol brat aky chcce stale je to moj brat..zly vyber partnera nic nezmeni na rodinnom pute
Inak keby vypije denne 10 poldeci tak by ziaden normalny chlap ani hrdzavy bicykel o nu neoprel a nieto s nou planoval buducnost
A ludia povedia kadeco ...a nemusi to byt vzdy upna pravda...
@anja27 tak vies, kazdy si uz urobi nazor, ked ju spozna. ja som sa vydala tiez do rodiny, kde sa maka na poli, maju par zajacov, par sliepok, ale uroda pozehnana. moji svokrovci, svagrina a aj moj muz su zvyknuti makat, lebo je to treba. mne sa kolkokrat doma nieco nechce a tak to urobim az ked sa mi chce. ja ich za to obdivujem, ze sa vedia zapriet a makaju. ked k nim chodime, tak sa snazim, idem na zemiaky, hrabeme seno, zavarame, robi sa zabijacka, je to fajn. urcite by som si nedovolila lezat tam v posteli, kym mi zavaria uhorky a potom si ich vziat domov 🙂 ale mne zasa vadi, ze stale iba hovoria o robote a o tom, ako vsetko maju hotove a susedia nemaju alebo ze sused zle postriekal stromy, uz im je to smiesne, lebo mu opadli listy.
ja som pre nich vsetkych ina, lebo nie som z dediny, sice som z rodinneho domu, ale my sme nemali role ani sliepky.
ale zasa ti rozumiem, ze mne by tiez vadilo, ze sa moj brat dal s takou babou dokopy, lebo by ho cakal "tazky" zivot. ale tazky asi len v tom, ze by si musel zvyknut na nieco nove, mozno by musel doma robit zenske prace, ale bolo by to jeho rozhodnutie. moj muz je tiez zvyknuty na vyzehlene ponozky, vsetko vylestene, travnik pokoseny. ale na druhej strane sa nikto u nich nezaujima, ako sa ma, nikto ho nechce pocuvat, co ma nove v praci. tam kazdy ide iba to svoje, kazdy sa len vychvaluje, co porobil, najma co urobil lepsie ako susedia. akoze moji svokrovci su makači, ale socialne uplne neschopni ludia. vztahy 0 bodov.
nevravim, ze aj vy ste taki, ale ste proste pracovita rodina, ja si take nieco velmi vazim a aj sa mi to paci, ale ona je inak zvyknuta. aj ked ja by som tam videla aj nejaky zdravotny problem, ono ta nadvaha alebo obezita sa zacaruje do povestneho kruhu, ked je clovek pohodlny a vyspava v posteli, jasne, ze potom aj priberie. moze mat aj diabetes, po jedle vtedy prichadza utlm a spanok. ja mam par metabolickych problemov, stravujem sa prisne, dodrziavam prisne predpisany pohyb, ale bojujem cely zivot s nadvahou a s unavou, do vsetkeho sa musim nutit, musim si hladat aktivity, aby clovek neupadol. kto nezazil, nepochopi. ale treba sa snazit, nie popijat a fajcit. ale tam moze byt uz nastupena depresia, mozno to uz vzdala a upada.
Stebov predsa nebýva tak co ti je do toho ci upratuje a koľko prespi... Príde mi divne ze sa do toho staráš asi si iba potrebuješ po riešiť svoje komplexy sorry :/
@sense 10 poldeci za piatok sobotu vecer to vravela ona ked sme u nas grilovali doma ze bezne tak vypiju s mamou aj viac niekedy a vtedy bratova kamaratka jej povedala ze preboha ty si horsia ako nejaky chlap..ale ona to zobrala v pohode celkom napodiv mna by to napr urazilo :D
@anja27 už majú aj termín svadby? pred svadbou nebudú spolu žiť sami dvaja?
Zmysel tejto diskusie je včom? Aby si kydala nato, aká je švagriná neschopná a my ťa tu mame ľutovať , že si také chúďatko , čo má neschopnú svagrinu. ( zase typická slovenská vlasnosť závisť) Závidieť , ako sa má niekto dobre a užíva si. Nič iné vtom nevidím. Mňa keby mala takto rozoberať budúca švagriná na internete, viac snou neprevravim ani slovo. A život sa môže ešte riadne otočiť aj tvojej švagrinej. Zamaká na sebe, schudne, začne sa starať o seba, prestane piť pivo, bude mať deti o ktoré sa bude starať a nájde si prácu lepšiu ? Čo potom napíšeš Hm?
@viestta 🤣 to bude tak ako píšeš. Len stále nerozumiem , čo mame autorke poradiť v tomto. Ale švagrinej do oci by to nepovedala určite.
@janetinka27 zase ziadny extrem nie je dobry ano su ludia ktori vidia len tvrdu pracu ale ani ja taka nie som vzdy poviem ze zivot si treba aj uzit a vsetko s mierou lebo vsetkeho vela skodi. my sme sice ako deti pracovali dost ale teraz je takych rodin uz malo lebo nie je na to ani cas ani sil co ovsem chapem tomu by sa clovek musel venovat naplno. u nas bola mamka doma takze mala cas aj na deti aj na statok a zahradu ale bolo to o drzku aj ked nechodila uz potom do prace makala jak otrok. ja som jej pomahala nie ze som musela ale chcela aj ma bavilo byt na zahrade a pri zvieratach. samozrejme aj ja som cez skolu chodila s kamaratkami na zabavy atd vsetko okolo ale vyrastla som z toho aj ked mozem aj teraz pride mi to ako strata casu a penazi plus ubera to o zdravie cloveka urcite. no a verim ze ked clovek ma vela kil navyse moze to vyustit do extremu ze strati chut do vsetkeho. ale mne ona pride praveze vesela plna zivota len akoby jej chybala aka taka zodpovednost aspon za svoj zivot. aj ked niekedy zdanie klame a viem ze depka sa da zakryt ked clovek chce. tak nech si teda este uziva to co poklada za spravne a mozno ked pridu povinnosti sa jej myslenie zmeni snad 🙂
@janickacrazy v maji a neviem veru ci budu zit spolu dovtedy..mozno im to takto vyhovuje ako to maju
@viestta tak zase az tak uplne to pravda nie je ze ju neznasam aj ked ano co pisem su same negativa ale pisem to co mi proste vadi..ja som na druhej strane rada ze brat niekoho ma mozno ho to tiez privedie k vacsej zodpovednosti a zacne si vazit viac co mal predtym doma ktohovie. a zase keby mali deti ako sa ja poznam by som im dopriala vsemozne :D